2003a a C5 2,0 automaat. garantiiajal jättis korra teepeale kui käigukast lõpetas linnaliikluses tegevuse. Veho vedas omal kulul teeningusse ja järgmiseks päevaks oli asi korras. Väideti et oli vaja midagi reguleerida.
Hiljem on olnud erineva sagedusega veateadet " AUTOMATIC GEAR FAULT " . Tavaliselt juhtub kiirendades või mootoriga pidurdades. Käib kerga tõuge ja kast läheb teise või kolmanda käigu peale ja ei lase enam käiku vahetada. Kui peatude, mootor seisata ja uuesti käivitada, siis kõik korras. Vehos olen korraliste teeninguste ajal asja kurtnud, aga seal on kõik korras olnud. Küll telefonitsi rääkides olen saanud erinavaid eeldatavaid diagnoose kuni aju vahetuseni jne... . Mujal foorumites olen leidnud võimalikuks põhjuseks õli jaotavate klappide vea ja ka õli kvaliteedi probleemid.
On arusaadav, et väljaspool garantiiaega tegeleb margiteenindus pigem agrekaatide vahetusega kui vea sisulise analüüsiga. Kahjuks teiste autodega vastavad kogemused olemas.
Jutt sai pikk, aga kas keegi on sellise probleemiga kokku puutunud või lahendust saanud...
Meil sama probleem. Teeninduses ei osatud esialgu midagi öelda- uuendati tarkvara, aga see ei aidanud. Probleem on alles. Räägiti ka solenoidide vahetusest-ilmselt tuleb see siis ette võtta.
Vaheta ruttu ära juhtliini solenoidid , eelmine aasta läks odavamaks. See "fault" tuli mul 135tkm juures esmakordselt , 150 juures läx hulluks , 160 all sai vahetatud. Nüüd korras.
Täna õnne , VW perekond vahetab kasti , alates 15 kilo.
Mul oli sama viga ja vahetati solenoidid. Viga salvestub auto mällu ja jutt sellest, et viga ei leita on muidugi jama. Igatahes kui solenoidid ära vahetada siis uued peavad vastu max 2 aastat. Müü see saast maha.