-carisma kui mudel on tootmisest maas (ka uuem mudel),ja gdi mootoriga neid lõpuks eestisse ei toodudki enam hea ekonoomne mootor aga ajas auto hinna kalliks.
korras gdi mootor käies ainult sahiseb,nii et salongi pole kuuldagi
-GDI mootor on suht väga hea,ainult tuleb kuulata külmal mootoril hüdrotõukurite võimalikku klõbinat,kui klõbisevad peab kogu komplekti vahetama-see on üks gdi mootori nõrk külg
-kütusekulu -maanteel 90km-ca 6l,suvel linnas 8-9 l,talvel 10
-teel püsivus normaalne ka talvel (sõidan lamellidega),ainult kiires kurvis kaldub
-nõrk koht on el.klaasitõstukte nupud -kõvemini tõmbad krõps ja katki
-see veermiku värk sõltub kõige rohkem eelmisest omanikust,soovitav enne kontrollis käia;kas B juppe veermikule on ei tea-uuri ise- aga orig. jupid on üsna kallid
omal on 2000 a GDI ja vahetanud ainult filtreid ja selle kl.trõstuki nupu(2500 EEKsic!),üldiselt aga rahul
alternatiiv:GOLF-tõsiselt
kas carisma mootorid mitte 1,6 ja 1,9 pole? mul on 1,6, ikka gdi ja julgen soovitada. aga '97 mudeli osas ei tea. mis selle hind on? küsin sellepärast, et ostsin enda oma kasutatuna, ning pärast pooleaastast kasutamist käisin helkamas uut masinat vaatamas. küsisin, et paljuga nad mu carisma vahetusse võtaksid. pakkusid "mittesoodsat kiirostuhinda" - rohkem kui ma ise olin poole aasta eest maksnud. nii et hinda "hoiab" hästi.:) aga auto on hea ja ei raatsinud tast loobuda.
1.GDI mootoreid on ainult 1,8 liitriseid carismadel ja 2,4 liitriseid galantidel ja Space Wagonitel.DGI(gasoline direct Injector)-s.t pihustab kütust otse silindrisse umbes nagu diisel,sellest ka ekonoomsus.
2. miks see kala on ei tea arvatavasti firmade reklaamkampaaniaatest 15 tuh ,20 tuh jne õlivahetiuseta.Bull.sh...
14000 km läbisõidu peal tuli tiks sisse ja ei aidanud ei õli vahetus,ei ussi ega p.rohi.Mootoris oli täissünt TOTAL.
sellest moraal-10 000 ja uus õli sisse
Carisma 1997 1,8 jõnksutab, kusagil on tekkinud mingi tõsisem lõtk. Olen ka paaril korral murega maaletoojate poole pöördunud, aga need väidavad, et kõik OK, nii peabki olema. Aga mulle tundub, et varem oli parem. Ega tea, kas mootori patjade vahetamine tuleks kasuks, või on mingid muud sõlmed, mida tuleks uurida?
minuteada on võimalik kõikki näitte tagasi keerata ,mehaanilistest rääkimatta.kuskil saidis olid spets riistad isegi müüa millega paned sellise näidu mida tahad.
kuradi jutud ikka levivad.erinevate markide kohta.omasin 1.8 gdi 98a carismat.öko.suht hea kiirendusega.moodne.mugav.olenevalt rehvidest ka vaikne.küünla võti oli mingi eriline mille sai mitsu esindusest laguneb vähe.ära kuula teisi.
oman ise ka Carismat 98, GDi, väga ökonoomne ja hea kiirendusega, mootoriga pole veel mingit probleemi olnud, aga jah suht selline pereauto on. vaikne jne. luukpära annab istmete allalaskmisel palju ruumi, vabalt võib külmkapigi ära viia. aga nüüd vaja endale suuremat ja luximat, milles telekad jne edasi sees nii et müün oma ära, http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud/842/auto_php-id=2148
42-www_auto24_ee.html
ei näe kyll seal mingit konksu, isegi veokonksu pole näha:D tegelt ei saa pildi pealt ühestki autost aru peab ikka ise proovima ja nägema, aga hind paneb kyll mõtlema, ma ise müüsin oma 98 aasta GDI 45 000, kuigi jah lisasi polnud nii palju.
Isiklikud kogemused Rakoga näitavad, et tegu soliidse firmaga ja ka müüdavad autod keskmisest paremas seisukorras (muidugi tänu sellele ka natuke kallimad ;)