aga ma ei tea mitte midagi sellest, internetist pole ka väga palju saadaval. Kuidas on masina vastupidavusega ja kuludega, kas osad on kallid? Igasugune info on teretulnud.
EI kindlasti mitte!! sellega istud ainult teeninduses..sellised autod on "eksootilised" ja meile sellised ei kõlba...saad kirve hinnaga juppe..kui üldse leiad...igaljuhul kui paned auto andmed kuskile varuosa otsingusse siis sellist mootori varjanti sa ei leiagi! ja deltat tehti 94a.. ja lancial ei ole ühtegi diisel mootorit saadaval.
Mine sellest autost kohe kaarega mööda.. kui aga oled leiutaja ja meeldib autodele ise mingeid juppe kombineerida ja mässata siis anna tuld!
Jah, selles suhtes on õigus, et osade otsingud eriti tulemusi ei andnud. Samas, kuskil oli kirjas, et Fiat Tipoga on midagi ühist, ei tea kas pealeplatvormi ka mingi number osasid?!
Mulle absoluutselt ei meeldi leiutada, soovin pigem, et auto oleks kindlate osadega kogu aeg töökorras.
Kahju muidugi, masin on hea varustusega ja paljukiidetud mugavusega.
Suurimad tänud vastuse eest!
mugav võib tõesti olla aga asjal kvaliteeti ei ole...selle 15 eest võta ennem mingi diisel golf või audi 80....sõidad ja naerad...golfi puhul muidugi erilist mugavust ei ole...aga nende mõlema autodel puhul on jupid naeruväärse hinnaga ja kui midagi on vaja vahetada siis on kõik jupid üldjuhul laos kohapeal olemas.
Mnjaa, mis seal ikka siis. Kusjuures nüüd alles märkasin, et linnas võtab üle 9 diislit, see ka just öko pole.
Aga Golfi ega 80 ka ei võta. Alternatiivid on bensukad Colt, 323 ja Baleno.(93-96 vl.) Nendelt ei tohiks väga palju tehnomuresid tulla, kui asjad enamvähem korras hoida ja normaalne masin osta. Või on ehk midagi tarka nende kohta kaöelda? :D Kuulaks huviga.
ise võibolla mõtleks rohkem omega peale,väga ruumikas auto,odav hooldada ja mugavuse poolest selle raha eest üks mugavamaid...kulu linnas kuskil 8L ja maanteel 6L.....
ja ega colt ega 323 ka kehavad masinad ei ole...aga igasugused renood,pesood,suzukid ja muud konnasööjad jätaks välja..nagu ajalugu on näidanud siis sellise vanusega autod kipuvad juba otsas olema...kuigi isegi 20a sakslasel on veel resurssi küllaga... maitse asi muidugi..mõni sõidab aastaarvuga mõni autoga.
Pigem juba Audi 80B4, vanatüübi diisli peaks saama küll juba. Ära võna vana autot, mis on meie teedel haruldane, võta see, mis on kõige levinum. Isegi miski vana Peugeot diisel on etem valik kui just vaatad kontserni Lancia-Peugeot-Citroen.
Lancia Delta II kasutab sama platvormi, mis tempra, dedra, marea, brava, bravo jne jne jne ehk siis moditud Fiat Tipo oma [juppe on saada niipalju, kui vaja... isegi rohkem...]
kvaliteedi osas-> Delta II põlv on suhteliselt õnnestunud (I-ga võrdlust välja ei kannata), koostekvaliteet on korralik, tehniline disain jätab veidi soovida (näiteks kliimaseade elab automaatreziimis mingit müstilist elu, millest aru saamine on võimatu; laevalguse tööreziim on ajas muutuv jne...).
Lancia'le ehitab diisleid selline "pisike" ettevõte nagu VM Motori (kes teab see teab... keda huvitab, see uurib)
kütusekulu osas on muidugi asi nii nagu ta on [diiselmootorite osas on üldse asi nii, nagu ta on :-P]
mis puudutab selle ajastu Colt, 323 ja Baleno "olematuid" tehnomuresid, siis ... ma isegi ei julge kommenteerida [kuna olen vaid kuulnud "õnnelikest" omanikest ei julge neid jutte tõe pähe võtta]
kui Sa tahad autot, mis oleks pommikindel, siis võta auto, mis on täiesti plank ja lollikindla tehnikaga ning mille juppe saab hinnaga 25.- /ämber (selleks sobib tõesti Golf kõige paremini- selle remont on ka päriselt nii lihtne, et tõstad jupi auto kõrvale, paned sinna mutrivõtme peale ja küsid ükskõik milliselt möödujalt abi- kes vähegi viitsib võtme üles tõsta saab ka remondiga hakkama)
-> ülaltoodud Jaapani autod aga eeldavad hoolimata suhtelisest luhtsusest juba veidike mõtlemist ning Lancia eeldab veidike loomingulisust
[ja need on need asjad, millega kahjuks ikkagi iga remonditöökoda hakkama ei saa... ja sealt tulevadki jutud, kuidas omanik istub pidevalt töökojas ;-)]
Otsustamisel arvesta sellega, et laias laastus on kõik autod ühesuguste ohukohtadega [veermik, elektroonika, pidurid jne] ja see, et kasutatud auto ninal on üks või teine märk ei tähenda mitte kui ussigi vastupidavuse osas -> hoolimata margist ja mudelist vaevled niikuinii varem või hiljem tehniliste probleemide käes ... 15 aastat vana kasutatud auto "eelis" on juba selline :-)
oma kokkupuude igatahes ütleb ühe suure eelisena VAG liikurite kohta võrreldes teiste markidega selle, et need liiguvad absoluutselt ilma igasuguse hoolduse/remondita oma loomuliku lõpuni, kuid n.t. seesama Lancia ei võimalda ennast "surnuks sõita"- enne hakkavad riburada pidi pisiasjad vahetamist nõudma.
Kokkuvõtteks -> kui 9-l 100'le tundub Sulle suur linnakulu, siis ära ise mitte selle auto poole vaata [mõtle sellele, et kui Golfi õõtsapuks maksab 70 .-, siis Lancia oma maksab suisa kolme diisliliitri jagu rohem... tõsi küll Mazda ja suzuki omad maksavad lausa 340.- jne]
Fakt on see, et jaapani autode jupid on kallimad ja fakt on ka see, et erinevalt mitmestki saksamaal toodetud sõidukist muutuvad nipponimaa sõidukid ilma hoolduseta kiirelt saraks ning nende taastamine normaalsesse seisu on suhteliselt lootusetu ettevõtmine (just probleemsete tükkide hinna tõttu)
vana sakslase jupid on ikka naeruväärselt odavad...enda audil sain stabika pusksid 16.- 2 tükki....mõlemad rooliotsad olid 260 eeku..
Miks maksab 96 suzuki baleno samapalju kui 89a audi 80? võtme näiteks vana w124d merus...mõni müüb oma 88a mersut 25k ja saab ka müüdud. ja mõni müüb oma 98a hyndai sonaatat sama hinnaga ja ikka ei saa müüdud..mõtle natuke sellpeale.
Jeerum, ma tänan nii põhjalike vastuste eest, et inimesed ikka viitsivad :D
Ma usun, et 80 ja golfi osad on tobedalt odavad, aga siiski on sees mingi asi, mis ei taha neid überlevinud endale soetada.
Lancia võtaks ikkagi siis ära, kui oleks ka mingi rahanatuke peale ostu, et selle eest vääriliselt hoolitseda. Ma olen autokauge inimene ja vaevlen eelarvamuste küüsis ning ikkagi väga enam ei vaata itaallaste poole. Tulevikus kavatsen vähemalt aasta omada Alfat ja sellega asi piirdugugi!
Arvan, et ma siiski ei usalda ka alla 2000 aasta diisleid, nii et jääb bensukas. Ilmselt jään selle Mazda juurde, tal pole eriti palju elektrit ka peal, mis võiks pe***minna. Jupid on tõesti kallimad, olen korduvalt kogenud seda, aga juba ostetuna nad jäävad ka mõneks ajaks püsima.
Igatahes, tänud, et nii suure põhjalikkusega vastate, poleks osanud oodatagi.
Selle lancia varuosade nimekiri kattub yks yhele Fiat Tempra ,Tipo 1,9 td omadega välja arvatud keredetailid loomulikult. Paar aastat uuemal on natuke moditud mootor ehk siis EGR ja kõrgsurveoump on täiustatud ja natuke on kw rohkem. Muus osas on mootor sama. Korras mootor käivitub ka miinus 30 kui õige õli sees. Keegi pakkus golfi puksi 70kr. võrdluseks lancia puks on 92 kr ja tagumine 123kr. Sõiduomadusi golfiga võrrelda on pehmeltöeldes kohatu ja need inimesed ei ole deltaga ilmselt sõitnud ja palju on yldse neid inimesi eestis kes on diisel deltaga sõitnud et omada võrdluskogemust.kere on tsingitud. Kuluosasid on kõik kohad täis ja ei ole kallid. Ainuke häda on tõesti see et kui lööd varuosaotsingusse selle konkreerse margi siis midagi suurt ei leia aga mis ei tähenda et pole juppe saada . Edu valikute tegemisel.
Kusjuures, nii autoosad.ee kui ka ladu24 ei paku Tipole ega Temprale 1,9 diislit variandiks.. kummaline või mis. Siit nagu ei tundu, et oleks väga osi saada..
kui saq võtad ladu24.ee lao numbriga 2 siis saad sealt kõik, mida vaja sellisele sõidukile nagu LANCIA DELTA II (836), 1.9 TD (836AM, 836AN) (66kW), 10/1994-8/1999
Muuseas-> golf ei ole deltaga mite mingi nurga alt mitte mingit moodi võrreldav (ei välimuses ega ka sisemuses)
P.s. Delta kasutab suures osas unifitseeritud juppe (erinevalt jaapani autodest), mistõttu on ka juppide hinnad jaapanlaste omadest odavamad
P.P.S. mina näiteks ei ole VM-i 1,9 diisliga kunagi sõitnud ja ei kavatse seda ka kunagi teha... küll aga tean üsna täpselt, mida delta/dedra endast kujutavad (soovitaks enne käega löömist siiski minna ja katsetada selle sõidukiga veidi vurada-> tsiteerides oma head tuttavat "Mulle väga meeldib"... kusjuures tal on 2,0 bensiinimootoriga dedra ja üsna pikaajaline kogemus erinevate itaalia autodega
...tere...ära võta puhta kullana kõike siinkirjutatut vaid loe ka ridade vahelt ja otsusta ka ise.....!...aga see selleks...!!!vaata www.autonet.ee,seal müügis üks ehe naistekas ehk ka suzuki baleno 97.a.sedaan,automaat,tumepruun... oroskoop@hot.ee
Ennem ostan selle kahtlase Lancia, kui Golfi. Puhtalt esteetilistel põhjustel.
Aga, kui ostuks läheb, siis seda Deltat ka vaatamas käin!
Selle Baleno kohta, see link ei töötanud, aga ikkagi leidsin. Baleno universaal meeldib mulle väga ja ka luukpära on norm, aga see sedaankere on ikka kole ruudus minu arust. Kuigi jah, antud masinal on väga hea varustus ja harvanähtav automaatkast, aga minu tüdruk(sunnin teda) peab õppima ikkagi manuaaliga sõitma, ei ole siin mingit amerikaniseerumist.. :P
p.s. See Baleno jääb ka hinnapiirist kõvasti ülespoole.
....kusjuures tänu unifitseerimisele ongi itaallaste pidamine odav just kuluosade juures. Näiteks 2002 a. fiatile istuvad 84 a. fiati piduriklotsid yks yhele.hinnaks 152kr. komplekt. Kallis või odav otsustage ise. samas kui kysida sellesama tempra diislile juppe kasvõi automaailmast saab kõiki osi. Ainult keredetaile tuleb deltale lihtsalt tellida, kui peaks vaja minema ja lammaritesse tõesti selle masina omanikul asja ei ole erinevalt muude tehnikate austajatest. Kogemus seda tyypi autodega aastast97. ja ei mingeid erilisi probleeme vastupidavusega. Loomulikult tahavad autod korralikku hoolt siis teenivad muretult.
Ise olen Delta I sõitnud kolm aastat, oli norm auto, kahjuks ise olin halb omanik. Siis poolteist aastat tagasi ostsin endale saksast dedra 1.9 TD, minu arust ilusam, kui Delta II. Läbisõit oli ostes 240000 nüüd on 270000, algul vahetasin rihmad ja õlid ning peale seda pole probleeme olnud.
Elekter on muidu naljakas asi selles autos, toimetab keerulisi teid pidi. Näiteks hakkas vahepeal aku tuli õrnalt põlema, ostsin siis uued harjad, tahtsin hakata ära vahetama aga enne vahetust kustus tuli ära ja seda juba aasta otsa siis. Sama värk tahhomeetriga töötab siis, kui tahab.
Täna hakkas siis jälle tulede märgutuli armatuuris põlema, puhkas teine ca kolm kuud.
Eks ma nendes vigades ole ise ka süüdi, et ei ole viga otsinud aga ega need sõitmist sega.
Muide see 1.9td on vana hea trakori mootor, puudub igasugune elektroonika, kui väja arvata immo pumba küljes. Tüüpviga on see, et pika peale kulub pidurivõimu vaakumpumba ühendus nukkvõlliga ja head aega pidurivõim aga et see juhtuks on vaja vist kuskil 350000+ km sõita.
Enda omal oli see EGR peal aga selle kammisin maha tahmab mõttetult mootorit.
Muidu olen autoga ise rahul, võiks ainult natuke vaiksem maanteel olla, samas ei oleks ma elu sees sellise varustusega, 97 aasta, saksa autot saanud.