Nonii, mida head või halba oskab keegi sellise auto kohta öelda nagu Suzuki Swift? Oleks tahtmine osta mingi selline pisikene ja ökonoomne auto, mis ei näe samas päris tavapärane välja, hea kooli kärutada :D
Leidsin siit 2006.a Swifti hinnaga 5300, mis te sellest autost arvate?
Igatahes ei tunne kedagi, kellel oleks isiklik kokkupuude Jaapani autoga.
Ette tänades :)
Ei oska midagi halba selle auto kohta kosta. Endal ka 2006 a. mudel olemas, väikeauto kohta ikka mugav, liikluses teistele jalgu ei jää, ökonoomne. Oleneb muidugi kui raske jalaga oled. Kui suuremaid pampe vedada vaja siis pakiruum jääb küll tiba tillukeseks ja neljakesi autos sõites 1,3 mootoriga on auto kiirendus üsna uimane. 5 aastaga, aastaringselt sõites pole ka suuremat remonti vaja olnud teha, arvestades Tallinna tänavate ebatasasust. Teel püsib hästi ja teetunnetus on suurepärane. Kui mõtted antud margi soetamise kohta liiguvad, siis kiidan julgelt heaks.
Sellise raha eest saaks endale osta korraliku Audi või Volksu mis on vähe ruumikam muidugi ka vanem.
Swift on hea mõninga töökindluse poolest aga 1.3 mootorid söövad samapalju bena nagu 1.8T mootoriga isendid.
Neil on kütusekulu suht suur tegelt.
Kui juba vaadata neid pisemaid Kiasid kas või millel on 1.3 mootor peal või Hyndai Getze.
Ühel tuttaval on Getz ja linnas alla 9 või kümne ei mängi ja hästi rahuliku sõidustiiliga on. Autol ka midagi viga pole..
Imelik isegi.
Kuula veel hülge möla...maanteekulu väikesel ja suurel mootoril on ühte suht sarnane (vahe suurusjärku 1 liiter väiksema kasuks), linnakulu vahe on oluliselt suurem. Tingimuseks, et sa sõidad maanteel lubatud 90kmh piires. Suurematel kiirustel hakkab kuivab vahe kokku või võib ka suuremate kasuks tulla.
See et tuttava kets alla 10 liitri ei oska võtta, näitab seda, et kas tuttav ei oska autoga kohe üldse sõita, või on ketsil midagi viga, aga teenindus ei oska seda viga üles leida. Minu 1.2 mootoriga masin (mitte getz) sõidab linna ja maantee keskmiseks 7 liitri kanti, puhas maantee 6 kanti. Enamuse aega 2 täisinimest ja 2 last pardal, pagasiruumis ka päris palju kola.
Minu masin on universaal, täpselt sama mootoriga sama aastakäigu luukpära võtab teise juhi käes vähemalt liitri rohkem. Vahe tuleb sisse sõidustiilidest - mina vahetan käiku küllalt madala pöörde juures, teine mees laseb mootori tüki enam pöördesse. Eks tema masin liigub jälle sellevõrra äkilisemalt edasi.
10 liitri kanti kulu olen näinud vaid talvel suure külmaga külma mootoriga lühikesi otsi sõites. Samas näiteks nööri otsas ford transitit vedades oli kulu maanteel ca 12-13l/100km kohta. Kiirus 70-80kmh ja hing paelaga kaelas. Ehk siis pukseerimisel on suurem mootor ökonoomsem ja igati mõistlikum. Selleks aga, et isiklik tagumik kooli või tööle vedada ei ole mitte mingit mõtet vana passatirimakat endale kaela võtta, eriti veel arvestades et tegemist ei ole vähemalt veermiku osas just töökondla autoga.
No ja parkimise osas on siuke väike ideaalne, muideks eelis sirutub ka välja nt praami järjekorras. Olen isegi Saaremaa praami peale saanud järjekorras ca 5 seistes ja kuna praam oli nii täis, et jeebid ja muud suuremad peale enam ei mahtunud, siis väike auto mahtus ilusti ära. Linnas ja lühemate otste jaoks ideaalne pill. Euro pealinnas vuravad pintsaklipslased Smartidega linnavahel ringi.