Captiva ja Voyager siiski suht erineva autoklassi esindajad. Ise Voyageri pole omanud, samas nii mõnegi Captivaga sõitnud.
Plussid - norm välimus, diisel saadaval automaadina, dünaamika hea, vedrustus sobib meie teedele, läbivus parem kui paljudel teistel nn. linnamaasturitel, sõites vaikne ja müra hästi summutatud. Lisaks kasutatav 7 kohalisena (kui on muidugi lisaistmed).
Miinused - raskem kui konkurendid, sellest tulenevalt pole sõiduomadused maksimaalselt head (samas ega maastur oma kõrge kerega ei saagi ollla juhitavuse etalon). Massist ja neliveost tulenevalt suhteliselt suur kütusekulu linnas külma mootoriga. Lisaks puudub võimalus difreid lukustada. Ei soovita paigaldada väga laiu rehve-velgi kuna juhitavus/mugavus halveneb, lisaks suureneb kütusekulu ja kasvab silladetailidele mõjuv koormus.
Diiselmootor kestab normaalselt, lisaks juba tehasest diislitel peal elektriline salongisoojendus, kuna talvel diisel soojeneb kaua. Keskmine kütusekulu sõltub kasutajast ja sõidutsüklist, ise olen diisel-automaadiga saanud maanteel 90 ga sõites tulemuseks alla 8l , linnas minimaalne 10l-100km. Lühikeste otste puhul kasvab kulu paari liitri võrra.
Bensukatest 2.4 mootor suht mõttetu kuna dünaamika kehvapoolne, võrdluseks 3.2 kulutab kütust vaid umbes liiter rohkem kuid samas kiirendus-kiirus selle mootoriga oma klassi parimaid. Enamus meil müüdud Captivad olid hea või väga hea varustusega kuna nn.plankversioone maale ei toodud (v.a mõni 2.4 bensa mis oli saadaval ka esiveolisena)
Hooldusvälp 30000km või kord aastas, alates 2008 müüdi autosid pikendatud garantiiga 5 a või 150000km. Kestab väga normaalselt, minu isend ei vajanud ühtegi lisaremonti 45000km jooksul mis mina temaga sõitsin.