Kuidas see protsess välja näeb kui tahan osta liisingus olevat autot, mille siis ostaks välja mitte ei jätkaks liisingut. Keeruliseks teeb ka see, et ma ei kasuta sama panka, kus auto on liisingusse võetud.
Mis hetkel auto minu nimele saab ja kas ARKi pean koos müüjaga või pangaesindajaga minema. Ehk oskab keegi aidata?
Tere!
Swedbankist olen ise ostnud ja ka müünud liising autosi. Asi järgmine,et kui tahad osta siis lähed müüjaga panka seal kirjutatakse väljaostuarve selle nimele kes selle välja ostab,peale maksmist saab paberid millega pank on auto arvelt maha võtnud arkist ja siis saab se uus auto omanik minna ise arki ja auto taas enda nimele võtta ei ole müüjal kaasa vaja minna.
kui ostad liising auto millel pangajääk suurem kui summa millega tahad osta siis on võimalik nii,et sina lased selle summa peale kirjutada omale arve millega reaalselt ostad auto ja müüjale kirjutatakse se vahesumma kohta arve . peale mõlema isiku arve tasumist väljastab pank siiis need paberid millega saab arki minna autot vormistama. Ise olen ehk miski 4 erinevat tehingut kokku teinud ja sõltub pankurist ja mis linnas asju ajad aga põhimõtteliselt kui ise pinda käid ja rääkida oskad saab asja mõne tunniga korda muidu vist oli nii,et 1-2 päeva jooksul.Edu..