On SDI mootoritga kogemusi ja minu arust on need vägagi
jõuetud isegi peret vedava naisterahva jaoks...
pigem vaataksin neid autosid siin..
läbisõit on U. sama...aasta kaa ja hinnaski saaks kokkuleppele
kuid enamus on suuremad kui sinu poolt pakutud Fabia..
mis tähendab siis et lapse käru mahub bagasnikusse
suurema vaevata...
Ja kütusekulu hoolimata suuremast võimsusest ei ole
suurem! Kõigil ühte auku..
alla 5 on ikka natuke ebareaalne nagunii!
on üks tuttav pere...kellel sellega probleeme ( just nimelt Fabia).
Hädine, millega võrreldes? Vaikse sõidustiiliga viib ta vägagi ökolt punktist A punkti B. Mõni elab bensiinijaamas ja tangib üle päeva, aga sellega võid mõneks ajaks tanklad üldse ära unustada - see on suur pluss :)
noh, bensupaak ka ainult 45L, seega ma ikka väga ära ei soovitaks unustada neid va bensujaamu, pead tihedamalt käima kui iga teise pereautoga võibolla! Ja vaikne sõidustiil võib küll olla, aga kuna ka teised osalevad liikluses, siis ei saa alati enda järgi asju teha ning siis jääb ligi 20 sekundine kiirendus 0-100 ikka lahjaks küll, lausa ohtlik ma arvaks.
NORMAALNE kiirendus kulub ka linnas ära erinevate ohusitusatsioonide vältimiseks ja ennetamiseks, eriti on seda aga vaja maanteel ja veel eriti mitu inimest autos.
Mis soigumine see käib vähegi normaalsema mootoriga autode üle. Sellise auto omamine ja kasutamine ei tähenda seda, et peaks koguaeg lapats põhjas ringituiskama. Küll aga on tunduvalt ohutum omada midagi kasulikku ka varuks, kui koguaeg võimete viimasel piiril mootoriga ja sellelevaatamata keskmisest nõrgemal tasemel liikluses osaleda.
Peale kõige muu on sellise mootoriga autol ka paljud muud sõlmed ja süsteemid, kaasarvatud turvasüteemid alla normaalset keskmist.
tõsiselt haige ila VVV1 . sdi mootoriga ei pea võimete piiril liikluses osalema. täiesti pingevabalt saab hakkama. Sinu jutustiili põhjal võib järeldada ,et oma vana bemmi võimete piiril osaled ise liikluses
a4v6 ja vvv1 on ikkq täielikud autohullud. See skoda on igati öko pill. Pole sel kiirendusel ka häda midagi, sama mis berlingodel,partneritel. Võibolla sealt osta ei tasuks,ärikad tõmbavad naha üle kõrvade nagunii. Muidu on tegu päris soodsa liikumisvahendiga, millest jääb raha ülegi. JA miks see auto ei peaks turvaline olema??? Oleneb millega võrrelda, kui rekaga võrrelda, siis pole ükski sõiduauto turvaline, sest vaevalt mingi sõidukas saab 40 tonnisse massi vastu!!!!!
Rekaga pole ju antud autopuhul midagi võrrelda, mootori poolest pole isegi ühe Eesti keskmise ja niigi alamõõdulise (üldise automaailma keskmise taustal) sõiduautomootoriga midagi võrrelda. Andke andeks aga ega me enam VAZ-ide ajastul ela kus 50kw on kõva sõna või vähemalt normaalne.
Ma saan aru, kui jutt käiks miinumumis ~70KW mootori ümber sellele autole.
Nii piiratud nüüd ka ei maksa olla, et auto valikul AINULT kütusekulu numbrid silmade ees virvendavad ja kõik muu täiesti tähelepanuta jääb.
Missugused selle mootori võimete piirid siis on, kui võrrelda kesmise normaalse mootoriga isendiga (näiteks 1,6 bensiinimootoriga) ?
Eriti ohtlik on taolisi isendeid "pähe määrida" inimesele, kes liikluses veel väikese kogemusega osaleb ning kellel ka autokäsitsemine pole suurem asi. Täiesti selgelt tuleb sellisel inimesel ette ka rohkem situatsioone liikluses, kus võimsusvaru igati ärakulub, millest eespool juba piisavalt jahutud.
Kõigi autotootjate puhul võib näha loogikat, et baasmootoriga mudelid on ka muu kohapealt madala baashinna huvides säästuvariandid ja seda eelkõige aktiivse (seda eelkõige), kui passiivse ohutuse kohapealt.
Autovaliku ja autosõidu omandamise puhul kehtib sama loogika nagu suvalise varustust nõudava spordiala puhul. Kui ostad alguses kehva varustuse, siis teatud tehnilisi nüansse ei omandagi normaalselt või lõppeb asi sellega, et asi jäetaksegi pooleli midagi omandamata.
Ehk nimetame asju nende õigete nimedega, kui auto on alla normaalse kesmise mootorivõimusega, siis niimoodi seda nimetamegi, mitte a ei aja mingit udujuttu asja "headusest". Ehk kui inimene selle ostab, peaks ta saama vähemalt adekvaatset infot sellekohta, mis teda ees ootab, mitte mingit idealiseeritud "pläma".
Siin käis nagu jutt vabalthingavast 1,9sdi diislist!! Sellel on kiirendus 18sek 0-100. Sinu pakutud 1,4 on oluliselt nobedam ja 1,9 juba täiesti normaalse kiirendusega!! Sinu poolt välja toodud lingid on väga huvitavad ning näitavad tõesti, kui ökonoomsete masinatega tegu on, aga ma ei saa aru, miks sa nende linkide baasil soovitad 1,4tdi?? 1,9 tdi ju praktiliselt sama kuluga? Igatahes, loe enne teemat, siis hakka kedagi solvama, kui päris kindel oled, et ise mööda ei pane, muidu kukub nati täbarasti välja!
See kui keegi mingitest X (loe imelikest) mõtteviisidest tulenevalt või otsese suure häda sunnil mingit alamöõõdulist asja kasutab ei tõesta mitte kuidagi selle asja headust või isegi normaalust. Ilmselgelt pole see ka mootor, mis antud masinal oleks enimostetud ehk enimtunnustatud.
Vahest ei teeks ka paha lugeda näiteks erinevate väljannete autoteste, kus tuuakse päris tihti välja seda, kui mingi konkreetne mootor konkreetse auto normaalseks liigutamiseks liiga nõrk on. Antud mootori puhul pole isegi midagi arutada ega vaielda, imelik on ainult see, et üldse sellise mootoriga autosid toodetakse. See pole nagu "selle sajandi" tase, kui peaaegu 2 liitrine mootor pakub 47 kw ehk 64 hj. Ma tean inimest, kes ostis poest igapäev omale saia, läks koju sõi selle ära ja jõi vett peale ja elas niimoodi 10 aastat. kas seda saab sellepärastb normaalseks pidada, et leidus keegi, kes niimoodi tegi ?
Asi oleks enam-vähem, kui tegu oleks 1,9 TDi-ga (mis pole samuti minu maitse), aga mis saab selle auto liigutamisega hakkama. Edasise mõtetu jura vältimiseks ma ütlen, et ma esindangi siin ainult enda maistet ja ühtlasi püüan sekkavõtta ka automaailmas üldtunnutatud tõekspidamisi, mis on kättesaadavad suvalisele huvilisele, kes viitsib ennast automaailmas toimuvaga kasvõi natukenegi kursis hoida.
to;:vvv1
Oma järjekordse tekstiga suutsid tõestada fakti, et auto ongi kogu su elu!!!! Misasi on normaalne keksmine mootorivõimsus?? Jääb mulje, et oled nagu se Tim Tool Time'st, et ükskõik millega tegu, peab olema see üleforsseeritud! 47 kw on selle masina jaoks täitsa ok. No vabandage väga, et kuhu on kiiret, et see 47 kw väheks jääb, pigem on pidurdus olulisem.Isiklikult endal on küll muud hobid, kui autotestide lugemine.
"Autovaliku ja autosõidu omandamise puhul kehtib sama loogika nagu suvalise varustust nõudava spordiala puhul. Kui ostad alguses kehva varustuse, siis teatud tehnilisi nüansse ei omandagi normaalselt või lõppeb asi sellega, et asi jäetaksegi pooleli midagi omandamata"----- misasja, kui ma ostan endale adidas jooksujalatsid, siis ma jooksen kiiremini ????????
Nb!Avaldasin ainult enda isikklikku arvamust.
Oma isklukku arvamust avaldada pole siin keelatud nagu pole keelatud avaldada arvamust ka sellekohta, kui see vildakas on.
Täiesti selgelt ja loomulikult jooksed sa üldkokkuvõttes kiiremini (pikas perspektiivis) ja paremini, kui ostad kohe omale jooksmiseks korralikud tasemel jookujalatsid, kui siis, kui sa selle tegemata jätad. Esiteks võimaldavad need joosta õigema ja parema ja ökonoomsema tehnikaga ja sellest tulenevalt saad sa seda ka kiiremini teha ehk jõudu läheb vähem kaduma. Kas selleks peab just Adidast ostma selles ma kahtlen, sest on veel terve rida tootjaid, kes toodavad tasemel jooksususse. ja sellest üksi on ka vähe, tuleb leida selline mudel, mis just sinu jalaga kõigeparemini sobib. Ja paljud viletsa sussi tüüpilised vigastused jäävad olemata. Üprisd kindlasti jooksed sa sellestb tulenevalt ka kiiremini ja paremini ning omad paremat vormi.
Kiiret on tänaval ja maanteel just niipalju, et sa peaksid normaalse aja vältel saavutama lubatud kiiruse, et mitte teistel jalus tolgendada. Kindlasti mitte pole kesmise pereauto kiirendus 0-100-ni mitte 18 sek. vaied pigem kusagile 9-12 sekundi kanti. Üle 12 on juba kehvapoolne. Mida võiks või peaks arvama selle taustal kiirendusest 18 sek juurde. Jääb nagu üpris vähe põhjendatud võimalusi arvata midagi, mida saaks positiivseks nimetada.
Kui on mingid muud hobid, mis autotestide lugemist ei hõlma, siis oleks ju üpris loogiline mitte sekkuda taolisel pretensioonikal moel asjadesse, millest midagi ei tea, või kuidas ?
Ja mis asi meenutab sulle midagi, mis seostuks üleforseeritusega, kui jutt käib 1,9 liitisest mootorist, mille võimsus on 47 kw:)))))))))) Suvaline normaalne TÄNAPÄEVANE 2 liitrikanti mahuga mootor on võimsusega 70-115 kw, olgu ta diisel või otto.
Nagu te kaasvoorumlased juba isegi tähele olete pannud, et samused liikluses osalevad masinad mitte kunagi ei kiirendu käigud lõpuni ja mootor piirajasse. Kui me räägime kiirendusest- mista nüüd oligi- 18 või 19 sekki siis olen sunnitud tööga seoses sõitma masinaga, millel mõõtsin kiirendusajaks 25 sekundit sajani! Turbodiislil on see häda, et pöörete kasvuga nagu juurde enam midagi ei tule ja peab käigu 3500 juures üles vahetama. See selleks.
Tahtsin seda öelda, et samale masinale jäävad linna ja ka maanteekiirendustel jalgu peaaegu kõik sõiduautod! Isegi Audid ja Pemmid! Vahet pole. Miks see nii on? Ma alustan ristmikul kiirendamist "rahulikult" ja avastan end suht uuel sõiduautol ******s kinni juba... Pole ma veel näinudki õige 10 sekundilise auto kiirendust linnas. Milleks teile siis need numbrid?
Antud teemaga oskan veel kaasa rääkida sel teemal, et sõitnud Octavia 1,9 SDI-ga mitukümmend tuhat km. Sel autol oli 50 KW ja paigalt sajani polnud küll miski püss, kuid tegi seda siiski nii innukalt ja ei pannudki tähele, kui juba üle saja sees... Asi muutus lõbusamaks maanteekiirusel 90 kuni100 kmh, kus lapatsi põhja vajutades tundus nagu oleks mesilane teda nõelanud:-) Nii kärmelt kogus kiirust ja möödas ta eesliikujast oligi. Pöördeid võisid lausa 5000-ni lasta- nii elavaloomuga oli ta. Koormat ja mägesid antud isend ei tundnudki, vähimatki. Nii, et mai pea Fabiat SDI mootoriga sugugi alamotoriseeritud autoks.
olles ise fabia sdi omanik, võin öelda et eelmise kommija jutt on täitsa õige. selle 1000 kg putuka jaoks on see mootor rohkem kui piisav. Pealegi standard mootor on talle hoopis 1,2 51kw bensukas ja see on 3 silindriga. kui vvv1 selle kallal iriseks saaks veel aru. aga muidugi vw insenerid on ju rumalamad kui vvv1 :)
Olen isegi 1.9 SDI 47kw FABIA omanik suht odav üleval pidada ja punktist A punkti B kulgemisel ideaalne öko masin ja noh lõpp kiirusel olen isegi võimsamatest masinatest möödunud kerge vaevaga. Kui korralikult hooldada siis peab kaua vastu . Olen ka võimsamatega sõitnud jääb kiirendusel alla aga see eest öko igiliikur igatahes mind on ta truult teenind kui vähegi hooldada korrapäraselt.