Kauplused müüvad igast ****a üsna süüdimatult. Muidugi ka ise loll, et selliste asjade puhul tshekke alles ei hoia. Pildil on näiteks 4 kuud tagasi paigaldatud antenn, mis pole kordagi soolagi näinud. Hiljuti ostsin 2 panoraampeeglit, aga kui läbipaistvast plastikust katte seest välja võtsin, selgus et pilt on endiselt sama hägune nagu läbi plastiku - imelik, et sellist asja üldse peegli pähe müüa lubatakse (mul isegi kroomitud ilukilbid peegeldavad paremat pilti) ja tänu hermeetilisele pakendile pole võimalik ostjal ka enne kaubaga tutvuda. Lihtsalt hoiatuseks, et ignoreerige Prisma, Rimi, ehituspoodide jt selliseid autovaruosalette ja ostke oma autotarvikud sama hinna eest või odavamaltki "kallistes" Lääne-Euroopa riikides reisides, saate vähemalt kvaliteetse asja
See, kui toote viga on võimalik märgata alles peale pakendi lõhkumist, ei tähenda, et asja ei saaks poele tagastada.
Keerasin hiljuti ühte prismasse sisse, et sealt endale Champion kojamehed osta. Paraku müüdi ainult "all-ride". Ostsin need ära, tegin pakendi katki ja peale paigaldamist selgus, et kvaliteeti polnud. Läksin poodi tagasi, infoletis öeldi, et esimesel korral saab ainult ümber vahetada, vahetasin nad ümber. Sama lugu jälle. Ning siis anti raha tagasi.
Seega kui asi ei meeldi, tuleb (olemasoleva tseki korral) ta ikka poodi tagasi viia.
Te võite ju ölda, et olen loll, kui odavat asja ostan, aga siiski eeldan ma seda, et toode saab hakkama sellega milleks ta mõeldud on. Ning kui pakendil on kirjas "klaasipuhastid", siis peavad nad sõltumata hinnast ka klaasi puhastama.
kõige huvitavam ongi see,et neid allride kojamehi siiski toodetakse, kuid kas neid siis tõesti keegi ostab ka? olen isegi neid proovinud ja koheselt prügikasti saatnud. võib olla mõni vanapapi kuskil metsade vahel, kes kord aastas autot kasutab, ostab sarnast kaupa,kuid normaalse mõistusega inimene selliste kojameestega liiklusesse ei roni.
Pigem on siin ikka nii, et kui palju raha eest sa asja soetad niipalju raha eest ka seda saad. Odav klaasipuhasti paraku puhastabki odavamalt, kui mitte üldse.
Endal isa autole sai pandud samasugune All-Ride antenn (ostukoha järgi eeldan, et ka see on All-Ride oma). Isa autol see kanna juurest ei roosteta, küll aga roostetavad täiega antenni liigendid, nii et antenni enam kokku lappida ei anna kuidagi. Rooste tekkis ca 6 kuud peale paigaldust esimeste talvekuudega.
Talvel müüdi mõnedes pealinna prismades lõpuks isegi 8.- paar kojamehi, mis muide olid superhead, 10x paremad kui all-rided ja kerstsid paar kuud ära ikka. Kahju, et neid enam pole.
ei tea aga ise oledn kasutanud nüüd juba Allrider kojamehi üle aasta. Mõtlen et siis ostsin need endale eelmine kevad ja siiamaani pühivad enam vähem korralikult.
Tahaks siin Kärsa juttu täiendada ja juhtida tähelepanu eriti tema jutu viimasele osale kus juttu säästuasjade ostmisest välismaalt. Nagu teada on Kärss pikemat aega viibinud Eestist eemal. Omal ka see kogemus, et omal ajal välismaal olles ja sealt nn. säästuasju ostes oli kvaliteet enam - vähem sama, kui firma asju ostes (mõlemad ju Hiinas tehtud, ainult pakend teine). Ainuke vahe oli firmamärgi puudumine ja hinnavahe. Eestisse tagasi tulles üllatabki kõige rohkem see, et siit asju ostes - kas siis firmamärgiga või firmamärgita - saad kvaliteediga kas vähemal või siis suuremal määral lüpsta.
Järjekordselt vastu püksa. Otsene vihje, et ärge ostke neid klaasivahasid mis piltidel. See vasakpoolne peaks olema turu odavaim ja samas kvaliteedi poolest lihtsalt kehva, aga mitte lootusetu. Parempoolne on kalleim Prismas (ligi 200kr, spraypudelis), jutt pudelil on oluliselt põhjalikum kui teistel, samas juhendi järgi kasutades efekt on üsna olematu, pigem ebameeldiv, kuna klaas läheb täis peenikesi piiskasi (mis ei taha sealt ära minna ka maanteekiirustel) ja nähtavus hoopis halveneb. Nüüd on mul lihtsalt pudelitäis mõttetut keemiat ja probleem, kuidas see laga sealt klaasi pealt kätte saada...
Soovitus: üle lahe müüakse ca 6 EURi eest vahendit "5 sateesta" (viis sateesta), neid kasutanud aastate jooksul ikka kena hulk pudeleid ja väga rahul. Aegajalt proovin ikka ka meil pakutavat toodangut ja muudkui pettun... Ega mõni kett seda soomlaste tehtud klaasivaha äkki müüki pole võtnud?
Soomes müüdav: http://kauppa.motonet.fi/images/app/602500.JPG
Mulle tundub et tegu täpselt sama asjaga kui see mis meilgi müüakse (see turtle waxi) toode, st ei oska seletada seda, millest vahe sisse tuleb. Vbl sellest, et äkki muutuvad need omadused aja jooksul ja Soomes ostetakse neid oluliselt rohkem kui meil, sellepärast ka "värskem" kraam alati letil. Tore, kui keegi väheke asjalikuma seletusega lagedale oskaks tulla:)
Tere Kärss :) . Mul omal juba palju aastaid, vast 6-7? juba seesama, Eestist ostetud sinise sildi ja inglise keelsete kirjadega pudel kasutusel ja töötab väga hästi (võid isegi arvata, kui pudel siiani tühi pole). Seda uuemat, kollase sildiga asja pole kahjuks proovinud. Tuttaval VIST on, võin, kui saan, ära proovida ja siis hiljem märku anda, kas on ka erinevust. Kuigi jahh, talv tuleb peale.
Lp "kahe-koma-mees" , Sa ilmselgelt pole midagi sellist ise kasutanud. Vahetult peale kasutamist on sellest isegi linnakiirusel abi, aga maanteekiirusel Sul ei lähe lihtsalt kojamehi vaja. Ka väga hullu vihmaga. Kui teised on sunnitud nähtavusekaotuse tõttu kiiruse 50-le vähendama (kuigi kojamehed vehivad, mis suudavad), siis Sina võid jätkata Sulle sobiva kiirusega sõitu. Pea-asi, et autot vesilius ei kaota :P .
vahetult peale kasutamist...
mitu korda aastas seda siis määrima peb,et mingit tolku oleks?
linnas nagunii passid fooride all ja kojamehed töötavad niiehknii.
mitte et ma mingi keemiavastane oleks,aga nagunii peab ostma korralikke kojamehi ning milleks siis veel keemia ja klaasinühkimise peale raha ning aega kulutada.
Tundub,et siin sama lugu,mis "Arieli" pesupulbriga.Tood soomest,peseb,ostad eestist,peseb samuti no mitte nii häsiti.Soomest toodud pesubulbrit nii huvitav ,kui see ka ei ole,kulub tegelikult vähem ja resultaat on parem.Millest see nii on,ei oska samuti öelda?
Sulle: ",,"
Võimalik, et see minu oma ongi selline viletsam, ja "Kärss"-l äkki parem, aga sõltuvalt ilmastikust ja sellest, palju luuad klaasi peavad nühkima (linn ja muu aeglane sõit) , siis paar-kolm nädalat on väga hea, siis hakkavad piisad juba "kleepuma" klaasile, st ei jookse nii ludinal minema.
Katmisprotseduur võtab aega 5-10 minti. Klaas korralikult pesta ja kuivatada, siis pisikese pehme lapi tükile pisike tirts vahendit ja ühtlaste ringjate liigutustega klaasi katma. korraga nii 3-4 kämbla suuruse ala, siis jälle tirts lapile ja edasi. (See väike lapp jne on vahendi optimaalse kasutamise huvides) Kui klaas ühtlaselt kaetud võib teisest otsast kohe poleerima hakata. Juhendis oli vist küll pisut teisiti, aga parim on saanud, kui hingan lihtsalt klaasile aurulaigu ja siis paberkäterätiga jälle ringjate liigutustega poleerid. pool klaasi ühe paberrätiga, külgi vahetades, pool teisega. Lõpuks kogu klaas veel puhta paberrätiga üle. Sõnaga, kõigi vahendite kulu minimaalne. Vahend maksis ja maksab ka praegu 100 eegu peale natuke ja kestab ja kestab.
KORRALIKUD kojamehed kuuluvad ilma igasuguste tingimusteta ka minu "arsenali". Nagu ka rehvid.
Vahendi vist ainus miinus, nagu ka "Kärss" juba kusagi varem kirjutas, on see, et kui luud üle klaasi käib, siis jääb hetkeks nagu peen udu klaasile. Aga tõesti hetkeks. Kui luud tagasi tuleb, selleks hetkeks on hajunud. Ehk siis mingi murdosa sekundit.
Selle klaasivaha saaga lõpetuseks: algas asi sellest, et ostsin uued kojamehed, need odavad "shampinjonid" prismast, mille suhtes ei saagi kõrgeid ootusi olla, aga mis oma tööga enamvähem ikka hakkama saanud. Kohe ette pannes jättis juhipoolne luud klaasi keskelt mustaks, vasakpoolne kah päris puhtaks ei teinud, aga polnud mitte nii hull. Arvasin, et klaas mingi s*taga koos. Siis tuligi meelde, et võiks proovida mõnda teist klaasivaha. Ja nagu juba varem kirjutasin, tegi see klaasivaha asja hullemaks ja ikkagi olin sunnitud kasutama kojamehi. Loomulikult ei näinud ka nii sõita, kui just silme eest klaas mustaks jääb, aga kuna klaas jäi mustaks nii enne kui peale vahatamist, sain aru, et viga on kojameestes ja vahetasin luuad ära. Loomulikult oli klaasil pilt täpselt vastupidine, ehk siis juhipoolne kojamees oli nüüd kehvapoolne ja teine täiesti kasutuskõlbmatu. Ühesõnaga tünga olin saanud ka Prismast ostetud kojameestega (olgu öeldud, et tegemist vana ja eriliselt kumera esiklaasiga Saabiga, nii et uuematel lamedamate klaasidega autodel ei pruugi see praak nii häirivi olla).
Murdsin pead, mis moodi sellest vastikust vahast lahti saada, varusin spirti ja veel kangematki kraami klaasi puhastamiseks, aga kui garaazhis proovisin paberrätikuga üle klaasi tõmmata, piisas vaid 5-6 tõmbest ja klaas oligi puhas ja endiselt kare:)))) No mõni ime, et see vaha ei toiminud! Samas küljeklaasid, kuhu vett vastu sadanud eriti pole, see kuidagi ikkagi toimib ning esituledelt, millelt ka kojamehed sageli üle käisid, oli see täielikult kadunud. Seekord siis Soomest toodud kvaliteetne vaha peale ja probleem lahendatud. Enam pole erilist motivatsiooni minna neid kojamehi paremate vastu vahetama, kuna paar kuud neid vast vaja ei lähe:)
TO "Kärsale": ma poleks Arieli osas julenud suudki lahti teha, arvasin et ise lolliks läinud ja kujutan omale midagi ette:). Paistab, et neid tooterühmasid on päris palju, mille puhul Eestisse külma kõhuga kehvema kvaliteediga rämpsu tuuakse.
Kusjuures hind tavaliselt veel kõvem, kui Soomes. Eesti on ärimeeste arvates ilmselt ikka ühe eriti "lambapäise" turuga riik ja eks ta suures osas nii olegi, kahjuks ...
ei tea kuidas vahade ja muu autokeemiaga lood, aga pesupulbri puhul vaadake ka kus need tehtud on. eestis müüakse poolas toodetud pesupulbreid, aga nt. rootsis oli küll miski muu tootja. riiki enam ei mäleta, aga igatahes poola see polnud. kõik hakkab pihta ikka tootjamaast. vaadake, võibolla on ka vahadel erinevad tootja maad.
Vasakpoolse Turtle Waxi kohta ei oska küll midagi negatiivset kosta. Esiklaasil ei püsi teatavasti ükski vaha piisavalt kaua, aga küljeklaasidel toimib siiani ilusti, kuigi viimati vahatasin millalgi kesksuvel.
nõustun eelkõnelejaga, kilpkonn on tegija,aga enda autol kasutada ei saanud (esiklaasil),kuna kojamees(raamita) nõrgema vihmaga hakkas tagasiteel algasendisse hüppama,kuna eelnev tõmme viis kogu vee lihtsalt minema klaasilt.eelmisel autol olid raamiga kojakad ja klaas kah 15 aastat vanem ja seal töötas perfekto,kasutasin seni kuni auto müüki läks:)
Ühinen eelkõnelejatega vaid selles osas, et see on vist tõesti parim, mida ma Eestist olen ostnud. Sama "kilpkonnavaha", mida Soomest ostnud, on lihtsalt peajagu parem ning tõesti toimib nii hästi, nagu selle reklaamjutt seda ka lubab (ilma liialdamata), erinevalt meil müüdavaist.
Autoklaaside vahetusega tegelevad firmad müüvad ka mingit hirmkallist vaha, kus ühe vahatamise ports maksab juba sadades kroonides ja mida nad ise väga kiidavad, neid pole ise proovinud.
Olen seda "konna" Rain Repellenti kasutanud üle 5 aasta, väga erinevatel autodel ja mina olen igaljuhul rahul toote omadustega. Ainus probleem on see, et kui korra juba klaas sellega kokku on tehtud siis tulebki seda jääda kasutama. Kui see vett hülgav kiht seal liialt õhukeseks kulub siis hakkab ta hoopis vastupidiselt tööle ja klaas jääb olenemata kojamehe poolt ületõmbamist ikka vee latakaid täis ja halvendab juba oluliselt nähtavust.
Aga kui Rain repellentit ikka korralikult, nii 2 kuu järel uuesti peale kanda siis toimib ilusti.
Ja nagu siin üks eel kõneleja märkis siis näiteks ühe uue auto juures kasutades tekkis samasugune hüplemine kui kojamees tagasi tõmbas. Vanemate ja kulunud klaaside juures sellist efekt ei ole täheldanud.
Ostsin BMW 525TDS ile eelsüüteküünlad SCT. Ühel murdus ots, kuhu juhe kinnitub paigaldamisel. Üldse pöörlesid need otsad imelikult.
Auto käivitus alles siis, kui küünlaid 3 korda anda ja seda suvel sooja ilmaga. Peale käivitumist jäi puterdama.
Panin uued Championid asemele ja polnud enam ühtegi probleemi.
SCT õlifiltrid on küll saast. Olen näinud BMW elementfiltrit mis oli täitsa kokku tõmmanud. Seda ikka päris mitu korda ja just selle firma filtritega. Ega see mõnekümmne kroonine sääst sulle pärast mootoriremonti ei tee. Kahe nädalaga ära surnud Sct eelsüüteküünlad ei säästa akut ega starterit. Diisli kütusefiltrid jätavad ka soovida. Plekist õlifiltrid kipuvad lekkima tihti. Mina ei ole kunagi ühtegi selle firma toodet oma auto külge pannud ja ei tee ka seda edaspidi, ostan nats kallima jupi, vähemalt ei saa halva üllatuse osaliseks.
Proovisin ja pettusin täielikult Liqui Moly klaasivahas, ei toiminud korralikult isegi mitte esimesel päeval ja paari nädalaga lihtsalt kadus klaasilt. Ei soovita.
Kärss, sa proovi Motipi Rain Away-d. Mina kasutan seda juba paar aastat oma auto esiklaasil ning küljeklaasidel. Püsib peal normaalselt ca 3 kuud ja pole probleeme olnud.
Kui millegi eest hoiatada, siis AllRide kojamehed. Mõni aasta tagasi sai lolli peaga säästukast ostetud 25 eek eest ja need ei pühkinud juba uuena. Lõpuks õnnestus neid veidigi kasutada luukpära/univeraali tagaakna kojamehena kuna seal pole see triipude jäämine nii häiriv.
Kõige kehvem autovaha mida iial olen kasutanud on see Carplani kräpp http://www.salome.ee/est/autokaubad/autokeemia/varvihooldus/
?productID=3598 Nr. 1 UK-s my ***!
Peale teist autopesu polnud enam jälgegi, et see auto võiks olla iial vahatatud. Läiget ka midagi ei tulnud eriti. Teised proovitud laiatarbe vahad (Sonax, Turtle wax, Valma) püsivad ikka vähemalt kuu-paar peal.
Olen autoga sõitnud ja vahelduva eduga hooldanud ja remontinud juba mitukümend aastat.Siin aga räägitakse asjadest millest pole kuulnudki.
Näiteks mis asi on "All Ride"kojamees? Mille poolest erineb tavalisest?
Siin jälle vastupidine kogemus. Kui auto ostsin (ligi 3 aastat ja 8 kuud tagasi) siis olid ees ilma raamita kojamehed. Paar nädalat tagasi vaatasin et triibud tulevad klaasile. Mõtlesin et kojamehed saavad läbi. Pesin siis igaks juhuks kojamehed peasuainega põhjalikult puhtaks. Nüüd pühivad jälle nagu uued. Ei tea kaua sellised kojamehed kesta võivad vastandine All Ride kolmele kuule (oma kogemus).
Sattusin nägema väga "huvitavaid" krokodillidega akujuhtmeid, mis kusagilt Eesti müügivõrgust ostetud: krokodillid ise küljes väga korralikud, juhtmed kah peaaegu sõrmejämedused nagu käivitusabi puhul olema peabki. Lähemal vaatlusel selgus, et see sõrmejämedune on vaid isolatsioon seal peal, sees aga peenike juhe nagu kõrgete kõlaritel:)) St kõlbavad vaid ühe auto pealt teisele aku laadimiseks, mitte käivitamiseks, sest voolu need eriti läbi ei lase ja käivitades lähevad kuumaks... Vaadake hoolega, mida ostate - lugege pakendilt välja juhtme ristlõige, mitte ärge hinnake silmaga juhtme (isolatsiooni) paksust:)
tegemist on mb c-class w202 rooliosaga tootja sidem. neid läks kaks tk järjest aia taha eelmisel aastal.2011 a sügisel vahetati välja .sain sõita ca 10 000km. aprilli algul 2012 murdus töökoha parklas.see vahetati suurema kärata välja.järgmisega sain sõita 4000km. murdus töölt tulles garaazi ees.peale seda kestis kolm kuud sõda müüjaga.lõpuks sain rooliosa raha ,kaks silla stendi ja paigaldus kulud tagasi.
Halb kogemus Mazda 626 GF mõeldud Ashika õõtshoovapuksidega. Õõtshoova eesmised puksid kestsid vaid 400 ja 800 km, siis oli kõva lõtk ja kolks sees. Maaletooja lõpuks küll võttis toote tagasi, andis teise tootja asendustoote ja hüvitas tunnikese remonti. Delphi puksidega jäi lõpuks pidama.
Negatiivne kogemus Škoda puhul ka Forssi pakutavate FAE anduritega, esimene, mis pidi näitama jahutusvedeliku temperatuuri ei töötanud, teine samasugune hakkas korrektselt nö lambist tööle alles mingi paar nädalat peale paigaldust. FAE jahutusvedeliku temperatuurianduriga sama lugu, esimene vahetatu tahtis ikkagi auto keema lasta. Asendusandur hakkas lõpuks tööle.
Jalgratta trosslukul kadus võti. Ostsin uue luku a vana veel küljes. mis teha, lõiketange ka polnud, võtsin siis naljapärast luku peopesade vahele ja keerasin ning juba pudeneski lukukorpus mu sõrmede vahele...
Kui teie on autol kumerad kojamehed, asendage need sirgetega- pääsete ebameeldivatest hüplemistest ja häältest.