HONDA ACCORD 2,2 DIISEL, ehk oskab keegi mulle nõu anda , külmad ilmad on käes.hommikul panen auto tööle läheb ilusti soojaks,sõidan rlinnas ringi siis tuleb sooja küll. aga kui on -18c kaua tühikäigul seistes töötab siis hakkab külma puhuma.
Täpselt,niiet ära sellega pead vaeva kui sõites tuleb sooja.Isegi bensukad "jahtuvad" selliste külmadega kohapeal maha,nii kui pöördeid annad või sõitma hakkad tuleb kohe sooja.
Äkki on tosooli vahe endal küll mitte Honda vaid Hyundai Sonata diisel aga mingit sooja probleemi küll ei ole isegi kui üks päev oli üle kahekümne siis oli kah sooja küll.See külma probleem on rohkem saksa autodel.
Albert,kas sinu auto puhub täpselt samakuuma õhku tühikäigul -20 juures kui ringi sõites,ei usu hästi. Keegi ei räägi et hakkab külma puhuma vaid leigemat kui sõites.
aga kui on -18c kaua tühikäigul seistes töötab siis hakkab külma puhuma.
Minu arust teema algataja niimodi rääkiski.Olen pidanud paljusi autosid ja see on ainuke diisel mis puhub ka tühikäigul kuuma õhku ,üks kõik kui külm on õues ja kohapeal tuksudes mootori temperatuur ei lange,arvan ikkagi et tosooli võib vähe olla minu auto siis Hyundai Sonata 2007 2,0 crd,vaevalt et Honda mootor sitem on.
täpsustan. elan ise sindis ja sõidan iga hõhtu pärnu maxsimasse,naine läheb poodi mina jään välja suitsu tegema(umbes 5min) ja kui autosse tagasi istun siis enam sooja ei tule. valasin täna toosoli ka veel juurde eks õhtul paistab kas aitas. imelik et mootori temperatuuri näitik ei lange.
Temperatuur ei lange tühikäigul neil diislitel,millel on lisaküte paigaldatud tehases või hiljem.Muidu langeb iga diisli temperatuur sellise külmaga tühikäigul.Kui ütled,et mootor soe aga sooja ei tule,siis kardan,et vee ringlusega läbi kütteradika pole kõik korras.Kas radikas,või torustikus takistus või mõni muu veevoolu aeglustav põhjus.Gaasi lisades hakkab veepump vett kiiremini ringi lööma aga ta peab seda suutma ka tühikäigul.Mingi 40-50 kraadist õhku võiks ikka puhuda teisel kiirusel kui tuulutusavast mõõta.
tere jälle. toosoli lisamine aitas küll sooejemat õhku tuleb isegi -24 kraadi juures. nüüd on teine jama et ei sa sõita enam. mootor üle kahetuhande pöörde ei taha enam minna.tühikäigul on kõik normis aga sõiduajal on se jama, kui annan rohkem gaasi siis nägu tõmmpab hoomaha ja armatuuris akab vilkuma eelsüte küünalte tuli .
kas viga võib olla
1. küttuse filtris
2. küttuses
3. või on midagi kapitaalselt ära külmunud
Võta uuesti dosooli vähemks ja vaata kas kaob see viga ära.
Aga eks ta siiski tõenäoliseltdiagnostikasse minek ole kui piiraja juba peale lööb.
Omal on opel diisel ja kui panen hommikul käima ja lasen mingi 15 min tuksuda kohapeal siis sisse istudes lööb ikka pahvaka sooja õhkuvastu kohe kui ukse avad.Ei ole seal ühegi soojendust ja ka küttekulu on tavaline 5,5 sajale sel mootoril. Välistemperatuuril -15c.Termomeeri seier küll mingit liigutust ei tee ilma et 10-15km sõitnud pole.
Mul ka diisel hondaga sama mure, et nii kui külmakraadid alla -20 kukuvad, siis auto enam käivituda hästi ei taha ja kui käima lähebki, siis kipub ka aegajalt kinni võtma, nn roomamisreziimile läheb(et sõidab küll, aga kiirust koguda ei taha). Kui väljas soojem, siis seda probleemi ei teki. Mõtlesin eraldi teema püstitada, et kuidas teistel honda diisel külmaga käima läheb ja käib. Ehk on kellelgi sellise probleemiga kogemusi.
minul pole külmaga käivitamisel mingit probleemi. ostsin omale eelmine aasta uue aku. kett jah natuke alguses teeb häält aga mingi 5 sekundi pärast on kõik ok.
2004. Hiljuti ostsin ja kohe peale läksid ilmad külmaks, nii et pidin oma vana civicu kasutusele uuesti võtma. Ma ise loodan, et asi oli kütuses (õigemini filtris), sest auto soojalt maalt tulnud. Igatahes esimesena läheb filter vahetusse, eks siis näis. Aga mul aku korras, käiata jõuab nii et vähe pole. Tundub, justkui ei saaks kütet kätte. Eelsüüteküünlad ka kontrollitud, olid korras.
Kirjutasite (küll juba aastal 2010) postituse sisuga:"2004. Hiljuti ostsin ja kohe peale läksid ilmad külmaks, nii et pidin oma vana civicu kasutusele uuesti võtma. Ma ise loodan, et asi oli kütuses (õigemini filtris), sest auto soojalt maalt tulnud. Igatahes esimesena läheb filter vahetusse, eks siis näis. Aga mul aku korras, käiata jõuab nii et vähe pole. Tundub, justkui ei saaks kütet kätte. Eelsüüteküünlad ka kontrollitud, olid korras."
Ostsin ka selle aasta augustis samasuguse Honda ja nüüd külmade ilmadega klapib minu auto käitumine Teie omaga. Sooviks uurida, millise lahendi saite oma auto murele või milles seisnes probleem?
Loodan, et leiate aega vastata mulle.
No kui praeguste ilmadega on probleeme, siis on viga kütuses. Kui kütus ei ole talvine või on osaliselt(st et talvine ja suvine on segamini), siis võtab filtri kinni. Filtri võiks igal juhul vahetada. Tundub, et hondal on tihedam filter ja/või vajab kvaliteetsemat kütet. Kui temperatuur öösel ikka -30 ära käis, siis mina hommikul pikka sõitu teha ei saanudki. Ja paremaks olukord ei läinudki. Õnneks ei ole selliseid külmasid talve jooksul palju.