Sõiduki ostu finantseerimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Auto ostja pettumus!:(

garisma
14:45 01.01.2009
Tere!
kas keegi on kokku puutunud ühe automüüjaga tallinnast,kes on eraisik ja müüb autosid Pärnu mnt. Järve selveri juures?
Siin auto 24 on tal palju kuulutusi üleval,et annab autosid ka järelmaksule,tingimusteks ainult isikut tõendav dokument. sissemakse 5000 eeki ja kuumakse ka 5000eeki.
Autot ostma minnes selgus aga,et sissemakse peaks vähemalt 10 000 olema ja järelmaksule võttes lisandub iga kuu kuumaksule otsa intress 2000krooni. et auto lõpphinnast mis oli kuulutusse märgitud 42 000 sai lõpuks 65000.
kas siis ei peaks olema,kuulutuses täpsed tingimused kirjas???

Muudetud 01.01.09 14:46

professor sammaljalg
15:15 01.01.2009
see on tõesti räige ülekohus, et autoostuks raha on tarvis. järgnevast lingist saad kindlasti abi:

www.tak.ee
raitsss
15:51 01.01.2009
jap...see on ülekohus,, kui inimene pakub veel järelmaksu kaa ning natu intrrssi tahab selle pealt...ja 10 000 sisse see on karm lugu...
ime et sa tasuta autot ei taha...täitsa..p
.
17:20 01.01.2009
kle,sms laenu reklaamitakse ka kui taevamannat, aga pärast selgub karm tõde...
kui ei meeldi,keera ümber ja kõnni minema. eks igaüks müüb nagu oskab.
VX
17:51 01.01.2009
Kui miski tundub liiga hea, siis on tegemist tõenäoliselt juustuga hiirelõksus. Selliste odavate autode ostmiseks ajutise rahahäda korral on võimalik kasutada miskit soovilaenu või magnet ehk ego krediitkaarti. Valik auto ostmisel suurem kui konkreetse müügikoha poolt pakutava liisiga. Lühiajalist väikelaenu/krediiti pangad hetkel isegi pakuvad, vähemalt netipangas pidevalt mingi pakkumine postkastis. Kui palk seda välja ei vea, siis ei ole vist ka autot mõtet omale kuluks kaela muretseda. Sõitva ja kehtiva ülevaatusega auto saab häda korral ka kümnekonna tuhande eest osta.
Hm
19:38 01.01.2009
saan teemaalagataja murest sedasi aru, et ta ei saanud, mida talle netilehe vahendusel lubati. Kuigi kõigi krediidiasutuste kohta käivad seadused - nad peavad üsna selgelt väljendama, mis on laenu tagajärjed, missugused kohustused sellega kaasnevad, siis ilmselt eraisikult (või mingilt usvaliselt autoplatsilt) oleks seda liig tahta. Mingi räige pettusega nüüd kindlasti tegu ei ole - lõppeks raha maksab laenajale. Hea küll ta on veic ilustanud asja, aga ei ole patt küsida laenatud raha pealt protsenti. Kui ei meeldi, pöördu tarmijakaitsesse.
Kärss
20:08 01.01.2009
Nagu ma aru sain, MÜÜB ta autosid just selle hinnaga nagu välja reklaamitud. Aga soovi korral tuleb vastu ka rahatutele ja on kallima hinnaga nõus andma asja järelmaksu peale?

Seda vale hinnaga müümist võiks heita ette ka mulle: panen tavaliselt kirja auto "küljes" oleva varustuse ja siis konkreetse hinna. Kui keegi tahab tingida, siis näiteks asendan valuveljed ja uued rehvid plekkvelgedel slikkidega ja saab kohe kõvasti alla - täiesti ostja valik, millises olekus ta autot saada tahab. Kui autos on korralik muusika sees, mida tahaks jätta enda teise auto jaoks, siis ei kirjuta ka kuulutusse, et seal on muusika olemas. Ostja näeb aga autot muusikaga ja hakkab kauplema seda "hinna sisse", kuid ma olen nõus müüma vaid seda mis kuulutuses kirjas oli vastava hinna eest. Nii on ka mulle makstud muusikasüsteemi eest ca 10tkr kuulutusest kõrgemat hinda, kuna peaga mõtlev inimene saab isegi aru, et sama raha eest ta ise neid helisüsteemi komponente kätte ei saaks ja ta ju ise tahab maksta rohkem kui kuulutuses. Kas nüüd olen petis, et müün autot kallimalt ja õige hinnaga haigutaks nii maki koha peal kui pagasnikus tühjus, nagu lubatud ka kuulutuses? Kui müüksin järelmaksuga, siis ei hakka ju kirjutama lahti mingeid detaile, vaid see, kel huvi, see helistab ja küsib ise, või kui ei meeldi (või raha ei ole), siis ostab midagi muud
Jorss-2
11:02 02.01.2009
Krdi Hr. Kärss, jälle on teil ikka mingi lugu kohe varrukast võtta, ma ei usu eriti....see ei ole lihtsalt võimalik !
.
14:25 02.01.2009
loe ja imesta kärsa strateegiat- kui kuulutuses toodud auto ja hind ostja arust kokku ei sobi, siis võid maksta vähem, aga seda autot, mis kuulutuses kirjas, enam ei saa...
ja kui mõnele ei meeldi,et sa äsja auto üle oled värvinud,kas siis kraabid värvi maha? või võtad alt ära just vahetatud rooliotsad ja mootorilt uue hammasrihma?
isegi diivanit ostes on võimalik näit 5% alla kaubelda ja keegi ei eelda,et diivanimüüja sel juhul diivanil jalad alt ära kruvib.
see on minu arust tavaline liigkasuvõtmine ja juudi mängimine. kui ikka kuulutad autot nii nagu ta on, siis ka müü niimoodi, mitte ära mõnita ostjat. ja kui tahad millegi eest lisaraha, siis lisa kuulutusse tekst, et valuveljed ja musa lisavad nii ja nii palju hinda juurde. paljud on nii teinud ja ostja ei saa mingi idiootliku üllatuse osaliseks.
mina mina
18:59 02.01.2009
To: Kärss

Tuligi meelde üks asi juba varasematest foorumi vaidlustest kus Kärsa väidete järgi on ta toonud ja müünud palju autosid aga tõenäoliselt on ta jätnud saadud tulult maksmatta riigikassasse kuuluva osa:)
Maksupettur!!!
Kärss
18:41 06.01.2009
minaminale: toon ikka endale, sõidan mõnda aega (reeglina mõni kuu kuni aasta-paar) ja siis müün maha. Ei tunne end maksupetturina, aga seda oleks vist jube raske pärast tõestada, kuna ka need, kes toovad autosid treilade kaupa, müüvad neid tegelikult kuid, mõni masin seisab platsil isegi aastaid, ja eks siis pärast tõesta, kas see seisis müügis paar aastat või sõitsid ise ja müüsid pärast nädalaga maha, kui enda jaoks jälle uue olid juba toonud...
Punktikesele: pane end ostja kingadesse ja ütle, kumb auto on ahvatlevam, kas 40K lõpliku hinnaga (tingida ei saa) või 60K, millel on jäetud 20K tingimisruumi? Su näide värvi mahakraapimisest jms on demagoogia, selle töö eest oleks põhjust küsida juba lisaraha:). Praktika aga näitab, et enda jaoks on kasulikum pakkuda auto välja mitme eri hinnaga ja erineva varustusega, huvilisi leidub mõlemale. Ja kui teab juba alguses, et tingida ei saa (nii et varustus ei vähene), jääb ära suur hulk mõttetut möla ja õnneks ka mõttetuid helistajaid:)

PS: Tegelikult kui ostja leiab autolt mingi VEA, mida ma ise ei tea ja talle öelnud pole, siis selle arvelt saab loomulikult tingida, see ju puhas minu enda ***kk. Olen ka omal initsiatiivil pakkunud kogu raha tagasi, kui seal on avastatud midagi tõsist, millega rahul poldud ja mida ma tõesti ei teadnud, aga seni on auto ikka endale jäetud ka nii ahvatleva pakkumise puhul:)
mina mina
00:11 17.01.2009
to:kärss

plaa-plaa-plaa.ära pläkuta ja üks on vähemalt kindel ,et raamatupidamisest ei tea sa tuhkagi:)on vähemalt üks asi!tõestada ei ole midagi raske kui tahta.ka sinu puhul oleks võimalus olemasja sind maksude osas kotti panda:)alus on olemas millega saaks sinu toimingus näha väikest papi teenimist ja millelt on jäetud obrok tasumata!

nb!ole hea ja ära hakka vaidlema vastu ja midagi tõestama oma lollide näidete varal:)
to mina mina
09:28 17.01.2009
kas oled ka siin köva asjatundja nagu rekkafoorumis, vöi pole sul midagi targemat teha kui endast PEAJAGU TARGEMATEGA VAIELDA. nagu näha oled köva käsi ja asjatundja igal ala. edu edaspidiseks.............
mina mina
15:16 17.01.2009
to : eelmisele

mis sulle ei meeldi?et avaldan oma arvamuse ja nägemuse?vähemalt ma kasutan sama nime oma postitustes mitte ei mölise ja räuska eri nimede alt.nagu ma sulle juba seal reggafoorumis ütlesin toksi rahus:)
allarthethird
19:50 17.01.2009
Sorry, ei ole teemat täies mahus läbi lugenud ja võibolla juba kajastati seda, mida ma ütlen.
Igastahes panin tähele, et neid masinaid müüb eraisik.
Olen kuulnud mõningaid jamasid autodega, mis kohe peale ostu (üpriski)selge pettuse tõttu laiali lagunevad. Kui te ostate auto eraisikult, siis on (minu kogemuste põhjal) pea võimatu mingit kompensatsiooni või hüvitist saada. Aga kui te firma käest ostate kasvõi 82a Ascona või Escordi, vastutab müüja selle masina eest.
Esimeses postituses toodud andmed loovad müüjale suurepärase võimaluse hoida eemale vastutusest ostja ees.
Teame-teame
21:20 01.03.2009
See ju põhjaminev autoplats, mitte eraisik. Toovad Leedust odavalt läikimapoleetritud vigaseid masinaid ja kiratsevad juba ammu. Üks osanik lahkus halva maine pärast Rannamäe teele.
markusik
21:38 01.03.2009
tere mul oli see problem ka laks nii modi et mina ostsin seal audi A-8,, hind oli 110000..mina maksin.ara 170000..see firma vaja tapa,mina ,vabandage et nii paha kirjutasin mina olen venlane ja esti keles ei saa vaga hea

Muudetud 18.03.09 09:50

bm
22:20 01.03.2009
Raisad seal on need
tahaks lolle näha kes sealt os
22:29 01.03.2009
mädanenud raiped ulmehindadega
kl
14:38 09.05.2010
ostsin ka auto auto 150000,kohe maksin selliste jooksvate asjade eest 10000(pidurid jms),aga nüüd nädal tasi juhtus siduriga mingi jama,praegu auto lihtsalt remondi töökojas lahti võetud ja seisab.Hinnapkumise järgi kõige soodsam remont 20000.Kas oleks võimalik et see auto müügi firma maksab selle kinni?Pole ju mingit garantii paberit ka!Aga kas mingi vastutus peaks ju jääma sellele auto müüjale,kui see ju mingi peidetud viga!
Ax
15:29 09.05.2010
Kui mina omale autoaiast auto ostsin, siis minule anti garantii kõigele muule v.a. sidurile. See oli umbes 2,5 aastat tagasi, garantii muidu kehtis 100 päeva.
Võite muidugi uurida Tarbikaitsest, ehk oskavad nemad midagi tarka öelda.
ohjahm
15:31 09.05.2010
Härra Kl, tunnen kaasa sulle et läksid auto ostuga rappa. Osta endale siis uus auto ja pole muresid. On olemas garantii ja puha, seal vahetatakse ära kui miskit ära läheb. Kas sa nagu mõtled ka, et kas auto müüja nägi ette, et sidur läheb ära või ?? SINA oleksid pidanud veenduma selles kas auto on korras või mitte! Ega auto müüja ei hakka autot laiali lammutama, et veenduda kas auto on kuskil midagi viga või ei ole. Samuti nagu poodides, tuleb kassa juures raha kontrollida ning hiljemaid pretentsioone ei arvestada. Samuti on see ka auto ostu juures !!!!
Külma Kõhtu!
16:29 09.05.2010
Automüüad teavad müüdavatest autodest 80% mis viga on,nad ei valeta sulle kunagi,nad lihtsalt ei räägi kõike! Ja kui ullikestel tõmmataksegi pepu lohku. Või oli väravapeal kirjas,et sisenedes olete sõlminud juba lepingu ja peate siit auto ostma? Kui müüa jutt erineb reklaamitust ja autohind kerkib siis ei ole kohustust ju osta konkreetset autod või on? ...ja kui ongi selliseid kes on nõus maksma 5000 sissemaksu asemel 10000 ja igakuiselt 2000 rohkem,siis ei ole tõesti midagi teha ja järjest nahhalsemaks nad muutuvad. Teed kõhu külmaks ja ütled,et sa ei soovi ja jalutad minema,tihtipeale hakkab alles siis müüa mõistlikult suhtuma.
preili kl.
20:09 09.05.2010
Tänan,kes tarka nõu anda oskavad!Tarbijakaitse?peab uurima!Aga olen nii palju targemaks ka saanud,etei pea olema garantiid,siis ikkagi müüja peab ka teadma,mida müüb!
täitsa lollid olete
02:05 16.05.2010
irw, kui ostate kasutatud auto, siis mis tarbija kaitse abi te loodate? tegemist on second hand kaubaga ja sel puhul pole teil mingit õiguspärast nõuet saada 100% korras kaupa. ise olid loll kui nõustusid pakutavat kaupa ostma.