BMW

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

KÕIK PEES NÜÜD ?

ph4n7om
19:53 15.12.2009
e46 320i automaat
Nii, auto seisis mul mõned päevad ja eile käima pannes tegi mootor ilmelikku häält(meenutas trolli häält undas nagu tiba ), mõtlesin, et ehk tõesti külmast see ja mingi poole tunni möödudes tundus asi ok olevat.
Samas autol minek tundus ka korras olevat ja käigud töötasid ilusti. Samal õhtul sai veel üks ca 3km sõit tehtud.
Järgmisel päeval(täna) oli mul vaja linna sõita. Autot sooja minema pannes avastasin auto kõrvalt õli laigu(samas kohas oli ka ennem mu auto) kuid see öö oli üks teine auto ja ma ei osanud arvata, et see minu auolt on.
Kuna auto asus maja küljepeal otsustasin selle maja ette tuua kust ma ka näen seda, sõit mingi 20m. Maja ette sõites tundus minek kuidagi kole raske olevat. Jätsin mootori tööle ja läksin seda õlilaiku läheamlt uurima ja avastasin uue suure õlilaigu. Jooksin kähku autoni(teades, et asi on halb) ja mõtlesin, et ajan ta kähku siis sinna tagasi aga tagurpidi käiku sisse pannes see ei liikunud ja suretasin auto välja.
Põhja alla vaadates tilkus täiega õli. Kuna mul oli täiega kiire ei vaadanud ma mis õli see oli kas kasti või mootri aga armatuuris ma õli tuld ei näinud .
Remonti kavatsen reedel alles kuna varem ei jõua.

Mida arvate, kas keerasin nüüd kõik(*****) selle 20m sõiduga ja mis ohud nüüd üldse on mootoril või kastil?? või on lootust ka kergemalt pääseda ?
ph4n7om
20:00 15.12.2009
AAAA kusjuures selle imeliku hääle kohta tahstin juba eile küsida siin foorumis aga postitus kohale ei jõudnud ja uuesti ei hakanud kirjutama :)
hhhhh
20:17 15.12.2009
sul arvatavasti karteri tuulutus umbes ja nyyd peksis õli klapikaane vahelt välja,mul vanasti tegi ka kylma ilmaga nii....
,
20:34 15.12.2009
Nii lühikese sõiduga ei tohiks midagi hullu juhtuda. Täpsema diagnoosi saab panna vea tuvastamisega.
Elupede
21:21 15.12.2009
Ei noh.... ega mingi kärnase auto pärast nüüd küll kõik pees pole...
ah nah
21:38 15.12.2009
KAS veel pikemalt ja täpsemalt kirjutada ei oska . ?
Kaits555xxx
22:17 15.12.2009
Pole küll suur spetsialist, aga kui õli tuli põlema ei läinud ja mootor edasi töötas, siis ikka suure tõenäosusega kast õlist tühi ja võis sellega ka palju kurja teha. See et ei liikunud enam, kas mootor töötas ilusti ikka veel?
ph4n7om
23:03 15.12.2009
vist, et isegi töötas
rooba
05:39 18.12.2009
see on TÄPE nüüd.
djNikolai
13:20 18.12.2009
kki olid armatuuris tuled juba ammu ammu lbi lastud jne...
sellle prast varem veast teada ei saanudki!
.......
13:35 18.12.2009
Automaat kastiga autosi ei tohi külmalt ennem liigutada kui hakkab sooja õhku puhuma,kastis õlid paksud ja õlitus ebapiisav.
aut.kast
13:49 18.12.2009
Ära aja iba, automaatkastiga ja soojaõhuga.
Mina ei tea kedagi, kes teab kedagi kes soojendab enne sõitu, kuni soe õhk tuleb.
ph4n7om
14:11 18.12.2009
nikolai !

Armatuuris tuledega kõik Ok !!
Sai mootoril õlvarrast kontrollitud, kõik oli OK !
Tegemist järelikult kasti õliga . Eks näis mis remondist öeldakase, kust ja mis läbi lasi. PS ! rõhutkas seda veelkord, et kõik see jama juhtus ju põhimõtteliselt üle öö. Ilma, et ma oleks eelnevalt põhjaga kuskile vastu sõitnud.
.........
14:35 18.12.2009
No ande aga tuld külma mootori ja süldistunud kasti õliga ! Pärast ärge vinguge,et ei vaheta käike või kast on venitama hakanud. Tegu ei ole manuaaliga kus ei ole eriti oluline mis õli sees või kui paksus õli külmaga läheb,lihstalt ise tuleb rohkem jõudu rakendada et käigud sisse saaks.Mis siis automaatika tegema peab.Sellepärast keegi ei viitsigi soendada,et kõigil liising auto ja suht savi mis olukorras auto mõne aastapärast on.
aut.kast
15:15 18.12.2009
Ikkagi väidan vastupidist.
-15 kraadi juures peab ikka meeletu vabaaeg olema, et kohapeal tiksudes mootor soojaks saada.
Olen kasutanud aut.kastiga autot 5 aastat ja soojendanud ehk minut kohapeal ja sõitma asunud. Ei mingeid probleeme.
ph4n7om
18:33 18.12.2009
KAS MA OLEN VÄITNUD , ET KÜLMA MOOTORI JA KASTIGA KUKKUSIN KOHE KIHUTAMA VÕI SÕITMA ??
miki00
18:56 18.12.2009
Rahu Rahu!Kõigepealt uuri välja kus kohast sul see õli punnu pani.Kõige lihtsam seda teha auto alt.Ja teadmiseks TARKURITELE;et temp siin küll rolli ei mängi!(Aut.kasti õli on piisavalt viskoosne)kuigi jh väga madalatel temperatuuridel on käiguvahetus pisu raskendatud.Ja vaevalt ta sul ka kasti kanni keeras.
teab12345
19:13 18.12.2009
uus karter 20 000, käigukasti aju 10 000 + TÖÖTASU 5000.

SMS LAENU võta.
Ka e46 automaadi omanik
15:53 20.12.2009
15 kraadi külma ja kohapeal mootori soojendamine väikeste pööretega ei vea eriti välja. Minu meelest alguses töötab e46 320iA mingi 900 pöörde juures ning pärast langeb 600 pöörde peale. Selle 600 pöördega küll auto soojaks ei lähe. Ilmselt aitaks soojendamisele kaasa pöörete tõstmine gaasipedaali abi. Näiteks hoides pöördeid pärast käivitamist 900 pöörde pealt 600 pöörde peale kukkumist gaasipedaali abiga 1500 pöörde peal. Kuna hetkel on puhkuste periood ja autoga sõita pole vaja, siis seisab auto kenasti garaazis ning pole sellele teemale mõelnud.
upakil
21:21 25.12.2009
...käigukastile tuleks enne sõitu lõke alla teha, saab ka auto seest soojaks. Mingi 15 min. peaks vast piisama 20 miinuskraadiga...edu teile kohapeal soojendajad...
haista gang
14:41 29.12.2009
Põletage auto maani maha, usun et siis teil külm ei hakka ja istmesoojendused pole enam vajalikud, kui p...d taga kärssavad!
Õliloik
15:34 29.12.2009
Enamvähem 100% kindel et lekkis sul käigukasti õli, sest BMW-del on alati nii kui käigukastis vähe õli kaob esimesena tagumine käik. Põjust raske ennustada, külmast võis kangestuda vabalt ka käigukasti karteri tihend võib ka muu olla, seda saab kindlaks teha töökojas. Käigkasti nässu ei usu et keeras, selline lühike sõit ei tee midagi..., sedaenam kord ta ederpidi sõitis järelikult õli oli seal piisavalt.
Kena rahvas
13:46 31.12.2009
Kodanik Õliloik on vähemalt ühe asjaliku kommentaari kirjutanud, mitte lahminud tühja nagu kodanikud Upakil ja Haista gang
ph4n7om
14:17 31.12.2009
SELGUS KARM TÕSIASI

kastil viga:turbiini otsa tihend ja kasti ja turbiini vaheline saale

AGA võib öelda, et puht enda süü,et asi nii hull nüüd. Nagu eelnevalt sai öeldud tegi masin eelmisel päeval kahtlast häält ja sel päeval sai mingi 5km sõidetud. Hääl oligi sellest tingitud, et kastis õli väheks juba jäänud. Samas eelnevalt mingit õli lekkimist täheleei olnud pannud.
Samas kui kahtlast häält tegi oleks kohe pidanud remonti vaatama või kas või siit foorumist selle hääle kohta küsima . LOLL OLIN :(
haista gang
14:54 31.12.2009
Siit Sulle ka hea soovitus Fantoom, muretse manuaalkastiga auto, muret vähem ja sõidurõõmu rohkem! Kuigi isegi manuaalkast ei tööta õlita ja päris hooldevaba pole ka see!
Kena rahvas to haista gang
12:17 02.01.2010
Mina ei usu, et on võimalik selline vahetus nagu automaat -> manuaal. Kui sa oled ikka selle sõidumõnu ja sõidumugavuse kätte saanud, mida pakub sulle automaat, siis vaevalt sa enam seda manuaali tahad. Minu tutvusringkonnas pole ühtegi inimest, kes pärast manuaali pealt automaadile minekut manuaali taga igatseksid.
haista gang
15:07 02.01.2010
Samas automaadi eluiga on nii ja naa, kunagi ei tea, millal jahmerdama hakkab. Automaadil on ka palju tüütuid andureid, mis kasti vananedes streikima kipuvad hakkama. Manuaal aga kestab pikalt, kui õlid kenasti sees! Eks nendele kes päev otsa rooli taga veedavad ja seda linnas, on automaat tõesti mugavam!
automaasifänn
09:58 05.01.2010
Manuaali ülistajad süütevedeliku joote või??? selline debiilne jutt
Loomulikult automaat 100 korda manuaalist parem.
Loll soodab mõlemad ära lõhkuda.
Talvel soojendamine on ka loll jutt - uuematel autodel elektroonika lihtsalt kaitseb kui õlid on liialt paksud ja ei lase masinal pöördesse minna.
ja kiirendus automaadiga, sõidumõnu (saad kätt naisel kintsupeal hoida mitte ei pea tõmblema) toob ainult naertuse näole. ei ei kui vähegi raha ja võimalust ma ei osta ühtegi autot enam käsikastiga.
Antiik jäägu eelmisesse sajadnisse
haista gang
00:07 07.01.2010
Mina juhin autot mitte ei näpi naist sõidu ajal! Naist võid kodus näppida, seal ei sea kedagi eluohtu! No sellepärast siis neid matse nii palju ongi et autos pole midagi teha ja uni tuleb peale!
Ühele mu tuttavale sõideti hiljuti fooritaga selga, võite arvata miks, jorsil oli olnud tihe öökava ja lisaks kõigele muule oli tema autol automaat! Mina oleksin selle jorsi lihtsalt maha löönud, aga tal vedas, sest auto millele ta otsa kärutas, oli odav sara, millest kahju polnud enam!
???
00:53 07.01.2010
Mille poolest see automaatkast manuaalist parem on?Kes vähegi juht on saab manuaaliga edukalt hakkama.See automaat rohkem algajate,naiste ja mugavate inimeste jaoks.Kuigi maitse üle ei vaielda.Aga paljud automaatkasti kasutajad on manuaaliga päris kimpus,eriti need kes algusestpeale automaadiga kulgenud.Anna ameeriklasele manuaalkastiga auto kätte,jääb neil sõitmata.Nagu oleksid esimestkorda autoroolis.Eks sellepärast autokoolideski õkse manuaaliga,et sõidutunnetus kätte saada.petata
SannPann
01:24 07.01.2010
Kuidas saaab autor nii juhm olla, et häält tegeva autoga hakkab veel sõitma? Sama lugu selle tagurdamisega, mis kuradi pärast oli sul vaja autot veel samasse kohta ajama hakata, kui mootor paukus? Esimese asjana oleks tulnud mootor välja suretada ning probleemiga tegelema hakata. Jutu järgi ütleksin ,et sa oled naine? Kui nii lood, siis see on vabandav. SEE TEKST EI OLNUD MÕELDUD SOLVANGUGA!
Haista gang to ???
14:24 07.01.2010
Jah eks ta nii on, palju leidub algselt kohe automaadiga sõitma hakanute seas naisi! Ma ei kujuta ette, kui mõni siuke tee peal virvendab või matsu paneb! Tegelt ajavad üldse need nii ARKi kui ka autokoolide pidurid teinekord mind endast välja kui linnas 30nega ees töllerdavad!
Automaat on linnas hea! Automaadi manuaali vastu vahetavad vaid need, kellel on varem manuaal juba olnud, või siis need kes on oma automaatkasti täielikult peeneks sõitud ning remondi alla tohutuid summasid matnud, siis tekib n.ö. väsimushetk ning käegalöömine! No ma ei tea palju Phatom kavatseb remondi peale raha panna, või ostab uue kasti üldse!
Jutust võib siiski aru saada, et antud kast on totaalselt PEES, nagu teemaalgataja Phantoom on seda kirjeldanud! Ning seal enam vist odavat remonti kõne alla ei tule, jääbki osta odavamalt kasutatud kast!
SD
21:31 02.02.2010
Sõitsin isegi manuaaliga pea 10 aastat,olin suur vastane ATM-le.Kuid hiljuti sai ostetud ATM kastiga sõiduk ja arvatavasti manuaal jääb minu jaoks edaspidi minevikku.Mugavus mis ATM-ga saavutan kaalub üle selle veidi suurenenud kütuse kulu :)
to: SD
23:52 02.02.2010
Kui ta sul kestab ning ise ka asjadel silma peal hoiad, ei ole põhjust ju muretsemiseks!