Oskab keegi anda praktilist nõu, kas valida universaalile toonklaasiks pigem tumedam toon või hoopis mingi peegelduv variant, kui eesmärgiks on see, et väljast sisse ei paistaks? Olen alati lasknud paigaldada autole kõige tumedama võimaliku toonkile, kuid eelistaksin loomulikult midagi vähemtumedamat, kui see annaks peegeldumise arvelt sama efekti. Väga tumedaks ei tahaks saada just tagauste klaase, veel tahapoole jäävate klaasid ei oma enam tähtsust. Äkki annab mõni värviline toonkile peegelkiledega sarnase efekti? Kogemusi? Mõni osavam netisurfar suudaks leida tõenäoliselt ka mõne võrdlustabeli erinevate kilede reaalse läbipaistvuse hindamiseks, mina paraku ei leia.
Ise küsin, ise vastan - mõlema suuna (tumedus vs peegelduvus) fänne on piisavalt ka klaasitoonijate hulgas, õnnestus võrrelda erinevaid toonijate (töökojapoiste) autosid kõrvuti (igaüks kiitis muidugi enda varianti, kuid teadis ka öelda täpse toonikile margi). Selle tulemusena valisin omale kõige tumedama peegelduva kile, mis on seest välja vaadates ikkagi suht hele selle kõige tumedama mittepeegelduvaga võrreldes (mis oli algselt plaanis). See oligi minu jaoks kompromiss, et seest välja paistab rohkem ja väljast sisse enamvähem võrdselt nn "prügikotiga". Praegu igatahes väga rahul.