selline küsimus siis, et kuhu poole kehtib vasakul servas olev parkimise keelu märk, kas tee poole või maja poole või mõlemale? kusjuures aasta aega olen elanud selles majas ja koguaeg on pargitud selle maja ees, täna järsku teisaldati kõik autod maja eest ja otsustati inimesi koorima hakata, pole vist enam pättide jaoks aega, koorime siis kodu ukse ees parkijaid. hinge teeb ikka täis, kõrval maja ees(pilt 2) võivad parkida nii tee peal kui maja ees, aga minu maja esine jääb nüüd järku kellegile ette :S, närk on olnud koguaeg, aga ekdagi pole enne häirind, nüüd sisi leiti hea koht kust raha sisse kasseerida
Aga seal nö haljasalal, või sellel, mis sellest järgi on jäänud, vaid pargitigi. Samuti on loogiline, et nii lähedal ristmikule ei tohi Tammsaare teel parkida, kuna seal kasutatakse esimest rida ära keeramiseks Retke teele.
samas kõrvalmaja ees ei kehti see et haljasala peaks ka nagu olema, meie aint peame seda hoidma, miks haljasalale siis plaadid on pandud? mulle küll ei tundu et seda tahetakse haljaalana hoida meil, maja ees on rohi ja nurga peal, palju tlnnas seda haljasala olema peab. samas retke teele keeramist ei sega ju maja ees olevad autod .... ?
märgist edasi parkida ei tohi, mis kehtib sõiduteele ja sellega külgneva alaga, k.a. jalakäijate teega. Seega peatumine on keelatud märgist edasi. Enne märki ei keela keegi, kui just ei olnud eelnevalt peatumist-parkimist keelav märk. Kui see jalakäijate tee ja nn. haljasala jäävad linna maa peale, siis mupod teha mis tahavad. kuna inimvõimetel on ka piirid, isegi mupodel ja teisaldajatel, siis lihtsalt ei jõutud teise maja ees olevaid sõidukeid teisaldada.
einoh kõrval maja ees on märk et parkida ei tohi aint kella 7-19, ülejäänd aja tohib, kes seda sisi otsustab kus ja millal tohib? kolleeg mainis mulle et sõidukit ei tohi teisaldada kui kellegil just ees pole, kuidas sellega siis lood?
Kui on tegemist korteriühistuga, siis peaks korteriühistu maal parkimist reguleerima KÜ kodukord. Samas võib see riba seal kõnnitee ja sõidutee vahel ka linnamaa olla.
Muidugimõista on taunitav olukord, kus hakatakse ilma eelneva hoiatuseta ära vedama seal alati parkivaid autosid. Aga samas on ju ka selge, et ega haljasalale ikka ei pargita.
No milles probleem. Märk üleval, et peatumine keelatud ning autod teisaldatakse. See et siiamaani pole autosid ära veetud on lihtsalt vedamine. Ükskord lihtsalt pidi see juhtuma. Ma ei saa aru, mis siin üldse enam halada on?
millega siis seda seletada et ühe maja ees võivad teise maja ees on äkki haljasala tähtis, kuhu siis majaelanikud peaks parkima katusele ? üle tee on seda haljasala küllaga terve metsatukk, on nüüd siis nii oluline koht et vot siin peab see ka olema
Ega ma ei ütlegi, et see kõik oleks jube õige, mis nüüd tehti. Ilmselt võiks sinna maja ette parkimiskohad teha, kust saaks otse teele keerata. (nagu näiteks kino Kosmose purskkaevude vastas). Samuti võiks kõigepealt siiski autodele infosildid kojamehe vahele panna, mis teatab, et seal on parkimine keelatud. Nii on tehtud siis, kui laiendati tasulise parkimise ala.
Aga see, et parkimiskohti ei ole, ei anna siiski õigustust parkida sinna, kus see ei ole lubatud. Ma tean, et seal paigas just palju parkimiskohti ei ole, kuid ega muud ei ole teha kui jätta niikauaks masin kuhugi kaugemale, kuni parkimiskohti juurde rajatakse. Või siis üldse auto maha müüa :D
seal kus pilti on tehtud võib parkida ju. mis haljasalast te hahute, ma ei näe midagi, nagu ära tuisanud märke ei ole ja ei pea neid tunnistama siis haljasalaga sama ju. ni et siit tuleb midagi huvitavat kui keegi viitsib jamada.
siinpool jah võib, a sealpool märki ei või, kui märk mõlemale poole kehtib, minu teada oli enne hoopis teisele poole see, mitte maja poole.
vasak teeserv olevat haljasala, osaliselt plaaditud ja puha, a ikka haljasala :S
Peatumise keeld on alates märgist, eespool ole lahke, tuleb vaadata eelnevaid märke. Eks surutakse autosid tasulistesse parklatesse, samas on Teil seal lähedal Superneto parkla, kas sinna ei saa jätta?
See märk on kõnniteepool ainult sellepärast, et veokad seda posti küljest ära ei sõidaks, seal maja ees ei paista ühtegi parkimist reguleerivat märki olevat, mistõttu võib selle tee lugeda kõnniteeks ja selle mudase mülka haljasalaks- mõlema peal on parkimine keelatud. Esimene keeld tuleb liiklusseadusest ja teine tuleb Tallinna linna heakorra eeskirjadest.
Seal kõnniteel võib peatuda veose laadimiseks ja võib parkida liikumispuudega juht kui ta jätab 1,5m vaba ruumi.
Las ühistu paneb välja märgi, et lubatud parkida ka kõnniteel ja haljasaalal ja kogu moos.