Sõiduki ostu finantseerimine

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

auto ost

reimps1
21:35 23.01.2009
soov on osta auto liisinguga, kuid kuna varem pole sellise asjaga kokku puutunud,siis olen üsna asja tundmatu selles, millise panga liisingut oleks kõige mõtekam võtta?auto väärtus oleks umbes 80 000,periood umbes 60 kuud ja palju oleks sellise auto intress?kas intress sõltub auto hinnast?näiteks mida kallim auto,seda suurem intress või vastupidi? SEB(olen selle panga klient) pakub kapitalirenti, järelmaksu ja kasutusrenti,milline oleks neist kõige sobivam,kui tahaksin liisingu lõppedes auto endale jätta?või on kasulikum võtta autolaen?
kui kellelgi on aega ja viitsimist minu küsimusteke vastada,siis olen väga tänulik:)
marita57
15:20 08.02.2009
Kui tahad auto pärast endale jätta, siis on loomulik valik kapitalirent. Valida on mõtet see pank, mis pakub väiksemat intressi (hetkel Nordea kõvasti turul lammutamas), võrdse intressi puhul vali kodupank (vähem muret ja ajakulu). Intress auto hinnast üldiselt ei sõltu, kui tegu pole just eripakkumisega (aga siis sõltub see ka hoopis laoseisust).
80 000 maksva auto liisimisel pead aga arvestama kopsaka sissemaksega ning täiendava kuluna maksad 5 aastat kaskot.
0987
15:46 08.02.2009
veel lihtsam oleks võtta väikelaen,siis sinu oma ja tee selle masinaga mis tahad,intress on muidugi suur 16 prossa vist,aga kõige lihtsam variant minuarust kindlustad nii kuidas ise tahad jne jne
küünik
15:59 08.02.2009
mulle väga meeldib loll jutt targas pakendis.
marita57, miks peab 80 000 maksva auto liisimisel arvestama kopsaka sissemaksega?
kuidas sõltub intress eripakkumise korral laoseisust?
miks on kapitalirent loomulik valik? miks mitte tarbimislaen?
alla 100 000 maksva auto liismisel toimib ka minikasko, mis on minu teada soodsam.
reimps, kindlasti teeks liisingufirmas töötaja sulle selgeks, mis soodsam ja mõttekam tuleb, uuri parem neilt, kes raha välja käivad.
niisama mehike
16:25 08.02.2009
Sellises hinnaklassis ma võtaks väikelaenu nagu üks tegelane siin enne välja pakkus. Ise tegin seda eelmine suvi. Algul oli küll liising võtta aga tuttavatega rääkides matsin selle mõtte maha kuna auto oli ikkagi suhteliselt odav ja sellega võrreldes oleks paberimajandust liiga palju ette tulnud. SEBist sain ma väikelaenu intressiks 12%, mis oleks olnud sama liisingu omaga, mis oli tol hetkel mingi11,8...%. Võta teadmiseks, et intress sõltub ainult auto vanusest. Minu silmis oli plussiks veel see, et ma saan suvalisel ajal selle järgi jäänud summa ära maksta väga väikeste lisakulutustega (nii rahas kui ajas) kui mul see raha tekib vahepeal. Liisinguga on rohkem jamamist.
jusssss
16:52 08.02.2009
alla 100000kr. maksva auto puhul ei pea kaskot tegema (hansa liisingus vähemalt)
marita57
10:06 09.02.2009
Mõned täpsustused.

Selles hinnaklassis on tarbimislaen tõesti arvestatav alternatiiv liisingule. Olen isegi seda kasutanud veelgi odavama auto ostmisel, kuid siiski ainult väga lühiajalise kulutuse ja veidi teistsuguste tingimuste juures.

Tarbimislaenude intress tänapäeval on tavakliendile (räägime siis SEB näitel) 16-20%, autoliisingu intress hetkel 6% ringis. Erinevus on pikema aja ja suuremate summade korral märkimisväärne. Olukord, kus väikelaenu saab 12% ja liisingut 11,8% on väga erandlik ja sellega ei maksa arvestada.

Intressi sõltuvus laoseisust tekib olukorras, kui automüüja on kehtestanud soodusintressi oma laos olevatele sõidukitele ning see pakkumine ei kehti sel juhul tehasetellimustele (kus tuleb maksta tavapärast intressi, mida pank küsib).

Täiendavalt on võimalik kasutada odavama otsa auto soetamisel ka arvelduskrediiti, mille suurim eelis on see, et pank igapäevaselt kontole laekumiste korral võlguolevat summat vähendab. On väga mugav ja olen ise kasutanud - kuid jälle, ainult odava auto ostul.
.
09:30 11.02.2009
ainuüksi liisinglepingu sõlmimine maksab pankades ca 3000-3500 eeku.väikelaenu sõlmimise kulu hakkab 500 eegust. alla 100K auto puhul on targem laenudega toimetada.
klö
00:29 17.02.2009
isegi sai laen võetud ning intress on 6k euribor + 3%, vägagi mõistlik