Olukorrad liikluses

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Küsimus Pärnus liiklejatele

pilleriinuke
19:04 09.08.2010
Küsimus inimestele, kes liiklevad Kaubamajakas. Tegin algelise joonise, et aru saada, millist ristumise kohta ma mõtlen (punane ring).
Kui mina tulen parkla poolt ja sõidan ringiga, et suunduda Riia suunale ja teine auto tuleb Kaubamajaka tagant ladude juurest siis kes keda peab läbi laskma? Kas seal kehtib parema käe reegel või ei?
542
20:10 09.08.2010
Kui märke pole siis parem käsi!!!
pilleriinuke
20:22 09.08.2010
Mina ka arvasin, et parem käsi ja sellepärast küsingi.
Kaubamajaka küljelt (vt punane nool) tuli auto ja mina olin Raeküla poole väljasõidul seal punasel ringil foori ootel ja kuna minu parem käsi oli vaba, keerasingi rahulikult oma rajale foori poole. Noormees aga ütles mulle foori all, et temal oli tegelikult õigus sõita ja mina oleksin pidanud ta läbi laskma. Tema väitel on seal kaks avariid olnud ja Kaubamajaka küljelt tulijal on õigus olnud.
Karikakrake
21:01 09.08.2010
Parklas liigeldes kehtib alati parema käe reegel, kui pole märgitud teisiti vastavate liiklusmärkidega.
tibu199999
21:04 09.08.2010
Tegelikult ei ole seal parema käe reegel sest see osa teest mis on märgitud sul punase triibuga, see on osa ristmikust. Kui sõidad parklast ristmikule, pead teed andma parklast väljudes.
pilleriinuke
21:47 09.08.2010
Samas see tee, mis tuleb Kaubamajaka hoovist, ei ole ju mingi tänav.

Mäletan nii mingit Reporteri vms saadet kus näidati, et Tallinnas Rocca Al Mare parklas rikuvad kõik liikluseeskirja, sest keegi ei anna parklast väljuvatele autodele seal McDonaldsi pool teed. Seal aga kogu alal vist tegemist parklaga kuigi need otsad on pikad sirged.
nässakas
22:56 09.08.2010
Seal Roca parklas on parema käe reegli kasutamine paras mõttetus, tekitab rohkem segadust sest suurem osa autojuhte poleks sellisest asjast nagu kuulnudki. Targem on vooluga kaasa minna. Aga kes oma vana rondi kindlustusraha vastu tahab vahetada, neile on seal hea võimalus.
tibu199999
08:15 10.08.2010
Kõige kergem lahendus on see et kui sa pole kindel kellel on peatee, arvesta alati et oled kõrvalteel. Kisa vähem ja autod terved.
sanitaarlaskur
08:52 10.08.2010
See sama tänav löpetab parkla ala, see tähendab, et seal EI KEHTI parema käe reegel.
Sama teede skeem on ka liiklustestides, millele enamus valesti vastab.
z
15:12 23.08.2010
Nii et tipptunnil kui see ristmik umbes on siis võib vabalt põhiparklast tulijatele vahele keerata jah? Olen seal pidev sõitja ja enamusele juhtidest tundub seal loogiline olema paremakäereegel. Aga jah, vahet pole kuidas sõita, tähtis on ohutult sõita.
ansip41
20:52 19.10.2010
tänaval on nimi ja kui ei ole nime siis ei ole tänav
MetsikRoos
21:05 28.10.2010
Mu meelest seal on see probla, et parklast tulles on pidev joon, et nagu ei tohikski riia poole keeravale rajale minna. Võibolla sellepärast arvasid need ladude poolt tulevad juhid, kes said kohe õigele rajale, et neil on õigus. Tegelikult muidugi keegi ei hakka sealt linna poole tagasi keerama ja siis jubedal papiniidu ristmikul u-pööret tegema vms.