Dacia

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

dacia logan varuosad

saalemaa
13:28 14.04.2009
tere.mul on selline mure et äkki keegi oskab soovitada,kust oleks võimalik saada esistanget ja pidurdusjõu regulaatorit.tean et esindusest,aga seal on hinnad nii kirved,et äkki oleks kuskilt mõistlikuma hinnaga saada.on ju auto odav,miks siis jupid nii üüratult kallid.
tänud.

Muudetud 14.04.09 13:29

ahsel
13:39 14.04.2009
kõik RENAULT osad on meeletu kirve hinnaga , nii et vana autot pole mõtet pidada ja remontida .
kasutatud osasid saab vaadata väljaspool eestit näit
www.autoplius.lt leedu
www.varaosahaku.fi soome
landy
22:04 16.04.2009
Vähemalt kahes Eesti romulas olen Daciat näinud. Millise varustusastmega mudeli esistanget sul vaja on?
(Need ju erinevad)
ardokreek
11:25 11.05.2011
Oleks vaja logan 1.6-le käigukasti võiks olla kergelt kasutatud ja norm korras.

ideid ?
a noh jah
12:27 11.05.2011
Soomest pole eriti mõtet otsida Dacia juppe ,neid lihtsalt väga vähe seal .pole nii lollid et sellist prügiautot ostaks.
uusi juppe vaata näit www.acar.ee esistange vaid 39 eur kõige odavam B osa.
RENAULT OSAD ONGI MEGA KIRVE HINNAGA .täiesti mõtetud autod kui vanaks jäävad.
ehmmm
14:01 11.05.2011
Kui sa nii tark oled, siis tule ja vaata kasvõi helsinkis ja selle lähiümbruses ringi. Siin on piisavalt Daciat liikvel, ka Duster-it. Siin hinnatakse vastupidavuse ja hinna suhet, pealegi toetab seda siinne maksupoliitika.
kapten 18
17:00 25.05.2011
arvan et ei ole kallid jupid.ostsin täna 2 sarniiri ja ühe rooliotsa ja kokku läks maksma 30,69 EUR
Dacia 1,4 omanik
22:18 27.05.2011
Nõustun eelmisega. Varuosad ei ole kallid, kui neid esinduse kaudu ei osta. Tehtud just 60 000 hooldus - väljas pool esindust.
Hindadest:
1. Hammasrihma komplekt 15,42 EUR
2. Veepump 29,17 EUR
3. Rullik 45 EUR
4. Õlifilter 6,67 EUR
5. Geneka rihm 14,17 EUR

Lisaks Baltikumi kehvade teede tõttu sai väikeste lõtkudega osi ka JUBA vahetatud - ülevaatus ees. See valmistas veidi pettumust. Alles 54 000 ees ja juba sarniir 1 tk=13,33 EUR, rooliotsad 2tk=21,67 EUR, sisemised rooliotsad 2tk=20,24 EUR. Ei tea kus ja kuidas eelmine omanik selle masinaga sõitis, mina liigun mööda kehvasid teid väga palju. Lohutan end ikka sellega, et veermik lihtne ja klassikaline - varuosad odavad.

Üldiselt on Dacia Logan ikkagi hea säästuaja auto, millega kaasnevad väga madalad ülalpidamiskulud - vaatamata mõningatele senistele tagasilöökidele veermikus.
komvek
22:58 27.05.2011
Ma ei tee seda marki maha aga kui Sa kirjutad et madalad ülalpidamiskulud,siis kütus ongi ju põhiline kuluartikkel ja tehase andmeid vaadates ei ole teab mis ökopill minu arvates.
Ok,varuosad pole kallid kui esindusest ei osta aga kui garantiid ka tahad siis ikka vist peab esinduses hooldama.
Dacia 1,4 omanik
23:27 27.05.2011
Bensiin on tõepoolest kõige suurem kulutus igapäevaelus. Kui seda autot ostma hakkasin endale, siis uurisin ka selle 1,4 55 kW mootori kütusekulu kohta. Tehas tõepoolest lubas linnakuluks 10,2 l/100 km, keskmiseks 7,3 l/100 km. Lugesin aga foorumeid ja omanikud väitsid reaalseteks kuludeks väiksemaid numbreid. Nüüd kui olen ka ise 1,4-se isendi omanik, veendusin, et foorumi jutt on sulatõsi, kui just gaasipedaali otsas ei ela. Minul linnakuluks 8 liitri ümber, maanteel ca 5,5, keskmine ca 6,5. Maantee keskmine üldjuhul 5,8 l/100 kandis - arvutatud paagist paagini, sama tankla, sama püss. Minu senine rekord Lääne-Eesti tasasemal maastikul paagitäiega 890 km maanteesõitu selja taha jätta. Paak on 50 l minu teada. Ei saa öelda et olen raske jalaga, aga samas jälgin, et teistele jalgu ka ei jääks. Ega sellise masinaga ei ole mõtet raske jalaga olagi. Selleks on teised margid, teised mootorid.
Müstiline mees noh
00:34 28.05.2011
Siukesele raipele ka ei suuda varuosi osta, siis ma ei tea, äkki valiks ühistranspordi?
müstilisele mehele
09:41 28.05.2011
Mida sa ühistranspordi all silmas pead, lennukit, helikopterit, laeva, bussi, trammi? Äkki paariskannud hoopis!?
müstilisele mehele
09:42 28.05.2011
müstilisele mehele
09:46 28.05.2011
Kuidas võtta, ma leian et 10 aastat ja vanemad audid, bemmid ja mesad on hullemini lagunevad ja väsinud raiped kui mõni aasta vanad Daciad. Mõni taob iga aasta oma luksraipele 2000 eurot alla ja ikka kiidab oma raibet siin, ei tea kas kibestumusest või on ongi tagasipöördumatult loll.
jopakollla
09:52 28.05.2011
Aga siis kui automaadiga teele jäävad oma luksraibetega, on ikkagi see pisike Dacia see, kes köie ulatab ja hädast välja aitab! Samamoodi siunatakse Opelit, aga millegipärast jäävad ikka teele need mõne arust ülihinnalised vanad eelmise sajandi lõpu saksa luksraiped. Naabrimees tõmbas Daciaga E39 diisli raibet käima eelmine talv ja seda mitu korda, pump oli pekkis. Mina vedasin oma Opeliga mitu bemmi ja audivenda teelt minema, kuna mul manuaalkast! Aga nemad istusid nagu hädapätakad maanteel ega osanud mitte *****gi teha.
skorpion 4
10:16 28.05.2011
Lugesin seda foorumit ja sain kõhutäie irvitada....need Dacia omanikud on nagu noored keskerakondlased...
Müstiline mees
12:39 28.05.2011
Teil on õigus, sõidangi 10 aastat vana audiga, jõuan sinna ka kenasti varuosi osta, mitte ei käi foorumis vingumas, et jube kallis on kõik. Auto on mul korras ja vähemalt ei mürise sees nagu see olematu müraisolatsiooniga Dacia, millel ka vedrustus nagu eeslil on, rool on sama tuim kui umbjoobes ööklubisaak, kliimaseadmest ei tea rumeenlased midagi, püsikiirushoidjat vaadatakse kui ilmaimet, talvel istud oma mõnusas odavas riideistmes külmunud taguotsaga, sest istmesoojendused on ju "mõttetu" lisa. Vähe sellest - tänaval vaadatakse ka sind kui 65 aastast penskarit, sest selle auto disain on pmts 10 aastase poolt joonlaua ja sirkliga tõmmatud. Vähe sellest, ostan omale u 5000 euroga Audi ja tead mis, see raha mis te oma Daciasse panete (10k euri uuena?) on mul ikkagi vahe näol olemas (5k €), mille eest saan julgelt mitu aastat juppe ja kas või 50 paaki kütet osta ja jääb veidi ülegi ja mis kõige magusam, mul auto liigub ka ja ei pea 3 km varuma maanteel, et rekkast mööda minna. Dacia on ikka eriline saan.
müstilisele mehele
16:17 28.05.2011
Rekka taga muuseas on väga turvaline sõita, kuna kõiksugu haiged pikkijad nagu sinagi müstiline mees eriti ei hooli oma eludest ja möödasõite tehakse lohakalt. Suur auto aga võtab kõik matsud endale, mul on selline olukord olnud, kus eessõitev rekka põrkas kokku ühe möödasõitjaga ja mina olin rekkast ca 15 meetrit tagapool, nii et sain rahulikult pidama enne rekat. See juhtus küll Leedus, kui saksast tulin.
Pole su 10 aastat vana audi nii kõva pill midagi, näitan suvalise isegi vanema autoga su audile tagatulesid.
Müstiline mees
19:28 28.05.2011
Loomulikult on mu audist kõvemaid autosid ja tean ka seda, et rekka taga on täitsa mõnus sõita, ka kütusekulule mõjub hästi. Lihtsalt, kui on vaja möödasõitu teha, siis lihtsalt peab 2-3 korda rohkem mõtlema, ennem kui teed. Praegu aga võrdlesin enda autot just daciaga, mis minu silmis on totaalne käkk ja kui käkile ka ei suuda juppe osta, siis millele veel. Varustust tal ka ju pole miskit seega kuidagi mõttetu auto, kui sõidad ikkagi eesti mõistes üle keskmise aastas.
...................
19:39 28.05.2011
Fakt on see dacia on odav auto ja auto ongi vanematele inimestele mõeldud. Tegu on lihtsa ja praktilise autoga, mingitest mugavustest ja sõidumõnust me rääkida ei saa aga viib punkist A, punkti B. Endal sõidukogemus täitsa olemas.Olen ka "vana saksa raipe" omanik ja kulutan aastas remondi ja hooldusele ca. 100 euri. Viib ka sinna kuhu vaja, käima läheb, soojaks ka, bensukulu on sama, mootor muidugi võimsam.
nokia nodacia
19:42 28.05.2011
kes see seal eespool kirjutas, et 60 000 sõitnud ja JUBA pidi veermikku remontima- sisemised/välimised rooliotsad + šarniir. ma oma üle kümne aasta vanuse fordikesega ka 60 000 km eestimaa teid mõõtnud ja pole veel ühtegi sihukest juppi pidanud välja vahetama. rääkimata mingist veepumbast või genekarihmast. auto ise loomulikult rohkem kui 60K sõitnud. niiet kellel siis tegelikult säästuauto on?
nokia nodaciale
20:08 28.05.2011
Ford on ju euroopa moskvitš, ainuke jama on selles, et uuena see euroopa moskvitš pole just odav võrreldes Daciaga, aga Dacia on konkreetsele inimgrupile, nendele kel pole raha kallimat autot osta ja kes ei taha kasutatud autot, suurtele peredele või siis inimesele kes hooli eriti mugavusest ja lisadest ja kel ongi vaja autot lihtsalt selleks et omad asjad ära ajada või linnasõitudeks, Fordiga võrrelda paraku Daciat ei saa, sest Ford on ka odav auto, aga tema eest küsitakse uuena poole rohkem. Ja Ford pole teab mis mugav auto, suht kipaka vedrustusega, pealegi Ford laguneb ikka päris soliidselt, juhtub vahel tõesti et satud hea auto peale ja muidugi ka sõltub auto vastupidavus sõidustiilist.
Dacia 1,4 omanik
20:11 28.05.2011
To nokia nodacia

Kulla mees, mootoririhmaga koos on vägagi mõistlik vahetada ka veepump. Seda nimetatakse säästmiseks, et ei peaks mõne aja pärast jälle rihmasid maha kiskuma ja tagasi peale maksta. See 450 krooni lisaraha möödaminnes veepump vahetada on ikka odavam kui minna pärast kulutada lisaraha ja aega, mis on kõige väärtuslikum.
Mis puutub rooliotstesse ja sarniiri, siis jah, prantslane jääb prantslaseks ja ega see odav Dacia ei saagi ju läbinisti hea auto olla. Veermik on tõepoolest prantslaslikult nõrgapoolne, aga varuosad maksavad Golfi hinda ja kahe aasta tagan enne ülevaatust auto korra üle käia ei olegi mingi suur välja minek. Üllatusi tuleb igasugu autodega. Nt Audide ja VW Passatite esisild on mõttetult keeruline ja julgen väita, et Dacia esisillast sellel pikem eluiga küll ei ole. Lisaks veel Audidel ja Passatitel kujuneb veermiku remont ikka väga kalliks, sest osi on soovitatav korraga vahetada, muidu tekib nõiaring, kus jäädki reeninduse vahet sõeluma.
Kulutused Daciale on madalad. Kas see on hea auto või mitte, jäägu iga omaniku/proovisõidu teinud inimese enda otsustada. Kahju on aga lugeda kuidas Daciaga kokkupuudet mitte omavad inimesed seda lihtsalt odavuse ka konservatiivsuse tõttu maha teevad.
jopakollla
21:57 28.05.2011
Dacia ongi neile, kes ei hooli nahkistmetest ja hirmkallitest elektrilisadest ja otsivadki endale autot, mis oleks lihtne, nagu veneajal autod olid. See aga ei tähenda, et sellepärast oleks kohe tegu halva autoga. Dacia ei ole rehvipõletamisauto, vaid sellega saab rahulikult kulgeda sinna kuhu vaja ja võrrelda seda audiga, mis maksab uuena 5 - 6 korda rohkem, on kohatu ja ebaprofessionaalne.
On inimesi kes ei taha osta 10 ja enam aastat vana autot, liiatigi veel premiumklassi mudelit, aga otsivad midagi mis on lihtne ja pole väga kallis osta uuena. Ja ega kõik inimesed ja pered ei saa endale lubada seda n.ö. uut tavalist autot, suurel perel on muidki väljaminekuid kui auto, aga liikuda on vaja, siis see on üks võimalus saada liikuma ilma, et taskutes ja arvetel haigutaks pankrot ja siis veel on liising nööriga kaelas.
MarileeM
12:11 28.04.2012
Kus teha remonti MCV-le? Siiani hooldused tehtud esinduses, mis olid enam vähem, kuid millegi väljavahetamisel läks asi kalliks. Garantii on läbi, seega esinduse kohustust enam ei ole. 43 000 on ees.

Vaja vahetada keskmise rea keskmise istme turvavöö vastus (pakkumine esindusest 70 eur). Teine asi on esimene paremp sarniir, mille pakkumist pole - sain remondivajadusest teada täna ülevaatusel, kust öeldi, et B-osana läheks remont ja vahetus u 40 euri, esinduses al 100 eur.
dacist
09:08 29.04.2012
zarniir maksab b osana poes mingi 10 euri. saab päris edukalt ka ise vahetada. turvavööd sa b osana vaevalt leiad. vaata lammutustest. selle peaks ka ise paigaltatud saama.
logan46
16:11 26.10.2012
Oli probleem porikummide saamisega oma Loganile, esindusest öeldi, et Euroopas enam ei müüa selliseid porilapatseid. Otsisin siis vene kodulehti, kes müüb neid porikumme ja toimetaks ka Eestisse. Suure otsimise peale leidsin ainult ühe firma, kes oli nõus nimetatud kauba Eestisse saatma. Isegi Peterburi ja Moskva firmad ei olnud nõus kaupa Eestisse toimetama. Võtsin sellest firmast nii esimesed kui tagumised porikummid, tellimuse aluseks on toote originaalkoodid. Kaup koos saatmisega ja ülekande tegemisega läks maksma midagi 55 €. Tellimisest kuni kauba kättesaamiseni kulus viis nädalat. Firma koduleht on siin

http://www.logan46.ru/
DL
16:28 06.12.2012
Milleks internetipoed olemas on?
Siin terve nimekiri: http://www.neti.ee/cgi-bin/teema/ARI/Autod_ja_Mootorrattad/O
sad/

Endal on väga head kogemused Ladu24ga ja Acariga (allcar). Olen kahel korral (mõlemast ühe korra) enda rumalusest tellinud vale jupi ja telefonitsi nende firmadega rääkides on jupp kenasti tagasi võetud ning 100% rahast hüvitatud. Kuigi tingimused seda ette ei näe.
ebay II
14:34 25.12.2012
Ebay leiab samuti varuosasid, tellinud, saabub 4-7 päevaga, oleneb kust eu riigist tuleb.
Peremehe
15:47 18.06.2013
Inimesed siin räägivad, et hea pere auto, sellel pole airbagegi ja kindlasti pole turvaline kuskilt poolt, nojah mõnejaoks on säästa parem auto pealt ja perest mitte hoolida
viimasele
18:22 14.07.2013
Siin räägib keegi kihutaja turvalisusest. Ise sa kimad teedel 100+ km/h ja arvad, et pemm, audi või mersu on ülihead ja turvalised masinad isegi siis, kui suurel kiirusel välja sõidad või teisega kokku paned.

Mine sõida Euroopas ringi, siis näed, et enamus inimesi sõidabki odavamate autodega, sest keegi ei eelda autot ostes, et kindlasti juhtub raske avarii ja et auto peab olema suur ja kallis kolakas. Muidugi loll eestlane arvab alati, et on kõige targem ja nupukam tegelane Euroopas.
viimasele
18:26 14.07.2013
odavamate autodega jah, aga mitte daciaga!
kristj4nt
09:33 15.11.2013
pole see teema ju et arutada turvalisusest, keegi küsis ju varuosade kohta, milleks kalduda siis teemast eemale