Tere
Mure selline,et tagumise parempoolse rehvi väliskülg on hakanud aktiivselt kuluma.Käisin sildasid kontrollimas ja sealt öeldi,et kõik OK.Aga rehv kulub ikkagi.Just peale pikemat sõitu on näha kohe tumedat jutti rehvi välisküljel.Talverehvidel ei olnud sellist kulumist märgata.Kas rehvi väliskülje kulumist võib ka tekitada omadega läbi laager ,puks ,amort vms?Kas sillakontrollis ei kontrollita neid üle?On kellelgi kogemusi sellise juhtumiga ja pakkuda lahendus?
Sama siin, autoks Mazda6, tagumine parem rehv kulus väljaspoolt kiiremin, käisin ka sillastendis, mingit kõrvalekallet see küll ei näidanud.
Eks paistab mis edasi saab, panin sel kevadel alla uued rehvid ja kui sama jätkub tuleb vist hakata rehve ümber viskama, ah jaa, talvekatega sellist anomaaliat ei ole. Küsimus veel, ega su autol pole all Bridgeston rehvid, tehasest ja mis mudeliga tegu.
Tuleb vist sügisel uuesti suhelda sellel teemal, siis saan midagi täpsemalt öelda kuna uute rehvidega(Goodyear EfficientGrip) olen sõitnud alles mõnedsajad km, samas suvel puhkuseaeg palju ringisõitmist sügisel tuleb ka hooldus ja vaatan mis siis Mazda mehed selle peale kostavad, juhul kui kulumine jätkub
Re: miks rehv kulub?
Kas vahepeal on selles osas selgust tulnud? Mul täpselt sama probleem, aga esimese rehviga ja siseküljega. Suverehv kulub, talverehv mitte. Talverehvil on seejuures kõrgus 60 ja suverehvil 65.
Kas sama veljega on üks rehv 60 ja teine 65? Kindel ikka, et mõõt on sobiv ja normi piires? Osasid võib küll laadnalt ümber visata, aga ennem peab sobivuses veenduma.
Näiteks annab google ühe sellise vaste sobivusteks: http://www.veljed24.ee/?go=al33
Nüüdseks on auto leidnud omale uue omaniku aga see kulumise probleem millest 2010 siin kirjutatud sai ei kadunud kuhugi, suvekad kulusid ikka sama koha pealt, talvekad mitte. Auto müüsin 2018 olles sõitnud sellega 12 aastat ja milles viga ei tea, lõpuks ei viitsinud enam sellesse süveneda...
Pole veel päris kindel, kuid paistab, et saadi probleemile jälile:nimelt olen aastaid sõitnud katkise vedruga - vedru alumisest servast on tükk ära murdunud. Huvitav, et margiesindus seda aastate jooksul ja korduvate silla reguleerimiste jooksul ei märganud, sh garantii ajal. Seda märkas alles Kummimehe meister, kuhu läksin rehvi ümber pöörama, et kulumine hakkaks jälle uuest kohast.