BMW

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

jahutusvedeliku kadumine

buumerbmw4
17:54 11.04.2010
autol kaob jahutusvedelik kusagile igalt poolt on kuiv ei tilgu kusagilt iga nädal pean 4 liitrit juurde valama tosooli atu ei saa kuhu jahutusvedelik kaob ja tagant tuleb valket suitsu suitseb mis kole kas keegi teb milles viga autoks on bmw 525 diisel 2.5 mootor 105 kw 98 aasta sedaan automaat kast
R6
18:25 11.04.2010
plokikaane tihend kui sitem varjant siis kaan
Sti2
18:27 11.04.2010
Eks siis tuleb hakata plokikaant vahetama, ju on kusagil mõra sees, selle tüübi mootorite suht levinud viga....
mudrost
18:41 11.04.2010
Kontrolli mootoriõlitaset, üks võimalus on et jahutusvedelik on sattunud AT kasti ja segunenud seal õliga, see oleks veelgi halvem versioon kui plokikaan. Kas tosooli sees õlilaike pole näha?
mudrost
18:44 11.04.2010
Alati ei pruugi plokikaan olla, vahest aitab ka uue tihendi paigaldusest, juhul kui tihend õhtal on! Kui oleks plokikaane viga, peaksid iga kilomeetri tagant mootorit maga jahutama ja surve lööks jahutuslõdvikutesse, lõdvikud oleks sel juhul pinge all ja vedelik läheks pidevalt keema. On juhtunud ka seda et AT kasti radikas on otsad andnud ning jahutusvedelik on õli sisse pääsenud!
albert abesjana
22:02 11.04.2010
Viimane variant juhtus ühe A6ga, jahutusvesi kadus ja kadus ning lõpuks hakkas kast streikima, vedelik oli sinna juba jõudnud!
passat3331
23:28 11.04.2010
vw passatil oli sama jama, sai kaant lihvitud ja uus tihend
Einohraeg
23:33 11.04.2010
Ei noh, kui tagant ikka kõvasti valget viskab, pole siin midagi enam eriti leiutada.
gennadi traataed
23:52 11.04.2010
Äkki oli paagis vatti? Lihvi kaan ära ja muretse uus kannetihend, peaks sellele probleemile lõpu tegema!
kkkkkkkkkkkkkkkkkjjj jjjjjjjj
12:54 08.12.2023
Jahutusvedelik kaob. Aeg-ajalt lisan juurde. Mitte küll nii tihti, kui teemaalgataja aga tihedamini kui paar aastat tagasi.
Lasin auto üle vaadata. Kõik on kuiv ja lekkeid väljapoolt näha ei ole. Mingi aparaadiga tehti kindlaks, et jahutusvedelikus on gaas ja sellest ka jahutusvedeliku kulu. Kuskil mootoris on pragu, kustkaudu CO jahutusvedelikku satub. Pidi olema tüüpviga sellel mootoril. Remont või mootori vahetus läheks maksma liiga palju. Kuna see ei pidavat olema ohtlik ja auto õhku ei lenda, siis sõidan vist nii edasi, kuni kannatab. Ei pea arvestust, kui tihti jahutusvedelikku lisan aga mitte väga tihti, kuid paari kuu jooksul korra ikka.
Peugeot 1,6L 88kw.
Järgmisel reedel lähen esindusse, et ka nende hinnang saada aga kui olukord on nii hull, siis ei hakka midagi tegema, kuna auto väärtus on 4000-5000 eurot ja isegi 2000 eurot oleks liiga suur summa probleemi lahendamiseks. Mainin ka selle ära, et mootoriõli tahab ka viimastel aastatel juurde saada. Vahepeal ikka liitri jälle valan sisse.
Kütusekulu on mõistlik ja auto sõidab normaalselt.
Mida arvate?
njah b
13:23 08.12.2023
valik 1: lükka müüki ja ära vigasid maini (need ei selgu ka tunnise proovisõidu käigus)
valik 2: ära tee midagi ja sõida lõpuni, õli liiter ei maksa palju, prismast sai 1 liitri kaupa osta vist 5€ liiter
valik 3: kap remont ja investeerid 5000 € aga no saad isegi aru, et nii vanal autol ei ole see mõistlik. Valikut 1 saab teha ka nii, et märgid veaad kuulutusse, aga siis ei saa turuhinda küsida. Mina isiklikult valiks valik 2, või äärmisel juhul valik 1 aga siis kirjeldaksin vead ära
16:58 08.12.2023
Rohkem ma kuskile arvamusi saama ei lähe, kuna pole mõtet raha, aega ja närve kulutada. Esinduses, kui täna aega käisin kirja panemas, rääkisingi ainult seda, et jahutusvedelik ja mootoriõli kaovad ära ning on vaja vahepeal juurde lisada. Rohkem ma neile infot ei andnud...las teevad ise vea kindlaks-- see ongi nende töö.
Kui nad jõuavad samale järeldusele ja vea parandamine läheb mitu tuhat maksma, siis on kahju aga mis teha..., elu on selline.
Ei ole müügi inimene ja autot ei osta mõneks aastaks. Ei mäletagi, millal auto ostsin aga 7 aastat olen kindlasti sellega sõitnud. Kuna auto on kalliks saanud, siis ei vaheta autot välja ja sõidan ise lõpuni. Siis vanametalli ning selle ajaga on sobiv summa koos, et järgmine odavam, kuni 5 aastat vana auto osta. Ei ole plaanis teda niipea maha kanda. Lihtsalt arvestan, et lisaks tankimisele on vaja aegajalt ka jahutusvedeliku ja mootoriõli taset kontrollida ning vajadusel lisada.
siberia
02:45 09.12.2023
Miks mootori vahetus palju maksab? See on nii levinud pada et mingi 400 euroga võta toorik, vaheta mootor 8 tunniga ise ära ja jäägid vii kaalu peale. Saad veel midagi tagasi.
19:57 18.12.2023
Mootori vahetus läheb mitu tuhat maksma. Auto väärtus on 4000-5000. Ise ei oska, pole kohta ja huvi samuti mitte.
Käisin reedel esinduses. Pool tundi vaadati ja tehti veel üks pisike töö ära ning öeldi, et lekkeid nad ei näinud. Leke võivat ka nii väike olla, et see aurustub lihtsalt ära. Soovitasid autol seista ööpäeva, et siis uuesti vaadata. Kuna mul nädalavahetusel autot vaja ei olnud, siis leppisime kokku, et auto jääb nädalavahetuseks nende juurde ja saab mitu päeva seista. Täna hommikul läksin sinna ja öeldi, et ka seekord lekkeid ei näinud aga paisupaagi juures on üks kahtlane koht, kust võib lekkida aga selle kindlaks tegemiseks on vaja osa asju ära võtta, et ligi pääseks. Kuna mul rahaline olukord kiita pole, siis esialgu rohkem teha ei lasknud. Kaameraga mootori sisse nad ka ei saanud vaadata, kuna see eeldab samuti osade asjade demonteerimist. Panid 0,3 L jahutusvedelikku paaki ja leppisime kokku, et kui olen 1000 km sõitnud, siis lähen tagasi ja hea oleks kui ma ise jahutusvedelikku juurde ei vala... eks tahavad ise näha. Külmaga pidavat hästi näha olema, kui kuskilt lekib. Eks nüüd sõidan siis 1000 km ja siis lähen tagasi ja vahepeal vaatan olukorda ning kui on min. peal enne nende kilomeetrite täis saamist, siis lähen varem sinna tagasi. Oleks saanud tegelikult isegi rohkem maksta aga tegid mulle väga hea hinna... põhimõtteliselt maksin ainult poole tunni eest, kuigi tööd tegid kokku tund aega. Lisaks maksin veel jahutusvedeliku eest ka natuke. Väga proffesionaalne ja mõistev suhtumine. Porikumm oli peale pesulas käiku ühest otsast lahti ja selle uue tüübli panid mulle tasuta.
Peale seda tankisin paagi kütust silmini täis, et talve jooksul kondentsi ei tekiks paaki ja kuna autot hetkel vaja pole ja tegelikult raha ka pole, et ringi sõita, siis jääb mõneks kuuks seisma.
Muide..., ütlesin seal ka, et ma võin nende juurde jõuda järgmisel(ongi ju kohe käes) või ülejärgmisel aastal, kuna pole vaja palju sõita ja see 1000 km ei tule nii lihtsalt täis. Loodan, et kütus mõne kuuga pahaks ei lähe.
Marko
23:14 18.12.2023
Kui sõidad paartuhat kilti aastas, siis milleks kõik see võimlemine? Nii üldisemas plaanis mõtlen, sellisel pühapäeva?sõitjal pole autofoorumis erilist pointi olla kui ise midagi teha ka ei oska. Niisama harjutad kirjutamist ehk?
23:52 18.12.2023
Ma sõitsin tihti aga nüüd pole enam vaja tihti sõita, kuna igapäevatoimetused saab autota tehtud. Autost loobuda aga ei kavatse, kuna autoga meeldib sõita.
Mootoriõli kadumise koha pealt pidi sellel mootoril olema normaalne, et õli kaob ja kuna seda nüüd nii palju ka ei kao, siis ehk ongi normaalne..., seega sellega on korras. Jahutusvedelik aga tõesti kuhugi kaduda ei tohiks!
Antsantson12
08:36 19.12.2023
Proovi ära radiaatori lekkepeataja. Kui ongi pisem jama siis võtab kinni. Alguses pane vaid väike osa sellest peatajast ja sõida masinaga ringi. Kohe ei tasu tervet pudelit sisse kallata.
Marko
11:49 19.12.2023
Lekkepeataja pole remondimaterjal, seda võib avariiolukorras hädapärast kasutada. Ummistab salongiradiaatorit, see on väga palju kordi läbinämmutatud teema. Need tüübid, kes ütlevad, et ma panin ja ei ummistunud, võivad seekord kirjutamata jätta!
12:26 19.12.2023
Ei pane niikuinii. Kõigepealt lasen esinduses vea kindlaks teha ja seejärel ära parandada, kui liiga kalliks ei lähe. Kui läheb liiga kalliks, siis sõidan rõõmsalt edasi, kuni kannatab. Esindusse tagasi pole plaanis aga niipea minna.
Tahtsin lihtsalt kirjutada, kuidas mul seal läks. Kui remondikohast, kus tegeletakse igasuguste autodega tehti 30 minutiga kindlaks, et mootoris mullitab ja jahutusvedelikku satub heitgaasi ja suure tõenäosusega on mootoris pragu, siis esinduses tehti tunni ajaga selgeks, et on üks koht, kust võibolla lekib ja tuleks lähemalt uurida. Esindus oskas juba öelda, et moororiõli kulu sellel mootoril on normaalne. Jahutusvedeliku kulu kohta ei teinud otsust, kuna vajab põhjalikumat üle vaatamist. Lähen esindusse tagasi, kui õige aeg käes!
Nakamura1
19:11 19.12.2023
Lekkepeataja on nagu katlakivi külma vee torustikus. Küll ajapikku see pisike leke kinni jääb. Ei pea tervet pudelit sisse kallama. See veerand pudelit puru leiab tee sinna väikese lekkeni. Olen kasutanud ja ei ole keeranud küll masinatel midagi tuksi.
jee.kim
19:50 19.12.2023
On veel olemas sinepipulber ja toores muna!