Smart

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Kas diisel või bensiin?

rhannes13
11:19 14.08.2011
Olen ostmas 2009 aasta smarti ja valikus on diisel ja 500euri odavam bensiin. Varustus on sama ja läbisõit ka sarnane. Mõlemad on 1L mootorid. Bensiin on mhd 52kw ja diisel cdi 33kw.
Kes teab vastake, kes arvab siis arvake mujal.
Munakell
06:30 03.02.2012
Diisel on 700 kopikatega kuubikut ja sama, mis on tootmises alates 98 aastast. Tõenäoliselt on see mootor õnnestunud ja kolikub 2007 ja üles autodele. Bensukad on kõik täiesti teised, mis oli tootmises kuini 2006 aastani.
Kas bensukas või disla, see pigem sinu oma otsus. Bensukas soeneb kiiremini, aga ilma turbota mootorid on veidi nõrgukesed. Disla on väga töökindel. Omal on sama mootoriga auto. 250 000 on läbi sõidetud. Käivitub iga ilmaga, liigutab autot suht reipalt. Õli olen vahetanud alati enne, kui 10 000 km läbi saab sõidetud, õli peab korralik olema.
Bensukas on neile, kes vähe erksamat sõidustiili harrastab ja kiirelt sooja talvel autosse soovib.
Pigem suurim küsimus smardi valikul on, kas roolivõimuga või mitte. Kuna roolivõim on lisavarustuses, siis kasutaud auto ostmisel olex soovitav vaadata ikka roolivõimuga masinat. Kui tahad vähe laiemat rehvi ette, siis tükib rooli keeramine raskeks muutuma. Oma autol on ees 195/45/16 ja vahest linnas kuival teel manööverdades tundub rooli keeramine veidi pingutust nõudev.

AS
09:16 03.02.2012
Kõik on maitse asi aga kui ise valiks meie kliimasse väikest, siis pigem Fiat 500, samuti väga omapärane masin ja oluliselt etem kui Smart, eriti sõiduomadustelt, Smardist reipam. Soovitan United Motorsis proovisõidul ära käia ehk hakkab meeldima.
Smardi diislist ei tea midagi kui vaadates seda, et ta on 2 klpi tehnikas, siis peaks olema töökindel küll. Küttekulu bensukaga on vist erinevus max 1-2 liitrit.
Lisaraha eest võid ka Webasto osta, sinna läheb päris pisike mudel.
Aga see kõik vaid minu arvamus, endale meeldis Fiat 500 rohkem.
a vat
10:11 03.02.2012
Smart mootorid pole kunagi töökindlad olnud (eriti bensukad),vanematel autodel on orig 100 tuh läbisõiduga mootor juba küps ja õgib palju õli.
paari aasta vanuste kohta aga kogemus puudub .
MunaPea
21:43 03.02.2012
Smarti ostab enamalt vähe teisma mõtlemisega inimene. Kui mina peaks valima uuesti, siis vimast valikusse pakutut viatti ei ostaks ma iial. Olen see, kes ostis lisa auto vajadusel ühe auto juurde. samrdi loomulikult. Tõenäpliselt ei aja ma viimaseni ratsionnalsut taga, samas samrt teeb kõik minu vajadusele vastava sõidu ära.
Smardist siis veel. Bensukad ei kesta siis, kui kasutada kehva õli, vahetada seda harva, kasutada sõidukit mitte tema ehituslikul eesmärgil. Kui kasutada seda vanemat 590 kuubist õieti kestab see ka 200 000 km. Linnas sõidab üks punane muna ringi, mis oli vist 160 000 km ees ja auto on täiseti korras samas olen näinud alla 100 tuh ees autot ja on mädanenud räimega suht sarnane.
rhannes13
19:06 12.02.2012
Suur tänu kõigile, valisin diisli ja siiamaani olen rahul. Talv on ka suht hästi sujunud lamell rehvidega ja soojaks läheb hästi ka -25 pakasega.

http://www.smartpartsgermany.com/