Olukorrad liikluses

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Liiklusabi

Biiku
14:02 07.07.2009
Milline auto sõidab esimesena ristmikule(vasakule)? Kes peab andma teed? Kas sinine auto või roheline auto? Palun andke mulle nõu, mitte ropendamises!! :) Tänan!
ddig
14:12 07.07.2009
Kunagi ammu räägiti autokoolis et, kui samaliigiliste teede ristmikule satub korraga mitu liiklejat, kes kõik soovivad sooritada sarnast manöövrit, kuid peavad andma endast paremale jäävale liiklejale teed, siis tuleb ristmiku keskele kokku tulla ja loosi tõmmata :-)

Muudetud 07.07.09 14:13

audi a4 v6
14:28 07.07.2009
kui on piisavalt suur ristmik, siis nende teed ei lõiku ja võivad seda koos teha (toimib igapäevaselt) kui aga ei mahu, mis sõiduautoga on siiski kaheldav, lähtuks mina sellest, kes varem jõudis, nagu USAs 4 way stop!
mõngel
15:49 07.07.2009
see sõidab ennem kes aktiivsem on, sest tavaliselt jäävad juhid üksteisel lihtsalt otsa vahtima sellises olukorras, et mis teeme nüüd
võiksgi ju autost välja tulla aga mõistlikum on ju hoopis enda manööver ära teha, las teine juht tuleb välja autost loosi tõmmama

lihtne on ka olukorda lahendada auto väärtust silmas pidades, kellel ikka silma järgi kallim masin see sõidab enne, eh
karu-ott
16:41 07.07.2009
Antud olukorra kohta ütleb liiklusõpik seda, et kui ristmiku ja auto mõõtmed lubavad, sõida vasakpöördel nii, et ristmiku keskpunkt jääb sinust paremale. Sellisel juhul on sinu poolt joonistatud autode liikumistrajektoor vale ja kummalgi autol eesõigust ei ole ja nad võivad sooritada antud manöövri üheaegselt.
looder23
17:18 07.07.2009
mõlemad sõidavad ristmikule välja ja teevad vasakpöörde n.n. ümber teineteise. sõiduautode jaoks on tavaliselt kõik ristmikud nii suured, et selline variant ei tohiks segada kedagi.
meil kunagi koolis õpetaja rääkis, et kui samaliigilistel teedel saavad igas suunas kokku autod ja ükski neist ei taha teha parempööret (s.t. sõidavad otse või vasakule) siis, et mitte mütlema hakata, võid sina anda teed (eesõiguse esimesena ületada ristmiku) sellele autole, kes jääb sinust vasakule( kes peab andma sulle teed) ja ületad ristmiku viimasena.

dfssfdsdfsdfs
16:21 08.07.2009
Nii käib see. Teed ei lõiku.
fuubo
16:43 08.07.2009
Viimase situatsiooni kohaselt paljud ka käituvad. Ei ole nagu kuulnud, et minnakse veel keset ristmikku loosi tõmbama - siis oleks täelik kino.
dfssfdsdfsdfs
18:34 08.07.2009
Tegelikult ununes eelnevatelt vastajatelt küsida, mida paganat te autokoolis tegite. Seda teemat käsitlevad nii liiklusõpikud kui autokoolid. Vähemalt täna sain ma teada, miks viimasel ajal aina rohkem selliseid lolle tekib, kes vasakpööret sooritada ei julge (see võib küll lihtsalt mingi paranoia olla) või üritavadki esimesel pildil näidatud olukorra järgi käituda (sellel küll mingit vabandust pole).
till123456
00:36 14.07.2009
aga tarkpead, mis saab siis kui rohelise auto juht otsustab keerata nii et ristmiku keskpunkt jääb temast paremale, aga sinise auto juht sooritab pööret nii nagu viimasel pildil? siis on ninapidi koos ristmikul ja plekikolin?
argo62
14:55 14.07.2009
No elementaarne kui sõidad ristmikule siis ikka veendud kas keegi ikka tuleb paremalt. See tähendab, et pidurdad auto hoo maha kas 0km/h või siis max 20km/h. kui sellisel kiirusel ka veel reageerida ei suuda siis oled koba või tegeled roolis kõrvaliste asjadega nt telefoniga lobisemine.
LEaaaaabits
15:08 14.07.2009
.....ja sellised meil liikluses ongi.. õpitakse raamat pähe,liiklustestid kah ja siis ollakse sõidumehed.. ja vastavalt erinevatele olukordadele ei suudeta "käigupealt" lahendusi välja mõelda..
yobuc
17:26 15.07.2009
no krt, sellised võrdsete ristmikega alad on üldjuhul kohtades, kus tänavate laius kannatab vaevaliselt vastastel teineteisest mööduda (nõmme, pirita jne). kuis te seal oma skeemi korraga sõitmise kohta realiseerite? ning minuteada ütleb ka le, et vastassuunavööndisse ei tohi kalduda muul juhul kui vaid möödasõidks.. samuti ei tohi le järgi rismikku lõigata.
Biiku
15:20 20.07.2009
Aitähh kõigidele,et vastasite! :)
Tribeca
01:01 21.07.2009
Meil räägiti autokoolis ,et kui 4 tk ootavad parema käe järgi siis üks peab kamikaze olema lihtsalt :)
jjjjjjjjjjjjjjjjj
02:36 21.07.2009
sellised parema käe ristmikud on ainult eestis. mujal euris neid pole märganud. täiega mõttetud ristmikud on, tekkitavad palju segadust ja pidurdamist. veel on meie liikluses punase tule hoog. nagu nimelt on nii keeratud et lihtsalt ei ole rohelist lainet. jalle pidurda ja põleta ilma asjata kütust. ja veel võitleme kõige ökoloogiliselt puhtama riigi eest !
Liiklusspetsialist
18:49 21.07.2009
LE ütleb, et vasakpöörded toimuvad üksteise eest, mitte tagant ja ristmiku keskpunkt võib vasakpööret tehes jääda autojuhist paremale. Muidu ei saakski ju üksteise eest keerata!
yobuc loe ilusti viimased eeskirjad uuesti läbi!!!
See teine joonis ongi õige, nii see täpselt käibki!
jahkuskas
10:37 22.07.2009
Alati kui mul selline olukord, olen viisakas ja vehin käega, et mine.
audi a4 v6
12:28 22.07.2009
see ei ole mitte viisakas, vaid tüütu, sest tihti autosse sisse ei näe ja siis ei saa sina aru, miks teine ei lähe jne võib jama tekkida. Selliste jamade vältimiseks oleks tark siiski liikluseeskirjadest kinni pidada ja sooritada manööver NII nagu on õige. LIHTNE, ONJU!
awerwqer
22:55 06.08.2009
vilgutad tuledegagi, et mine
tagaveoline
14:19 26.08.2009
kässariga külg ees kummid vilisemas esimesena lennates üle ristmiku
mökutajad võivad jäädagi ringi vahtima ja teed andma
Pööre
14:56 26.08.2009
Teine joonis on õige, selle pöörde nimi on tangenspööre ja kasutasin seda ka liikluseksami ajal ja eksaminaator oli sellega rahul.
kolhida
17:47 04.09.2009
Sellist juhust, sellisel ristmikul juhtub harva. Tavaliselt lahendatakse olukord nii nagu teise pildi peal on kuid võib ka järgida etiketti, mida enamus on unustanud, viisakam annab lihtsalt teed. Kui aga autokoolile sellised vastused ei meeldi, tuleb meenutada aegu, kui liiklus eeskirju veel polnud ja autosi oli vähe. Nimelt, kui ristmikul said kaks autot kokku, siis juhid väljusid ja selgitasid kumb neist on vanem, tema saigi eesõiguse.
See ei ole nali. Selline kord kehtis inglismaal enne eeskirjade loomist.
cfi
21:27 14.09.2009
Autokooliski olid joonised, ning peab sooritama nii nagu teisel joonisel kirjas! Ärge ajage asju keeruliseks.
Willem0
19:23 25.10.2009
Liiklusspetsialist (registreerimata)
Re: Liiklusabi
LE ütleb, et vasakpöörded toimuvad üksteise eest, mitte tagant ja ristmiku keskpunkt võib vasakpööret tehes jääda autojuhist paremale. Muidu ei saakski ju üksteise eest keerata!
yobuc loe ilusti viimased eeskirjad uuesti läbi!!!
See teine joonis ongi õige, nii see täpselt käibki!

Liiklusabispetsialist võhikule:
Enne kui väidad, too mulle ka selline punkt liiklusseadusest välja , Väga suure huviga loeksin. Samas saavad teised ka veenduda , et liiklusspetsialistil on õigus.

Müstika mida tehakse liikluses. Kui seal oleks veel üks auto siis oleks kindel pauk. See tähendab et ristmikku peaks ikka ühtemoodi ületama mitte olenevalt autode arvust :)

Muudetud 28.10.09 11:43

juhiabi
20:22 25.10.2009
§ 156. Pöörates vasakule või tagasi peab rööbasteta sõiduki juht andma teed juhile, kes sõidab vastassuunast otse või paremale või on temast möödasõidul. Samamoodi peavad omavahel toimima trammijuhid.

§ 157. Paragrahvis 156 nimetatud nõue ei kehti, kui vasakule või tagasi pööratakse reguleerimata eriliigiliste teede ristmikul, olles peateel, mille suund muutub, või reguleeritaval ristmikul ajal, mil põleb vasakule osutav roheline nooltuli nooltuledega fooris või lisasektsioonidega fooris koos rohelise põhitulega.
juhiabi
20:26 25.10.2009
§ 98. Pöördel tuleb ristmikul sõita nii, et sõiduteede ristumisalalt välja sõites ei satuta vastassuunavööndisse.
Willem0
20:33 25.10.2009
Jap kõik õige . Ja milline on siis õige ristmiku ületamise skeem? Kas esimene või teine :)
juhiabi
21:14 25.10.2009
Kehtiva LE järgi polegi õiget skeemi sellise olukorra jaoks. Kogenenumad juhid saavad teineteise käitumisest aru ja läbivad ristmiku avariita ja nooremad siis vastavalt sellele kuidas autokooli sõiduõpetaja õpetas ja omandavad liikluses kogemusi peale mõnda kõksu. ;)
juhiabi
21:15 25.10.2009
Ja mulle kunagi õpetati autokoolis sõitma esimese skeemi järgi.
Siin võikski nüüd sõna võtta need, kes hiljuti autokoolis käinud ja kuidas neile on õpetatud seda olukorda.
Willem0
21:59 25.10.2009
Ma ise lähtun ka esimesest skeemist ja sellega ei saagi kunagi eksida. Sellepärast , et suuna näitamine tihti ei tähenda seda et sooritatakse pööre :) ja ma pole kunagi kindel mida vastassuunast tulev autojuht tegema hakkab. Ma arvan , et nüüd saab ka algajamatele siin selgeks, mida siis teha kui selline juhus tuleb ristmikul ette .

Muudetud 26.10.09 13:29

lõpetanud aastal 2008 kevadel
10:46 07.11.2009
mulle õpetati teist varianti.
kui sekkub kusagilt 3. masin, siis olukord muutub arvestades parempööret ja vasakpöörde tegijad korraga ei sõida ka.
lõpetanud aastal 2008 kevadel
10:47 07.11.2009
tähendab, arvestades paremakäereeglit* sry
Willem0
15:39 09.11.2009
Ja mis juhtub siis kui üks sõidab ikkagi otse? See et suund sees ei tähenda , et ta manöövrit sooritaks . Mis sa arvad , kes siis süüdi jääb?
Ma üldse ei imesta miks meil liiklus tänapäeval selline on?

Muudetud 10.11.09 15:38

no-nii
09:55 10.11.2009
Willem0
15:43 10.11.2009
To: no nii
Ennem kui autokooli minna kellegil soovitad , siis mõtle sellele , kas äkki ei jää endal midagi vajaka teadmistes. Analüüsi nüüd põhjalikult mida ma kirjutasin ja püüa sellele vastata .

Muudetud 10.11.09 15:43

audi a4 v6
16:56 10.11.2009
to: no-nii

Willem0-l on paraku õigus! ja pole mõtet niisama hüpata.
juhiabi
18:12 10.11.2009
Minu abikaasal oli juhus, kus tema tuli kõrvalteelt ja peateelt tulija tahtis samale tänavale keerata ja suundki oli juba sees. Abikaasa hakkas juba välja keerama, aga vaatas veel kord vasakule ja see suuna näitaja oli otsustanud vahepeal, et ta ikkagi ei keera sellesse tänavasse ja sõitis otse edasi. Natukene jäi avariist puudu ja peale seda naine enne välja ei keera kui on veendunud, et auto sooritab manöövri, milleks ta märku annab.
to juhiabi
10:46 14.11.2009
sinu jutus on tegemist kõrvaltee ja peateega. siin pildil aga mitte!
tundub, et su naine sai nüüd targaks, sest kui keegi on peateel ja suund sees, siis alati peab olema enne ise sõitma hakkamist kindel, et peateele sõitmine on ohutu ja ei sõidetaks kellelegi ette!
juhiabi
16:34 14.11.2009
Loomulikult oli juttu kõrvaltee ja peateega, aga mitte see ei olnud minu jutu mõte. Samamood võib sinule vastutulev masin näidata suunda ja sina keerad tema ninaeest läbi, aga tema mõtleb ka et sõidab hoopis otse. Süüdi jääd ikkagi sina kui ettekeeraja. Seepärast ongi mõistlikum sõita teineteisest mööda ja sooritada oma manööver teineteise selja tagant.
Keegi ei suuda teise inimese mõtteid lugeda.
duuki
12:19 02.12.2009
syydi ei jää mitte see,kes ette keeras vaid see kes andis vale märguande.
audi a4 v6
12:59 02.12.2009
eelmisele:

kas tead või arvad? Minu arust võib peateel liikleja teha, mis tahab, alati on erandeid, aga kuidas sa ikkagi tõestad näiteks, et suunatuli oli sel ajal sees või näiteks võeti vahetult enne välja või midagi sellist. Äkki soovis hoopis kohe peale ristmikku seisma jääda teeäärde jne jne
juhiabi
16:13 02.12.2009
Süüdi jääb ikka see, kes ette keerab. Märguandeid ei tõesta sul enam hiljem keegi ära.
To juhiabi
11:50 06.12.2009
Eestis kehtiva liiklusseaduse järgi toimub pildil näidatud vasakpöörde tegemine TEINETEISE EEST, MITTE TAGANT!!!
Ära jaga siin valesid soovitusi inimestele!!!
juhiabi
19:19 06.12.2009
juhiabi
19:34 06.12.2009
Kiirel sirvimisel ei suutnud Liiklusseadusest leida üldse sellise manöövri kohta lubavat või keelavat punkti, aga arvan et LE järgi tuleb sellise manöövri puhul lähtuda
§ 98. Pöördel tuleb ristmikul sõita nii, et sõiduteede ristumisalalt välja sõites ei satuta vastassuunavööndisse.
Ehk To juhiabi viitab liiklusseaduse selle punkti mulle ka, aga siiski kipun jääma oma arvamuse juurde, et ohutum on sellisel juhul keerata üksteise p tagant, sest kunagi ei tea millal vastu tulija meelt muudab või tahab kasko laksu orgunnida.
Willem0
10:31 08.12.2009
To juhiabi (registreerimata)
Re: Liiklusabi
Eestis kehtiva liiklusseaduse järgi toimub pildil näidatud vasakpöörde tegemine TEINETEISE EEST, MITTE TAGANT!!!
Ära jaga siin valesid soovitusi inimestele!!!
Muuda

Otsi see punkt mulle ka üles. Väga hoolega loeksin :)
eeskiri
00:05 27.12.2009
samaliigiliste ristmike ületamisel ei tohi kinni jääda parem käsi.seega keeratakse selja tagant.kõik.
ohoh
14:27 27.12.2009
aina põnevamaks kisub. Eks pöörake siis nii kuidas heaks arvate!!!
juhiabi
18:13 27.12.2009
Põnevus põnevuseks, aga ma ootan siiani seda punkti, mille järgi üks kodanik teatas,et see pööre tuleb raudselt teha üksteise nina eest.

Kui praeguseks on autokoolides õpetamine muutunud, siis nemad keeravad nina eest, aga veel 10 aastat tagasi kästi seda manöövrit teha ümber teineteise.
uskumatu tont
18:28 27.12.2009
paned tarka?ja kui juhiabi veel surnud pole siis ootab ta ikka veel...
eeskiri
19:49 27.12.2009
§96. Kui sõidukite liikumisteed lõikuvad ja sõidujärjekord ei ole käesolevas määruses mujal määratud, peab juht andma teed paremalt lähenevale või paremal asuvale sõidukijuhile.

Mis siin arusaamatud on`???
be-em-wee
00:48 31.12.2009
See punkt päris ei sobi! Siin pildil ei tule nad ju kumbki teineteise suhtes paremalt.
eeskiri
08:06 31.12.2009
loe esimesi nelja sõna hoolikalt!!!
be-em-wee
10:00 02.01.2010
Kõigepealt HED UUT AASTAT!

Esimesed neli sõna loetud ja hoolikalt ka. Kuid kumbagi paremalt poolt keegi ei ohusta, sest otse ei taha ju kumbki sõita.
Vaidlemist ja arusaamatust tekitab see küll kuid kui ikkagi suuremjaolt võrdväärsed ristmikud meil ei võimaldagi teineteisele tagant tiiru peale teha, kas siis jääb sõitmata või?

Olen korduvalt taolistesse olukordadesse sattunud ja nagu vaidlematult kõik olukorrad on lahenenud ristmiku lõikamisega, mitte ringliikluse tekitamisega.

Willem0
14:05 04.01.2010
Jaa isegi peateelt kõrvalteele maha keerates sõidan kõrvalteelt väljuda tahtva auto tagant oma suunavööndisse ja lõikame vastasuuna vööndit. Mitte ei ei sõida eest. Mis me seda ringliiklust siin ikka tekitame. Situatsioon manöövriks on sama ainult , et sellel hetkel on sinul eelis . Ja ega eelis ei anna ikkagi õigust vastasuunda vööndile minna .
Uno Prostamol
20:37 05.01.2010
Kui liinibuss ja sõiduauto sooritaksid vasakpööret... Võtame näiteks Vilde ja Tammsaare ristmiku. Mis moodi küll sealt bussi tagant läbi annaks sõita, üsna huvitav oleks.
eeskiri
21:21 05.01.2010
Tere ja head uut kõigile.Mis muud öelda,kui sõitke kuidas õpetati koolis ja asi korras.:D
Ka autojuht
21:30 05.01.2010
Pole küll kunagi näinud, et keegi sellisel juhul teise tagant läbi sõidaks.... mida see annab, muudab midagi sujuvamaks, selgemaks paremaks?
katsetaj a
22:00 05.01.2010
kui sõidaksin eest:
Ja oletame, et üks vassakpöörde tegija on buss)selline väiksem VAN ja selle taga, aga väiksem putukas, kelle parem käsi on puhas ja kes tahab kas paremale, või otse sõita, siis teise skeemi järgi saavad seal vähemalt 2 autot omavahel kokku, esimese skeemi järgi seda võimalust ei ole.
teise skeemi järgi lõigatakse ka vastassuunda, meil koolis õpetati ka ümbersõitu, mis igati loogiline. Tahaks ka seda LE punkti copi siia saada, kus nüüdsel aal peab teisiti tegema. Kuidagi tobe, kui 80% autojuhtidest õpetatakse ühtemoodi ja siis päevapealt teisiti- nii need paugud tulevad...
katsetaj a
22:03 05.01.2010
lisaks seda, et sellised eest sõidud on minu kogemuse järgi reguleeritud fooridega nii, et kus mõlemad suunad tohivad vaid vasakpööret sooritada antud hetkel- seal jah suunataksegi liiklusvooli eest, muidu aga on alati oht, et seal pauk pannakse, sest keegi tuleb paarutades ühe taga tal parem käsi vaba ja...
Willem0
10:52 06.01.2010
Paljud ei taha sellest aru saada ja toovad ekstreemsemaid näited. "Aga kui näiteks oleks buss ja see buss on haagisega" ja mida iganes veel. Siis ma arvan , et see bussijuht on piisava kogemuse ja staaziga ning saab situatsioonist aru ja sa sooritad oma pöörde. Reeglina reguleerimatta samatasandilistel ristmikel ei ole tihe liiklus ja kui ongi sagedus muutunud tihedamaks saate linnavalitsuses vastavas ametis töötavale spetsialistile teha ettepaneku muuta ristmiks eritasandiliseks või fooridega reguleerida või mida iganes ja tema siis hindab olukorda . See eest läbisõimine on tõesti reguleeritud ristmikel omas raja vööndis, millega te ei sattu ka vastassuuna vööndisse .
uuu mis
13:01 06.01.2010
Kas keegi on näinud ka, et teineteise tagant sõidetakse?

Vastassuunavööndisse ei tohi sattuda sõiduteede ristumisalalt välja sõites.

Nii 1. kui 2. joonise puhul ületab auto vasakpöördel vastassuunavööndi, kui ta ristumisalal on. Muud moodi pöörata ei saakski. Kuidas see vastassuunda sattumine argument on, et teineteise tagant sõita, ma aru ei saa.
Willem0
16:51 06.01.2010
To: uuu mis (registreerimata)
Kas sa oskad vaadata teekatte märgistusi . Kui oskad siis saad aru . Üksteise eest ei ole võimalik teisiti mööduda kui ei minda vastassuuna vööndisse ja kui sa väidad et sinna ei sattu, siis mahud ammugi ka üksteise ümbert sõites ristmikku ületama. Ja ma sõidan SAMALIIGILISTE TEEDE ristumisel vasakpöörde sooritamisel alati selliselt.
Ja keegi nina eest sõitja pole suutnud vastat sellele küsimusele , et mis juhtub siis kui alustadki omas variandis ristmikku ületama ja sulle tuleb vastu tulev masin , millel suund sees aga tuleb ikka otse sulle ninasse . Mis sa arvad kes süüdi jääb? Kui ise ei suuda vastata küsi oma kindlustaja käest.
uuu mis
12:19 07.01.2010
Kuhu vastassuunavööndisse sa "lähed", kui eest möödud? Ma arvan seda, et vastassuunavööndi jutt ei ole üldse argument.
Igast asju võib juhtuda, aga seleta siis ja põhjenda, kes ja MIKS siis süüdi jääb? Ning kes jääb siis süüdi, kui sinine auto hakkab sõitma rohelise auto selja taha, endal samal ajal vasakule suund sees ja samal ajal roheline hakkab pöörama?

Reaalne elu on minu tähelepanekul see, et enamasti keeratakse eest. See on ka reaalsus, et ükski normaalne inimene ei kihuta kinniste silmadega ristmikule, ikka tuleb vaadata, kes ja mida teeb, eriti võrdsetel ristmikel.
Willem0
13:11 07.01.2010
Kui kogu teema läbi loed, saad vastuse.
ss_4b
14:05 07.01.2010
Willem: "Üksteise eest ei ole võimalik teisiti mööduda kui ei minda vastassuuna vööndisse"

LE räägib vastassuunavööndisse minekust PÄRAST ristmikult lahkumist, st keelab "lauge kurviga" pöörde ehk lõikamise läbi vastasuunavööndi pöörde lõpetamisel
Willem0
14:25 07.01.2010
Selle lausega ongi ju selgelt öeldud et ei saa mööduda üksteise eest :)
...
17:03 18.12.2010
Mõlemal on eesõigus.Mõlevad peavad korraga keerama nii,et teine auto jääks paremale.
vot
13:20 18.03.2011
sõidad keskele ja siis jääd seisma poole pöörde peal sest siis sul parem käsi kinni ja teisel juhil sõita minema ja asi ants!
Kogemustega autojuht liikluses
11:23 22.04.2011
Uskumatult ebaloogiline ja ohtlik on teine esitatud skeem. Kogu liiklus käib meil ja mujal läbi ringristmike, seega nina eest lõikamine kuulub ulme ja rullide maailma... Igal juhul tuleb liigelda skeemi järgi!
Autokoolist
09:13 04.05.2011
Olen lubade tegemisega lõpusirgel ja täiesti kindlalt õpetatakse praegu skeemi 2 järgi ehk siis, et autod pööravad üksteise eest (tingimusel, et ristmik on piisavalt lai). Teooriatestides on ka vastav küsimus, milles vastusevariant: /juhid teevad suure kaare ja pööravad üksteise tagant/, loetakse valeks. Selle postituse põhjal tundub, et tegelikult toimivad ligi pooled juhid esimese skeemi järgi.. Jama küll..
Willem0
09:07 11.05.2011
To aotokoolist:
Ehk jagaksid infot milline autokool sellist infot teile jagab?

Kogemustega juht on asja pointi samatasndiliste ristmike puhul väga tabavalt ja lihtsalt ära seletanud. See ninaeest põikamine eeldab , et ka T kujulistel ristmikel mahakeerajad sellisel juhul ei liikle mahakeeramisel teed ootava auto eest läbi vaid keeravad juba ennem teed ootavat autot oma soovitud suunda. (viimasel ajal millegipärast kohtan selliseid valesti õpetatud juhte järjest sagedamini)
segaduses
01:04 20.10.2011
Olen ka vasakult lõiganud. Aga tuleks ju ristmikule välja sõita kui mahub ja siis teed anda, kui vastutulija ka otse sõidaks. Peaks ikka korraga liikuma ja paremalt. Kui vastutulija pole liikuma hakand, tähendab annab teed, siis sõidad pöörde lõpuni. Kui ruumi vähe, siis kes esimesena ettevaatlikult liikuma on hakanud või teed andnud on olukorra otsustanud. Vasakult minemisega vast siis seesama, et ettevaatlikult - kui olen otsustanud, et vaja lõigata, võib vastutulija sama teha kui ta mahub või siis oodata kuni tee vaba.
jjjjjjjjjjjj:le - ära seleta
14:04 11.01.2012
Ka mujal euroopas kehtib parema käe reegel, kuid tihti sellistel ristmikel polegi samaliigiliste teede ristumine märki, vaid tulebki ebakindluse puhul hoog alla lasta (vajadusel seisma jääda) ja veenduda, et paremalt ei tule kedagi.

Ka suurtel parkimisaladel sama reegel, millest 50% ei tea absoluutselt midagi.

PS. Prantsusmaal käib antud teema olukord oma kogemuste põhjal just nii nagu teema algataja pildil näha ja sõidu trajektoorid on teekattele märgistatud. Mujal Euroopas üldiselt päris liikluses kasutusel olev variant, mis siingi kirjeldatud ehk ristmiku keskpunt vasakule pöörajast paremal ja autod sõidavad teineteise nina alt läbi.
jjjjjjjjjjjj:le - ära seleta
14:05 11.01.2012
Ka mujal euroopas kehtib parema käe reegel, kuid tihti sellistel ristmikel polegi samaliigiliste teede ristumine märki, vaid tulebki ebakindluse puhul hoog alla lasta (vajadusel seisma jääda) ja veenduda, et paremalt ei tule kedagi.

Ka suurtel parkimisaladel sama reegel, millest 50% ei tea absoluutselt midagi.

PS. Prantsusmaal käib antud teema olukord oma kogemuste põhjal just nii nagu teema algataja pildil näha ja sõidu trajektoorid on teekattele märgistatud. Mujal Euroopas üldiselt päris liikluses kasutusel olev variant, mis siingi kirjeldatud ehk ristmiku keskpunt vasakule pöörajast paremal ja autod sõidavad teineteise nina alt läbi.
...
17:04 22.01.2012
Tere!
Antud ristmikul reguleerivad liiklust liiklusmärgid "samaliigiliste teede ristmik".Sellisel ristmikul kehtib paremakäe reegel.See tähendab seda,et teed peab andma liiklejatele kes lähenevad sinule paremalt poolt.Et sul oleks lihtsam aru saada siis püüan seletada teisiti.Teed peab andma vastassuunast otse sõitvale või vastassuunast paremale pööravale juhile.Kuna kumbki nendest juhtidest ei soovi sõita otse või paremale siis ületavad mõlemad juhid ristmiku üheaegselt nii,et teine auto jääks sinust paremale.