Sai ostetud elus esimene tutikas auto ja selleks sai uus Berlingo III. Kõik jutud: comfort sisu, kiirusehoidik, kont, jms. Minu ootused sellest autost purunesid peale 20km sõitmist, sest autol kostub tagant närvidele käiv klobin. Tänaseks olen selle probleemiga pooleteise kuu jooksul 4 korda garantiis käinud. Tagumised amordid vahetati ära, aga tulutult. Lõpuks läksin vestlema sellel teemal Vehost mingi vähe tähtsama ninaga. Tegime proovisõitu ja öeldi, et koliseb jah aga see ongi nende autode eripära. Krt.küll ma ostan tutika 2011a. auto 15600€ eest ja saan selle eest koliseva auto. Samuti on selle sama probleemiga käinud teised nurisemas aga teha ei ole midagi. Öeldi veel, et teeme helisummutuse aga seda nemad ei kompenseeri. Siit siis küsimus selle auto omanikele kas kellegil on seda probleemi ette tulnud ja kui on, siis kas on lahendust välja pakutud või olete lihtsalt harjunud sellega nagu minul Vehost soovitati?
Ennem , kui paanikat tekitad vaata üle, mis su autos lahtiselt vedeleb. Tulekustuti, tööriistad, turvavööd kobisevad vastu plastikut. Kõik need võivad lahtiselt olles kobinaid tekitada.
Berlingo III kolisebki uuesti peast kohe. Eriti jube saab see olema talvel. Sellepärast saigi teine automark valitud. Kas proovisõitu ei teinud enne , kui ostsid?
Kõigepealt vaata mis auto ostsid.
Asi ongi nii et need odavad junnid kolisevad ja nagisevad .
ja kõik prantsuse autod ,sellepärast et odavalt tehtud . 6 aastat vana Mb Sprinter ei nagise poolt ka nii palju kui tuliuus Peugeot Boxer.
isiklikult soovisin osta tuliuut Peugeot ,käisin proovisõidul ja oh jumal ..
täiesti ebamugav juhile ja uus auto salong nagises. otseses mõttes jooksin minema .Lõpuks ostsin kasut Mb ja ei kahetse seda . kui vaadata kui palju Prantsuse autod lagunevad(kõik sõbrad uhavad Boxer ja Jumperitega) siis tunnen kaasa nende käkkide omanikele.
Prantslane va lontrus mõtles ka esisillaveo välja, no on ikka lontrused küll! Mida veel, äkki siis juba ka tagavararatta vedu!?
Konjakid ja veinid on neil tasemel, aga autodega kõlbab vaid romurallit läbi viia! Miks nad kurat oma liistude juurde ei jäänudki?
tegelikult ei teinud ma teemat selleks, et hakataks ilkuma, et on ikka loll, ostab Citroeni. Kõik ei ole nii rikkad, et osta MB või Audi toodangut. Enda arust tegin teema Citroeni foorumisse ja lootes, et just Citroeni autoomanikud seda teemat kommenteeriks.
Proovisõitu tegin aga ainult asfaldi peal. Ei jõudnud prooviautot erinevates olukordades katsetada. Kõige toredam ongi see, et täna Vehost öeldi mulle otse välja, et selle auto omapära ongi kolin ja garantii korras seda välja ravida ei saagi, et tuleb harjuda. On ikka suhtumine. Auto ostmisel ei maini seda aga keegi, et arvesta sellega, et sellel automudelil on omapära. Olen veendunud, et ma poleks seda ostnud. Eks tuleb asi suurema kella külge panna. Teistele selle mudeli osta soovijatele lihtsalt teadmiseks.
Sa pole ainuke. Ka mul(küll Peugeot) teeb tagasild Experdil naljakat häält ja üsna uuest peast saati ning siiamaani. Tal on tagasild samasugune nagu Audidel ja Volksudel kohatav, kuid amordid on poollamaskil olekus ja vot need häält teevadki. Siiamaani on nad ka tehniliselt parimas korras. ls 360 000 km. Kusjuures halval- aukus- teel isegi ei kolise, vaid lainelisel teel hakkab oma juttu vestma;-). Olen harjunud ega pane enam tähele. Muud auto eelised kaaluvad tugevalt üle.
Minu berlinksil koliseb/lõgiseb parempoolne tagumise ukse klaas kehval teel. Kui seda keegi käega natuke toetab on vaikne. Tundub, et see on peaaegu ainuke kolisev/häiriv element. See kolises kohe algusest peale natukene aga nüüd hakkab häirima, peab midagi ette võtma.
Ma ütleks, et selle raha eest on siiski liikurvahendit küll ja veel. Hea öko ja mahutab palju. Sõitke mitmekesi, selgitage välja kolina põhjus, likvideerige see ja ongi OK. Kui võtta sama varustusega Caddy, siis maksad küll kolmandiku rohkem aga ei pea autot ise "lõpuni ehitama".
Prantsuse kaubikud on õudus kuubis.Sõidan Jumperiga 110 000 ja lagunenud on juba pool bussi.Konditsioneeri ei suutnud isegi Veho garantiiajal korda teha.Nüüd kui kõik tuleb ise kinni maksta on pidamine õige kallis.Ei valiks iialgi enam seda marki.Kuigi on ekonoomne ja suht mugav.Aga kvaliteet alla igasuguse arvestuse.Mida vahetanud olen ei hakka siia üles kirjutama.Ühest lehest ei piisaks.
Need kobinad tulevad eest.Omal nüüd 85000 km läbi uhatud.Kolises ka algul.Sai käidud Tartu esinduses ja Laagri Vehos,öeldi,et nii peabki olema.Viimane hooldus sai siis tehtud Rakvere Topautos.Vahetati ära esimesed stabika kondid,amordi tugilaagrid ja sarniirid.Peale seda auto ikka väga vaikne.
Minu omal on esiots vaikne, seal on korra küll mingi klobin tekkinud vahetult enne garantii lõppu, kuid siis vahetati amordi puksid ära ja peale seda on jälle vaikne. Koliseb ainult see parempoolne keskmine küljeaken ja natuke tagasillas midagi aegajalt mis väga ei sega, küljeaken segab.
Kontrollisin üle, kruvid kinni. Seal on üsna kehvake plastik kinnitus, ega seal väga ei julge neid kruve peale keerata. Klaasi kinnitus on lihtsalt üsna nõrguke, klaas ise on ju suur ja raske. Lisaks on klaas tihedalt vastu tihendit aga sellest ei piisa.
Käisin proovimas ja hakkas meeldima. Olen vaadanud kallimaid sõidukeid siiani.
Berlingo hinna ja sellest eest pakutava auto suhe on väga hea. Ma pole tegelikult midagi ligilähedast selle raha eest leidnud.
Pean natuke aega võtma, et ennast selle kaubikukujuga harjutada ja et kõike soovitud lisavarustust ei pakuta.