Selline asi et mitu aastat peab hammasrihm vastu. sõitnud 57000 km ja on peal olnud ca 7 a, olen lugenud et kas peab 100000 või 3-4 a vastu üldse hammasrihmad.
sai taha teda seda, rihma vahetus välp on tavailiset max 5 aastat, ja mitte rihm vaid ikka koos rullidega, seda maksimumi ma katsetada ei soovitaks, sest suuremalt jao fiatite jaoks on see mootori surm ehk emex
Vaheta kohe hammasrihm koos rullikutega ära!!!! Ja täna õnne,et sul veel rihm lennanud pole. Fiati ei tea kuid Renaultil on 5aastat või 120000km vahetus
Kunagi öeldi esindusest, et Stilol on 60000, kuid võib kuni 80000 km sõita. Kindlasti oleneb see ka rihma valmistajast. Olen Omal masinal vahetanud 70000- 75000 km läbisõidu järel ja siis olen originaal rihma ja rullikud vahetanud. Viimati ootasin originaalosasid paar aastat tagasi umbes 2 kuud.
Sõitsin VW 1,9tdi 110000 tuh 4 aastaga ja vahetasin jälle rihma ära . (ise vahetan kodus)
Rihm oli täiesti korralik veel polnud kuskilt pragunema hakanud. aga üks rihmarull küll krigises ja loksus juba. veepump läks uus ka .
lähtuda tuleb ikka tehaseandmete soovitatud läbisõidu ja aastate järgi.
teema algataja pole kitjutanud auto marki . igal autol oma intervall.
Teades kuidas Fiatidel teistega võrrelduna üsna tihti rihmad purunevad, siis tasub ära vahetada. Nende remondiga sai mõnda aega tegeletud, siis oli mitmel Scudol, Puntol ja paaril vanemal Mareal (millel 1x vahetatud) rihm puruks kuigi läbisõitu välbani oleks veel jagunud. Võrrelduna Opeli, Fordi või Hondaga on Fiat nõrk sellepoolest.
Et Opeli, Fordi või Honda valmistavad tugevamaid rihmasid ja Fiat nõrgemaid? Võin kihla vedada, et ükski nendest markidest ja lisaks teisedki veel, ei valmista ise ühtegi rihma, ei hammastega ega ilma.
97 väljalaskeaasta bravo 1,4 bensukas sõitis orig.rihmaga 152 000 ja siis purunes.Neli uut klappi ja nookurid vahetusse.Auto sai ostetud 114 000 läbisõidu juures ja omanik väitis,et rihm vahetatud.Eesti päritolu masin ka ja jäin uskuma.Õnneks see juba aastatetagune lugu.
Mõni aasta tagasi sattus minu juurde Doblo.Mootor 1,2 44 kw
Omanik väitis,et ühel külmal hommikul korra käivitus ja siis oli vaikus.
Vedas ta minu juurde ja uskuge suur oli imestus kui avastasin,et peal veel originaal hammasrihm,rullid ja veepump.Läbisõiduks oli sel hetkel 138200.
Rihm siis purunes aga klapid peas ei käinud(1,2 mootori puhul üldjuhul seda ei juhtu).
Uued pulikad külge ja masin vurab siiani rõõmsalt ringi.
Kusjuures selle asja kummalisem külg on see,et üks omanik on sellel autol ning raamatusse märgitud hoolduseid oli kolm............
Selle läbisõidu juures kolm õlivahetust näitab,et fiati mootor ei ole nii väga nõrk.
Ega inimene ei mõelnudki, et opel või honda neid ise teeb, vastupidavus oleneb sellest kuidas seda rihma murtakse ühe pöörlemise jooksul ning rihma tootjad peavad tehase läbisõidu garanteerima rihmale, vastasel juhul võivad nad oma uksed kinni panna.
Näiteks Focus 1.8 diislil on välp 160 000km, kuna rihma murtakse väga vähe, vänt, nukk ja pingutusrullik. Samas mõnel autol puudutab rihm 5-6 metallosa ning teda väänatakse meeletult ühe ringi jooksul. S
Teema algataja võiks täpsustada mis mudeliga tegemist on, saaksin täpselt kilometraasi ning aastad öelda.
Pagan seda teab, mis väänab rihma rohkem, kas 180 kraadi ümber nukkvõlli või 90 + 90 kraadi ümber kahe nukkvõlli. Detaile on küll nagu rohkem aga paenutatakse vähem. Rihma seljapoolega mingi asja ringivedamisel saab rihm kindlasti rohkem väntsutada.
Kindlasi on aga vahe tootjates. Mul üks sõber töötas aastaid autopoes müüjana ja sealt käis läbi mitme tootja rihmasid. Mingi aeg müüdi ühe tuntud firma rihmasid aga siis hakkasid nurinad tulema rihmade enneaegse purunemise kohta. Hakati müüma teise firma kaupa. Katkiminemisest ei olnud siis enam juttu aga tekkisid virisejad, kes vingusid, et mingis teises poes on rihm nii või naapalju odavam. Prooviti kolmandat firmat. Mõne aja pärast oli jälle kuulda rihmade purunemise juttu...
Viimane purunenud rihm minu tutvusringkonnas oli VW 1,9 td oma. Pidas vastu 5000km. Ilmselget põhjust ei leitudki. Vahetas omanik ise, kellel on vastavad oskused ja kogemused olemas. Valmistajafirma oli selline, mida mina ei austa.
Lugesin just manualist hooldusvälpadest, et vahetus ongi 120 000 km tagant.
Doblo 1,6 16v. endal 121 000 ning plaan vahetada. Doblol on põhimõtteliselt sama mootor mis Punto MK2-l. Komplektis on kaks rullikut, neist üks on vedruga e. automaatpingutiga. Teine on laagril tavaline rull.
Kas keegi oskab anda soovitust, kus saaks Tallinnas Marea mootoririhma ära vahetada. Küsin sellepärast, et ei ole ise sellist kohta kahjuks leidnud. Remonditöökojad ei taha seda tööd ette võtta, kuna 2,0 mootori puhul on vahetus väga keeruline, esinduse andmetel võtab aega 8 tundi ja kui midagi uue rihma paigaldamisel natuke valesti välja kukub, on jama kui palju...Tänud ette!
Teenindus võib sulle soovitada ka 40 pealt vahetust. See ju nende leib. Mida tihedamini vahetad seda rohkem pappi neile viid. pluss varuosade müüjad tahavad ka elada. Tegelikult peab rihm tavaliselt poole kauem vasta! Siiski üle 100 tuhhi pole mõtet eriti lasta ja üle 5-6 aasta ka mitte.