Veljed ja rehvid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Vaiksed rehvid.

OLD
19:21 12.12.2003
Kas on täheldatud mingeid kindlaid seaduspärasusi millest sõltub rehvidest tekkiv müra? On see sõltuvuses rehvi mustri pinna liigendusest, rehvi materjali elastsusest või plastilisusest,rehvi tootja firmasaladustest? Millise tootja rehvid oleksid kogemuste
põhjal vaiksemad?

Ette tänades.
VVV
09:44 15.12.2003
Minu kogemuse põhjal, mida jämedamad mustri elemendid, seda kõvemat lärmi teevad.(talvekummid).
jaspa
22:47 15.12.2003
väga vaikne talverehv on bridgestone blizzak MZ-02. endal sai eelmise talvega muster sedavõrd otsa, et panin suvel edasi ja kumm oli igatahes vaiksem kui eelmisel suvel kasutatud michelini suve kumm.
OLD
18:20 16.12.2003
Mida arvatakse Gislavedi Speed 516-st, mida reklaamitakse kui vaikset rehvi? See suverehv on küll suure "klotsiga".
kalev
12:40 17.12.2003
tähendab üldiselt on nii et muster sügavusega 50 mm teeb suurt müra, aga 40 mm on juba veidi väiksem, soovitan kabiin isoleerida kui müra tugav!
scrap
13:06 17.12.2003
to jaspa: kuidas bridgestone blizzak MZ-02 suvel käitus? Kas oli stabiilne või tikkus veidi ka ujuma, kuidas oli pidamisega ja kulumisega suvisel asfaldil? Küsin seetõttu, et enda autol on praegu talvel need kummid all, mille jääkmustri võiks ettepidi samuti suvel läbi sõita. Nimetatud kumm veereb tõesti hästi vaikselt. Kas pole nii, et mida pehmem kumm, seda vaiksem, aga seevastu suurema kulumisega. Suvel olid all pirelli P3000, mis olid minu subjektiivse hinnangu kohaselt suhteliselt vaiksemad võrreldes eelmise jooksu continentaliga (eco contact või midagi taolist oli nende nimi).
Mega
17:59 17.12.2003
Keera autolt jupp summutit alt ära ja rehvimüra ei valmista mingit muret.....
mart
12:34 20.12.2003
mina olen täheldanud et mida väiksem on mustri detailide pindala seda vaiksem. sai siin ostetud Nokia suverehvid milel on V muster ja ainult uks vee soon keskel ja väga mürarikas! samas oli enne vahetust Marshali naelrehv mida ennem salongi ei kuulnudki!
nokia on vaikne
15:27 21.12.2003
mul just vastupidine kogemus :
Marshali lamell ja nael mõlemad väga mürarikkad,
Nokia suverehv (nrv ) oluliselt vaiksem
Tõsi Marshali naelad olid all asendusautol ja sõitsin ainul 2 nädalat,aga hääl oli päris jube ,eriti maanteel
TT
15:55 21.12.2003
talverehvides peaks kõige vaiksem hetkel olema Continental Viking 3
pakun
19:02 22.12.2003
ega kõik asendusautod ei pruugi asendatava autoga identse mürasummutusega olla.
OLD :to pakun
23:05 22.12.2003
Õige märkus! Lugesin just rehviteste ja ilmnes, et samale rehvile andsid erinevate automarkide omanikud rehvimüra sissekostvuse kohta erinevaid punkte. Eriti kriitilised olid Opelite omanikud, prantslaste omanikud seevastu olid väga lahked.
mondeo
05:37 23.12.2003
Vahetasin kulunud suve Michelinid uute Nokian HAK. Q lamellidega. Enne segas müra raadio kuulamist, nüüd astub nagu kass.Autoks Mondeo 2001.
jaspa
22:31 23.12.2003
to scarp: oman sellist mitte väga sportlikku autot nagu Audi 100 ja ei harrasta ka erilist rallisõitu nii, et ujumise koha pealt jään vastuse suuresti võlgu. samas ei täheldanud ma küll mingisugust erinevust varemkasutatud suvekummidega. ära peaks muidugi märkima selle, et minu rehvimõõduks oli 185/65/14, mis on pisut madalam kui sellele autole ette nähtud. pidamise osas võib aga täiesti rahule jääda kuna antud rehvimuster on küllaltki lamellirohke ja pehme võib pidamist isegi paremaks pidada kui mõnel suverehvil. ise sõitsin rahulikult suve lõpuni ja paari milli jagu jäi veel mustrit alleski, kuigi jah, sügisel hakkasid suuremad veelombid juba natuke muret tekitama. aga siis viskad jälle uue kummi alla ja anna minna.
arx
21:33 06.01.2004
Mul on escordil taga bridgestone blizzak rehvid ennem olid mingid continentalid, millega oli päris rahulik. Praegu on selline jube müra nagu sõidaks reaktiivmootoriga lennukiga. Milles küssa? Midagi muud seal ka ju taga unnata ei saa. Laagrid tundusid ka korras olla.
hudc
13:57 16.03.2006
Talverehv ei ole alati reeglina mürarikkam. Näiteks Nokia hakkapeliita 10 ja t kiirusklass on suhteliselt vaikne rehv (mustrit 5mm , ilma naelteta) pinnatud asfaltil, võrrelduna kitsamate suverehvidega millel veerepind on ühes tükis rohkem, mitte klotsidena nagu hkpl 10-l. Asfaltil joriseb natuke aga mitte nii kõvasti nagu näiteks Michelin x200 (3mm mustrit) mis teeb trollibussi häält ikka tugevalt Q kiirusklass tal. Suvistes tingimustes mõõdetud seda müra siis.Talvekatel aga pidamine puudulik suvel, kipuvad vilisema ja libisema rohkem. Niisugused leopardi mustriga, eraldi, vahedega klotsidega rehvid teevad ka vähem häält kui rohkem ühes tükis olevad ja suurema kokkupuute pinnaga rehvid.
(vihmasoontega).Mingid seaduspärasused kindlasti on ka segu pehmuses;kõvaduses ja mustri kujus.
Kas kellegil on kogemust, kumb on vaiksem kas GY gt2 või gt3?
Germann9999
21:08 30.03.2014
Tere,kuna seekord uusi rehve osta ei jaksa otsin kasutatud,küsimus oleks selline et millised need vaiksemad rehvid on? 205/55/16 . silma on jäänud matador,bridgestone turanza,michelin,oskab keegi midagi soovitada..
audi_a6_v6
22:29 30.03.2014
Pane täpsed mudelid ka tootjate juurde, sest juba tootja siseselt muutub mudelist mudelisse lärmakus väga palju. Üldiselt on testides müra toodud, iseasi, kui otseselt õige see on, aga enam objektiivsemalt väga ei saaks. Siin on hinnatud kõrvaga müra: http://issuu.com/kumm/docs/suverehvid-2013?e=3490404/2289322
#search
ja Bridgestone mudel osutus vaikseimaks, paraku on testis peaaegu viimane.
MB
01:08 31.03.2014
Olen juba üle 10a ostnud BF-Goodrich rehve 195suve, 255m+s ja 225suve.
Isegi väga rahul, kuskil ringrajal kangutamas pole käinud, kuid tavaliikluses tip top.
See talv olid uue auto ostuga kaasas Nokia Hakkapeliita 225 lamellid ja need ka uskumatult sama vaiksed.
Seebikarpe pole omanud (Peugeot,Renault,Datsia jne.) seepärast ei oska kaasa rääkida mingisugusest salongi lisa polsterdamisest müra vastu.
jarru
08:21 31.03.2014
GoodYear UltraGrip 7+ lamell, väga vaikne, isegi üllatas müra vähesusega ja ka pidamisega näiteks kiilakal külgkaldega metsavahe teel. Käisin kohe peale ostmist proovimas, kartsin, et paneb külg ees vastu puud kontrollimatult. Mõõt 195/65-15, all Golf 6 nimelisel. Pole uurinud selle kere müratöötlust, aga vaikne. Aus olla, siis 19 Federali lamell möliseb Audi A8 all rohkem. Viimast poleks ise ehk ostnud, olid all, kui selle auto soetasin. Teisel A8-l all Dunlop Graspic-3, ka väga vaiksed, samas raske autoga juhitavus nt. möödasõidul tahab veidi tähelepanu, ei tohi sama äkilisi liigutusi teha, nagu suvekaga, segu pehme lihtsalt, seda tänase ilmaga, mitte ei pidanud silmas lund või jääd. Müra pärast võiks sõita aasta ringi, kuigi jah mõistlikum kasvõi rahakotile oleks ikka vahetada suvel suvekad alla. Ja mugav, nagu ma olen, et mitte hooajal päeva selleks raisata, ostsin teised valukad igale autole, vahetan siis, kui tuju. Asi juba suht käpas, autole kulub rahulikus tempos 40 min, kusjuures samas ka õhutusniplile ja liuguritele määre vahele pandud, mida teadupärast rehvitöökojad ei tee.
stammer
10:30 31.03.2014
Aga veljed ära ka ikka vahatasid?

Muidu jah, mida vaiksem rehv, seda vähem kestab.
karpaak
14:52 23.04.2014
Kogemus selline: sain autoga kaasa Michelini Energy Saver-id, millel veel paar millimeetrit mustrit alles. Kevade tulles panin alla - ja uluvad, nagu oleks rattalaager läbi. Samas needsamad Energy Saverid on tegelikult väga vaiksed rehvid, kui mustrit veel piisavalt on.
Ei viitsinud seda jorinat kuulata ja ostsin uued rehvid, saigi vaikseks...
vahest ei aitagi rehvide vahet
15:19 23.04.2014
loobusin võidujooksu rehvidega, oli ka koguaeg sama häda, ükski rehv ei aidanud. Lõpuks soetasin hoopis vaiksema auto ja enam pole muret missugune rehv all on. vahetasin mazda 6 --> bmw 5. seeria vastu
sitrus*
17:19 23.04.2014
Uued sarapannid kõik uluvad kummidega.Seal muud pole kui poolemilline plekk ja riie.Kõik kolinad võtab salong vastu.Sellisel juhul tuleb sõita kasvõi vana bemmiga millel neljakordne isolatsioon tehaseseades.
audipede.
17:54 23.04.2014
Sõbrad, kui jutt käib kasutatud rehvidest siis "hambasse" kulunud rehv undabki!
naljevennad
17:56 23.04.2014
naljavennad, kui rehv ulub tuleb rehvi vahetada , mitte oma autot mingi pemmi näraka vastu!
devalsig
07:01 24.04.2014
Pisut off the topic, aga sõitsin viimase olematu talve uue Gislaved NF100 naastuga ja see on küll uskumatult vaikne rehv võrreldes seniste Nokia ja Bridgestoni kogemusega. Pluss tõesti väga hea pidamine ja kevadel ka 2.7 TD all kõik naastud alles. Tõesti head rootsi asjad.