Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Diisepõleti

Mauks1
21:32 22.01.2009
Plaanis värvikambrile diiselküte paigaldada sissepuhe vahele,kas kellegil on mingeid kontakte,ideid või lausa ise tegelenud analoogse ehitusega?
Kõige lihtsam lahendus on hetkel kasutusel selline et tavaline diiselpõleti puhub kuuma otse ventikasse.
Ette tänades.
V6
21:45 22.01.2009
mis selle diisliga jamad? 6000kr masteri diisel puhur siis norm aga gaasipliidi leegijagaja toru otsa keevitad jämeda torusisse ja puhur taha ja sooja tuleb ilma haisuta ja neid puhureid isegi kuskil 1000kr müügis kui pole siis tee ise
Mauks1
21:54 22.01.2009
Pole seda tsentr.gaasi käepärast võtta ja balloonidega suht tülikas. diisliga mugavam ju! lasen tonnise mahuti täis ja mure murtud.
Tark Mees Taskus
04:04 23.01.2009
seina auk, diiselpõletiga puhur õue, soojuse puhumine sissepoole suunata ja kombes.
..
18:50 20.11.2022
Tere, soov osta garaazi kütmiseks ahi, milline oleks hea variant kas diisel, gaas või elekter? Garaaz on 24 ruutu madala laega narvaplokist
.
19:15 20.11.2022
arvuta ise palju maksavad gaas, diisel ja elekter.
..
19:39 20.11.2022
Asi pole rahas vaid tõhususes, eelmine ahi oli clint diiselpuhur mis ajas diislivingu ja kestis kaks talve
Deus
19:42 20.11.2022
Mina kasutan 5kW kero + 22kW puhur. Kui lähen tegutsema, löön 22kW tööle, mis teeb 5 minutiga olemise 24 kraadi peale ja samal ajal lülitan 5kW ka järgi. Uks kinni ja siis kero jääb sooja hoidma.
kero on selline: https://www.aliexpress.com/item/1005001571816474.html
diislipuhur on selline: https://www.tooriistamaailm.ee/diiselpuhur-otsekttega-22kw-z
f-20-zf-20-air

pole hätta jäänud ka -20 ja alla külmadega, kero puhumistugevust saab reguleerida nimelt. -20 juures peab juba täisvõimsusele regullima, muidu tiksub vaiksemalt. Kerole lisana on pandud 220 to 12V 18 amprine toitekas, ma ei ole lugenud ainult, kas 18't reaalselt ka vaja on, sest kasutan mõnede asjade testimisel sedasama toitekat paralleelselt, seetõttu üledimensioneeritud.
Kero sumps on uksest välja läbi õhutusresti, see diislihaisu sisse ei aja, see 22kW viskab ikka väikse pahmaka sisse käivitudes ja seisma jäädes aga ei midagi lämmatavat

Kui peaks laua juures ainult tegutsema, siis vb võtaks pigem kohtsoojendi gaasi või elektri pealt, pole vaja tervet ruumi kütta, peaasi et endal hea soe olla.
Koomux
19:45 20.11.2022
Oleneb, kuidas ja kaua Sa seal kütta tahad.
Kui kiirelt ja ainult gaaraage ajaks, siis mingi õhksoojuspumbalaadne asi.
Kui stabiilselt plusse siis....
..
19:52 20.11.2022
Nädala see väga ei kütaks aga nädalavahetusel kui atv-d või saani remondin siis võiks terve päeva soe olla
Deus
20:14 20.11.2022
Minu skeem on jah selline "kütan siis kui olen", muudest viisidest jään vastuse võlgu.
See kero suudab oma 5 lidruse paagiga kütta umbes 24h. Umbes ütlen seepärast, et ma panen ta kuskil 20 kraadi hoidma ja siis ta ise mässab selle peal pumba etteandmise ja puhumise suhtega. Kütusekulu on otseses sõltuvuses putka soojustuse ja välitemperatuuriga aga siiani pole pidanud iga päev juurde kallama, pigem ikka selline 4x8h tööd ja siis vaatan, et madalaks jäänud diisli tase paagis, peab bensakas ära käima.
Tänapäeval oleks populaarne muidugi vaakumtorud katusele panna või päiksepaneelid :P

Kero kohta pisike vahemärkus, et kui terve suve seisab, siis pump tahab lahtikoputamist saada. Tuleb oodata kuniks ekraanile pumba sümbol ilmub ja kui ei kuule pumba tiksumist, siis kruvika kummipeaga paar pauku kirja, hakkab tööle jälle. Ma harjunud sellega ja asi oli nii odav, et ei ootagi perfektsust.

Muudetud 20.11.22 20:17

..
20:18 20.11.2022
Tänud, see kero tundub mulle sobiv variant hind on ka mõistlik.
..
20:23 20.11.2022
Palju ta muidu müra tekitab? See clint diislipuhur oli väga lärmakas
Deus
20:28 20.11.2022
See oleneb, kui suure pöördega töötab. Mu omal on imelikud mõõdud 20Hz kuni 50Hz tablool (vb saab amplituudi kaudu selle pöörete kiiruse peale taandada, pole viitsinud mõelda seal aparaadi taga) ja 50 on selline umbes nagu kodune föön madalal pöördel, 27 - 39 on selline vaikne tiksumine, et kuuled õhuvooluja ventikat aga ei häiri, 26 ja alla lendab midagi kuskil resonantsi ja on lihtsalt häiriv. Ma ise tiksutan teda seal 30 ja 40Hz vahemikus tavaliselt või noh, 35 paigas ja kui liiga palav hakkab, löön jalaga ukse lahti lihtsalt, muidu hakkab äkki jääkarul liiga külm.
Termomeetri järgi võin öelda, et 35Hz üritab seal 20 kraadi juures hoida.
Lärmakuse koha pealt, seepärast ma seda 22kW alguses aind kasutangi, mitte terve päeva. Korraks ja kiirelt soojaks pärast kero hoiab. Pehmemate külmadega on kerost küll ja veel, neid on ka 8kW versioone aga arvesta, et need võtavad rohkem kütust ka. Vanasti oli 2kW tegelt seina peal, selle sai meie foorumi moderaator kärss endale.
Lisana ütlen, et ära aja sumpsi liiga pikaks ülesse, a'la kui tekib idee läbi lae sumps viia. Kaasas olev umps töötab kuni 1,5 meetrit, peale seda hakkab ummistuma tahmaga ja kinni pooma, tekib hunik muresid ummistumisega jne. Seepärast ongi ta mul ukse peale pandud, et võimalikult lühike sumps nagu kaasas oli ja allapoole suunaga. Peale seda on probleemivaba.
Kui oli asi suunatud läbi laeõhutuse ehk sumps oli ca 4m pikem ja suunaga ülesse küttekehast ca meetrise kerkimisega, siis oli probeeme nii palju, et see trükimusta ei kannata. Mul sõber samas avastas, et kui kasutada sama kero nii, et see peenike sumps ongi nii palju nagu ta on ja edasi jätkata jämedama toruga, siis on kõik OK, ei jama. Tahma kogunemist laiemasse torusse suunaga ülesse, me veel pole mõõtnud, see on selle sügise avastus.

Muudetud 20.11.22 20:34

..
20:33 20.11.2022
Hea lahendus, tellin ära
Deus
20:36 20.11.2022
natukene täiendasin postitust.
Tähelepanek
01:45 21.11.2022
Gaasipõleteid ärge ihaldage.
Sain kingiks ühe peetud reaktiivi, oli paljulubav- sooja andis ikka meeletult.
Järgmisel päeval kohal ei käinud, aga ülejärgmisel oli üks üllatus- nimelt tööpinkide juhtpinnad, ka treipingi padrun jms olid väga rebasekarva.
Ma teadsin, et gaasi põlemisel tekib palju niiskust, kuid sellist jama poleks oodanud.
Sai metallvilla ja karedate õliste kaltsudega tunde asju korda tehtud.
salvokas
19:08 23.11.2022
Hr. Deus viska linki millise voolu muunduri vahele võiks panna? Kaalusin ka mingid aastad tagasi diisel gero peale (noh need suured) kui garaages toimetan auto kallal. Nüüd sai ka tellitud 12V pealt (mis lingil viitasid) , muidu naane kasutab tainarulli mu peal kui elektri arvet jälle näeb :-)
Deus
19:33 23.11.2022
Esialgu kasutasin seda:
https://www.aliexpress.com/item/4001041355095.html
Kestis miski 3 aastat äkki või 2, pole täpselt kindel ajakavas. Kui üks päev enam ei töötand (tõneäoliselt seepärast, et oli ukse peal ja sai otse vihma peale) siis tellisin selle:
https://www.aliexpress.com/item/32827458400.html
ja kinnitasin ukse peale risti, et vihm otse sisse ei sajaks nagu eelmisele, siiani toimib. Mõlemad olid/on 200W versioonid.
Toitekast
22:51 23.11.2022
Vana arvuti toiteka väljundid on +5 ja +12V, vedelevad need toitekad kõikjal.
Ampreid sellise asja jaoks maast laeni.
Enne Xbox-i toiteka panemist oli mul treipingi 12V toide, toitis ära muunduri ventika, emulsioonipumba ja kohtvalgustuse + muud asjad, Holly anduri ja näidikud.
Deus
21:51 03.12.2022
Mõõtsin üle, 40W võtab see puhur voolu max pööretel ehk siis 40/12= 3,3perioodis ehk siis 4A ja 12V toitekat vaja sellele asjale. See on siis pideval sooja hoidmisel, stardivoolutugevused jään ma hetkel võlgu, sest mul polnud täppisaparaate käepärast kahjuks mõõtmise hetkel.

Muudetud 03.12.22 22:23

salvokas
23:19 03.12.2022
Mul see aparaatus käes 8kw isend, kuna toitekas pole saabunud siis momendil kasutan auto akut, noo nii umbes tunniks ajaks ja siis panen vanakooli laadija külge kus näeb ka ampreid millega akut laeb. Käivituse hetkel ikka võtab oma jagu voolu ja kui ahi saavutab oma töö tembid siis jääb asi rahulikuks, panen vungaali põhja siis akulaadija amper näidik ka tõuseb korralikult. Aga tundub väärt asi, aint kütet ka lähab, mitte 100L sajale :-)
Deus
23:46 03.12.2022
Ma täpselt ei oska öelda, mul võtab see 5kW asjandus miski 300ml tunnis umbes ehk 3 liitrit 10 tunniga. Praeguseid vooluarveid vaadates on see sendid kullahunniku kõrval.
1234560001
11:10 04.12.2022
300 ml on ikka päris hea tulemus.Tootja vist nii vähe ei pakugi.Aga kas muidu ta töötab kogu aeg või lülitab vahepeal ennast välja kui temp. ruumis saavutatud.Pideval töötamisel tuleb vahe vist umbes 2 korda kaks elektri kahjuks universaalteenuse hinnaga.
1234560001
11:15 04.12.2022
Pean ennast parandama,näitena toodud masina kulu pakutud siiski 0,2-0,5l ja 0,3 ikka suht norm.
Deus
12:30 04.12.2022
Muudab pumbatakti aeglasemaks, kui ruum soojemaks läheb, konfimise asi. Mul on miski teistsugune controller natukene kui youtube videodes olev, ma mäletan, et kuidagi nupukombinatsioonidega sain ka temperatuuri seal timmida aga kas temperatuur nüüd muudab ka pumbasagedust või mitte, see on omaette küsimus. Ideeliselt peaks, sest see on nii loll süsteem, et sisuliselt kütmine toimubki puhtalt diisli pritsimisest vasta eelsüüteküünalt. See 1,5Hz kuni 5,5Hz on pumba löögisagedus, tuleb välja. Eile uurisin natukene kirjandust. Igatahes koos pumba kiiruse muutmisega muutub ka läbipuhutava õhu hulk ehk kiirendatakse ka puhuriventilaatorit.
salvokas
14:24 04.12.2022
Mu ahjul vist puudub puldist juhtimine, pult oli küll kaasas (ekraanile levimärki pole saanud)
Vasakul üleval nurgas näitab ruumi tempi ja saab panna mis temperatuuri ruumis hoida, proovisin järgi, nuppude näppimisega sain mingi kubina ekraanile ja siis hakkas ise toimetama- vahest pani kiirust juurde ja siis jälle aeglustas.
Deus
17:14 04.12.2022
Pult tuleb ära siduda ekraaniga, siis hakkab tööle, selleks oli ka mingi nuppude maagia, mis kaasasoleva paberi peal kirjas.
salvokas
21:26 05.12.2022
Jeee- sain selle puldi ahjuga siduma, aga ahju monitorile mingit märgu tuld ei tule, you tuube reklaami videod on ka n.ö "suunamudijate värk" vähemalt praegu töötab, vajutan toast pulti ja asi hakkab tööle :-) ega hiinlased lollid pole :-) Huvitav kuda teema algataja rahul on asjaga? Sellise nibina ahjuga võiks teha täitsa oma teema, Hr. Deus saad modida? või ?
Deus
21:53 05.12.2022
Kahjuks siinne keskkond ei lase seda teha nii väga lihtsalt. Las jääda siia see teema.
salvokas
22:13 13.12.2022
Jutu jätkuks- sai tellitud toitekas 60W 5A ja ühendasin külge, (nihferstein), see toitekas ahju käima ei pane, viskab ahju juhtplokile veakoodid- jääb nõrgaks.
Esmane plokk 200W 16,6A korpuse kleepsudel, töötab, aga kui panna ahi alates eelviimasele ja viimasele kütte võimsusele siis tõmbab pinge 11v peale, alla selle näitab ilusti 12v. Krt kas siis 16A on ka vähe 8kw ahjule? Pole praegu testrit peale visanud, palju ampreid tahab käivituseks. Tootja annab voolu vahemikku 11-13V vahemikku, see testitud ja kui parameetrid lähevad nihkesse siis ahi läheb avariisse. Aga muidu asi töötab.