Vaba teema

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Petised osta.ee s

jana666
13:05 10.05.2011
Jälgin pidevalt oksjoneid ja müün, ostan pidevalt .
Olen jõudnud järeldusele et paljud müüjad paisutavad ise teise nime alt oma oksjonil müüdava kauba hinda .
näide: inimene XXX müüb 10 täiesti erinevat toodet iga tema oksjonil on alati suurema pakkumise teinud kodanik YYY. Lintsalt pole võimalik et just üks ja see sama inimene soovib osta ka just kõik tema 10 tooted alati. Ja alati pakkub YYY hinda üle.
Olen ka läinud asjaga kaasa pakkunud hinda juurde ja juurde aga lõpuks loobunud. Siis saadetakse mail peale oksjoni lõppu ,et parim pakkuja ei tulnud kaubale järgi kas soovite osta teie poolt pakutud väiksema hinnaga.
Siidiuss
13:42 10.05.2011
Tüüpiline skeem mida kasutatakse igasugustel oksjonitel:) Alati ei ole võimalik ise pakkuda enda toote eest ja siis vaadatakse mõni inimene kes lihtsalt pakub aga reaalset ostjat temast ei ole. Asja mõte on ainult müügihinda üles ajada:)
Tuscan
15:26 10.05.2011
Ise kasutan seal liialt madala müügihinna vältimiseks hinnalisemate asjade puhul seal taktikat, et panen alghinna sellise, mis vastab minu miinimumootustele müühiginna osas, nii olen ka mitmeid asju alghinnaga ära müünud, kuid olen ise vähemalt nulli tulnud. Tänagi sai just üks selline müük seal tehtud.
Oma toodetele ise pakkumiste tegemist pole iial kaalunud, sest ise enda võidu korral kogu see müügitehingu hilisem lõpetamise ja komisjonitasude maksmise jama pole seda väärt.

Seal on kahjuks ka palju selliseid tegelasi kelle müügi puhul hind ei kerki tema oodatud tasemeni ja siis peale oksjoni lõppu hakatakse pidurdama, et kas ikka tõesti sa soovid seda osta, et hind tuli nii madal jmt hala. inimesed ei saa aru, et oksjoni mõte ongi müüa asi ära hinnaga milliseks iganes ta lõpuks ei kujune.

Kogu nende jamade tõttu eelistan osta.ee-le iga kell Ebayd ja osta.ee-d kasutan väga harva võrreldes Ebayga.
V6
19:40 10.05.2011
Osta.ee koos oma juhtkonnaga on üks paras urgas. Eriti ilmekalt näitab uuendus, et küsimused ilmuvad nähtavale vaid siis, kui müüja vastab :) Juhtisin osta.ee tähelepanu ühele konkreetsele oksjonile, kus julmalt valetati eseme kohta, ning nende arvates probleemi polnud, peaasi, et raha neile tiksub.
stammer
20:34 10.05.2011
Mõttetu koht. Ühed sullerid müüvad ja teised ostavad - põhimõttega, kes kellel perze lohku tõmbab :P
t.
20:47 10.05.2011
Osta.ee pakub sulidele ka privaatseid oksjoneid.Nii kaovad pärast müüki andmed varastatud kaubast.
osta kasutaja
19:13 14.05.2011
täitsa huvitav jutt.
Priit Kallejärv
08:54 24.01.2013
Palju müüakse võltslõhnu jms.
qp
14:28 24.01.2013
Moded leiavad vahel võltskauba üles küll. Teevad märkuse, kui vaja. Kord küsisin ise ühelt müüjalt, kelle kaup ei tundunud eriti selline nagu kirjelduses- tulemus, müüja pani mulle bloki ja pärast foorumites parastati ka veel, et missa tast üldse torkisid(kummaline oli see veel, et müüja ise pakkus välja- enne ostmist küsige!). Ehk siis ongi võimalik müüa seal mida hing ihaldab ja ükskõik mis vahenditega.
võltsijate sihtmärgid
14:50 24.01.2013
Osta keskkond on spetsiaalselt nii tehtud,et müüakse olematut kaupa x hinnaga.Näide:soovisin moblat ja tegin pakkumise,aga ülla-ülla keegi tegelane Y tegi samale moblale äkki veel suurema pakkumise.Sisuliselt oli vana Nokia mudel,kellel oli veel just minu 25 krooni pakkumist üle lüüa.Selline asi pole võimalik. Moded on pandud tööle,et kunstlikult hindu tõsta.Petis portaal.
pick2
15:47 24.01.2013
Kummaline, et siia teemapeale sattusin. Just täna mõtlesin , et jube kummaline juhus.
Panin Ostas-s automaatpakkumise ühele detailile 10,6 eur peale.
Pakkumise hetkel oli hind ca 5 eur. Väikese hetkega viidi hind nii et minu 10.6 jäis püsimaviimasena. St et KEEGI pakkus kuni 10.50 ni
Mõtlesin , et kummaline kokkusattumus aga seda lugedes tekib tõesti kahtlusi.

Peaks kohe veel proovima. Samas mis ma selle teadmisega ikka peale hakkan :)
njah..
17:01 24.01.2013
Kes oleks reaalne ostja sellele aetaksegi hind tihti kunstlikult maksimumi peale. See on tihti selline kokkumäng müüja ja võlts pakkuja vahel, et aetakse reaalsele ostjale hind lihtsalt üles. Müüja saab maksimumi oma tootest välja pigistada. Võibolla sellele võltspakkujale annab ka väikse tüki pirukast kui on ikka suur "pirukas"
professor_sammaljalg
17:30 24.01.2013
ma müün ka aeg-ajalt värki, mis muidu satuks prügikonteinerit täitma. ja olen ka näinud, et mõne asja puhul keegi pakub näiteks mitu korda järjest ise hinda üles. ja seda minu oksjoni puhul, kui mul suht savi, kus see lõpphind mingi paarikümneeurose vidina puhul on. kui oleks kallim, paneks juba alghinna kõrgema. seega pole müüjad ise alati hinda üles viimas.
r
20:51 24.01.2013
Olen samuti seal nii müünud kui ostnud ja üldiselt ka rahule jäänud. Müünud olen seal peamiselt selliseid asju mis minu jaoks suht väärtusetud, aga samas on keegi leidunud kellele seda väga vaja ja nii olen ka päris head hinda saanud. Vahest.
epluribusunum
20:54 25.01.2013
eks seal ostas on igasugu kaadrit, samas ei saa öelda et lootusetu urgas oleks - nt. Eesti Energia müüs umbes 30 Ford Rangerit selles keskonnas täitsa mõistliku raha eest ja ühe tuttava juures masinat katsudes oli peris normaalne sõiduk. Igasugu huvitavat kola on. Olen ostnud ja pole nagu hullu olnud nt. tiba alla 100€ täiesti uus Alpine CDE-9882ri - minu arust polnud paha hind. Nõuka aegseid vahvlimasinaid liigub, kuigi uued maksavad juba suht julma hinda. Ostu tasub ikka kaaluda ja müüja jutt pole alati kuld, aga see pole osta.ee probleem, nii kipub kõikjal olema. Müües saad piirhinnaga piirata et liiga odavalt ära ei peaks andma, kindlasti on neid kes pereliikmete alt mitu kasutajat audentinud ja siis hinda üles üritavad ajada.
kkakakakakakkaa
21:18 25.01.2013
Eesti Energia autod olid küll väga heas korras jah
lihtsalt leidsid lollid osta-st sest ei tahtnud ise Kuusakoskisse viia
kuidas saab üldse nii ruttu autot nii ribadeks sõita on arusaamatu
ahhhhhhhhh
12:16 26.01.2013
Eesti Energia enamus autod on Renault ja Citroen .Samuti on Eesti Post sellised .Need käulad lagunevadki kõrvaga kuuldes.
Mujal maades on Sellised tööautod suurem osa VW ja MB.
Soomes on Postiautod VW Caddy / Toyota Yaris verso.
Ainult Eestlased ostavad neid Prantsuse pirukaid ja siis saaks paari aasta pärast juba müüa väikse hinnaga Osta.ee s
meesmetsast.
19:50 27.01.2013
kaks viimast kommentaari on tüüpilised lolli eestlase kibestumuse avaldused, keegi ei käse osta oksjonilt, auto24-s müües oleksid nad tunduvalt paremas seisus? Ametiautod tapetaksegi ruttu, ise kasutame (üldistus) ju neid. Küll on halvasti et ametkonnad uhkeid masinaid ostavad, siis jälle häda et sellist sitta müüakse. Pealegi Eesti Posti ja Energia värki on seal väga väike osa, valdavalt muud kola ja eks seal on pettureid ja ausaid müüjaid ehk meie oma eesti nii nagu ta on.
professor_sammaljalg
10:11 29.01.2013
teinekord on ostas oksjonil väga heas korras, kuid pealiskaudsel vaatlusel äraaetud hobused. ise tean juhust, kus riigiameti oksjoniautol olid ostjate peletamiseks amordid lahti keeratud, kolises kõvasti ja seetõttu sai muidu väga heas korras auto alghinnaga
samuti toimub vähemasti ühe riigiameti garaazhis odomeetrinäidu edasikerimine, et auto peale kirja läinud kütusekogus vastaks läbisõidule
qp
10:14 29.01.2013
Aga sa võid näiteks valenime all öelda selle riigiameti nime. Noh näiteks kasvõi doktor sammalkäsi?:-))
professor_sammaljalg
21:32 03.02.2013
eks ma ise teaks ikka, et kitse panin. huvitavalt kombel on elu ise varaste jaoks asjad paika pannud, ilma minu karvase käe sekkumiseta
-
21:38 03.02.2013
viimati oli uudis bensuvargustest kaitseväe teemadel
kakakkkakka
23:35 03.02.2013
meesmetsast kui sa midagi ei tea mis sa kommenteerid siis
keegi ei käse loe kuulutust ja vaata asi üle siis näed millega on tegemist
aga, et lolle leidub siis andke aga minna saate korraliku autu sealt jah
vanames
10:32 04.02.2013
Need EE Kaevanduste müüdud Rangerid ja muu rämps võivad ju olla ainult 5-6 aastat vanad kuid on tegelikult vanaraud, mis ei kõlba isegi varuosadeks.
Päeva jooksul sõidab nendega 10 suvalist jorssi ringi, kes ei tõsta kapottigi üles ainult tuld- ja seda 100 ja rohkemgi km/h karjääri kuumaastikul, mis annab katsepolügoonilegi silmad ette.
Remonditakse neid autosid kuvalda ja traadiga, hooldust ega õlivahetust näe eales. Nagu juba ütlesin pole sealt varuosigi võtta, sest masinad on täiesti peeneks tambitud.
Tean mida räägin sest näen seda pulli juba 6 aastat igapäevaselt pealt.
Kahju nendest kes seda ei tea ja saavad pimestatud väljalaskeaastast 2007- 2009. Ning soetavad kalli raha eest vanarauahunniku.

Muudetud 04.02.13 10:35

qp
12:27 04.02.2013
Oleks sealt peaaegu Niva ostnud. Arvel autod polnud, mis nendega seal siis tehakse? Töölisi veetakse kaevandusse tööle või?
vanames
12:45 04.02.2013
Jah. Suletud Aidu karjääri territoorium on väiksem kuid Narva karjääris on Viivikonna tranšeesse edasi- tagasi 50 km + 13 muud tranšeed, päevas võivad need masinad seal mitusada km maha sõita. See on kõik suletud territoorium ja masinad pole arvel ega ole kindlustusi. Seal veel muidki liikureid mida eestis tavaliikluses üldse saakski arvele. Veavad jah töölisi mäemeistreid, markseidreid ja veel jumal teab keda, kah vahetusi kui inimesed sisse mahuvad. Olen näinud kuidas Rangerisse 11 kaevurit sisse puges.
leeduromu
00:41 10.02.2013
Nüüd on Leedu autosid osta.ee oksjonil kasutaja "privaat" müümas.

http://www.osta.ee/toyota-avensis-2-0-85kw-diisel-2004a-piir
hinnata-33417977.html

Lahkelt reklaamib, et tegu Prantsusmaa autoga. See leedust toodud autode puhul tavaline, et Prantsusmaa või Itaaliast toodud! Ehk siis üks kokkukeevitatud pool on ehk itaaliast.

Tõde on aga siin: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:H2dcyj7
2zVQJ:en.auto.plius.lt/ads/toyota-avensis-2-0-l-estate-2004-
diesel-2699781.html+&cd=1&hl=et&ct=clnk&gl=e
e

Keegi võiks osta.ee klienditoele saata, et inimene müüb teadlikult ostjatele valetades oma kaupa! Ehk siis tegu on PETISEGA!
viimasele?
10:51 10.02.2013
Äkki seletad,mida ta siis pettis?
Auto on ju Prantsusmaalt pärit,ega ta ju ei ytle seal,et ise tõi?
See nãitabki,et utoop oled sina hoopis.....
...............
11:36 10.02.2013
See "üle pakkumise" süsteem on päris kõvasti sisse juurdunud ja väga paljud praktiseerivad seda üle-pakkumist.
stammer
13:00 10.02.2013
Peab ikka julge ja arengupeetusega olema, et ostast auto osta ja veel diisel.
trammer
23:08 17.03.2013
viimasele siis niipalju et mine ja osta ,siis poolast auto ,kui osta.ee st ei sobi
ehhhee
00:03 18.03.2013
Kodanik kasutajanimega Privaat on üks tegelastest Kadaka tee autoplatsidelt ,mis nende kamp vaid Leedust autosid toobki. Pole vaja ajada ila ,et ta ise ei too.Sõidab koguaeg Leedu vahet.
Prantsusmaal pole ta tõenäoliselt kunagi käinud ,Nende turg asub Kaunases.
Jimmy500
07:37 03.03.2017
Olge tähelepanelikud kasutaja privaate tegutseb taas osta.ee - volvol xc70-l PUUDUB kardaan ja nelivedu katki, mootor leemendab räigelt õli.
vanames
08:57 03.03.2017
privaat100% 15.09.2015 15:26
Kiire ostja.soovitan
Vastus 1
Tux777 — 27.09.2015 15:15
Suhtlus kõik ok. Kiire tehing. Kuid oksjonieseme varjatud vigade tõttu ei saa positiivset kommentaari panna. Remont ca. 40% eseme hinnast ja selle vältimiseks tuli ese müüa alla enda ostuhinna ära ca. -15% kahjumiga, et vältida veel suuremat kahjumit. Eseme tegelik seisukord ei vastanud oksjoni kirjelduses olevale infole.
/alusetu kommentaar eemaldatud Osta.ee poolt/

Arhiveeritud oksjon

Sergey-Igor — 18.07.2012 07:47
Da xvatit uwe udaljat kommentarij! Stydno stalo? Prodal mawiny, v opisanii kotorj bqlo napisano, 4to v xopowem sostojanii, a okazalos, 4to v nee v remont ewe 300 evro vlozit priwlos! NE SOVETUJU NAGLECA!!! Prekrati prosit osta, 4toby udalili kommentarij, pust ljudi znajut, s kem delo imejut
Vastus 1
privaat100% 19.07.2012 00:32
täeielik värdjas venelane,mitte usaldusväärne,algul palub aega raha maksmisega,hiljem viivitab kaubale järele tulemisega ja siis ka polnutki uus auto,ise ei käinud vaatamas,ega ka helistanud,ei pea osta.ee reeglitest ültse kinni MÕTETU TÜHI KARGAJA JA SUUR JOBU
NADO PISAT TAK, KAK EST V OPISANII, A NE SKRQVAT ETO, 4TOBY POTOM NE POLU4ALOS TAKOGO. TYPORQLQJ ESTONEC. UPOD

Arhiveeritud oksjon

Osta.ee 11.05.2010 14:28
Osta.ee kasutajalepingu 3.1.6. rikkumine- kunstlik hinnakergitamine.

Inimene kes lubab endale sellist kõnepruuki pole vähemalt minu jaoks enam inimene. Vaatan alati tagasisidet ja kui tegu analoogse tegelasega, ei huvitu rohkem oksjonist olgu hind kuitahes soodne.
Pole eluaeg suhelnud matside või muidu poolikute tegelastega.
maaks
09:23 03.03.2017
stammer (registreerimata) kirjutas:
"Peab ikka julge ja arengupeetusega olema, et ostast auto osta"
Puhas kuld! Ja osta veel ilma, et oleks ISE vaatamas käinud on ikka tase mille saavutamine väga raske normaalsel inimesel :-)
Edit: Siin veel üks värske lugu petisest nimega "amygrace"
http://kasulik.delfi.ee/news/kasulikaitab/fotod-oksjonivoitj
a-sai-ostaee-st-ostetud-saabastega-korraliku-ninanipsu?id=77
424302

Muudetud 03.03.17 11:27

v_
10:58 03.03.2017
Kasutatud autodega ei olegi võimalik ausalt raha teenida ja normaalne inimene sellise asjaga ei tegele. Kas toon korraliku õige läbisõiduga Passati mille ostan Saksamaalt 11000€ ja kodus on 11500-12000€ ja müün siin 9 tonni eest või võtan Leedust kokkukeevitatud ja ülevärvitud rüsa 8 tonniga ja müün siin 9 tonni eest ja panen ilge kiidulaulu juurde. Milline äritegevus on kasumlikum? Selge see, et südametunnistus peab viimasel juhul puuduma. Nii ongi olukord kus sissetoodud autodest mingi 70% masinatest on Leedust pärit ja need 30% mis läänest toodud on enamuses keritud. Loomulikult ükski müüja ei tule sulle seletama, et ostis auto Leedust või tõi Rootsist ja keris maha. Kõik toovad prantsusmaalt, itaaliast jms kohtadest ikka ise pilli ja see olevat seal nagu uus olnud. Pühapäevakasutuses.

Lätis on täna juba olukord kus kirjutatakse kuulutustesse, et ei ole Leedust toodud ja siis sealsetes foorumites ikka inimesed tõestavad, et oli ikka küll Leedust toodud.
qp
14:08 03.03.2017
Kingalugu veel, vaadake seda "parandatud" praoga pilti. https://cache.osta.ee/iv2/auctions/1_20_39742330.jpg
Tüüp on mingi paint programmiga püüdnud pragu peita:-D
egle ots
16:09 04.03.2017
Üks paras petistest on MARKO N**** Tartust selles osta.ee

Muudetud 06.03.17 09:36

...
16:21 05.03.2017
Ma ei saa aru kuidas võib petta saada kui seal on deposiidiga maksmine?
tkt234
13:06 25.12.2020
Ma ei saa aru mis auto petturitest te siin räägite? Tuleb ise vaadata mida osta sealt, ma sain korraliku Nissan Primera 2005 läbisõiduga 115000 km. Mõned vead ikka olid küljes. Lasin tõsta teise auto pealt LPG seade üle sellele ja nüüd sõidan odavalt Pärnu LPG paigaldajalt saadud Olerex-i sooduskaardiga millega on LPG hind 0,448 eur liiter hetkel Olerex-s.

Muudetud 25.12.20 13:07

eelmisele
17:21 25.12.2020
Ja milles on su jutu point? Korralikus vigadega primeras?
Ants08
00:10 26.12.2020
Kunagi müüsime lastest alles jäänud kuid korras mänguasju ja jalanõusid. Igavene häda nendega, kes deposiidimakse valisid. Vanad tegijad mainivad kohe ära, et ei müü deposiiti. Mu naisel läks ka shitasti deposiidiga ostjaga. Ostja sai kauba ja kaks kuud ootasime oma raha kuni Osta ise siis lõpuks sekkus. Enam deposiitidele kaupa ei müünud põhimõtteliselt. Paar korda võttis naine kuulutuse isegi maha.
al
07:30 26.12.2020
Eks ostjal on ka vaja kindlust,et oma ostu kätte saab.Selleks deposiit ju ongi.Ega siis kõik petturid pole.
....................
12:13 26.12.2020
Eks seal ole neid pettureid küll ja veel. Tehakse varu kontod või sõber kangutab hinda (viimati pakkus inimene kes on sooritanud aegade jooksul 0 või mõne ostu.
Muidugi väga levinud on ka lihtsalt eksitamine. Kirjelduses rasvaselt ebaolulised näitajad ja näiteks "ei tööta" on kuskil ridade vahele peidetud, kuid samas on kirjas, seega pole petmine. AUS müüa paneks sellise info rasvaselt ja esimese asjana kirja.
Olen alati kohe maksnud ja deposiiti väga harva kasutanud. Küll on aga inimesi kellele kohe makstes venib määratud tarneaeg kordades pikemaks. Siis peab jälle kirjutama ja tähelepanu juhtida. Eks neid kaupmehi on igasugusi.
Rekord kiiruse näidis. Võitsin EW aegse 20 kroonise, PMG pakendis. Pärast oksjoni lõppu kandsin raha kohe üle, 15 minuti pärast tuli teade, et ese teele pandud ja järgmine päev sain kätte.
teadja2
16:37 27.07.2021
https://www.osta.ee/mazda-5-bensgaas-7-kohta-uv-10-21-159850
118.html

kahtlane auto.
mnt.ee taustakontrollis gaasiseade üldse puudub
tundub et ei vasta kirjeldusele osjon
Marko
16:49 27.07.2021
Kas konkurent astub kandadele, et kohe mitmes teemas on vaja negatiivset kuvandit luua?
.
17:00 27.07.2021
pannakse gaasiseade peale ja jäetakse mnt-s muudatus tegemata. kogu lugu. aga mingi seitsme sotise auto suhtes pole küll vaja liigseid emotsioone kütta- kui sõidab ja omab ülevaatust, siis kärab küll.
teadja2
20:13 02.08.2021
Marko ei lihtsalt see müüja ei meeldi minule
LinnapoissAts
11:37 03.08.2021
To teadja2

Minule näiteks ei meeldi maksakaste aga sellepärast ma ei hakka restorane maha tegema kes seda pakuvad :)
Tuscan
15:50 01.08.2024
Olles nüüd ka ca paar kuud tähelepanelikult osta.ee-s eelkõige auto oksjoneid jälginud, siis mingisugust usaldusväärset tunnet enamik müüjaid seal küll ei tekita.
Ühte ja sama autot müüakse mitu korda- küll väitega et eelmine ostja ei tulnud järgi või et tal on täpselt samasuguseid, sama reg. numbri ja VIN-ga autosid lausa mitu tükki :) Sealjuures on eelmise auto nn ostja juba andnud ka positiivse tagasiside
lugeja
18:13 01.08.2024
Probleem on rohkem mitte usalduväärsest vaid müüjaid, oksjoni ajal keegi ei ole pakkunud seda hinda mida müüja tahab saada ja mõne kuu pärast auto uesti pannakse oksjonile - siit tulevadki samad reg.nubrid ja VIN koodid. Seda mis kirjutakse tagasisides on lihtsalt bla-bla.
Nimi
23:13 01.08.2024
Täiesti mõtetu koht siis ju see osta.ee. Ehk kui müüja ei saa soovitud hinda kokku, loobub müügist. Mis point siis üldse seal ostjal pakkuda on
Lugeja
08:01 02.08.2024
Point seisneb sellest, äkki leiub mõni <l...l> kes maksab rohkem kui asi väärt.
fghd
09:03 02.08.2024
Eks need, mis tavamüügis ostjat ei leia, maanduvadki ostas. Lisaks rondiärikad, kes oma kiirmüügihinnaga ostetud panne parseldavad. Mõni tassib ka rootsist rämpsu ja müüb seda ostas. Aga lolle, kes ostavad ja üle "normaalse" hinna maksavad, leidub piisavalt. Mis on üldse romu normaalne hind?
63amg
11:40 02.08.2024
romu on suhteline mõiste. mnt-amet tahab masina arvelt mahavõtmiseks lammutustõendit.nende jaoks on 15000.-euri väärtusega auto romu.