Fiat

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

punto soendusmootor

hannu1
18:35 30.11.2008
sai omale Soomes soetatud tööautoks Punto 95a.Auto ideaalses korras aga soendusmootor teeb hirmsasti häält nagu käiks vastu kuskile.Võtsin välja,määrisin võlli,mitte midagi.Ma ei saa aru,mis pull on.Äkki keegi teab probleemile lahendust.
dubalazov
19:27 30.11.2008
eks puksid ole kulunud ja vendi tiivik käib vastu korpust, miski määrimine ei aita-uus mootor soovitavalt( äkki annab isegi neid pukse vahetada, aga kahtlen selles)
Fiatist
21:35 30.11.2008
Puksid jah kulunud ja võll ka omajagu.Kogu asi läheb tsentrist välja ja siis see möla hakkab pihta.
Uus osta ei ole eriti kallis ning endal ka siis hea vaikne kulgeda.
oscar58
18:55 01.12.2008
Olen nende kolinatega kokku puutunud ja ka neid arstinud just itaallaste juures . Nende püstiasendis olevate mootoritega on see häda et ristisuunas ei kulu puksid suurt midagi aga mootori alumises otsas on distantsseibid mis hoiavad võlli õigel kõrgusel mis aga paraku kuluvad ja neid saab asendada tiba paksema seibiga ja mootor töötab edasi. Vanasti olid seal tekstoliitseibid ,praegu metallseibid hästi õhukesed ja mitu tükki. Kui see viga kõrvadada siis on need mootorid küllaltki pikaealised.
ise60
00:18 20.12.2013
kirjutan siia küsimuse Tempra kohta,ma ei saa aru kuidas soendusmootor on kinnitatud kere külge,ma ise suur mees,ei mahu armatuuri alla vahtima,käsipidi kobades ei leidnud ühtki polti ega mutrit,kas keegi teab,ehk nõustate :)
wiki_432
00:33 20.12.2013
Tempra ja Tipo on suht samad masinad, minu nõuanne mälestuse ja Tipo põhjal. Suur mees peab ennast väiksemaks tegema ja kudagitmoodi põrandale heitma kõrvalistuja jalgade kohale. Vaade kindalaeka poole, leida üles soojendusmootor. Minuarust ei olnud tal ühtegi kinnituskruvi. Oli ainult üks plastmassist fiksaatorkõrv. See tuleb ettevaatlikult hambast välja paenutada ja seejärel tervet mootori korpust pöörata ei mäleta kummas suunas. Mootor koos tiiviku ja kojas oleva prahiga kukub seejärel ise kätte (näkku).
Mälestused on oma seitse aastat vanad ja Tempral võib miskit teistmoodi ka olla, kuigi kaldun arvama, et on sama.
ise60
06:13 20.12.2013
tänan info ette,tõeliselt üks hea foorum,nii võib isegi uue Fiati kokku panna,HÄID JÕULE TEILE :)
Taak
16:21 19.01.2014
probleem selline et tegu diisel puntoga 2006a,eelsüüteküünla tuli jääb vilkuma peale käivitust
wiki_432
21:58 19.01.2014
Pole aimugi diisel punto mk II eripäradest, kuid paljudel teistelgi markidel pole armatuuris "Check engine" märgutuld ja kasutataks ära eelsüüteküünla oma. Kui ka siin on nii, registreeris masin aju mingi veakoodi ja annab sellest rõõmsalt vilkudes piloodile teada. Lugeda saab veakoode vastava diagnostikaaparatuuriga.
taak
19:41 22.01.2014
kes teab kus remonditakse fiatile starterit arvan et viga selles plõksivad kõik asajad aga starterit järgi ei võta aku korras