Saab

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

tahmapõletus dpf-is

villu1974
22:21 10.06.2009
Tere!

Auto 9-5 2006 1,9 disla ja probleem järgmine:Paaril korral pannud tähele,et mingil hetkel auto aja sinist tossu.Foorumitest ja saabnetti lugedes saanud niipalju targemaks,et tegemist tahmafiltri puhastusega.
Küsimus nüüd selles,et kas see tossamine on normaalne?Vikingist öeldi,et tahmapõletusprotsessi ei peaks tähele panema(tähendab ,et protsessi käigus ei tohiks tossata).
Bronnisin Vikingist aja diagnostiks kuna nii nad soovitasid.

Kellel kogemusi paljun infot ja kommentaare,et mida ma peaksin jälgima ja tähele panema ning kui suur see minu probleem tegelikkuses on.

Tänud
mina mina
18:02 11.06.2009
kas keegi tõesti ei oska antud teemat kommenteerida?!julgelt julgelt:)
tahmakas
19:05 11.06.2009
Mõelnud selle peale siis, kui auto ostsid! Üldiselt diislid tahmavadki, seal pole midagi imelikku, lepi selle asjaoluga, mina pean ju ometi tänavatel ja ristmikel seda tahmast saasta mida need autod tagant väljutavad endale sisse hingama, kuidas sina siis ei suuda sellega küll leppida!
villu1974
20:05 11.06.2009
To:eelmisele

Tänud,et vaevusid vastama aga sinu asjateadmatus jätab soovida ja lugeda sa ka ei oska.

Kes teemat jagavad kommenteerige palun aga mitte tegelased kelle hernes ei hauka.

elspetsialisto
22:32 11.06.2009
Kui sa palju linnasõitu teed, siis dpf-i puhastamine ei ole kõige efektiivsem, tihti ei soorita auto seda puhastust ka täielikult lõpuni. nii koguneb tahma dpf-i järjest juurde kuni suht kriitile piiri lähedal olles üritab auto filtrit tühjaks põletada nüüd juba suht suurt hulka valget tahma tagant välja ajades. Kui seda märkas siis oleks oovitatav linnast välja sõita. Sellekst et dpf korralikult tähjaks saaks on vaja võimalikult kõrget temperatuuri ja suurt heitgaaside vooluhulka summutis. Seega oleks eriti hea kui maanteel sõita nii, et mootori pöörded oleks 3000 p/min juures nii u. 7-10 km.
DPF tühjendamise alustamise tingimuseks on töösoe mootor (üle 80kraadi) ja auto liikumise kiirus vist oli üle 50km/h. Linnas foorist-foorini sõites võib tühjendamine tööle hakata aga lõpuni see kindlasti ei tehta.
Loodan et sai selgust.
AS
11:25 01.07.2010
DPF-i põletusprotsess ei saa kahjuks mingil moel märkamata jääda, küttekulu läheb 4x suuremaks, mootori hääl muutub selliseks nagu sõidaks V6-ga ja reaalsus on see, et sinist suitsu tuleb sealt igal juhul, selleta ei pääse. Vaata youtubes on samuti video olemas ja seal lastakse Tech2-ga Asta Coupe puhtaks ja tuleb seda sinist et vähe pole. Tartus Carring ütles samuti, et tegemist normaalse protsessiga, et see suits visatakse välja esimese a´la10sec jooksul vmt ja edasi läheb asi juba puhtaks.
siimn
16:06 13.07.2010
Mina mingit sinist suitsu küll pole täheldanud. Mootoril tõmbab jõu maha ja tagant tuleb hirmsa hooga hästi kuuma õhku. Lisaks on selline tahma põlemise lõhn. Tööle hakkab see põletusprotsess ka linnas, sellisel juhul ei tohi autot enne põletuse lõppu välja suretada. Aega võtab see kokku ca. 8 minutit. Enda autol vahetati alles hiljuti see dpf ära, nüüd jälgin hoolikamalt, et kas ja millal põletab :D See raibe maksab muideks pisut üle 22 tuhande ja mingeid alternatiive vahetusele pole. Meie kütusega sõites on eluiga umbes 80000 km.
AS
10:49 14.07.2010
Alternatiiv on olemas, DPF petetakse ära, progetakse ümber ja filtrisse tehakse võike auk, et rõhud paigas oleks ja maksab see miski 4000.-, seega tegid päris suure kulutuse.
Aga seoses suitsuga, siis see tekib ka Saksas sõitvatel masinatel, vaata Youtube. http://www.youtube.com/watch?v=ZolByxrZbUw
siimn
16:19 18.07.2010
Jah, Nõia Intsu ja Pendli Feeliksi juures saab veel sõnad ka peale lugeda :D Alternatiivi, nagu ma ütlesin, ei ole. Troostautos prooviti ka mul esialgu sinna filtrisse auke puurida ja tööle see asi korralikult küll ei hakanud. Armatuuris tuli põles ja autol oli jõud kadunud. Lisaks poleks selle aretisega tulevikus ka ülevaatuselt läbi saanud. Otsustasin siiski uue kasuks ja nüüd peaks paar aastat muretult sõita saama.
Odavama variandi vihjeks niipalju, et kuna tegemist on Fiati mootoriga, siis Fiati esinduses maksab see filter ca 10000.- Kahjuks ei oska öelda, kas kinnitused sobivad, aga tõenäoliselt võib mõni hakkaja õlinäpp sellest siiski midagi kõlbulikku aretada. Ise ei viitsinud katsetada ja lasin uue originaali alla panna.
AS
09:18 19.07.2010
Troosti vennad olid siis lihtsdalt saamatud ja kõik. Mehaaniliselt saad augu sisse aga tarkvaraliselt on samuti vaja näppida ja öelda ajule, et nüüd seisab seal uus filter ja see siis saab aru et asi uus ja surved jäävad paika ja korras ja ülevaatuselt läheb see mootor ka filtrita läbi kuna on küllaltki puhta põlemisega ja tahmasus lubatud 3.0.
VVV1
14:17 21.07.2010
Tahmafiltri ainuke mõte selles ongi, et ära võtta diislitele omast tahmamist. Tugevamal kiirendamisel see tahmamine eriti nähtav. Seega nende moodsate tahmafiltrite väärtus suht küsitav, kui nad töökindlad ei ole, maksavad kirvehinda ja tahmast ka jagu ei saa.
mina mina
15:40 09.09.2011
to: AS või keegi kes teab

oskab keegi soovitada siis sellist meistrit kes puuriks siis DPF-i selle augu ja progeks ümber?
äkki saaks kontakti?

ette tänades!
Praktik1
17:45 09.09.2011
Minu autol (Opel Vectra 2006, 1,9, 74 kW) piisas 28mm augu puurimisest DPF filtrisse(katalüsaatori jätsin terveks). Aju ei olnud tarvis ümber programmeerida ja aeg-ajalt läheb ikka DPF filtri tühjakspõletamise režiimi (kütusekulu suureneb umbes 2 korda). Puurimiseks kasutasin pika sabaga tavalist raua puuri.
Fiatist
19:09 09.09.2011
Mine oma murega Veerenni tn HMK Auto asjapulkade juurde.
mina mina
13:31 13.09.2011
Tänud vastanutele aga niipalju oleks palve,et keegi kes on HMK Auto teenust kasutanud võiks oma muljeid pajatada.
AS
08:43 27.09.2011
Mis seal ikka muljetada, üle piiri Venemaal, Valgevens käib see asi juba ammu ja kõik on korras, keegi ei virise. Kiirendamisel on võimalik vaid must tahmalont järgi saada, sest pole enam seda takistust, mis selle kinni peab.
e
22:59 23.04.2012
Omal jama ka dpfiga,algul ei saanud aru mis see on.Auto vahest imeliku häälega löriseb ja ajab kärsakat välja,ilmselt siis toimus järelpõletus.kuidagi jõud ka kadus aga peale seda kõik ok.nüüd siuke kamm juures üle öö et jõudu maanteel pole .100 tuleb suure pressimisega autol peaks tegelt olema 160kw.dpf kinni ilmselt,1a tagasi oli juba sama jama siis pandi põletus proge peale ja sõideti tühjaks ise pealt ei näinud kuidas tehti.uut osta ei kavatse viimane variant on surveka ja lahustitega läbi pesta.
e
22:59 23.04.2012
Omal jama ka dpfiga,algul ei saanud aru mis see on.Auto vahest imeliku häälega löriseb ja ajab kärsakat välja,ilmselt siis toimus järelpõletus.kuidagi jõud ka kadus aga peale seda kõik ok.nüüd siuke kamm juures üle öö et jõudu maanteel pole .100 tuleb suure pressimisega autol peaks tegelt olema 160kw.dpf kinni ilmselt,1a tagasi oli juba sama jama siis pandi põletus proge peale ja sõideti tühjaks ise pealt ei näinud kuidas tehti.uut osta ei kavatse viimane variant on surveka ja lahustitega läbi pesta.
e
23:00 23.04.2012
dpfoff
16:50 27.04.2012
mis mootori see 160kw Saabil on? Kui korra juba teeninduses tühjaks põletati aga ikka kipub ummistuma, siis ilmselt DPF ome ela ära elanud ning ise enam põletust edukalt lõpule viia ei suuda. Aitab uus DPF või välja progemine. See pesemine on ajutine lahendus.