Skoda

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Octavia 1,2 TSI

luuser
11:06 06.03.2011
Hetkel tööandja just vahetamas autosid ning esimene 1,2 TSI DSG aut.kastiga mudel on sõitnud vast ühe kuu. Bensiinikulu trassil 5,5 -5,8L/100km, linnas 8-8,5L/100km. Astub edasi küll ja veel, eelmistele autodele 1,6 Toyota Corollale teeb kiirendusel silmad ette. Häirib liiga tundlik gaasipedaal, väga kergelt võtab ratta ringi. Esmamuljed on head!
ghg
11:09 06.03.2011
1,6 liitrine mootor ikka diislina tänapäeval. See 1,9l on ajalugu ja kindlasti ka kehvem kui uus 1,6ne
oci
20:57 10.03.2011
1.2 TSI manuaal suvel oli 50:50 maantee:linn 6,3-6,4 sajale. Maanteel pika otsaga olen saanud 5,3 (suvel sõitsin paagitäiega kaugele Poolasse välja). Tallinnas talvel 7,5 sajale.
high ten
16:04 23.08.2011
Alla 6 l/100km on ikka tõsine säästukas bensumootori ja sellise kere kohta.
Golf 1,2 tsi
21:37 29.11.2011
Kas tühikäigul kohapeal töötades on normaalne, et miski klõbin kostab salongi? Sõidu ajal pole midagi aga just sooja mootoriga ja kohapeal. Või on küsimus lihtsalt korralikult sisse sõitmata mootoris (2500km sõidetud)? Esindusse minnes ilmselt väiksemate probleemidega oodatakse kuniks garantii läbi ja siis selgub alles mis vaja vahetada...
88745
22:18 29.11.2011
Ei tohiks klõbinat olla. Vähemalt Golf 6 1,2TSI`l ei ole midagi sõitnud 1600km. Külmast peast teeb imelikku häält. Mine lase üle vaadata, pärast oled peale tuuritamist liiga vara mootori välja suretanud, on turbo kahjustusi saanud. Aga kes teab
Avr68
10:22 30.11.2011
Minu auto hakkas ka tühikäigul imelikult "lörisema", sõitnud oli umbes 10000 km, kapoti alt kuulates oligi selline tugev klõbin. Algul ei osanud midagi arvata kuna oli ka talv arvasin et külma mootoriga ehk loomulik kuid hiljem sain aru et see ei ole külmast tingitud sest tekkis suvalisel ajal (vahel oli vahel ei olnud). Käisin mitu korda esinduses muret kurtmas arvati esialgu et tarkvara viga mis reguleerib mingit turbo klappi ja ka teistel sellist asja olnud. Vahetati tarkvara garantiikorras välja kuid see ei aidanud. Helistasin Auto 100-sse ja küsisin nõu nemad teadsid et neil mootoritel on tulnud ette proobleemseid keti pingutus rullikuid ja on välja vahetatud. Viisin auto oma esindusse diagnostikasse ja vastus oli et keti pinguti võib seda häält põhjustada. Vahetati garantiikorras ära keti pingutid ja rullikud ja nüüd on asi korras.
Muidugi seda ei oska öelda kas see asi hakkab neil mootoritel korduma aga eks näeb.
Muidugi enne peaks ikka teisi asju uurima. Minu autol tekitas algul üks lõdvik tühikäigul salongi klõbinat vibreeris vastu paisupaaki, teeninduses pandi sinna midagi ümber ja klõbin kadus.
Need olid sellised ebameeldivad asjad kuid üldjuhul autoga igati rahul ja ei kahetse tehtud valikut.
Golf 1,2 tsi
19:00 30.11.2011
Lähiajal vaatan edasi mis selle klõbinaga saab. Ise piisavalt autokauge inimene, et otsustada, kas üldse peaks asjale tähelepanu pöörama. Samas kui ikkagi uus auto, siis ei tohiks selliseid probleeme olla. Autoga muidu rahul ja julgen soovitada.
ihvi
19:27 08.01.2012
Olen sõitnud selle 1,2 tsi-ga 27000 kilomeetrit ja võiks öelda , et normaalne mootor. Erksuse kohapealt võin öelda , et saab väga edukalt hakkama nii linnas kiirendades ja maanteel möödasõitu tehes. Kütusekulust rääkides , siis igapäevaselt 60km maanteed ja 40 km linnasõitu tuleb keskmiseks 6,25 -6,5 l/100km. Kokku võttes ei kahetse tehtud ostu :)
niisamaGolf
11:09 19.03.2012
Mul on Golf Variant 1,2 TSI manuaal. mingi 6000 km on sõidetud ja see 1,2 liigutab küllalt rasket Golf Varianti edasi täiesti normaalselt (Golf Variant on Octavia Combist ca 100 kg raskem). kütusekulu paraku lubatu piirile hästi ei küündi. maanteel kipub olema 5,5 kompuutri järgi. autopiloodiga 92 km/h piloodi spido järgi sõites olen saanud keskmiseks ka 5,2 l 100 km kohta (aga see ilma möödasõitudeta, kuna tee oli tühi). paberite järgi peaks vist 5 l olema. Linnas on kütusekulu keeruline arvestada. sujuva liiklusega saab lubatud 7,2 liitriga ilusti hakkama Tallinnas. Nädalavahetustel saab ka märksa madalamad numbrid, kuid nii kui liiklus toppab (tipptund), siis on kulu 9 kandis jne. Üldiselt olen ülirahul, et otsustasin just 1,2 TSI kasuks, mitte 1,4TSI, kuna 1,4 on ainult vaevumärgatavalt erksam, kuid linnas põletab rohkem kui liiter rohkem kütust. mul aga domineerivalt linnasõidud. Aga eks kui suvekummid alla saan ja mootor miski 10000 km ikka ära sõitnud, saab reaalsema pildi kütusekulust. eks mõne korra teen ka paagitäite kontrolli ja kompuutri võrdlust, et saada teada, kui täpne kompuuter on.
VVV1
14:33 30.03.2012
Ehk miks selle mootoriga siis hakkama ei peaks saama, on ju 1,6 - 1,8 mootoritega masinaid, millega ta enam-vähem võrdne on ju küll ja küll, eriti kui ise arvestad, et ega erilise "lennukiga" tegu ei ole.
Pealegi mis seal muud ülejääb, kui kord juba on tulenevalt ökonoomsusoovidest selline mootor valitud:) VAG autodel on teekonnakompuuter enam-vähem täpne, kui just rehvimõõt ei ole väga "metsa".

Muudetud 30.03.12 14:34

H2O
07:12 16.05.2012
Jetta 2012, 1.2 TSI

Väga rahul ostuga. Hetkeks läbi uhatud 2800 km, sellest 75% Eesti maanteedel. Keskmine kulu 5.5l/100km.
Minek on oluliselt parem, kui eelmisel autol Corolla 1.6 , 81kw, 5k. manual.
Müra on vähem, võrreldes Toyotaga, aga ikkagi rohkem, kui näiteks Golf 6-el.

Mind hämmastab selle koosluse juures suht pikad käigud, kuid endiselt terav astumine.
to: H20
10:37 16.05.2012
kuidas muud omadused võrreldes corollaga on? ruumikus, juhitavus, mugavus?
H2O
06:59 18.05.2012
No see on ikka tänane auto, Corolla põhimõtteliselt muutumatu al.2007 aastast. Moraalselt nagu iganenud. Eks maitse asi aga mulle maitseb Jetta.
Mugav iste (personaalne muidugi)- Corollas õiget asendit, et selg alt valutama ei hakkaks oli suht raske leida + puudulik külgtugi. Jetta standard iste pakub paremat igas mõttes.
Juhitavus kindlam (kuigi pole veel talvel proovinud), müra tunduvalt vähem, kui Corollas. Minu taga (olen 184 pikk) mahub inimene täiesti vabalt istuma. Paljud vanema Passati omanikud avavad Jetta tagaukse ja üllatuvad tõsiselt. Uued autod on põhimõtteliselt kõik ju suuremaks läinud, eriti sakslased.
Häirib, et näiteks küljeustel on polsterduseks vaid plast, mis küll ei nagise ja on ilusa tegumoega, aga Golf pakub mäletamist mööda midagi pehmemat, meenub nagu polster riidega.
Pagasiruum üllatab samuti, suht suur + istmed standardis alla klapitavad. Oleksin võinud võtta ikkagi suusaluugiga variandi- nüüd kahetsen. Ei osanud nagu alguses mõelda sellele.

Natuke varustust osta, saab Jettast tõsine kaalukivi Passati suhtes. Mina rahul ja soovitan.
AS
09:01 18.05.2012
Selle mootoriga Jetta keskmine kulu on 5.7 ja kiirendus 10.9.
Corolla keskmine on 7 ja kiirendus 10.2.

Seega maitse asi aga ilmselt on VW materjalid paremad kuid selle parema tõmbe tunde tekitab turbo ja see on petlik tunne, lihtsalt inimene ongi selline et püüab endale õigustust leida :-)
ostuhuviline
10:26 18.05.2012
See on täiesti väär arvamus, et Golf/Jetta materjalid paremad on. Ma ei tea kust see informatsioon pärit on või kes seda levitab? Pange 2 autot kõrvuti!

Uksepolstri plast Golfil kõva - Octavial nii ees kui taga pehme. Armatuuri alumine osa mõlemil kõva plast. Istme riidekatted annan plusspunkti VW-le. Istmed ise on muidu sama hea külgtoega. Võin öelda, et Octavia Elegance ja Audi A4 B8 viimane mudel istmete mugavuse vahet ei ole kui tegu ei ole sportistmetega. Siin samamoodi võib kiita rohkem Audi riidest istmekatte kangamaterjali mis määrdub vähem kui Octavia oma.

Kokkuvõtteks on nii Golfil kui Octavial on plusse ja miinuseid. Tegu sisuliselt samade autodega aga nagu näha rahvalegendid elavad edasi. Ja mida mainekama brändi inimene auto soetab seda rohkem ta tahab uskuda, et see on parem.

Mul oli siin uuena 42000€ maksev A4 ja 28000€ maksev Superb. Kui Audist B&O stereosüsteem ja eraldi kangi küljes olev kiirusehoidik välja visata siis Superbis oli rohkem autot. Kõige rohkem mis tõstis Audi esile oli kallis stereosüsteem vingete passidega. Ega konkreetse Superbi stereo puutetundliku suure ekraaniga ka kehv ei olnud kuid kõlarite bassivõimsus jäi alla. Rääkida materjalidest siis kõva plasti osakaal oli A4 suurem. 225 rehvidega sõites rehvimüra tuli mõlemisse sisse samaväärselt.
ostuhuviline
10:28 18.05.2012
PS! passidega = bassidega, ma ei saa parandada... kiiruga kribatud text
H2O
11:27 20.05.2012
No mind väga ei huvita kas 10.9 või 10,2 ! Seda sellepärst, et kui sa pole võrrelnud mõlemat koos testiga, siis sa ei tea, mida räägid. Üks on kõrge pöörde pill (Corolla) ja teine pigem madala pöörde auto. Kumb on mugavam? Loomulikult 1.2 tsi .

Jah, plasti ma ka mainisin, kuid see vähemalt ei nagise ja suure tõenäosusega ei hakkagi nagisema enne 300 000 km läbimist. Nagu saksa auto ikka. Corollal võib ju vaip olla ka ukse küljes, aga no kurat, see on moraalselt vananenud auto. Toodetud smaasugusena juba aastast 2007. Vajame uusi mudeleid. Vastupidavus Corollal- eeskujulik.

Kui teemast mööda rääkida, siis Superbi võrdle ikka A6éga. Siis saad aru, misk sama klassi autodel on suur hinnavahe. Disainist rääkimata, mis on jah, maitse asi küll. Superb minu jaoks näotu "taksi-koer".

H2O
11:29 20.05.2012
Lisan siia veel selle hinnateema.
Kui Octavia maksab varustusega täpselt sama palju kui Jetta, siis unustage ära, et ostan Octavia. Jetta hoiab paremini hinda.
imelik mu meelest
14:48 20.05.2012
See bensiinikulu trassil 5,5 -5,8L/100km, linnas 8-8,5L/100km on sama mis suurel pereautol diiselmootoril, isegi liitri suurem. Ja miks topitakse nii väike mootor üldse keskklassi autole peale? Fabiale oleks see paras!
H2O regamatta
07:08 22.05.2012
Keskmine on 5.6 l/100km
Maanteel lõuna-eesti kuppelmaastikul 4,6.
Mis siin imelikku on? Et reaalne küttekulu tõemeeli nii väike on?
???
23:22 23.05.2012
Minul on Golf variant 1,4TSI DSG. Sõidetud kohekohe 5000km. Madalaim keskmine 5,0. Ise ka ei uskund kui kompu näidu ette kerisin. See tuli siis ~150km otsa peale. Tavaliselt jääb ta siiski 5,4-6,0 kanti praegu. Kas see kunagi veel langeb ei tea. Kütuse kulu sõltuvus sõidumaneerist loeb selle koosluse puhul ikka väga palju. Diisli puhul see kõikumine nii suur ei olnud igatahes.
heh
00:20 24.05.2012
Noh 1,2 mehed, talveks eelsoojendused on juba olemas või ?
ujum
05:13 24.05.2012
oled formula 1 äss või?kuhu sul kiire? ära kurat maga viimase minutini,vaid ärka normaalsel ajal.
keemik1
14:45 26.05.2012
to H2O: Kuni sinnamaani kui hakkasid Skodat lamedalt "põrutama" ja oma Jettat üles upitama, ajasid päris mõistlikju juttu imo. Aga tee endale autoklassid kõigepealt korralikult selgeks. Superb on Audi mudelitest A4 suurusklassi auto. Samamoodi on ka BMW 3-s seeria teljevahelt praktiliselt 1:1-le sama (kui mitte sentmeetri pealt - ei viitsi otsida praegu). A6 on midagi muud. Sa pole loomulikult esimene ega viimane kes Superbi klassivõrra kõrgemale ekslikult paigutab ja täiesti andeksantav:) Aga sellised möödapanekud on Superbile vaid kõva kompliment ju.
Teiseks: Jetta on sedaan, mis minu jaoks selle auto välistab - sinna ei saa midagi normaalselt mahutada (kuigi litraaz võib ju mega olla). Octavia on luukpära - pagasiruum on meeletu (omas klassis jälle). Ja kust sa võtad et Skoda hind kiiremini langeb? Pigem ikka vastupidi. VW turg on solgitud. Ja sama varustusega Skoda on reeglina uuena ikka mõnevõrra odavam. Aastate pärast seda erinevust millegipärast enam ei ole.

PS. Kõik mis VAG 1,2TSI ja (täiesti iganenud) Corolla mootorite kohta kirjutasid on 110% õige. Pöördemoment on see mis autot liigutab ja sõitjale sõidu kergemaks teeb.
karukakukeüks
13:59 11.06.2012
Eile täitus 10 000km Jetta 6 roolis. Mingeid ebameeldivaid seiku selle poole aasta sisse jäänud ei ole. Paar korda olen esindust külastanud aga puht profülaktilistel põhjustel. Kord uuendati tarkvara ja pandi turbole mingi distantsseib kusagile. Ühe korra lasin likvideerida ka mingi resonantsplärina, kütusetorud vibreerisid oma kanalis.
Eelsoojendid on diislimeestele. Sõitsin Jettaga ka -33c sel talvel ja midagi muud ei old kui et seisma jäädes jahtus mootor maha, salong oli siiski soe. Ja töötemperatuuri saavutab väga kiiresti, nagu iga teine autogi.
Kütusekulust rääkides läheb nägu naerule. Rakvere-Tallinn otsa saan pidevalt 4,5-4,7l/100km keskmise:) Liikumiskiirus 50-110km/h. Linnas tuleb keskmine 5,5-7,5, olenevalt ajast, liiklusest ja tujust. Sellega autoga on võimalik teadliku sõidustiiliga väga häid numbreid saavutada.
at.
11:53 12.06.2012
karukakukese jetta küttekulu numbrid tunduvad kuidagi ulmelised.4,5-4,7 sajale maanteel?Sõidan octavia 1,2TSI DSG ga Pärnu- Tartu otsa enam jaolt püsikas sees ja kiirus 95kmh ja ei saa seda otsa kuidagi alla 6,1l keskmise.Linna kulu hakkab ka mul kuskil 7,5l ,aga siis peab ikka pidevalt jälgima kompuutrit ,aga pigem normaalse sõiduga ikka 8-8,5l kekmine.
at.
12:00 12.06.2012
eelmise paagitäie keskmine tuli 7,5l sajale(nii kompuutri järgi kui ise arvestades).Sellest üks ots Pärnust Tartu ja tagasi ning ülejäänud linna sõit.tehase lubatud keskmist 5,9l sajale võibki unistada(vähemalt minu autol).
Octavianus
00:06 13.06.2012
5000 km sõidetud. Eelnev sõiduk Corolla (2006) 1.6, 81 kW.

Elegance EDITION varustus, Corollal SOL+. Emotsiooni Octavias veidi rohkem. :-)

Kütusekulu: Tallinn-Tartu 4,8 L/100km, 5000 km keskmine 5,5 L/100km.
Sõidustiil ökonoomne, pean täpset arvestust läbitud teepikkuse ja tankimiste kohta. Kütusekulu on oodatust veidi väiksemgi, niiet rahakotile positiivne sõnum.

Ainuke teadmatus ongi mootori suutlikkus talvetingimustes. Siiani aga rahul.
1,4TSi Golf variant DSG
19:01 14.06.2012
Viimaste päevade soe on ikka mõnusad numbrid toonud kulu kohta. Läbisõit ligi 7000km. Eile 5,1 keskmine, täna sai palju linnas kärutatud ja ikka sain 5,4 keskmist.
H2O
18:29 19.06.2012
Terekest jällegi.
Keemik1- ära tee mu autoklasside eristamisest niiväga suurt numbrit. Järgi uurides see nii om kah, nagu räägid. Minu viga.
Ega ma seda VW väga kõrgemale ei tõstagi Skodast. Hind neil suht sama. Erineb väga vähe. Samas võtan endale õiguse ja usun endiselt, et Skoda maksab järelturul oluliselt vähem, kui sama pruugitud VW.

Kütusekulu peale 10 000 km täitumist veel rohkem alanenud ei ole. Mõtlesin proovida katseks 98 oktaanarvuga kütust. Võrdleks lihtsalt.

Üks üdini paha asi kah VW juures. Nimelt puudub autol ESP (stabiilsuskontroll). Minu nõue oli muidugi ikka ESP´ga auto ja nii ta kirjas on ka mulle saadetud müügipakkumises ning ESP ilutseb ka rahulikult VW varustuse standardvarustuse real. Reaalsus aga kibe-kahjuks hoopis teine.
Väga kahetsusväärne lugu. Kui aus olla, siis kahetsen....
to H2O
20:34 19.06.2012
Kust sa sellise variandi said et ESP'd pole? 2012 ei tohi enam müüagi autot millel ESP'd pole. Peaks juba kõigil küljes olema, kui just mingi seisma jäänud lao auto pole. Mäletan, kui oma esimese pakkumise sain, siis seal samuti ESP'd eraldi välja ei olnud toodud. Küsisin järele, et kas ikka on. Jah, ikka on ja isegi töötab.
absik
23:16 19.06.2012
Usun. et ESP ikka olemas, lihtsalt välja ei saa lülitada ja nuppu pole.
H2O
14:39 20.06.2012
Mais ostetud, 2012.
ESP on märgitud müügipakkumuses, peal reaalselt EI ole. Nüüd väidavad, et ei peagi peal olema, kui pole autom.kastiga või Bluemotion. Shait jutt...

Testitud, et ESP´d tõestri pole. Nii sellele järgi saingi. Hetkel vaidlen.
````
15:35 20.06.2012
Sa vii auto neile tagasi,kuna nad on sind kui tarbijat petnud.Saad nad ka tarbijakaitsesse kaevata,kuna nad ju pettavad kliente ehk tarbijaid
G
19:46 20.06.2012
Turbo vilin:

Sa elad vist veel nõukaajas. 1.9TDi ei panda minuteada enam ühelegi VAG grupi autole.

Ja oled sa sõitnud selle 1.2TSIga et sa oskad selle mineku kohta üldse midagi kaasa öelda ?

Ise olen enamike autodega kokku puutunud, mis meie tänavatel levinud on (2007+ aastakäigud). Ja mitte ühegi nende massiautode vabalthingav 1.6 ei ole võrreldavgi 1.2TSI mineku ja dünaamikaga. 50km/h kannatab ilusti juba 5. käiku (auto ise isegi soovitab seda) ja mingi elu tekib mootoris juba 1500 pöörde peal. Istmesse veel muidugi ei pressi aga hing kinni ka pole.

Aga viinamarjad on haaappuuuud !!
stefan21
01:51 21.06.2012
1.2 77kW TSI on Golfi ja Octavia peal poolkoormatud auto korral väga asjalik. Paar aastat tagasi sigines pika ootamise järel meie pere üheks masinaks taoline manuaalkastiga Golf. Kuigi ise sõidan igapäevaselt sama kontserni suurema ja palju võimsama diisel sõiduautoga, eelistan linnas asjatamiseks iga kell 1.2-se mootoriga Golfi :) Ma ei jaga eelkõneleja arvamust, et see väike mootor on rõõmus madalatel pööretel, näidaku see käiguvahetust soovitav näidik mida tahes. Jah, ta saab hakkama 1500 pöörde juures ühtlaselt liikudes, aga ise eelistan ja olen soovitanud ka teistel pereliikmetel hoida vähemalt 2000 pööret rauas. Keskmine kokkuarvutatud reaalne kütusekulu selle paari aasta ja 25000km kohta on 6.5 l/100km-le, maantee ja linn pooleks.
Golfi baasvarustus on läbi aegade olnud allapoole igasugust arvestust – pole ei istme kõrguse ega nimme osa reguleerimist, kole plastmassist rool, täielik käkk raadio jpm masendavat. Isegi Comfortline´le tuli terve rodu tehasevarustust juurde märkida, et enam-vähem saaks.
To H2O: manuaalkastiga trendline/comfortline pole Eesti turul kunagi ühegi hinnakirja puhul ESP-d standardis omanud. Ning pole ka põhjust arvata, et maaletooja lattu hulgi tarnitud masinatele seda kunagi eraldi tellitud on – hea kui nendele vankritele mingigi talvepakett oli maaletooja armust lisatud. ESP tuli tehasetellimuses eraldi märkida ja selle kinnituseks on müügipakkumises ära toodud kood 1AT ja hinnareal 642EUR (varasemalt 9900EEK). Boonusena kaasneb sellega nõlvaltstardiabi, mis toimib päris tõhusalt. Oma soovide järgi komplekteerituna on nii Golf kui Octavia nauditav masin, konkurentidega võrreldes suht kallis, kuid hästitoimiv tervik.
H2O
07:14 21.06.2012
Vaata kasvõi kodulehel rippuvat varustusnimekirja. Standardis märgitud.
Sama väidavad ka nemad nüüd, et manual kastiga autodel ei peagi olema.. Kurat ütle ka siis. Ja kui päris aus olla, oli see neilegi alguses üllatav, et ei ole ESP´d peal. Müügipakkumises turvavarustuse all kirjas täpselt sama lause, mis standard varustuse nimekirjas.
x232f
09:07 21.06.2012
Kõik Euroopas müügil olevad uued sõiduautod ja kaubikud peavad kohustuslikus korras ESP-ga olema varustatud aga alates 1. novembrist 2014.
ah
09:24 21.06.2012
Milleks teile see ESP vajalik on, ilma ei oska sõita vä?
stefan21
16:27 21.06.2012
To H2O:
Nii praegustes kui varasemates Eesti turule mõeldud Golfi standardvarustuse nimekirjades on ESP alati figureerinud küll, kuid koos sulgudesse kirjutatud lisaklausliga: (põhivarustuses DSG-käigukasti või Blue Motion versiooni puhul).
Ning tehasepaigaldusega lisavarustuse nimekirjas on alati eksisteerinud selline rida: Elektrooniline juhitavuskorrektor ESP (käsilülituskäigukasti korral).
Selles ma ei vaidle vastu, et osad saksa-möller-auto müügimehed on suht asjatundmatud selles osas, mida üldse saab tellida ja mida võiks kliendile soovitada tehasetellimuse vormistamise korral.
keemik1
09:33 22.06.2012
to H2O: vaadates varustusenimekirja, ma küll ei näe et ESP "turvalisuse" alanimekirjas põhivarustuses oleks: http://mustamae.mollerauto.ee/files/hinnakiri/volkswagen_gol
f_runout_ee.pdf
Ja minuteada pole kunagi VW puhul ka olnud...

ehksiis... tänu sellistele "pisiasjadele" tulebki siiski mõnevõrra Skoda odavam kui analoogne VW.

Ja järeturuhindadest. 1 on on Sinu "usk" et Golf maksab järeturul rohkem ja teine on reaalsus - ei maksa. 2 fakti sulle auto24 põhjal... esiteks - 2008-2011 Octaviaid (mida on nendel aastatel omas klassis võimsalt rohkem müüdud kui Golfe) on müügis hetkel 39. Sama vanusevahemiku Golfe 47... Lisaks - Faceliftiga kõige odavam 2008a. Octavia (nimelt sel aastal tuli välja viimane Octavia) hinda algab 9700-st. 2009a Golfi saab kätte 7800-8400. Mõistan, et VW omanikule (ka mulle kunagi) on raske aktsepteerida, et "kallim" bränd peaks ka igatpidi parem ja ka igal ajahetkel kallim olema AGA... reaalsus on see et Skoda hoiab järelturul %-lt paremini hinda.

PS. Ma Passati ja Superbi analoogsete mudelite ja aastakäikude hindasid ei hakka välja toomagi... satud päris masendusse;) Mainin vaid et ühte on müügis 89 autot ja teist 33.

Ma ei taha selle epistliga sugugi öelda, et VW on kuidagi alaväärsem auto - ei. Ma olen VAG grupi autode austaja olnud juba aastaid. Mulle meeldib nende masinate inseneritöö ja tehnika. Aga no klapid oleks oleks ammu aeg eest võtta. Skoda on juba ammu igasuguses statistikas vähemalt samaväärne kui emafirma toodang... väga tihti ka mäekõrguselt üle (näiteks rahuloluuuringutes)

No offence:)

H2O
11:02 22.06.2012
http://www.aastaautopluss.ee/files/VW_Jetta_2012_01_02_08-40
.pdf

Sellelt lingilt on küll aru saada, et võiks nagu olla peal.
Hindade teemal ei viitis vaielda.
stefan21
12:53 22.06.2012
To H2O: Ka sinu näitena viidatud Jetta hinnakirjast on väga üheselt aru saadav, et ESP kaasneb ainult juhul, kui masin on BMT versioon või DSG-ga. Muude versioonide korral köhi 637 EURi lisaks. Varustusnimekirja teksti read tuleb ilusti ikka mõttega lõpuni lugeda :)

Nüüd ma hakkan isegi aru saama, miks otsustati gümnaasiumi emakeele eksamil hakata ka funktsionaalset tekstist arusaamist hindama :D
H2O
13:12 22.06.2012
No kui oled nii suur emakeele tark, siis peaksid aru saama, et sulgudes olev info kehtib vaid viimasele lühendile. Kuhu mu ASR, mis autol on peal peaks siis sinu loogika järgi kuuluma? :)
Asja point on tegelikkuses ka selles, et pole mõtet panna müügipakkumisse infot, mis konkreetsel autol puudub- seda enam, et tegemist oli lao autoga, mitte tehase tellimusega.
habak
13:31 22.06.2012
Skodale eelistan pigem Opelit või Fordi. Octavia ainus eelis nende ees on mõne variandi madalam kütusekulu, muudes asjades ikka jääb alla.
heh
14:27 22.06.2012
Ma arvan, et Octaiat ostab iniene,kes vaatab hinda ja kuupmeetreid ehk siis kellel on vajadus koguaeg külmkappe ja pesumasinadi vedada. Jetta puhul ma isegi veits saan aru kuhui see raha läheb ehk siis nii öelda noore Passati tunde eest peabki rohkem maksma. MInu arust paljud inimesed valides autosi onliiga ratsionaalsed ala üks laps on peres aga äkki tuleb mingi hetk teine ja kolmas siisostame varakult suure ja mahuka auto, noh nii igaks juhuks,mine tea.Ja siis näed kuidas Linnuteed pidi ristmiku taga punase tule ajal on iga teine auto kas mahutuniversaal või lihtsalt universaal,kus sees istub üks inimene. Ja oh seda rõõmu puhangut nende näos kui uue kuplaga neist mööda sõidetakse.
stefan21
14:35 22.06.2012
To H2O:
Elektrooniline juhitavuskorrektor ESP koos roolimisabilisega, ABS koos pidurdusabilisega, ASR, EDL, EDTC (ainult käsikäigukastiga).

See Jetta hinnakirjas olev lause ei ole tõepoolest parim võimalik sõnastus, kuid siiski on mõistetav, et tegu on lahtikirjutatud loeteluga komponentidest, mis on ESP osad. Seega sulgudes olev lause osa käib kogu rea kohta. Ei ole ju võimalust valida ESP nii, et mõni nendest välja jääks. Golfide varustusnimekirjas on see rida muuseas veidi teistsuguse, aga ESP-võhikute jaoks samuti ebaõnnestunud sõnastusega.
Juhul kui su auto ostu-müügileping sisaldab standarvarustuse loetelus lühendit ESP koos taolise vildaka loeteluga, ja suudad neile tõestada oma seisukohta, et soovisid/eeldasid ESP-d ilma EDTC-ta :) siis tasub Mölleributiigist kompensatsiooni nõutada küll.

Muudetud 22.06.12 14:37

ostuhuviline
15:23 22.06.2012
Noh siin paljud kommentaatorid sõidavad ise vanade autodega ja nad pole elus uut autot ostnud. Lapskommentaatorid aga on kanged netist infot otsima :)

Nagu see "noore passati tunne". Loe ja imesta mida võib üks Jetta omanik omale ette kujutada :)) Kallis inimene, Jetta on sedaankerega Golf ja Passatiga pole tal juhitavusega midagi ühist. Kui tahad mingisugust Passati tunnet mõnelt teiselt autolt, siis tuleb osta Passati põhja peal olev auto, ehk Superb, A4 või Exeo! See on kõigest karm reaalsus.

Üleüldselt see Mehhikos toodetud Jetta on väga ebapraktiline auto. Ainult ilueedi ostab selle "sedaan" Golfi omale. Praktiline inimene ostab euroopa Golfi või Octavia sest viimane on toodetud (erinevalt Golf Variandist) euroopas.

Kõik nad sisuliselt samad autod ainult erineva kerekujuga.
´´´´´´``````
16:04 22.06.2012
Suur auto jalgratta ehk võrri mootoriga? Oh jumal kes sihukest saasta ostab?
H2O
20:42 24.06.2012
Kas ilusast esinduslikust autost ja selle vajadusest oled kuulnud? Kõik ei vea pidevalt kaupa.
Noor Passat
15:24 28.06.2012
Mis pagana laps? Isegi jalgratast vedades tuleb universaalkere kasuks. Mind see "noore Passati" välimus nagu väga ei loksuta, seda enam, et vaadata polegi midagi. Auto on tarbeese ja see käib Jetta kohta samamoodi. Midagi eksklusiivset ja kaunist selles pole, isegi pagasiruumi hinged on antiikseks "optimeeritud". Sedaankere ongi rohkem Lõuna-Ameerika ja Venemaa teema, seal on inimestel kuhugi ajusoppi kinnistunud, et sedaan on miskitpidi eriline.
luuser
14:22 26.10.2012
Loetleks üles probleemid mis meie kasutuses olevatel 1,2 TSI DSG Octaviatel on olnud. Hetkel firmas 9 Octaviat ja 1 Jeti, mootor ja varustus kõigil üks.
Kõikidel autodel on olnud probleeme turboga, tehase praak.
Enamusel on vahetatud mootori kett ja rullikud enne teist hooldust(longlife). Kuulda klõbinat käivitamisel.
Kõikidel autodel on olnud probleeme DSG kasti ja mootori koostööga, käiguvahetust on palju tunda, jõnksutab.
Ühel autol oli probleem tagaluugi tihendiga, vahetati terve tagaluuk garantiikorras.
Kütusekulu on tehase lubatust suurem, linnas kohati 9L sajale.
Külmadega soojeneb salong ja mootor hiiglama kaua.

Minu auto siis juunist 2011, hetkel odomeetril 82 000km. Suvel pikk tripp mööda euroopat andis keskmiseks kütusekuluks 6,2L ja seda ainult trassidel. Kiirus mitte üle 110km tunnis. Tõenäoliselt vahetatakse automarki, liiga palju jamasid. Kindlasti mängib oma osa suur sõitude hulk kuid Toyota pidas paremini vastu.

Muudetud 27.10.12 08:32

.,
14:43 26.10.2012
Mis lahenduse te oma DSG käigukasti probleemidele olete saanud.Oman ka sellist autot ja tahaks huviga teada.Küttekulu mul ka jääb trassil sajaga põhiliselt sõites 6,0-6,2.Suvel leedu otsa peale 1100 km jäi ka keskmiseks 6,2l.Sellega muidugi ei saa väga viriseda sest need tehase kulu normid on ainult ilus number hinnapakkumise peal.Linna kulu samuti kuskil 8-8,5l kekelt läbi.
.,
14:50 26.10.2012
Õnneks mul tehasest paigaldatud elektriline lisasoojendi mis asub salongi radika ees ja sooja hakkab tulema peaaegu kohe kui mootor tööle panna.Mootor ise soojeneb küll veidi aeglaselt ja kui seda lisasoojendust poleks võib küll külma kätte jääda lühikest otsa sõites
kuulge
15:22 26.10.2012
Miks te neid bensukaid ostate ja veel seda 1.2? Tule taevas appi!

Ostke 1.6 diisel mille kulu märkimisväärselt madalam ja mootor korralikum. See kokkhoid auto hinna arvelt ei tasu ära kui sõidate nii palju!
luuser
19:12 26.10.2012
Kõige suurem probleem oli selles, et kiirust vähendades ja uuesti kiirendades ei taha DSG vahetada käiku neljandalt kolmandale. Hoiab käiku kinni ja vahetab nii hilja, et auto teebki selle totaka jõnksu. Sama kehtib ka kolmandalt teisele vahetades. Tehti mingid ümber häälestamised, läks paremaks kuid päris ära ei kadunud. Minul oli probleemiks veel see, et nt valgusfoori taga seistes ei pea pidurit all hoidma, auto seisis niigi paigal. Kohalt võttes tegi jälle selle jõnksu. See tehti korda.
oktaav
12:32 11.06.2013
Käisin hiljuti proovisõidul 1,2TSI-ga. Keskmiseks kuluks linna ja linnalähedase trassiga tunni aja jooksul tuli 5,9. Maanteel möödaminekuks kiirendust oli aga otseselt naeratama ikka ei pannud (müügimeeste väide). Linnas oli väga hea sõita, kuigi kohapealt minek pole eriti terav aga kui turbo mõjuma hakkab, siis oli mõnus küll. Kui ökonoomselt sõita proovisid (vastavalt ka käiguvahetuse soovitustele), siis oli päris palju tegemist käikudega (kuues käik tuleks juba pealt 60 kuskil sisse panna), see paneb automaatkasti peale mõtlema.
Loodetavasti saan lähiajal ka 1,4TSI ära proovida, ehk on rohkem minu maitse jaoks.
Sõita iseenesest oli mugav, foori taga seistes lülitub mootor välja kui käik ja sidur väljas (saab ära keelata ka). Sellega harjus kähku ära, tuleb lihtsalt kollase ajal sidur alla juba vajutada ja ka käiku sisse lükkama asuda. Seda aga teevad mõistlikud juhid ju niigi, milleks foori all piduriks olla. Tagaaknast erilist vaatevälja pole, seega tagurdamisel peab tähelepanelik olema kuigi sensorid on abiks.
oktaav
21:41 17.06.2013
1,4 TSI proovitud. Võimsuse vahe on tuntav. Igatahes eelistan seda 1,2 TSI-le. Kütusekulu tuli tunnise linna ja väikese maanteesõiduga 5,8l/100km
beauvais
15:51 29.07.2013
Meie pere säästumootor vedas siis vaevalt 30.000 välja enne kui kett lärmama hakkas.
Vahest on tänaseks kasutajatel kogemusi juurde tulnud. Kuidas mootor peale keti/keti pinguti/hammasrataste vahetust kestab? Kas selle mure saab peale hooldust unustada või tulebki seda tööd iga teise õlivahetusega koos teha?
H2O
12:15 16.08.2013
Vahepeal siis sõitnud 75 000 kilomeetrit Jettaga 1.2 TSI

Juhtunud:
Kuskil 40 000 läbimise pealt vahetati kett, kuna tegi käivitamisel häält.
Igas hoolduses (teen neid iga 15 000 km läbimisel) putitatakse kütuse torusid, nimelt isoleeritakse, kuna need teatud resonantsi peal plärisevad. Seda on tehtud 3 + 1 korda, ikka pläriseb.
Kuskil 60 000 läbimisel hakkas kostuma mootorist juskui lekke hääl väljalaske kollektorist. Sibasin hooldusesse, leiti, et sisselaske kollektori osad poldid olid lahti, näpiti kütusetorusid (isoleeriti veelkord) ja sooviti head sõitu.

Hetke tundus nagu asi parem, kui mõne tuhande km läbimisel on nii kütusetorustiku plärin, kui ka "välja/sisselaske kollektori" (hääle järgi arvan) leke ikkagi olemas.
Sai käidud veel värskelt õlisid vahetamas ja sama muret kurtmas. Siiani pole mitte midagi muutunud.
Veel tundub, et auto on justkui tuimemaks jäänud. See võib olla sellest ka tingitud, et see loll lekkeplärin just ei eelda, et sa pööret kõrgele laseks, kuna see häirib kõrva.

Kellelgi veel sama jama?
J.
13:14 16.08.2013
To: H20

Sama siin. Jetta 2011 ja sellel olen resonantsi hetkel kaks korda käinud "kõrvaldamas". Hetkel on viimasest hooldusest, kus see kõrvaldati, 10k km möödas ja sama heli täpselt tagasi. Aga muid kõrvalisi helisid ei ole tuvastanud.
keemik1
13:21 16.08.2013
Sorry aga kas see pole siin mitte Octavia teema? Ega see et sama mootorit kasutatakse ei näita veel et see resonanstiteema peaks kuidagigi Skoda puudutama. Või eksin?
J.
13:33 16.08.2013
Jep, küsimus oli siin all, sellest ka vastus. Minu poolest võib moderaator need postitused VW teemasse ümber kolida.
H2O
14:17 16.08.2013
No need mootorid on tõesti samad ja paraku ka need halvad ilmingud.
Ka uuel Octavial on sama mure, vähemalt küttetorude ja ketiga.
Aasta Auto väitis olla kuulnud, et ka nendel on kollektoritega (ehk siis Octavia) ja nende lekkimisega probleeme olnud, kuid täpsemalt ei kommenteeritud.

Kuna sõidan üli vähe kruusal, siis täiesti mõistmatu on esistange "malelauaks" muutumine. Värv lihtsalt ronib maha. Kive sinna saanud ei ole, seega jääb üle süüdistada putukaid, kes ikka pihta saavad, aga no kurat mida kvaliteeti sellisel juhul. Sellest kavatsen ka esinduses järgmisesse hooldusesse minnes rääkida.

Mida "kolksub" kundepoolse ukse sees. Kolks oli kuulda ka ''dialoog vastuvõtul" (maailma mõttetuim asi), kui ust sai loksutatud. Nenditi fakti, et midagi kolksub jah... Unustati eemaldada viga esimene kord. Teises hoolduses lubati tegeleda ja lõpuks öeldi, et teil oli salongis lahtiseid asju, mis võisid ka kolksumist tekitada ja nad ei pööranud enam sellele tähelepanu. Tunduvad olema väga motiveeritud inimesed VW esinduses:)

Küsin täna kohe huviga, et mida nad mul seal viimases hoolduses siis nende kütusetorude ja kollektoritega tegid.

Seniks kuulmiseni.
ostuhuviline
14:43 16.08.2013
Jetta, Golf, Octavia, A3, Altea XL, Altea, Leon on tehniliselt samad autod - juhul kui auto platvormid on samad. Igati õige on, et Jetta omanik kirjutab siia foorumisse. KÕIK TÜÜPVEAD SAMADEL PLATVORMIDEL ON SAMAD! Ongi foorum mitmekesisem ja ka kasutajaid rohkem. Margipeded võiks natukene tagasi tõmmata ja tehnilise poole peale keskenduda.

Hoopis suurem erinevus autode vahel on näiteks vana Mk2 ja uue Octavia Mk3 vahel kui erinevused Octavia 3 ja Golf 7 vahel. Ometigi topitakse neid kokku, et nimi ju sama... Seega peaks tegema teema kus on: Skoda Octavia Mk3, Audi A3 Mk3, SEAT León Mk3, ja Volkswagen Golf Mk7 sest need autod on sildade ehituselt ja mootorite poolest identsed. Mind häirib kohutavalt kui näiteks Octavia teemas võtavad sõna Mk1, Mk2 ja Mk3 omanikud segiläbi. Tegu on 3 erineva autoga mille esimene generatsioon ja 3 generatsioon erinevad üksteisest nagu siga ja kägu. Samad probleemid on kõikides teemades muide. Eesti inimene oskab autot eristada auto nime järgi mitte selle järgi millest see auto koosneb!
audi_a6_v6
14:47 16.08.2013
Väga õige postitus, ostuhuviline!
keemik1
15:22 16.08.2013
to ostuhuviline: rahune nüüd palun maha - mingi margipedega pole antud juhul tegu. Kuigi aegajalt võiks ka süüdistaja peeglisse vaadata ja oma viimase aja tekstid läbi lugeda;) VAG on VAG. Kuigi värvikoorumised js kolksud on siiski ka kontsernisiselselt siiski erinevad teemad... Isegi samale moodulpõhjale ehitatud erineva pikkusega sõsarmudelite veermiku tüüpvead võivad erinevad olla.
Selles on H2O-l küll õigus, et kütusetorude "viga" on neil kõigil - kontrollisin usaldatavatelt instantsidelt järgi:) Kolina ilmnemisel isoleeritakse need teineteisest.
J.
15:35 16.08.2013
Anna siis teada, mida teeninduses vastati. Muidu vähemalt Jetta juhipoolne uksetasku ei ole päris kinnine seest vaid sealt ühe ava kaudu leiab igasugune väike träni tee ukse sisse, kus see siis edasi loksub. Kundepoolne uks on ilmselt samasugune, ei ole kontrollinud. Endal "loksus" ka seal midagi kuigi uksetasku oli samal ajal tühi. Hiljem tuli välja, et üks pastakas oli leidnud tee taskust edasi ukse sisse. Eks see VW kokkuhoiupoliitika tagajärg on.
tomster m
16:03 16.08.2013
ma pole veel ühtegi esimese põvkonna octavia 1.8 vrs siin auto24 müügis näinud.Sellest võib järeldada seda ,kas liiga hea auto või seda ei toodud eesti turule müüki
H2O rematta
16:11 16.08.2013
Ma rääkisin kunde poolsest tagumisest uksest, seal ei ole sellist kohta.
Tegelikkuses olid mul ukse taskud kõik tühjad, tagaistmel CD torn ja pagassis "elumahlad" nagu klaasipesu ja 1L lisaõli + nipet näpet veel, mis ei kolksu, kui sa tagumist ust ju kõigutad:)
Hetkel tegelen jah telefonitsi pretensiooni esitamisega.

Eile oma pere teisele autole järgi minnes sai Skoda Octavias salongis sisse istutud ja no kurat.... Ütleme nii, et kuigi hind oli 20 100, ehk siis tsipa kõrgem hind kui mu Jettal, see oli valus.... Leidsin ennast kirumast, et oleks võinud oodata ja Octavia võtta. Ukse sisud pehmed, salong isegi nägusam, kuidagi harmooniliselt kvaliteetne tundus. Pool-nahksisu, reguleeritav käetugi jne..
Välimus on Jettal siiski parem, salong kindlasti (enam-vähem võrdse varustusastmega autodel) aga paraku pole.
at.
17:26 16.08.2013
Sõidetud octavia 1,2 TSI-ga 20 000 km ja õnneks pole veel keti,ega ka kütusetorude plärina jama olnud.Muid jamasi ka pole täheldanud va armatuuril oleva esiklaasile puhumise ribide peal olev metall võrk kõrvalistuja pool vahel nati pläriseb kui külm õhk klaasile suunata.Kütte kuluks saan praegu trassil kui kulgeda ilusti 90ga spidoka järgi 5,6l sajale,aga kui juba sõita sajaga spidoka järgi(GPS 95) siis 6,1 l sajale keskmine.
ostuhuviline to keemik
20:02 16.08.2013
Värvi koorumine oli siin kõigi VAG uute autode probleem. Ei saa öelda, et oli ainult VW probleem.
luuser
15:54 03.10.2013
Autol tänaseks vanust suti üle kahe aasta, läbisõit 132000km. Lähiajal on toimumas vahetus uue värskema Octavia vastu. Vaatamata sekeldustele on siiski tegemist mugava ja mõnusa sõiduvahendiga. Minu masinal piisas ühest keti vahetusest, kuid ühel teisel meie autol vahetati lausa kaks korda ketti ja rullikuid. DSG endiselt vahetab käike kummaliselt raiudes, kuid seda mitte pidevalt. Lisandus kohapealt sõitu alustades värin esiosas, ei saagi täpselt aru kas mootoripadi või miski muu kuid ei midagi väga hullu. Kütust trassil ca 5,5L/100km, linnas 7,5 - 8L/100km. Rahulikul sõidul trassil saab ühe tankimisega 900km välja venitada. Uus Octavia mootor on hammasrihmaga ja loodan, et titevead on välja ravitud ning kestab paremini. Eks annan mingi hetk uuesti teada.
Ralabee
23:29 07.10.2013
Anna siis teada, kui oled uue auto kätte saanud, et kuidas tundub. Endal on tellitud Oktavia 1.4 TSI/DSG ... arvtatavasti saan selle isendi kas jaanuaris või veebruaris. Proovisõidust jäi esmamulje piisavaks, et ära osta.
luuser
16:53 08.10.2013
Uus Octavia on käes ja üldmulje on palju parem. DSG vahetab käike vähemalt praegu nii, et ei tunnegi käiguvahetust. Auto on vaiksem, pidur on veel tundlikum kui enne, tahab harjumist. Rool on kuidagi tundlikum, kipub väga rada otsima ja on külgtuulele väga vastuvõtlik. Pisidetailid mis mind häirivad on nt esiklaasile puhumise ava peegeldus, keskkonsooli äär kuhu toetub parem jalg on tekitanud jalale valuliku koha. Vanas Octavias oli sound parem, uuel on aga handsfree süsteem raadios väga hea. Start - stop süsteem töötab hästi kuid kohati ei saa aru kuidas ja millal see rakendub. Nt kodu väravas peatad auto ja kui lükkad käigu N asendisse siis kord jääb mootor seisma kord mitte. Kui lükkad P asendisse siis suretab mootori kohe välja ja see tuleb uuesti mõlemal juhul ise käivitada. Muidu käik sees seisma jäädes jääb kenasti vait ja nii kui jalg pidurilt võtta hakkab kohe ilma viivituseta uuesti tööle. Selle süsteem saab ka välja lülitada kuid ainult uue käivitamiseni. Plastikut on salongis natuke rohkem kui enne kuid mitte häirivalt. Kummalisel kombel pole istmetel tagataskuid, tekkis probleem kuhu panna nt Regio atlas.
Üldiselt olen hetkel rahul, parem ja mugavam kui eelkäija.
Ralabee
20:35 08.10.2013
Mis varustusastmega su uus Oktavia on? Küsin seepärast, et enesele tellitud elegance varustusega ja kui su autol juhtub olema ilma võtmeta sisenemine ja käivitamine, et kuidas tundub?
Nagu ikka, mis ikka ja jälle huvi pakub - reaalne kütusekulu kui juba mõni tuhat km läbitud :)

Palju tänu vastamast!
luuser
08:48 09.10.2013
Ralabee,
Võtmeta sisenemine ja käivitamine on väga mugav lisa, kahjuks küll minu Octavial seda peal pole kuid olen seda teistel autodel saanud kasutada.
Kütusekulu hetkel 5,7L/100km kuid seda ka ainult puhtalt trass, on juba langenud 0,2L/100km peale. Veel ei ole esimene tuhat ette sõidetud, kuid see tuleb kiirelt.
Mõnusat ootamist!
ronn01
11:06 31.10.2013
Üks ajakirjanik väitis, et nende 1,2 TSI mootorite ressurss on umbes 200 000 km ja siis mootorile kap remont, on siin keegi ka üle 200 000 km läbisõiduga mootorit näinud?
???
11:49 31.10.2013
Ükskord naised saunas rääkisid, et ainult 180 tuhat saabki sõita.
H2O
16:02 15.11.2013
No nii hull asi ikka ei ole :)
Mul hetkel 92 000 kella peal ja pole remonti vajanud. Ärme remondi alla loe: sillaregulli, kütusetorustiku isoleerimist, keti vahetust jne. muud väikest ebaolulist.

Tundub, et bensiinist eelistab ikka 98´t. See on muidugi minu kõrva ja kõhutunne. Mingi tõenäosus võib sellel ka olla, kuna tegemist turbomootoriga.

Jetta sillad on küll väga hästi vastu pidanud.
Ralabee
18:19 20.11.2013
Tervitust Luuser! Kuidas nüüd uus auto tundub? Oled samal arvamusel, et eelkäiast parem ja mugavam ...oleks tore kui muljetaksid paari lausega nüüdsest kogemusest. Loodan, et midagi ebameeldivalt häirivat pole täheldanud.
luuser
11:50 25.11.2013
Tere Ralabee,
Tänaseks sõidetud 7800km ja olen endiselt väga rahul, uus on palju parem. Natuke on minek paranenud ja kütusekulu trassil on um 5,2-5,5L/100km. Kiidan väga tehase handsfreed ja kogu muusikasüsteemi, nt kasutades Spotify-d ei pea juhtmega ühendama vaid mängib üle bluetoothi. Üllatus oli see, et vähemalt esimene õlikulu on üllatavalt suur. See tuli välja alles siis kui ühel meie masinatest õli tuli põlema hakkas ja selgus, et varras ei näita enam midagi. Tegime kontrolli kõikidel masinatel ja nt minu autol oli õli miinimumis. Seega õlitaset tuleb alguses hoolega jälgida. Start-stopp süsteem toimib kenasti, kui turvavöö enne peatamist avad siis P ja N asendis jääb mootor tööle. Kui aga enne peatud ja alles siis rihma avad jääb mootor seisma. Ruumi on küllaga, olen 188cm pikk ja kui sätin juhiistme enda järgi paika siis mahun ise kenasti taha istuma. Jalg on keskkonsoolile toetumisega harjunud ja ka see armatuuril olev puhumisava enam ei häiri. Autokompuutrist on väga mugav muuta seadistusi, nt ustelukustus sõidul jms. Seda masinat juba julgeks tuttvatele soovitada vähemalt hetkel, edasist näitab juba auto ise.

Muudetud 25.11.13 11:56

kodanik x
13:06 25.11.2013
Vabandused ette, ei soovi Octavia temat risustada. Aga küsin ikkagi :-) kuna sellist asjalikku Golfi teemat ei ole tekkinud.
Luuser, mis bensiiniga sõidad? 95? 98?
Mul on Golf 1,4 TSI 103 kw ja tunne on nagu selline, et ei taha see mootor 95-ga nii hästi sõita. Hääl, käitumine on kuidagi etem kui 98-t panna.
Küsida tasub kuna Skoda ja VW mootorid on ühesugused. Võimsuse vahe ei ole siin vast nii oluline, et Sul on 77 kw ja mul 103 kw.
103 kw Golf võtab hetkel veidi alla 6000 km sõites keskmiselt 6 sajale. No ütleme, et maantee - pikk sõit suhtes 50 : 50 või kohati isegi linnasõitu rohkem. Seega siis ei olegi 77 kw mootoriga võrreldes üsna sarnane. Seda aga pean mainima, et auto on ACT-ga ehk ühtlasel sõidul lülitab 2 keskmist silindrit välja.
No usun ja esindus ka kinnitab, et kuskil 10000 - 15000 väheneb kulu veel siiski veidi. Ehk siis kui saaks kokkuvõttes 5,5-ga hakkama, ei ole paha?
Kui selle vastu midagi ei ole, saaksin siia kirjutada ka tähelepanekutest Golfi osas kuid ei soovi lambist ikkagi rohkem teemat risustada teise autoga. Kui keegi sooviks, saaksin kirjutada üht-teist.
kodanik x
13:16 25.11.2013
Sry, tahtsin ütelda, et kuludel suurt vahet ei ole isegi :-) ajasin soga kuigi tahtsin kirjutada teisiti. Muidugi eks siis vist annab see ACT mingi säästu ikkagi kui erineva võimsusega autodel on sarnane kulu.
luuser
13:48 25.11.2013
Kodanik X,
Mina sõidan Statoili 95 Miles Plus kütusega, muud ei kasuta üldse sest firmal on tehtud leping Statoiliga. Sõidud on vast 80/20 trass ja linn. Praktika näitab ka seda, et parimad kütusekulu näitajad saad alles kuskil peale 20 000km läbimist. Kirjutasid, et 50:50 sõites on kulu 6L/100km ja see on ju väga ok. Olen ka täheldanud, et tanklates on kvaliteet erinev, äkki lihtsalt tundub ma ei tea. Auto muutub uimasemaks ka juhul kui paagis on järgi 1/4, täispaagiga on kuidagi lõbusam. Ka see võib olla lihtsalt tunne kuid siiski on minekul vahel suur vahe sees.

Muudetud 25.11.13 13:51

kodanik x
14:22 25.11.2013
Jah, eks see kulu on ka osaliselt tänu ACT-le selline, 6 sajale.
Vaevalt, et muidu oleks.
Tehas annab 1,4 TSI 103 kw ACT kuluks 4,7 ja ilma ACT-ta 5,2.
Saan ütelda, et sellised numbrid jäävad unistuseks. Kui ma saan lõppeks kätte kulu kasvõi veidi alla 6 sajale saab vast rahul olla.
Muidugi, selle juures jagub dünaamikat ja liikumist päris lõbusalt :-) kui autotööstus on edasi arenenud mingis liinis siis üks neist on bensiinimootorite pool. Proovisin sõita proovisõidul ka 77 kw autoga (ka Octaviaga) ja tegelikult arvestades selle mootori võimsust, oli minekut üllatavalt sitkelt. Isegi uskumatult palju. Siit edasi minnes, loogiliselt on siis 103 kw midagi hoopis lisaks... :-)
Jään siis huviga ootama, mida olulist veel kirja paned siia teema alla.
Eintz8
16:02 25.11.2013
Kuidas on lugu Octavia salongi müratasemega nüüd kus enamusel talverehvid all on?
luuser
17:10 25.11.2013
Tundub, et mul on ainukesena Octavia :) Autol on all Good Year Ultragrip Ice 205/55 lamellid ja salong on vaikne. Vähemalt mind küll ei häiri. Eelmise mudeliga võrreldes ikka kohe palju vaiksem.
Endel29
13:15 09.12.2013
Tänane -5 andis natuke märku ka mootori töötemperatuuri saavutamise kiirusest. Hommikul täiesti külma mootoriga 3km maanteed ja näidik jõudis 90`peale. Eks näis kuidas -25 käitub aga hetkel tundub küll, et 2013 muudetud mootori ehituse tehnoloogia annab märgatavat positiivset tulemit. Octavia 2013 1,2TSI 77KW
j
15:24 31.12.2013
On plaan osta Octavia 1.2 tsi ca. 2010a, aga see keti teema hirmutab. Mõnel autol juba mitu ketti vahetatud. Kuna vanemal autol enam garantiid ei ole, siis palju see keti vahetus maksab ja kas uuemad ketid ja pingutid kestavad ka?
On sellele probleemile lahendus leitud?
K.
12:44 02.01.2014
Kuskil 300-400 euri peaks kett+vahetus olema. Aga küsi enne ostu esindusest üle. Enda masinal vahetati eelmisel aastal garantiikorras. Nüüdseks ca 15k km läbitud ning tundub töötavat.
renXx9
18:10 12.01.2014
Kas minek läheb ägedamaks ka kui mingid kilomeetrid läbitud? 1,2 77kw 2014
Tegelt olen rahul, kuigi ees alles 2000km.
lurry
18:28 12.01.2014
ostnud kohe siis 1,8 kui minekut ootad.
sitrus*
18:28 12.01.2014
Kahjuks minek ägedamaks ei lähe.Hea et asjaga rahul oled.Kardan,et mida kilomeetreid edasi seda rohkem rahakest tahavad et maksaks iga asja eest.Sellega pead juba täna arvestama.
renXx9
18:37 12.01.2014
Heh. lurry (registreerimata)

Ega see ei olnudki kiun. Lihtsalt küsisin. Loomulikult oleks 1,4 parem olnud (tegin proovisõidud kõikide mootoritega, ka Rapid-iga), aga ei vingu ka 77kw puhul. Eks paistab palju mida kuskilt kuluma hakkab, seniks aga naudin sõitu ;)
ronn01
09:32 13.01.2014
Oot, tahategi öelda et sellel ketiga 1,2 TSI-l jäädki elu lõpuni iga 50 000km järel seda ketti 300 - 400 € eest vahetama.
to ronn1
10:24 13.01.2014
Ei ennem 200 000 km viskad selle mootori minema ning paned uue peale. Muideks see kevade on oodata suurt laari neid autosid liisingust tagasi. Sai ühe Skoda müügimehega juttu puhutud ning nende mure on see, et enamus autosid müüdi kasutusrendiga, kõrge jäägi ning inimesed ei osta täna oma autosid enam välja.
ronn01
11:28 13.01.2014
Tekkib nagu tünni saamise tunne.
luuser
11:31 13.01.2014
to ronn1
Minu masinal vahetati 132 000 km läbisõidu juures kett ainult korra, kuid meil oli isendeid kus seda tehti rohkem.
renXx - läheb küll minek paremaks, uuel ees natuke üle 15 000km ja ei nurise. Pole see uus 1,2 TSI mootor nii vilets midagi, astub edasi küll ja veel. Nii mõnigi on imestanud kui peale sõitu kuulevad, et mootoriks on pisike 1,2 TSI.