Subaru

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Subaru Outback vs Skoda Superb

xavian
11:46 10.05.2011
Olen valiku ees ja ei suuda valida. Ehk foorumlased aitavad teha valikut. Subaru Outback on 2,5 bensiin AWD Lineartronic UA varustus ja Skoda Superb 1,8 bensiin TSI 7k autDSG Family varustus.
Onu Mee
12:20 10.05.2011
Pole midagi valida, ikka Outback ja sa ei kahetse.
???
12:21 10.05.2011
Võta paar õlut ja tõde tuleb ise välja.
joppkomaseitse
13:18 10.05.2011
Miks sa võrdled neljaveolist autot esiveolisega?
Isegi kui sa vaataksid Superbi 4veolist on Outback kõrgema kliirentsiga, parema 4veo skeemiga. See ongi selle auto trump.
Superb vast seest luksuslikuma sisuga, veidi peenem kui Subaru. Mõlema puhul on üldjoontes tegu kvaliteetse toodanguga.
xavian
13:32 10.05.2011
Tänud kommentaaride eest. Valik on tehtud. Postitus läheb kustutamisele.
huviline006
14:07 10.05.2011
Äkki mõtled ikka ümber? Subarul on kõige kõrgemad kindlustusmaksed üldse. Ja hooldus-varuosad on kallid. Pidevat nelivedu ei ole pidevalt vaja. Kui aga raha pole probleem, võta Subaru.
omanik subsiku
15:05 10.05.2011
Kukkunud oled w ? mis kõrge kindlustus? mul sama masin 6000 eeku aasta kasko ja tavakindlustus 900 eeku aasta.
huvilisele
15:26 10.05.2011
huvitav millele su väited küll tuginevad.
Olen ise Subaru omanik ja enne auto ostmist tegin päris korraliku eeltöö. Subaru kindlustus oli samas hinnas nagu volkar või Honda. Lisaks on 3 esimese aasta hooldused tasuta, ei saaks nagu öelda, et see väga kallis oleks. Olen nüüdseks 4wd autosse nii kiindunud, et kaheveolist eriti veel esiveolist masinat enam küll ei taha.
Ühesõnaga olen oma autovalikuga küll väga rahul.
xavian
16:10 10.05.2011
Uurusin kindlustusfirmast. 1 aastane periood liikliskindlustus Subaru 195 eurot ja Skoda 164 eurot ehk 31 eurot vahe.

Subarul jah see hea, et saab eripakkumisena 3 tasuta hooldust.

Kuidas kütusekuluga on? Kas tehasepoolt antud andmed vastavad tõele?
audi_a6_v6
16:43 10.05.2011
Subaru ei oska ikka veel tänapäevast aut kasti teha, natuke palju röövib kiirendust, selles osas superb parem, üleüldse superb ju palju parema kiirenduse kütusekulu suhtega, pole ses osas üldse võrreldavad! Superb on ka ruumikam, iseasi, kas see oluline on, sest ka uus outback on minu jaoks piisavalt ruumikas. Disain on muidugi maitse asi, aga see viimane outback on peletis:( Outbacki suur pluss on muidugi nelivedu.
Beco
18:48 10.05.2011
Väga huvitav teema. Kaalun enam-vähem samu argumente... Kuid mulle meeldib Subaru puhul pigem Forester. Viimane Outback ei ole väga kena. Kuna eelmine auto on 4WD, siis eelistaks ikka jälle 4WD'd. Aga neliveolise Superbi hind jõuab 400-450 tuh EEK vahemikku.
jaaJAA
19:26 10.05.2011
nelivedu on mõttetu. võtab kütet ja lisab raskust. kallim hooldada. kiidavad ainult need, kes muud proovinud pole. subarul lisaks janused ajast/arust mootorid, kapriisne diisel. salongis on kõik võimalikud helid sees, mis ette kujutada võid autosõidul. samuti ei suuda nad peale kõva plasti muud kasutusele võtta viimistlusmaterjalina. normaalseid automaatkaastiga diisleid ei pakuta. diisli ja bensuka hinnavahe röögatu. nelivedu lahtiste difritega, seega tegemist 2-ratat veoga. elektrooniline VDC on mänguasi. kui odavamat neliveolist vaja, siis eelistada pigem x-trail, millel ka kõrgem kliirens neist kahest kõneall olevast. skoda põhimõtteliselt on mahukam passat. ja autosid üldiselt tehakse ikka saksamaal.
qp
16:34 11.05.2011
"Outbacki suur pluss on nelivedu Škoda ees" Kas see on aprillinali või? Škoda 4x4 raskete teeolude paketil on samuti nelivedu ja pea sama kõrgel asuv põhi.
audi_a6_v6
18:34 11.05.2011
to: qp

Kirjutad, nagu tsiteeriks kedagi, samas ma aga ei leia kellegi poolt sellist ütlust? Kui tegemist on sinu mõistuse tuletusega kellegi ütlusest, siis oleks tore seda mitte jutumärkidesse panna. Loe teemaalgataja esimest postitust, kas sul jääb mulje, et seal on valikus 4WD superb? Miks sa jälle huupi lahmid?
Lugedes Superbi lisavarustust, sisaldab raskete teeolude pakett vaid mootori ja käigukasti kaitset, suurendatud kliirensit 165 eur eest on vist natuke palju tahetud või mi oli sinu jutu idee?

Muudetud 11.05.11 18:43

joppkomaseitse
11:59 12.05.2011
To: jaaJAA

"nelivedu on mõttetu. võtab kütet ja lisab raskust. kallim hooldada. kiidavad ainult need, kes muud proovinud pole." jne

Kle kas vahetunni ajal pole midagi targemat teha, kui siin lolli möla ajada?
Mine klassi tagasi, tund on peal juba!

Mai ääs, no ausõna...
piääque
21:05 16.05.2011
nojah siin natu andmiseks läinud ... viimased 10 aastat on mul olnud põhisõidukideks Subaru (Forester XT) aga Superbi uurisin tõsisemalt kui elukaaslane tahtis uut rege. Lõpuks otsustas ta CRV kasuks - see selline paras naistekas ju ongi... Teemasse tagasi kahjuks osutus Superbiga sõit minu jaoks täiesti emotsioonivabaks kuigi algselt oli see minu poolsete eelistuste tipus... ei teinud niisama proovisõitu vaid sai pikemalt sõidetud... tõsi tegu oli manuaaliga ... ja kukkuski eelistusest välja. teatud põhjustel tegelsin ka Legacy/Outbacki võimaliku ostuga, lähisugulane oli huvitet sest sai liiga palju mu Subaruga sõita suht talvistes tingimustes. Aga kui aus olla siis disain on uutel Subarutel kõikidel nii alla käinud et päris paha vaadata ja hinda on nad ka ikka juurde keevitanud (teisalt millele poleks). Oma tehnika poolest jääb sõelale vaid STI, selle juures pole välimus jms enam oluline, aga pereautoks nagu ei sobi
VVV1
11:00 17.05.2011
Škoda (VAG) manuaalksastid on kindlasti oma tunnetuse, lülitustäpsuse, ka vastupidavuse poolest Subaru vastavatest kastidest üle. Ehk millega see Superbi manuaalkast sinu negatiivse hinnagu ära teenis ?
Samas on VAG-i robotsieeritud kahe siduriga DSG-d suht vähevastupidavad (elektroonika ja kahemassilised hoorattad), kulukad pidada jms.
ostuhuviline
12:12 17.05.2011
DSG-d on hooldusvabad ja hooldusintervalliga (60000km) kaste. Asi ongi teadmatuses. Enamik kes kasutatud auto ostavad, pole paljud kursis isegi sellega, et nii kõrgtehnoloogiline ja peen käigukast nagu on seda Volkswageni DSG - ei tohi hooldusintervalli isegi ühte kilomeetrit üle lasta. Ennem lase õli varem vahetada ära. Probleeme on just paljusõitnud hooldusintervalliga kastidel. Enamjaolt on need vigased DSG-d just tänu eelmisele omanikule. Saksast toodud autod mis on bahnil ära peenestatud ning keritud jne... Mina isiklikult ei julgeks osta 6 aastat vana DSG-ga masinat. Mida odavamaks auto turuhind läheb ja vaesema ühiskonnakihi kätte satub seda rohkem hooldatakse ise või hooldatakse kuurialustes teenindustes ja vähem esindusse asja on. Muidugi Eestis on tekkinud ka seltskond DSG spetse kes nurgataha lapivad neid ja mehhatroonika plokke vahetavad.

Samas kui uut lähen valima siis DSG on niivõrd suur eelis, et kui rahakott lubab, siis isegi ei mõtleks manuaali peale.
pIääque
20:42 17.05.2011
ei vaidle, kast oli parem, Subaru kast on tõesti suht niru kui aus olla. repliik, et tegu oli manuaaliga oli vaid viide sellele et teema püstitaja oli automaatidest huvitet millega mul antud markide puhul kokkupuude praktiliselt puudub. aga siiski saab Subaru kastiga jää- ja kruusarajal hakkama oma lõbuks sõitmisel. võistlemas ma ei käi... lihtsalt kogu komplektis Superbiga sõit ei tekitanud erilist emotsiooni. üleme nii et nillisin tol hetkel tõsisemalt ka xDrive omavaid isendeid, emotsioon igati hea ja tore kõik väljaarvatud hind. võibolla ka et hinda väärt, aga suhe minu 6 kuu kuni 12 kuu sissetulekusse (auto hind võiks sellega võrdne olla) veidi suur, lõpuks tuli mõistus koju... tegelt tehti ka ülisoodne pakkumine masuaja laoautole, aga ikkagi oli 2.5 turbo Subaru odavam ja ka kiirem, vähemalt ProDrive PPPga :-) ja isegi siis kui see hinna palga suhe oleks 1:1, mul on tunne et niimoodi nagu Subaruga rajale hullama ei läheks ... jah õigel fännil oleks siis kaks või rohkem autot, aga sel juhul oleks see tänavasõiduk midagi väga proosalist ja raja oma tänavale mittesobilik relv ;-)

sry, suht off topic jutt sai ...
VVV1
10:29 26.05.2011
DSG-de kohta on viimasel ajal tulnud päris palju erinevaid arvustusi ja autotestide arvamusi, kus ka nede toimivusloogikat ei hinnata samaheaks, kui oskaja poolt manuaalkasti toimivust.

Üksi käigukast pole hooldusvaba isegi siis mitte, kui tehas on nii kusagile kirjutanud (lubanud) ja väidab, et kastiõli on igavene. Juba mitmeteaastate pikkune praktika on tõestanud, et suvaline "hooldusvaba ja igavese õiga" käigukast kestab kordades paremini, kui ka seal kindla intervalli tagant õli vahetada.
DSG-de probleemiks pole mitte ainult õli, vaid ka kahemassilised hoorattad (mille vahetamine läheb väga kulukaks), elektroonilised juhtplokid (mille vahetamine on jällegi väga kulukas) võrreldes toimiva manuaalkasti pidamiskuludega. Pealegi pole nende DSG-de kiirendusnäitajad ja ökonoomsusnäitajad osutunud päris sellisteks nagu nende turuletuleku alguaegadel välja hõisati. Isegi enamuse selliste koosluste kütusekulu ja kiirendusnäitajaid on auto tehnilistes näitajates korrigeeritud. Kui varem olid DSG-d erandlikult kõikide mootoritega nii ökonoomsemad, kui parema kiirendusega, siis nüüd on nii ainult mõne üksiku mootoriga ja enamusel on kiirendus- ja ökonoomsusnäitajad paremal juhul manuaalkastiga võrdsed ja halavemal juhul isegi veidi kehvemad.
audi a6 le
22:30 15.07.2011
165 euro eest saab superbile kõrgendatud vedrustuse kuid outbackist on see ikkagi ca 4 cm madalam.
Ise olen teemaalgatajaga sarnaseid mõtteid mõelnud.
Vahe lihtsalt selles, et superb (kõrgema kliirensiga) ja outback oleksid mõlemad nelikvedu ja manuaalid.
0len nõus, et superb on emotsioonitu ja outback`i disain vajab harjumiseks kõva tahtejõudu (eriti karm on esitiiva vormide lõikumine).
Vaatame mis järgneval talvel taevast alla tulema hakkab eks siis saa otsustada.
supilontrus
04:06 16.07.2011
Vana Outback oli tõesti väga nunnu ja kompu välimusega, viimane mudel näeb aga õudsem välja kui mõni ssangyong või daewoo. Paljud tänapäeva autod näevad üldse koletised välja! Ei tea kas disaineritel alandati palku, või pandi mõni koostaja neid disainima!? Seeria autode disain hakkaski käest minema mingi 6 või 7 aastat tagasi kui BMW tegi valmis omad koletisehakatised, ega siis Subaru ei saa selles vallas maha jääda!
TH
17:12 18.07.2011
Selle uue disainiga on võimalik ära harjuda. Omal oli vana Outback ja nüüd on uus. Ja juba on meeldima hakanud. Lisaks on ta laiem, kõrgem ja pikem. Väga lahe auto!