... ja nii ma siis küsin .
millistel FIAT - idel sillatalad , millistel pikiõõtshark , millistel ristiõõtshark .
lugesin eelnevaid teemasid silla pukside vahetusest . Endal Braval pikiõõtshark . Laagritel oli loks sees ( andis sõidul tunda küll) . Kolmes töökojas ei võetud jutulegi - vajalikud eri tööriistad ja vahendid jne.
Esinduses öeldi , et 3 nädalat järjekorda ja päev tööd minimaalselt .
Ajasin kanalile - koos võtmete otsimisega ja uudistajatega möla ajades kulus ühe poole vahetamiseks 3ja pool tundi . teise vahetasin hiljem 2 tunniga ( protseduur oli sama , ainult ilma mölata , kuna uudistajaid polnud ).
Mis puutub varuosadesse , olen need ostnud - tellinud ... autopoest . Kaup korralik . hinnad normis ja kaup kiirelt kohal. Firma nimel ostes ale kah veel. Mingi 25-30% on hinnad soodsamad kindlasti . Ei vaidle , et võib olla veel soodsamaid kohti , aga mulle meeldib sealt osta .
olen ka ise neid laagreid vahetanud, küll ilma kanalita ja vihma käes. Aega kulus hommikust õhtuni. mingeid erilisi rakiseid ja tööriistu vaja igatahes ei läinud. Ainult relakas ja haamer ja mõned mutrivõtmed. Ei tea mis nad seal töökodades nii kaua teha tahavad. kanalis või tõstukil neid ju nohu vahetada :)
Poe kohta ei oska midagi kosta - pole kuulnud pole näinud
See päev tööd on selgelt üle pakutud kui kõik detailid tulevad ilma erilise vaevata lahti.Ja kui natuke pusimist mõne poldi kallal siis maksimaalselt 6 tundi ja seda koos sillatala pukside vahetusega.
Kui ainult õõtsalaagrite vahetus siis umbes 3,5-4 tundi ja asi peaks olema aetud.Reeglina ikka piduritorud tuleb uued teha kui juba enne ei ole tehtud.
Üks pisike nüanss veel..............kui vahetada laagrid koos sillatala puksidega siis on vaja pressi millega vanad puksid välja ja uued sisse.
Olen endale teinud sellise ristapuu kuhu panen terve sillatala kinni ja siis hea toimetada.Samamoodi käib ka pesukottide sildade taastamine.
Head vana aasta lõppu kõigile.