Renault

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Megane II esiakende tõstukid

mainem
19:33 26.03.2009
Oman Megane II ja selle esiaknad lõpetavad ükshaaval töö. Kui ei tööta vasak siis töötab parem ja vastupidi. Tööle saan kui võtan polstri maha ja piisb ainult akna mootori liigutamisest ja pistiku korraks eemaldamisest ja jälle töötab. kuid siis mõne päeva pärast ei tööta enam teisepoole aken .Tehes läbi sama operatsioon on jälle mõni päev ok ja siis ei tööta jälle eelmine. Nii olen juba kolm korda neid aknaid lahti kiskund aga miski ei muutu. kui jätta nii et üks aken ei tööta siis teine jääbki töötama, koos nad töötamist ei lõpeta.
Ehk on kellelgi samu probleeme ette tulnud ja oskab aidata!
19u
19:57 27.03.2009
nii naljakat viga pole tükk aega kuulnud. kahjuks lahendust küll ei oska öelda kuigi kõlab nagu probleem oleks mingis süsteemis mis tahab iga natukese aja tagant restarti saada.
marguss ss
20:20 27.03.2009
kui nüüd elektri ekendel on relee siis prooviks alustada sealt..
meganev
22:22 27.03.2009
Nagu ma aru saan, on tegemist One Touch elektriakendega. Viga on nendes väikestes plokkides mis on aknatõstukite mootoritega ühes tükis(see mille külge pistik läheb). Seda plokki eraldi ei ole võimalik saada, ainult koos aknatõstukiga - mis maksab umbes 7-8 kilo, nii, et palju õnne...
blokk
09:08 05.04.2009
Mul samalaadne viga ilmnes.. ma arvan. Juhtus niimoodi, et aken liikus suvalisel hetkel alla. Hoolduses öeldigi, et miski andur, mis käib aknatõstuku mootori küljes, tuleb koos ukse sisuga ära vahetada. Hinnaks 6kilo. Süda ei andnud rahu ning võtsin ise ukse lahti. Puhastasin selle anduri kontaktid ära ja asi korras.
Sealt sain järelduse, et oksüdatsioon ei ole lühis:)

mainem
22:11 14.04.2009
Kus kohas need releed assuvad kas mootori sees või seal kyljes kuskil?
kito
01:41 14.06.2009
Tere! Tahan kah oma kämblad ukse sisemusse ajada. Milliseid võtmeid/kruvikeerajaid selleks vaja läheb ja kui palju/kustkohast kruvima peab, et vigastusteta sisemusse pääseks?

Klaasitõstuk on jälle jebima hahanud. Ka vett lekib taskusse, millele polegi teenindus korduvatele üritustele piiri suutnud panna. Samuti jebib vahepeal ka uksekõlar.

Võimalik, et kõige taga üleliigne niiskus ole.. masendav igal juhul.
õlinina
08:50 14.06.2009
Megane ja laguna on üldse ühed õnnetumad autod üldse.Hästi palju lagunevad ja juppe eraldi vahetada ei saa.Kettad koos laagritega,releed koos mootoritega jne.Ja hinnad jube kirved.
0skar
19:04 27.06.2009
Kas tasub osta Megane alates 2000 aasta ja kui,siis millist soovitate?
meganev
01:17 04.07.2009
Ise sõidan aastaid megane II-ga, kui endale valida autot, siis vastavalt varustuse järgi, minu omal näiteks puudub see süsteem -one-touch, nii et see probleem mida siin kirjeldatakse on võimatu tekkima. Kui sa võtad endale täislaksuga megane siis võid kindel olla et saad täislaksu probleeme ka... :) valik sinu...
oi kui tigedalt :)
18:36 14.07.2009
nüüd siis kadus minu meganel ka aken kolksuga ukse sisse. tross puruks. ja nii citys kui abc-s kui muidutöökojas väidetakse, et vaja kogu tõstukisüsteem seega välja vahetada. orig süsteem ligi 8 000. hull lugu! B osa sellist ei olevat saada, absurd..

seni olnud oma diisel meganega väga rahul. võrdlus lagunaga ei ole üldse kohane, meganega 5 aastat ja 140 000 sõitu - peale tavaliste hooldustööde, kojameeste, rehvide ja kastitäie lähitule pirnide pole seni midagi pidanud vahetama. nüüd miski trossi pärast nisuke röövimine.

just kavatsesin uue megane osta. vat tuhkagi, monsieurid siin kui france-s!
1,9dci
22:05 14.07.2009
kui omal näppe otsas pole ja trosse ei viitsi vahetada(kulu max 100eeki) siis netist saab osta ka remondi komplekte kui ka b varuosana akna tõste mehanismi.
nüüd juba veidi leebunud tige
15:23 17.07.2009
oskad äkki lingi anda, kust akna tõstukit B varuosana osta saaks.
endine tige
14:29 21.07.2009
aknatrikk
15:50 12.03.2011
et siis väike nõuanne kuidas saada akent ülese kui see on alla vajunud. Et siis minu oma peal mõjus, 2008 Megane II, one touch problemaatika...

Leia kaitsmeblokk, sealt vastava akna kaitse tuleb välja tömmata ja uuesti sisse panna, seejärel pane uksed kinni ning vajuta kaks korda lukustusnuppu(ehk tavaliselt lähevad nii aknad kinni) - selle tulemusel liigub problemaatiline aken oma 5cm ülespoole ja protseduuri tuleb korrata seni kuni aken on täiesti üleval. Kui aken kinni, eemalda kaitse, et see enam alla ei laskuks. See võib olla tülikas aga on toimiv trikk, mis lubab rahus suletud aknaga sõita teenindusse...

aa ja kaarti ei tohi pesasse panna ja süüdet vajutada, lihtsalt uks lahti, kaitse välja ja sisse tagasi, uks kinni ja kaks korda nuppu... lihtne
kurioosum
16:15 12.03.2011
teeninduses öeldi, et meie kliimas nad hakkavadki jupsima ja see täiesti normaalne, niiskus pidavat vahele minema, seetõttu garantii alla ei kuulu. Peale seda uudist ma enam ühtki Renaulti ei osta.
aknatrikk
20:14 12.03.2011
nu koguaeg on meie kliimas asi - tegelikkuses on asi ikkagi renoos, kaevasin täna tunde netis ja see nii tavaline asi megane puhul. Põhimõtteliselt on asi selles kontrollboksis. Inglismaal maksab renoo 75% kuludest selle jubina vahetusel, meil õeldakse kehv kliima ja pole midagi teha. See on renoo viga, mida nad ei taha tunnistada meil. Hüva nõud annavad ka - Pange kile akna ette ja tulge esindusse. NO seda nippi võiks ikka teada, kuidas akent kinni saab kui kontrollboks läbi...

Ja see, et aken vajub iseenesest seisval autol lahti on väga suur turvarisk, samuti kui oleks vihmane ilm olnud oleks ju salong ka rikutud... EI soovita kellelgi osta... mõned mehed vahetavad kuuldavasti nagu pesu neid mootoreid seal inglismaal...
vasjataco
16:21 15.03.2016
Tänan nipi eest, minu 2004 aasta Meganel töötas.