saksa lehel sai loetud et 525d ja 530d on köigil tehasest juba webasto peal.Kas ka aktiveeritud on see juba igal erinev.Nii nimetatud akiveerimist esindused seal aga eriti ei tahtnud teha , prooviti määrida pähe 200-1500 eurost lisamist.yksikutes kohtades siiski möni meister oli 10-20 euro eest nöus asja aktiveerima, mingi 10 min ja asi töötab.On keegi siin sellega kokku puutund?Arvan et ka UM ytleb et ei saa.
saan järgmisel nädalal lõpuks kauaoodatud 525d kätte
siis saab asja kohe uurida
mul ka BMW järelturu diiler Saksas
eelmisel(320D) oli juba elektriline lisaküte ja see töötab lisasoojendusena et kiirelt mootor soojaks saada ja et ökonoomsel sõidul soojapuudust ei tuleks
sõbral on aasta vanem ja tal kütusega lisasoojendus - sellele pidi küll saama kella lisada (vist ca 1500-200eek või pult ca 4000eek)
mis aktiveerimist sina silmas pead?
kas seda et sul on laiendatud funktsioonidega kompuuter ja lisaküte, et nüüd saaks (võimalik et softi tasemel) läbi kompuutri soojenem panna??
PS. kahjuks oli sinu velejkomplektis üks velg veidi pihta saanud(kas teadsid??) õnneks väga vähe -tasakalau läks ja kui taha alla pannes tunda pole, siis lasen alles kevadel sirgeks ajada
Ma mötlen ikka jah seda eletriliselt 2x pooltundi saab programmeerida.Ma täpselt ei teagi ise, aga webasto mingi märk kapoti all on.ja sakslased sellest mingist aktiveerimisest seletasid.Möni sai selle ka tehtud ja olid sooja auto yle önnelikud.Mulle piisaks kui saab kellast autos paikka seada.veljed olid endal kevadel korra all, äkki töesti kuskil augus käind aga ma sellest kahjuks teadlik kyll polnd.Selle webasto kohta oli nii 30 meest vist söna vötnud motor-talk foorumis.Sealt siis hakkas ennast ka huvituma.
Nii asjatundjad ja spetsialistid. Mure järgmine, et kas tasub kasutatud webastot osta? Kas on kohanud keegi, et palju selliste vidinate remont võiks maksta just põlemiskambri osas ja kas tasub üldse kasutatud osta.Tehas tahab, et peale 6-tat aastat tagasi tehasesse saata ja siis sadatakse mingi raha eest uus asemele, st. renoveeritud. Ühel mehel on, kes tahab ta eest alla 4k saada ja kas see on üldse mõistlik? Asi hetkel töötab aga vanust ei tea. Tänud!
väga hea teema minu autol ka selline vidin peal eelmine talv läbi proovisin käivitada mitte kuidagi ei taha sooja anda .esinduses võeti seadistuse eest 1200eeku ja kasu midagi.kui keegi teab asjalikke rem. kohti andke teada.
sellest aktiveerimisest on sakas foorumites palju juttu olnud. jutt siis 525d ja 530d masinatest. kui autol on MID vöi 16: 9 ekraan siis saab aktiveerida nii nimetatud in line versiooni. mis soojendab siis salongi ja jahutus vedelikku, ei karteri öli. programeerimine siis displei kaudu autost. sakslased on kyll vaidlend selle yle et suur osa esindustest teeb pika näo ja ytlevad et aktiveerimine maksab 500-600 eur ja vaja teab mis tarvikuiod. samas muud vennad kuskilt meistriga saanud jutule ja asi 10-40 eur tehtud.ka ise sai 2004 lisavarustuse loetelust leitud akiveerimise varuosa kood mis on 82 30 0 137 540 mis siis on seisusoojenduse aktiveerimine on line kasutusse. soome kataloog annab hinnaks 95 eur. sakslastel oli 2003 lataloogis hinnaks 69 eur. ja tartu UM pööritas silmi ja ytles et 500 eur umbes (tyypiline pakkumine kui saksa foorumeid lugeda) Pole veel aega saanud siinsest esindusest täpselt asja kohta arupärida. aga hea meelega vaataks monitorilt autos isegi standlyftungi lisaks ka standheizung it. TT ehk oskab ka ehk midagi lisada.
novembris hooldus ees ja siis puudutan seda teemat eestimaal
Hamburgi sõber ütles, et saab teha küll
näis
69-100 euriga teeks ära küll
kahjuks pole oma masinaga Saksa poole hetkel asja - rohkem lennukiga ja siis poolemillistega tagasi
mul on ka 750-l E38-l webasto peal ja ka TV menüüst saan valida, mingi asi hakkab surisema ka aga, soojemaks nüüd küll mootor ei läinud....kas see kuulub ka aktiveerimise alla?
Olen arusaanud,et päris paarist lõdvikust ja pumbast ei piisa.
Kui need vidinad kõik poest osta läheks see maksma 7000-8000.
Sellest veel ei piisa asja teeb keeruliseks see, et seiskamisel sulgeb auto oma sooja-ja külma klapid ning, et webasto tööle hakkaks
peab sooja klapid avanema. Selleks peab äravahetama mingi ploki mis maksab veel sama palju.
jutt oli mudelitest mil nö webasto seade (5kw) ja seisutuulutus juba peal (see ju saab klappidega hakkama)
seal peaks puudu olema tõesti ainult tsirkulatsioonipump ja progele vaja öelda et stopper aus ja standheitzung ein
oli kuulda et soomes teevad esindused taas kliendi soovil programmeerimise(vahepeal oli bmw keeldunud tegemast-s.t. lisasoojendi programeerimist seisusoojenduseks.), uurin lähinädalatel täpsemalt järgi.
1995 a e38 on webasto peal. Läbi kompuutri saab käivitada ja programeerida e. aega määrata. Tööaeg 30 min. Kulu u. 200-300g tunnis. Mootorit minu teada ei soojenda, aga salongi ajab soojaks ja klaasid puhtaks.
aktiveerimise teema puudutab diisleid millel talveks lisakütteseade peal (et läheks kiiresti soojaks)e39 d-del siis 5kw webasto diiselküttel
2000a e46 320d-l on elektriline
Kas keegi on siis saanud oma soojenduse tööle? Sai endale ka nädal tagasi E39 530D soetatud ja samuti Webasto peal. Seega kui kellelgi juhiseid kuidas asi tööle panna, siis andke palun teada. Lähipäevil saan talverehvid alla ja auto kasutusse võtta, siis hakkan kompuutri ja menüüdega ise ka tutuvuma.
Olen seda asja juba pikalt selle foorumi najal uurinud. Meil siin
sellega arvatavasti präegu keegi hakkama ei saa. 2001.a-st on BMW Webastole pannud peale oma softi. Seda, et kontrollida kas webasto töötab või mitte ei suuda peale esinduse arvatavasti mitte keegi,sest puudub tarkvara. Vanadel mudelitel mil Webasto peal olevat lihtne seade tööle panna. Lihtsalt signaal peale ja kõik aga uutele ei osata. Siit ka väljakutse mõnele elektikule, kui suudab selle ära lahendada siis on arvatavasti ka järjekord ukse taga.
mis kasu sellest standlüftungist üldse on. istusin tund aega autos ja sättisin aegu peale, aga peale jääkülma õhu ei tule sealt midagi.auto [2001 530D] on minu jaoks alles uus [kuu aega] ja bmw-ga pole enne üldse kokku puutunud. kas siis keegi on selle seisusooja eestis tööle saanud.
Oma 530d (`99) lasin webastot kontrollida Autoexperdis (Aave), see ka KG Knuttsoni diiler Tartus. Vahetati ära põleti ja posu pistikuid, nüüdseks vaja veel ahju aju. Kui on mõnel pakkuda, oleks tore. Sobivad kõikide 2,5d (120KW) ja 3,0d (135 ja 142 KW) mootorite webasto ajud.
Kel keeleoskust lugege nii saksa kui ka soome Vastava teemalisi foorumeid. hinnad alates kohvirahast saksas kuni helsinki lähedal 30 eur. UM alati rääkinud 10-20 kilost.Ehk ainult lisasoojendi programeerimine seisusoojendiks maksasb see 30 eur..Kõiksugu lisapumpade, pultide jne edasi lisamine maksab jah suuri summasid.Odav varjant eeldab korras aku olemasolu ja pikkasid otsasid peale kasutamist, linnas 10 min tööle söid puhul u see ei toimi.Nii et lugege enne vastavaid teemasid päeva jagu netist ja asi selge.
Jutt jumala õige alla 10kilo hakkama ei saa kunatuleb kliimaplokk ära vahetada see juhibki neid salongi klappe. Autossse saab jah programeerida et seisukyte ja köike mida veel. Ja se programeerimine maksab jah 30 euri. Aga se ei hakka tööle kui pole vahetatud kliimaplokk. Nii et ma arvan nyyd onlugu köigil selge
Väike näide kliimaplokkidest http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP71&mospi
d=47559&btnr=64_0678&hg=64&fg=20
03/1999 03/2000 64116904834 sellise koodiga kliima plokki oleks vaja 03/1999 a bmw530d kuni 03/2000