Hyundai

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Getzi kesklukk (LUKKU)

matusan
20:27 28.11.2010
Tere,

Probleem siis järgmine:
Võtmest keskluku aktiveerimisel ei lukustu juhipoolne uks, ülejäänud kõik lukustuvad. Arvan et probleem ei saa olla mehhaaniline kuna manuaalselt keskluku aktiveerimisel juhipoolse ukse küljest lukustuvad kõik uksed normaalselt.
On kellelgi tulnud ette sarnast probleemi ja pakkuda lahendust.

Muudetud 10.12.10 17:48

külaline
23:29 28.11.2010
Külm võib liiga teha. Katsu auto kuskil soojaks saada ja proovi siis.
matusan
08:21 29.11.2010
Ei, asi ei saa olla selles, probleem algas juba soojemate ilmadega ning kui ma manuaalselt lukustan siis kõik toimib välja arvatud juhul kui ma lukustan kõrvlistuja ukse lülitist siis samuti juhi uks ei lukustu. Välismaa foorumitest lugedes jäi silma et viga võiks olla ukse anduris mis lülitab sisse ja välja salongi valgust. Kui see on vigane siis "auto" arvab et üks uks on lahti ja ei lukusta seda, kuid kahtlen ka selles kuna ukse sulgedes salongi tuled kustuvad. Nii et kui kellelgi on lisaks neile pakkumistele veel midagi siis andke teada. Uskumatu kui tüütu võib olla auto uksi kogu aeg võtmega lukustada;)
vana jama juba
16:52 29.11.2010
Getzidel pole ju tehase kesklukk, Probleem on selles, et ukse sees asub pisike vardake, see vardake on tagant ära tulnud ja sellepärast ei töötagi! Igipõline Getzide probleem, eriti algab see probleem talvel külmaga, kui süsteem ära külmub, ja tõmbab selle vardakese tagant ära!
Pead uksepaneeli eemaldama ja selle vardakese uuesti taha haakima, soovitan ka seda lukusüsteemi pisut õlitada!
getzi varustus
17:16 29.11.2010
Kes on Getzi pikemalt omanud, see teab et nende kesklukk ongi üks paras kirstunael! Ja muidugi eraldi geniaalsus on see Clarioni makk seal sees, mis kohe kohe ****** läheb! Ega esindus ju ei pane sulle kallima klassi varustust peale, ikka rimakaid topitakse peale!
matusan
18:31 29.11.2010
Ei usu ka seda varda varianti kuna kui ma seest, nupust ukse lukustan siis ju toimib kõik laitmatult ja see peaks ju välistama et varras tagant ära on. Korra isegi võtsin polstri eest ära kuid sealt tuli vastu kile mille taga need vardad on ning ei tahtnud seda asjata lõhkuma hakata. Oskab keegi veel midagi pakkuda.
tuhat ja tuline
20:52 29.11.2010
Pöördu esindusse! Mis muud!
35m
22:07 29.11.2010
aktiveerid kesklukku? noo istu arvuti taga rohkem siis oled liikluses ka nagu automängus , paned matsu ja saad uue"elu" jälle.
Hiugo
22:49 29.11.2010
Kui kesklukk ukse sulgeb, siis keskluku mootor kasutabki seda nn vardakest, ühesõnaga selle varda abil lükkab ukse lukku ja tõmbab lukust lahti. Käsitsi sulgemisel seda varrast ei kasutata ja vajutad nupust otse kinni. Kui see varras lahti on tulnud, siis sisemine link ka ei toimi. Sul võibolla ei toimi antud ukse keskluku mootor.
matusan
10:21 30.11.2010
Viimane postitus paneb juba mõtlema, esimesel võimalusel võtan polstri lahti ja uurin kas viga on vardas, tänud.

Aga vastus postitusele "aktiveerid kesklukku? noo istu arvuti taga rohkem siis oled liikluses ka nagu automängus , paned matsu ja saad uue"elu" jälle.
" - kui su haridustase ei võimalda antud jutust aru saada siis pole mõtet ka antud teemal sõna võtta.
Hiugo
18:07 30.11.2010
Kui sul sisemine link kenasti ukse avab, siis ei saa varras lahti olla, aga kui nupu alla vajutad, kas keskluku mootor ise töötab?
vana jama juba
18:29 30.11.2010
Keskluku mootor on neil ka sitt, unustasin täitsa mainida! Võib vabalt ka keskluku mootor õhtal olla! Ma kardan et halvimal juhul on keskluku mootor õhtal ja paremal juhul vaid see varras keskluku mootori tagant ära tulnud. Võta polster maha ja vajuta pulti, kas keskluku mootor töötab või mitte! Mingi selline plastikjunn on, minu teada koreaauto paigaldas neid! Mul ei tule selle valmistaja firma meelde, kuigi on keeleotsas! Esindus paigaldas SPALi kesklukku Getzidele ! Nendel ongi kehvad mootorid ja vardad kipuvad tagant ära tulema!
alpen
20:25 08.12.2010
miks pisiasi keeruliseks ajada mul oli suvel sama asi sõitsin topautosse ning seal vahetas tehnik mingi jubina ära.aega läks 15 min.ning garantiikorras
jubinamehele
20:49 08.12.2010
Ma olen uurinud, keskluku süsteemi, aga mingi jubina nimelist osa ma sealt ei leidnud! Auto koosnebki kümnetest tuhandetest jubinatest! Aga nendel jubinatel on omad terminid!
matusan
17:48 10.12.2010
Viga leitud- kesklukku mootor. Seal mingi ühendus halb. Sinna piirkonda kus keskluku mootor asub andsin ühe korralikuma löögi ja lukk hakkas toimima. Nii et teema lukku!
artjom65
11:23 29.12.2010
Mul oli Lantra kesklukul ka varda probleem. Õlitasin neid liigendeid, kust läbi ta liikus ja nüüd viimased 3 aastat pole probleemi olnud.
Raimo Truss
16:44 17.09.2018
Tervist!Selline viga,kesklukk teeb klõpsu,tuled vilguvad aga ei sulge ühtegi ust.Kas võib olla ka varda viga?Või mis Teie arvate sellest?