tere, plaan soetada järgnev auto, http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php?id=680493
kuna ühtegi alfat endal olnud ei ole siis loodan saada nõu targematelt.
nagu ikka kõigepelat kahtlused :) 1. läbisõit? saksast, 2006 aasta, diisel ja alla 100 tuh km-i? 2. mootor - tundub igati hea mootor olema 147 kw, millised on ohud ja võimalikud probleemid, 3. hoolduskulud kui sõidetakse aastas ca' 15 000 km. ühesõnaga olen igasuguse info eest tänulik.
Metro auto on AR volitatud esindaja- seega küsi neilt kaasa garantiikiri, et kõik on nii nagu hooldusraamatus kirjas [kuigi auto on komisjonimüügis] ;-)
2,4 on tõepoolest hea mootor (nii hea, kui diisel Alfa puhul muidugi olla saab), tüüpseid probleeme ei ole kuulda olnud- teglikult on tegu vana ja läbikatsetetud mootoriga, mis on deriveeritud Lancia bensiinimootorist (kuigi nagu kõigi diislitega on ka sellel hulk probleeme kehva kütusega ning valede kasutamisvõtetega
hoolduskulud peaksid piirduma kütuse, õli ja mingi perioodi peale ka muude kuluosade vahetamisega (seda peaks samuti müüja kõige paremini öelda oskama)
aga ennetamaks probleeme siis juhul, kui müüja garantiid ei anna võta see auto ja vii Pilot Motors'isse kontrolli (vahemaa on tervelt mõnisada meetrit- aga asi võib olla seda väärt)
iseenesest ei ole alla 100 tuh läbisõit üldse võimatu (eks see sõltub suresti sellest, millal ja kuskohas auto tagasi antud on- kui aktiivne kasutus oli vaid nt 2 aastat siis miks mitte) KUID vaadates saksa müügikuulutusi, siis on sellise hinna eest sellise varustuse ning alla 100 tuh sõitnud R5 mootoriga 159-t pea võimatu leida (ning ei tahaks nagu uskuda, et keegi on selle heategevuse korras siia toonud- välja arvatud juhul muidugi kui auto juba pikemalt Eestis arvel on)
Antud auto on ostetud tunduvalt kallima hinnaga, kui praegu müügis! Seega ostes oli hind igati "Saksa tasemel"!. Eestis kahjuks Alfat ei taheta osta ja seetõttu on hind selline! Selle autoga olen ise sõitnud ja väga korralik on. Mootor toimetab hästi ja usun et läbisõit on õige kuna Saksas oli esindusse toodud vahetusautona. Oleksin ise ära ostnud, kuid ostsin samasuguse automaatkastiga. 90 000 km peal tuleb teha mootorile suurhooldus koos kõikide rihmade, rullide ja veepumbaga. Kuna antud mootoriga 159 tavahoolduse kulud on väiksed, siis suurhooldus on selle võrra kallim. Uuri Pilotist, R66 või TRK-st paljuga keegi ära teeb! Mina vahetasin Pilotis ja tegid väga head tööd!
Küttekulu on suht suur (maanteel 120 km/h sõtes ca. 8-9l ja linnas üle 11-12L), kuid kõik sõltub kui palju vajutad! 15000 km aastaläbisõiduga mina juppide pärast ei muretseks!