Kas keegi oskab ehk kommenteerida liana kütusekulu? Auto aastast 2007, 4X4. 1,6 mootor. Kütust sööb nagu vana loom. kuskil 10-11 100le. Kas on normaalne? Paberite järgi peaks vähem võtma ja kome 30000 sõidetud ja ei miskit. Üritanud erinevaid sõidustiile/kiirusi...tulemus sama.
kehtib ikka, käisin esinduses kui 15000täis sai, nüüd kohe 30 täis eks siis uurin kuigi nemad ütlesid eelmine kord juba et viga minu enda sõidustiilis... mida ma ei usu
sinu pakutud number on suur isegi linnasõidu kohta. olen sõitnud nii Liana 4x4 kui baleno 4x4(liana eelkäija), siis keskmine küttekulu üle 9 saada, on juba paras tallumine. Talvel lumehangedes sain ka 9,5, kuid see oli ikka suuresti minu teene.
Kütusekulu on täiesti talutav. Maanteel saab sooja ilmaga isegi ~ 6,5 l l hakkama. Talvel põhiliselt linnas ja pisut maanteel, tuleb nii 10 l kanti. Muret teeb aga see, et suurte külmadega surid tagaluugi amordid ära. Originaalid esinduses üle 1600 kr tükk. B osa teadaolevalt kellelgi pole, sest lihtsalt ei tehta. Kas keegi oskab öelda, ehk sobib mõne teise masina oma ?
esiveoline Liana, 2006 universaal. Talvel linnasõiduga (enamasti lühikesed otsad ) maksimum ca 11 sajale, suvel maanteel (kiirus 90...100) pisut alla 7 liitri sajale. Eriline pedaalitallaja ei ole.
Suvalise 1,6 mootoriga võib linnas lühikesi otsi tehes saada kulu 10-11 liitrit ja talvel rohkemgi. Pärast "sissesõiduperioodi" lõppu kulu ka tavaliselt langeb natukene.
Kui aga kesmine kulu ka vähemalt 50% maantesõiduga ikka 10-11, siis on seda natuke palju. Mul on vanema 200 hj pideva neliveolise masinaga keskmine kütusekulu ~12 l sajale ning uue peaaegu 200 hj esiveolise masinaga keskmine 9,2-10, (~pool maanteel ja pool linnas).