Sõiduki ostu finantseerimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

SEB Ühispanga käitumine klientidega.

art86
17:21 09.12.2008
Tere!
Selline küsimus,et kas liisinguandjal on õigus nõuda kõikide liisingulepingute lõpetamist juhul kui liisinguvõtja ei ole võimeline täitma osa liisilepingute kohustuste täitmist?
Probleem lihtsalt selline, et soovin katkestada/lõpetada 20% lepingutest, kuid SEB ütleb selle peale,et lõpetagu siis kõik. Enne seda pole aga kordagi maksetega isegi paar päeva viivitanud. Samuti on sõlmitud iga liisitava vara kohta eraldi liisinguleping. Tegu on kapitalirendiga.

Tänud arukate kommentaaride eest!
mina mina
17:44 09.12.2008
ei oma küll kogemust aga minu nägemus on see,et iga leping käsitletakse eraldi.vähemalt seaduse silmis on nii.samas,ega see katkestamine ka niilihtsalt käi,et teavitad ja ongi kõik.üldjuhul on nii,et kui vara realiseerimisest tekib vahe ja seda miinusmärgiga siis see vahe surutaks sulle kraesse.
art86
17:54 09.12.2008
Lepingu katkestamise/lõpetamise all mõtlesingi seda, et annan SEBile tagasi ja realiseerimisele jne. SEB aga ütles, et võtab kas kõik realiseerimisele või mitte midagi. Sellepärast tekkiski arusaamatus minu jaoks.
Haista Gng
18:20 09.12.2008
See peaks olema kliendihalduri ja järelvalveosakonna ühisotsus. Kui neil ahastus peal, siis kõik võimalik (ei tohi unustada, et tegemist on SEB-ga, kes on nii konservatiivne, et si.u või püksi).
looder23
10:36 17.12.2008
ei ole küll SEB i klient, aga sai alles siin SEB liisinguga konsulteerida, siis neil on jah selline tingimus, et kui sul on liisingus mitu autot ja jääd neist ühega raskustesse, siis võetakse kõik käest ära ja tõenäoliselt langed ka mitte heade klientide nimekirja. lihtsam ja ka edaspidiste koostööde sujuvamaks toimimiseks müü ise need autod maha ja saadud rahaga maksa laenujääk ära(või leia ise ostja, kes ostab selle liisingult ära või jätkab liisingut). ega pangad ei ole huvitatud nende kasutatud autode müümisest, sest neil on neid platsidel seismas juba sadu kui mitte tuhandeid.
ma ei tea mis autod sul on, kui vanad, kui palju neid on, aga variant on ka selline, et müüd enda kasutuses olevad sõidukid autoesindusele tagasi ja võtad neilt uued vastu. tavaliselt teevad esindused küll nii, et vahetus käib üks ühele, aga kõik sõltub ju hinnast millega sa need neile ära annad. sest praegu teevad uute autode müüad ikka imetrikke, et oma uutest autodest lahti saada.
jõudu ja jaksu sebimisel. eks paljudel ole raske, aga katsume ellu jääda sel raskel ajal.
marita57
22:11 23.12.2008
Praegu tundub SEB ikka veidi oma volitusi ületavat. Kui asi on nii, nagu art86 kirjeldab, siis ei peaks olema ühe lepingu lõpetamine mingi probleem. Muidugi tuleb arvestada, et selle lepingu lõpetamisel keegi kellelegi võlgu ei jää ja ka leppetrahvid enneaegse lõpetamise osas makstud saavad. Siis ei tohiks küll olla alust täiendavaid lõpetamisi nõuda.

Iseasi on muidugi juhul, kui liisingfirmal on alust kahtlustada klienti täielikus maksejõuetuses. See on hoopis teine teema.