Subaru

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Foresteri boxer diesel

mistopoiss1
19:35 06.07.2010
Kas kellegil on tulnud uue diiselmootoriga probleeme? V.a. siduri kärsakas. Kas ka aeglustitega juba tehakse neid masinaid?
TH
20:05 13.07.2010
Siiani ainult head emotsioonid diislist. Istub teine küll Outbacki peal, aga mootor ju sama. Läbisõit muidugi alles väike - 35000. Ja siduri haisu ei ole veel tundnud. Seda ilmselt seetõttu, et käru ei vea ja pukseerida pole ka kedagi vaja olnud.
VVV1
10:24 14.07.2010
Pole nagu kuulda olnud jah, et tal mingeid erilisi tüüpvigu või lastehaiguseid oleks. Nagu Subarul ikka.
See sidurikärsa teema on igal pideva neliveoga sõiduautol päevakorras, kui seda mingitesse eriti halbadesse oldesse katsetama minna või autot muudmoodi ülekoormata.

Muudetud 14.07.10 10:25

jahutan
20:55 14.07.2010
Jahutan eufooriat, kuulu järgi tahmafilter on murelaps aga seda ei pruugi eelmisel outbackil peal olla. Uuematel on see kõigil olemas ja mõnel masinal ka tarkvara uuenus, täiendus pole lahendust toonud.
Mind
14:57 15.07.2010
häirib vahest külmaga liigne klapiplõgin, muidu ei kurda.
AS
15:19 15.07.2010
Tahmafilter pole probleem, see on samasugune lisa auto juures nagu mootorgi. Kui on diiselmootor, siis valad ju diiselkütust ja kui bensiinimootor, siis bensiini ... lihtne.
Tuleb lihtsalt teada, et see DPF teeb oma tsükleid ja mitte katkestada neid, pole ju keeruline sõita linnas 2. käiguda kuni see protsess läbi saab.
jahutan
16:44 15.07.2010
Tahmafilter siiski on probleem, seda tsüklikatkestamise häma pole vaja ajada.
for ester
02:49 18.07.2010
Küsimus jahutajale, et millisel kujul see tahmafiltri probleem esineb ja on ka võimalik ise sellele probleemile lahendus leida nt. madalam kõik+kõrgemad pöörded sõiduga või saab abi ainult esindusest?
Klapikolinast külmaga ainult enda kogemus selline,et valus on seda kuulata kasutades Eestis müüdavat kütet(uskudes, et Statis on see kvaliteetne, tangin ainult seal) Soomes Nestega seda häält ei kuule.
Ja veel üks tähelepanek, olles sõitnud esimesed 10 000 km kõvakattega teid oli mootori õhufilter ****st paks.
TH
00:40 19.07.2010
Paluks mõne sõnaga, et mis on DPF, mis tsükleid see teeb ja kuidas seda aru saab, et tsükkel käib?
jahutan
15:34 19.07.2010

Abi saab ainult esindusest, tahab aegajalt ikka pöördeid saada, täpsemalt peaks uurima esindusest, ei ole kursis nende hetke seisukohaga.
for ester
17:23 19.07.2010
Esindus ütleb, et uuematel, millede hulka ka minu oma kuulub on probleem tarkvarauuendusega likvideeritud, aga.... Plaan on minna kohtadesse, kus inimesigi on suht harva näha ja välistatud on ka Subaru esinduse olemasolu lähima 1000 km raadiuses. Ja kusagil seal algab miski tsükkel....
Ega ma püüagi remontima hakata, aga kas liikumisvõime ikka jääb?
Niikaua
20:37 19.07.2010
kui tahmafiltri tuli ei põle, siis pole ka muretsemiseks põhjust. Kui tuli põlema hakkab, siis tuleb mootorit natuke "ruunata" ehk kõrgematel pööretel sõita. Kui probleemi pole, siis pole ka vaja seda tekitada :)
VVV1
13:09 20.07.2010
Nende tahmafiltritega pole probleeme mitte ainult Subarul, üpris kapriissed asjad on nad üleüldiselt.
jahutan
10:13 23.07.2010
Nüüd pidavat kõik toimima ok, ju siis leiti õige lahendus.
AL
16:39 15.09.2010
Kuidas maastikul hakkama saab?
Jüri707
09:49 18.11.2011
Kust saaks teada, palju mootor kaalub?
TH
20:41 25.11.2011
Kuskil netiavarustes oli kirjas vist, et 136 kg ilma gene-, kompressori- ja väljalaske süsteemita.
Fishi
12:22 02.01.2012
Foresteri diisel saab maastikul nii hästi hakkama kui üks eradi difrilukkudeta neliveoline Subaru üldse hakkama peaks saama ehk üle keskmise hästi!

Vaata Youtubest!
sibulson
12:36 07.02.2012
Forester 2011 disel-boxer
-28 kaivitub ja liigub, pidurid natuke piksuvad, plastmas salongis nii ja naa..
Ime ?
14:26 07.02.2012
Jube ime, et käivitub. Minu 1987 aasta diisel käivitus ka -30.5 kraadises pakases. Ime oleks see kui ei käivituks.
e.v.o
17:26 15.02.2012
Kas tahmafiltrist võib olla tingitud see, et vahepeal peale 2000 pööret hakkab auto jõnksutama kui õrnalt gaasi vajutada. Kui äkilisemalt, siis ei jõnksuta.
TH
19:36 16.02.2012
Tundub jah, et see jõnksutamine on tahmapõletamisega seotud. Olen ühtlasi kogenud kütuse tarbimise suurenemist, mis peale protsessi lõppemist jälle alla kukub.
e.v.o
22:41 29.02.2012
Lasin 90-ga ja neljanda käiguga mingi 30 km ja nüüd asi ok. Küttekulu tõmbas ka alla. Huvitav, et tahmafiltri märgutuli põlema ei läinud.
nimi 222
13:06 01.03.2012
Kui tahmafiltri tuluke põlema jääb siis saab veast lahti ainult arvuti juhtmega külge pannes, miskit sellist oli manuaalis kirjas, täpselt ei mäleta.
34
17:16 20.04.2012
55 tuh. km sõidu järel mootoril kolin sees, firmas ütlesid, et väntvõlli otsasaale. Siduri vajutades erinevad kolinad, võtavad laiali, siis selgub, mis täpsemalt viga. Muidu sõitis hästi, küttekulu keskmiselt koos naise sõiduga alates 6,3-6,8 enam-vähem. Ei olnud siiani mingeid probleem, ka talvel külmaga. Külmaga antud küll alati el. bloki soojendust. Vast juhuslik tehase viga, varem pole kuskilt kuulnud D-bokseri kohta mingit viga.
TH
19:32 20.04.2012
Mis aasta väljalase too kolinaga mootor on?
34
19:38 20.04.2012
2009 veebruaris ostetud. Garantii nagu läbi - 3aastat!
TH
08:23 21.04.2012
Siis on kahju. Hoia palun siis kursis, kuidas läinud on selle mootoriga.
187373
08:57 21.04.2012
Tere,mul oli sama jama ja vahetati mootor ära garantii korras,kuna see pidi mingi tehase viga olema nii,et kui sa oled korralikult esinduses hoolduses käinud ei tohiks probleemi olla.(minu auto on hooldatud ja ostetud Mariine Autost).
pIääque
16:00 21.04.2012
päris tõsiselt räägite siin et garantii korras vahetati terve mootor? ja et tehase viga võimalik et siis ka üsna tavaline... päris kõhe hakkab, juhtub et läheb veidi garantii ajast üle ja siis...?
34
20:30 21.04.2012
Minu forester oli Tartu Marinest ostetud ja läks nagu kaks kuud üle garantii. Eks näis, kuidas asjad arenevad, vähemalt esialgu oli täitsa inimlik suhtumine Tartu meeste poolt, andsid asenduseks teise auto ja ülbust ei olnud küll. Juhul kui pean edaspidi kogu mootori remondi kinni taguma, siis ega vist enam küll Subaru poole vaata.
187373
21:11 21.04.2012
Väike täpsustus nimelt minu autol oli sama viga tõmmas tagumise saale ringi ja vahetati need osad mis olid kahjustatud ehk siis mootori plokk,väntvõll jne.(maksma oleks see mulle läinud natuke üle 8300.-EUR-i.kui auto tagasi sain küsisin huvi pärast)Mina olin Eestis esimene(Euroopas sel hetkel veel 2 juhtumit) kellel selline asi juhtus õnneks oli mul 2 kuud varem ostetud lisa garantii(7000.-EEK-i)tänu sellele saadeti mootori plokk tehasesse ja hakati uurima milles point,ning selgus,et mingi tehase seade mis mootoreid kokku pani oli valesti programmeeritud ning hiljem on mulle esindusest öeldud,et kõik teatud ajavahemikul kokku pandud mootorid lähevad garantii alla vahet ei ole,kas on tehase garantii(3 aastat või 100000km) läbi või ei.
34
21:48 21.04.2012
Kas Sinu garantii korras vahetatud mootoril oli ka see kolin kuidagi siduri vajutamisega seoses muutuv? Oletus Tartu meistri poolt oli, et vätvõlli otsa tugisaale vististi on vigane. Või oli Sinu mootoril mingit muud tõugu kolin? Rääkisin ühe tuttavaga, kellel on Eestisse toodud uue boxer-diisliga Forester nr. 3 ja kes sõidab palju käruga mööda raskeid , ka talvel, metsateid ja on spidol juba 150tuh. kilomeetrit, aga mootoriga ei mingeid probleeme, isegi sidur sama, ainult esiratta laagri on vahetanud, niiet pole paha! Tähtis oleks aru saada, kas on tegu mingi süsteemse veaga või tehase juhuveaga.
187373
22:41 21.04.2012
Üks täpsustus veel,minul oli Outback aga mootor sama ja täpselt sama moodi läksin Mariinesse,et kuulake kas see klõbin on normaalne,kui sidurit vajutad klõbin või kolin muutub,nad kuulasid ja ütlesid lihtsalt,seda autot me teile tagasi kahjuks ei anna,kuna kui hooratas võb lahti olla võib see salongi tulla,hiljem selgus et hooratas on kinni siis võtsid mootori maha jne.
TH
09:21 22.04.2012
Kui tegu on tagumise saalega, ehk siis siduripoolsega, on arusaadav, et sidurit vajutades kolina hääl muutub. Kuigi see võlli otsa liikumine võib olla vaid osandik millimeetrist. Samas see viga võib ka käigukasti veetava võlli laagrile negatiivselt mõjuda.
TH
09:30 22.04.2012
Kas seda ei öeldud, et mis see teatud ajavahemik oli, kui neid mootoreid vale programmiga kokku pandi?
34
18:04 05.05.2012
No nii, nüüd on siis mootor vahetatud, ainult blokikaaned jäid vanad. Ja oligi nii, et otsasaale oli ringi tõmmanud ja see paistis kaunus narmendav. Garantiid ju polnud enam, aga tehas vahetas oma kulul uue mootori, maksin siiski vahetuse tööraha - 470.- euri. 10 päeva võttis aega, anti seniks vahetusauto. Aga mootor on justkui uuesti sündinud - lendab kui lind, vanaga ei saa nagu eriti võrrelda. Öeldi, et tehti ka mootorile ja sidurile(?) kõige uuemad seadistused ja kiirendus ning minek on hoopi etemad, tundub, et ka madalatel pööretel pöördemoment. Ei taha veel kohe tõsisemalt proovida, vaja enne ikka sisse sõita vast 5 tuh. km. Maanteel ei pane praegu vähemalt esialgu 6. käiku sisse, sest siis vaevalt 90-ne peal 1700 pööret mootoril. Seni rahulikult ja 5-ga sõites näitab kütusekuluks 5,3 (tegelik umbes 6), SEEGA OLEN TÄITSA RAHUL, hea et niigi läks! Äitäh 187373-e, et jagas omi kogemusi, mis andis veidi julgust ja kindlust juurde ja võibolla on nüüd mootoriga mured murtud!
Disla foreka omanik
20:05 27.06.2012
Sissesõidu kohta vaadake seda teksti. http://www.mototuneusa.com/break_in_secrets.htm Seal on väga hästi ära seletatud kuidas ja miks just nii peab mootorit sissetöötama. Sealne tekst pole mingi hülgemöla, isegi sarnaselt tutikaid mootoreid sissetöötatud ja tulemus super (võimsam/tahaks-öelda-et-ka-vastupidavam)! Tekst on seal küll pigem tsiklitele suunatud, aga point jääb samaks.
Ja selle dpf'i halinal pole ka mingit alust minu jaoks, olen küll selle forekaga sõitnud ainult 7000 km (120000 ls näidukil) kuid olen aint ühe korra seda regen protsessi kogenud. Ja siis polnud ka midagi viga. Protsess lõppes ja masin liikus samamoodi/paremini edasi, kütusekulu läks tibake madalamaks.
marita57
09:10 02.12.2012
Kommentaariks selle tahmapõletamise kohta vaid niipalju, et iga autoomanik, kes esimest korda tahmafiltriga auto endale saab, läheb regulaarselt (ehk siis täpselt nii tihti kui puhastusprotsess toimub) endast täiesti välja. Olen ise sama blond olnud, selle vahega lihtsalt, et läksin foorumis kurtmise asemel kohe esindusse kurtma. Eks ta pool aastat aega võttis enne kui ära harjud.

Moraal lihtne, kuni tühjakspõletamise protsess aeg-ajalt toimub, on järelikult kõik korras ja täiendavaid probleeme pole mõtet endale välja mõelda.
905mad
18:41 04.05.2013
Tegin uue Forester diisliga proovisõitu.

Naine oli ka kaasas ning küsis mitu korda, miks auto jõnksutab. No OK, mõtlesin, ehk ei ole ma siduriga piisavalt osav.
Aga siis juhtus huvitav asi. Kiirendasin ristmikul pikalt esimese käiguga ning siis lasin gaasipedaali üles (et mootoriga pidurdada). Sellist räiget jõnksutamist, mis siis juhtus, pole ma ühegi autoga varem kogenud.
Kas see ongi äkki nelikveo eripära? (varasem kogemus nelikveoga puudub)

Edasi hakkasin märkama, et siduripedaali alla vajutamisega kaasneb selline "kõhisev" heli. Seda ainult sõidu ajal käiku vahetades. Oma autoga läheksin sellise sümptomi korral hooldusesse kohe.

Autol oli kella peal nõks üle 5000 km-i. Kas tõesti sidur läbi juba?

Lisan veel vahepeal salongis tugevnenud "uue auto lõhna" ning selle, et foori taga seistes tekkis vahetevahel kogu kere tuntav vibratsioon. See oli põiksihiline. Kas äkki bokseri omapära?

Auto ise oli muidu meeldiv igast küljest, kuid kogetud asjaolud teevad ettevaatlikuks.
Subaru sidurite probleemidest on netis juttu palju.
Bensiinimootori korral võiks ehk eeldada siduri pikemat eluiga, pöördemoment ikkagi 1,5 korda väiksem?
ex disla omanik
20:56 04.05.2013
Kui ainult 5000 kellal siis peaks garantii kehtima veel... mine esindusse ja las nuputavad (loomulikult tee nördinud nägu ja nõua ka asendusautot)
TH
10:48 05.05.2013
Kuidas saab Foresteri esimese käiguga pikalt kiirendada? Aga see jõnksutamine oli ilmselt tahmapõletusprotsess. Natukene kannatust ja rahulikku sõitu ning kulgemise nautimine võib jätkuda. Kõhiseavt häält ei oska kommenteerida. Kui siduri laager ja/või lamellid läbi, siis tekib heli ka koha peal seistes sidurit vajutades.
905mad
14:45 05.05.2013
Tänan tagasiside eest
Tahmapõletusest olen kuulnud, kuid mis tulukesed seal põlevad või vilguvad, seda ei oska esimest korda rooli taga olles küll jälgida.
Imelik, et müügimees sellest ei rääkinud.
Kas keegi on kogenud külgsuunalist vibrat foori taga seistes?
Kogu keha ikka rappus korralikult.
ex disla omanik
15:47 05.05.2013
Ennist ei pannud tähele, et tegu oli proovisõidukiga...
Aga ma ei imesta, et tollel sidur läbi võis olla. Enamus proovisõitjaid võtavad autost ikka viimast ja siis natuke pealegi veel. Maastikus seda sidurit ära küpsetada pole üldse keeruline. Olen enda eelmise diisel forekaga roninud küll ja küll - tean millest räägin. Aga väga head ravi annab, kui panna kangem sidur.
TH
18:46 05.05.2013
Olen täheldanud tühikäigul ühekordseid külgsuunalisi jõnksatusi, millega kaasneb mootori heli ja pöörete muutumine. Ilmselt masin siis jälle sätib ja toimetab midagi. Vist oli sellest manuaalis ka juttu, aga enam ei mäleta detailselt, nii ammu lugesin viimati.
for ester
22:47 13.09.2013
Milline andur või agregaat siis juhi soovist aru ei saa või ei toimi korrapäraselt, kui on vaja näiteks 2. käiguga 20-lt 40-50-ni kiirendada ja mootor seisul 2800-3300 rpm-i ja 35-40-ne km/h kohal korraks või paariks täiesti võimetuks muutub ja siis jälle kiirendama hakkab? Teise käiguga on need jõnksud eriti tuntavad. Sama juhtub proportsionaalselt ka 3-da ja 4-da käiguga kiirendades, aga siis on need tõuked või tõrked juba leebemad.
TH
07:57 14.09.2013
Ehk on asi selles, et 2500 pöörde juures saab diislil väände maksimum otsa, aga võimsuse maksimum on vist kuskil 3600 pöörde juures?
for ester
10:46 14.09.2013
Imelik, ja siis pärast j6nksutamist annab veel edasi kiirendada.
eiviitsisisselogida
22:36 19.09.2013
Mul oli sama jama, et kiirendades tuli nn."auk sisse". Mingi ime läbi kadus ise ära, vähemalt praeguseks.
:)
00:28 15.07.2014
Meil oli selline auk kiirenduses siis, kui turbo vajas puhastamist.