Selline lugu, et viisin auto kokkulepitud ajal värvimisse ja töömees tõdes, et pole elektrit. Jätsin auto sinna ja päeva jooksul sain suhtlusest töökojaga aru, et neil on vaidlus territooriumi valdajaga. Ilmselt olid siis arved maksmata, igal juhul valdaja oli elektri ära võtnud. Järgmise päeva õhtuks polnud ka voolu tagasi.
Sealjuures hakkas firma juhataja mulle moraali lugema, et ma ei tohi huvi tunda, miks nad ei saa oma kohustusi täita. Samuti ta seletas pikalt kuidas nemad ei kavatsegi minu auto pärast oma vaidluses järele anda ja mul ei ole põhjust loota, et see auto õigeks ajaks valmis saab. Kuna töö oli plaanis nelja päeva jooksul ja juba kuu aega tagasi kokku lepitud, siis muutusin murelikuks. Tõin auto sealt ära ja õnneks sain mujal jutule - odavama hinnaga.
Mingit tšekki ega paberit ei antud auto vastuvõtmisel. Juhataja seletas, et nende töö toimib usaldusel. Neil on suhtumisega tõsine probleem ja mina neid küll ei usaldaks.
Tere huviline 06! Kas sulle endale ei tundu imelik ,et täiesti võõrale inimesele peab firma oma tegevustest ja toimingutest aru andma? Kes sa sellele firmale oled ,et nad peaksid sulle aru andma? Oled osanik, investor või ehk midagi muud. Ausalt öeldes kahtlen selles! Nagu loen sinu kirjatükist, öeldi sulle ju täpselt miks nad ei saa sinu autot tegema hakata. Ja kui sulle tundub ,et lühidalt põhjuse ütlemine on moraali lugemine siis, no anna andeks, on see juba sinu isiklik probleem mitte selle firma oma. Huvitav on ka sinu järelduste tegemine, ilma asjadest aru saamata või ülevaadet toimunust omamata, mida ju lahkelt meile kirjutad. Ilmselt olid arved maksmata. Kas see ei ole pisut ennatlik ja laimav. Kui mitte öelda otse ,et kuritahtlik. Kuidas sulle endale tunduks kui kirjutatakse näiteks ,et huvilisel06`el on mingid võlad ja oled muidu paha inimene aga noh ega ma täpselt ka ei tea. Aga igaks seitsmeks juhuk ärge temaga tegemist tehke. Kas see meeldiks sulle? Praegu tundub küll, et elad oma pahameelt siin foorumis välja ilma ,et püüaksid aru saada miks selline halb olukord sinu ja selle firma vahel juhtus. See kus me ei saa meist mitte olenevatel põhjustel midagi teha võib ühel ilusal kuid halval päeval meie kõigiga juhtuda. Ja kas siis valame oma pahameele kõigi teiste peale välja. On see normaalne? Aga loodan siiski siiralt ,et kellegagi seda ei juhtuks. Nagu öeldakse on siin ilmas kindlad vaid kaks asja. Üks on surm ja teine maksud. Ülejäänu on aga kõik suhteline.
Ilusat päeva ja suve kõigile.
/Sealjuures hakkas firma juhataja mulle moraali lugema, et ma ei tohi huvi tunda, miks nad ei saa oma kohustusi täita. Samuti ta seletas pikalt kuidas nemad ei kavatsegi minu auto pärast oma vaidluses järele anda ja mul ei ole põhjust loota, et see auto õigeks ajaks valmis saab./
Alates sellest hetkest oleks pidanud rahulikult sellest firmast lahkuma.
Ei jää sina vaesemaks ega saa nemad rikkamaks, aga maksavad kokkulepped ja lõppude-lõpuks on mahavisatud aeg ka raha, mida sulle niikuinii ei kompenseerita.
Minu BMW tehti küll ilusti korda. Garantiigi sain kaasa ja sõidab teine tänaseni. Otsisid ise kõik varuosadki ,võrreldes minu leituga, palju odavamalt välja. Enda kogemusest lähtudes julgeksin küll soovitada. Ehk oli nii teil kui neil lihtsalt halb päev!
Vastus on lihtne - ma olin sellele firmale klient. Mul oli kokkulepe, millal auto tuua ja millal kätte saab. Mulle tundub, et kui siis firma ei pea kokkuleppest kinni, siis vähim mis nad teha saaksid, oleks selgitada asjaolusid, ja muidugi vabandada. Aga kumbagi ei tahetud teha. See kommenteerija siin tundub olevat seesama firmajuhataja, kellega ma püüdsin asja tulutult arutada. Kommentaar näitab firma suhtumist - klient ei ole neile keegi. Aga ma viisin oma auto sealt ära, olin õnnelik, et veel kätte sain - ja õnnestus poole odavamalt teises kohas ära teha.
Sinu vana Peugeot 406 on jah see auto mida antud firma kangesti endale himustab ja mille puhul pead tõesti kergendatult ohkama `´hea ,et veel kätte sain``.
Aga ok, auto on auto ja see ei puutu antud hetkel asjasse. Kuna tunnen neid kahte omaniku ikka hulga rohkem aega kui ainult paar aastat ja olen hetkel seal toimuvaga ka kindlasti rohkem kursis kui too huviline06, siis saan huvilisele 06 julgelt öelda ,et pingutad ja reageerid ikka korralikult üle. See ,et välisministeeriumis mingi ametnikuna töötad ei anna sulle veel õigust ,et võid teistele inimestele ülevalt alla vaadata ja neisse üleolevalt suhtuda.
Ja kui arvad ,et meestel on täielikult ükskõik oma klientidest siis eksid ikka väga korralikult. Isegi sinu auto pärast ,kes sa vingusid seal, ( sorri minu tõlgendus) olid mehed mures ,et nad ei saanud lubatud tööd ära teha, et aeg juba ammu broneeritud ja puha. Ja sina ei olnud ainus klient kelle autot nad neil päevil teha ei saanud aga kõva ennastäis häälega ohid ainult sina. Teised said ilusti asjast aru ja enamikul autogi juba korda tehtud. Näen iga nädal kus jälle on mehed poole ööni kohal ja teevad tööd ,et hommikul või järgmisel päeval kliendile auto üle anda. Ja ainult sellepärast ,et on lubanud auto valmis saada. Ja ei ohi, et tööde maht on palju suuremaks kujunenud kui algul on välja paistnud. Vot sellise suhtumisega mehi võiks tegelikult palju rohkem olla.
Ja kui arvad ,et see kommenteerija` lihtsalt inimene` on selle sama firma juhataja siis pean sind kahjuks kurvastama. Ka seda inimest tunnen ja tema näitaski mulle seda sinu hala mida tema tuttavate kohta kirjutatakse.
Nii, et ole hea ja ela ennast mingit muud moodi välja kui sul kehv hommik või halb tuju on.
Kas ei võiks inimeses vähe rohkem tolerantsi ja mõistvat suhtumist olla.
Kõiki tervitades.
u. 5.a. tagasi lasin seal midagi teha. värviti tiib ja kapott. Autot kätte saades ilmnes, et on värvi erinevus. Ok. mõned päevad läksid veel ja hajutati ja tehti nii enam vähem.
Ah see ka oli, et vahepeal juhataja või boss kes seal oli 2-3 päeva telefonile ei vastanud lihtsalt. (Tööpäevadel)
Kokkuvõtteks nii ja naa, töö tehti ära aga kõige parem mulje ei jäänud.
u. 5.a. tagasi lasin seal midagi teha. värviti tiib ja kapott. Autot kätte saades ilmnes, et on värvi erinevus. Ok. mõned päevad läksid veel ja hajutati ja tehti nii enam vähem.
Ah see ka oli, et vahepeal juhataja või boss kes seal oli 2-3 päeva telefonile ei vastanud lihtsalt. (Tööpäevadel)
Kokkuvõtteks nii ja naa, töö tehti ära aga kõige parem mulje ei jäänud.
Mis see teiste mure peaks olema ,et mehed poole ööni töötavad, võtke rohkem töölisi kui toime ei tule. Igal alal inimesed pingutavad et lepinguid täita.kui lubate,siis ka tehke.
See selgitav jutt on jura, tekst algab juba ärapanemisega et "tema tuleb siia vana 406-te värvima ja siis veel plõksib kah"... Kui ei puutu asjasse, siis ära üldse nokka paota!
Tolerantsi kohalt jätab enda hoiak soovida, selline stiil et kirjutad mis kohas inimene töötas ja kuidas peab suhtuma ja kuidas mitte, see jätab mulje et sinna kohta ei viiks küll autot eales. Eriti kummaline kui see tuleb väidetava firmaomaniku tuttava suust, milleks võtab keegi suuvooder siin sõna? On see ikka tuttav või mees ise hoopis?
Kui tuleb ette ootamatusi, siis on võimalik kliendiga suhelda, selgitada milles asi ja pakkuda lahendusi, kogu suhtlus oleks võinud minna hoopis teistmoodi. See et mehed teevad ületunde, seda ei pea klient teadma ega nägema, see on asi mis töökoja majandamise juures ongi igapäevane asi, kiidelda sellega siin on teemaväline. Küll on oluline et on olemas kokkulepe, teostada tööd ettenähtud ajal ja sellest ülesütlemine võiks toimuda viisakalt ja arusaadavalt. Tööde vastuvõtmisel oleks otstarbekas koostada kohe ka tööleht millest üks koopia või saateleht läheb ostjale, sellel kirjas ka tellitud tööd ja tingimused. Sellega on mõlemal poolel arusaadav mis toimub.
Praeguse teema järgi vaadates on küll automaaler.ee see pool, kelle kohta jääb üsna kehv mulje.
Kuulge mehed kas saan nüüd teist õigesti aru? Mina kui klient astun remondifirma uksest sisse , tellin muusikat ja võin peale seda üks kõik mida öelda ja nõuda ning üldse firmale pähe istuda. Ning nemad peavad ilusti kõrvad longus kuulama ja minu käske, nõudmisi (on need siis põhjendatud või mitte) sama ilusti täitma. Sest juhul kui minu nõudmisi ei täideta plõksin kohe foorumisse firma mainet rikkuma. Kuratlikult hea idee.
Nii saaksin ju oma vana auto üpris kähku ja odavalt korda korda.
Tänud selle eest.
Loodan ,et terve mõistusega inimesed just ei jälgi ega juhindu neist foorumite kommentaaridest ega soovitustest. Sest nii ei saakski ju kuskil oma autot lõpuks remontida. Kui seda remondi teemat erinevatest vaatenurkadest vaadata on kõigil firmadel just kui mingi viga külges. Kes teeb n.ö. ****a, kes niisama loll ja jumal teab mis veel. Nii ,et kui mure käes küsige nõu siiski oma sõprade ja tuttavate käest ,kus nemad käisid ja kas soovitavad.
Kusjuures ongi praktiliselt igal autoremondikohal mingi viga küljes. ****keerajad ja petised on koos nii esindustes kui ka odavamates kohtades. Kui korralikku tööd tahad, tuleb ise teha või mõnd tuttavat kasutada.
Imelik on lugeda, et osad nö. "suuvoodrid" püüavad isegi veel õigustada firma sellist käitumist. Sisuliselt lasti ju kliendile mõnusa kaarega pähe ehk ei peetud kinni kokkuleppest. Isegi ei põhjendatud, miks ja millal.
Kõik me oleme oma ametites ju mingil määral teenindajad, kes müüvad oma keha (kasutavad käsi, jalgu) ja kes müüvad oma mõistust (oskust õpetada jne), aga suhtumine klienti võiks ikka inimlikuks jääda.
Kui mõni firmaomanik arvab, et normaalsed inimesed ei oska mingi firma otsingut kasutada, siis eksib rängalt. Osatakse, ja kaevatakse ikka väga põhjalikult enne kui oma raha kuskile viiakse.
Ja ise teeme alati kõige parema töö ära ja oleme kõik oma ala proffid. krt kõigil juhtub midagi. pagaril kukkub ka leib kogematta maha kõik sööme ja kiidame
Crystal Service on minu viimane negatiivne kogemus. Lugege selle firma kodulehel leiduvat enesekiitust ja mõelge, kui kliendikeskne on probleemide tekkimisel soovitus kohtu poole pöörduda.
Siin oli ühes kommentaaris juttu, et justkui kõik töökojad teeksid mingit käkki vähemal või suuremal määral ja et parim on ise teha. Jah, on minugi autol siduriketas kuidagi valesti sisse topitud ja mootoriruumis remonti tehes kapotiserv ära kriibitud. Pool aastat tagasi leidsin aga ühe juhusliku töökoja.( Mul oli vaja vahetada autol üks veovõll, see, mis esiratta juurde läheb kuskilt käigukasti juurest. Jupp ise oli juba autos olemas, ainult töökoda polnud veel leidnud. Paari kohta helistasin, öeldi, et läheb tund-poolteist ja 30-35 eurot; teisest öeldi, et pole aega; kolmandas, et 40 eurot ning ainult järgmisel nädalal jne). Keerasin siis hoovi sisse ja läksin küsima. Üks auto oli tõstuki peal, teine tõstuk oli vaba, üks noormes näppis seal teisel tõstukil oleva auto all midagi... Mõnus mahe muusika mängis, selline New Age stiilis, kohvikann oli kliendivalmis. Mees astus kohe ligi, pühkis käed puhtaks ja küsis, kuidas saab aidata. Rääkisin loo ära. Pikka juttu polnud, ajasin auto tõstukile ja andsin talle veovõlli kätte. Ise läksin 500 meetrit eemal asuvasse R-kioskisse juua ostma. Kümne minuti pärast olin juba tagasi, vaatan, et mehaanik on ikka teise auto all ja minu autot pole veel üles tõstetudki. Mees aga tuleb teise auto alt välja ja ütleb, et kaheksa eurot palun. Et töö on valmis. Näitas mulle vana veovõlli, selgitas, mis seal kulunud oli ja mida see põhjustas (põhjustas käiguvahetusel jõnksatusi, seda tundsin isegi). Võttis kümme euri, pani sahtlisse ja kolis jälle oma auto alla. Mina sõitsin aga minema ja mõtlen siiamaani selle asja üle - tegi töö ära 7-8 minutiga, küsis 8 eurot, andsin kümme) ja selgitas veel asjaolusid. Oleks ju võinud teha nägu, et töötas tund või kaks ja kasseerida 20, 30 või 50 eurot, kuid ei. Jutt läheks liiga pikaks, kuid lühidalt öeldes tegi ta järgmine kord ära ka minu auto esipiduriketaste ja klotside vahetuse umbes samas stiilis, muretult ja väga kiiresti ning ...20 euro eest. Nii et on ka väga korraliku suhtumisega ja ülisoodsaid tegijaid, pole midagi nii, et garaažitöökodadest kvaliteeti ära oota. Kahjuks ei saa ma selle firma nime öelda, sest muidu võidakse mind siin selle firma omanikuks arvata. Vabandan, et teemast mööda, lihtsalt siiamaani mõtlen selle asja peale.