huvitav miks seat nii odav on? veel moned aastad tagasi oli seat vist kallim kui skoda/vw? praegu varustust vaadata on ibiza soodam kui skoda fabia.
saan ma oigesti aru et fabia/ibiza/polo on enamvahem ykssama p6hi?
Minu kogemus Ibiza ST-ga piirdub paraku proovisõiduga kuid mulje oli positiivne. Lihtsa olemisega auto, ei mingit metsikut nupu/menüüde metsa, iga asi oma ootuspärases kohas (ohutulede jt lülitid käigukangi esisel alal ehk välja arvatud).
1,2 TSI koosluses DSG kastiga suudab meeldivalt üllatada kui turbo järgi võtab, selle kerge kerega sõiduki kohta vististi ei saa enam ütelda et "uimane" on. Tasakesi manööverdamine on tiba rahutu ja nõksudega, ses suhtes ilmselt aitab vaid aeg ja harjutamine. DSG kast on nõks pikkade juhtmetega ka.
Pakiruumi on tal oma kerepikkuse kohta palju. 90cm sügavust, üle 120cm lai kõige laiemast kohast (suuremas osas ikka midagi 100cm ringis) ja nii 55cm kõrgust (katteni), see teeb ainuüksi lihtsa korrutustehtega üle 400L. Poekottidele konksud, kõva pagasiruumi kate, täismõõdus tagavararatas kõik olemas - asjad mis mulle isiklikult meeldivad. Stanged on suht kõrgel, ei tohiks väga lihtsalt kusagile äärekivi taha kinni jääda.
Ibiza lampe saab (vähemalt teoorias) ise vahetada, esituledele pääseb ligi ilma et peaks kanalis või esinduses pool esiotsa maha kruvima. Udukatele ehk on keerulisem ligi pääseda.
Natuke vastukarva asju ka. Püsikiirushoidja jagab ühte kangikest koos sõidutulede lülitamisega. Eelistaks kui see oleks eraldi ja parema käe opereerida. Pakiruumi avamine Seati logost - see talv läks mingi "hea" ilmaga sõites mu vanal autol taguots vähemalt sentimeetri jagu jäässe, usutavasti peale seda luuki lahti ei saaks. Istmetel on suht ebameeldivalt kõva ja teravana tunduv külgtugi.