Õppesõit ja autokoolid

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Sõidueksam Rapla arkis

gerda18
12:14 31.08.2011
Kuidas sealne olukord on? Millised autod üldse on ja kas tasub sinna tegema minna?
Nimelt ma muidu olen Tallinnas 3 korda juba teinud ja läbi kukkunud ja siis viimane kord veel eksamineerija ütles umbes, et ma ei oska üldse sõita. Mees mul väidab, et oskan..sõidan muidu koguaeg tema autoga..seega jah Tallinna enam minna ei tahaks.
vastus sulle
13:14 31.08.2011
Autod on igalpool samad, aga soovitaks minna Paide arki.
gerda18
14:45 31.08.2011
0863
12:27 01.09.2011
>>Nimelt ma muidu olen Tallinnas 3 korda juba teinud ja läbi kukkunud ja siis viimane kord veel eksamineerija ütles umbes, et ma ei oska üldse sõita.

Eksamineerija on näinud tõenäoliselt tuhandeid sõitjaid, su mees mõndakümment. Miks sa arvad, et su mees on pädev hindama su juhioskust? Võib-olla ei oska ta ka ise sõita?

Ja mis põhjustel üldse läbi kukkusid? Kiiruseületamine? Suuna mitte näitamine?
gerda18
13:28 01.09.2011
Ma lihtsalt küsisin Rapla olukorra kohta, milleks siin nüüd norid. Kui vastata ei oska siis ära üldse sõna võta. Miks sa mu meest nüüd kritiseerid. Imelikud inimesed ikka.
.................... .........
22:20 01.09.2011
Kui eksamineerija sind Tallinnas (või ükskõik kus mujal) läbi ei lase, siis sellel on järelikult põhjus. Keegi ei kukuta sind niisama oma lõbuks läbi, et las ullike käib ja maksab. Võta parem lisatunde ja proovi uuesti. Tean küll, et see on tüütu ja kulukas jne, aga parem oma vigu teada ja neid parandada, kui liikluses hiljem teiste eludega katsetada. Ei ole need inimesed siin foorumis imelikud midagi.
gerda18
10:39 02.09.2011
Ma tean oma vigu ja ega ma polegi õelnud, et ta mu põhjendamatult läbi kukutas. Tahtsin ju lihtsalt teada olukorrast Rapla arkis!
R.K.
10:45 02.09.2011
kui sa Gerdakene arvad, et Rapla argis ei teata sinu kolmest läbikukkumisest midagi, siis eksid kõvast. üldiselt eriti ei sallita selliseid proovijaid, kes otsivad lihtsamaid teid. võid päris kindel olla, et kui lambist ükskõik millises Maanteeameti büroos eksamit lähed tegema, siis see ei jää sulle mitte viimaseks selle asutuse külastuseks. soovitan soojalt enne võtta mõned sõidutunnid ja linn läbi sõita. usu, Raplas on küllaga kohti, kus sind läbi kukutada. Rapla kohta veel nii palju, et seal vist momendil suur segadus teede ehituse tõttu.

mis nüüd sinu mehe ja eksamineerija eriarvamusse sinu sõiduoskuse kohta puutub, siis jah, sinu mees on kõige ilusam, kõige targem, kõige julgem jne jne. sinu mees oskab maailmas kõige paremini autot juhtida, oskab teiste sõiduoskust hinnata, aga ainult oma oskuste tasandil ja ainult sinu silmis.
gerda18
11:11 02.09.2011
Vabandust, et üldse midagi küsisin...
R.K.
11:30 02.09.2011
ei no küsida võib ikka, aga kui enesehinnang nii kõrge ja valulävi nii madal, siis jah, minus tekitab kahtlusi, kas sa üleüldse autorooli sobid.
Raplast
12:46 02.09.2011
Rapla ARK-is on eksami sooritamine üsnagi keeruline. Eksamineerijad hindavad seal väga rangelt ja juba väikese sõiduvea korral kukutavad läbi. Eriti verised ollakse mujalt eksamile tulnute suhtes. Ühesõnaga-ei soovita sinna eksamile minna.
wittwart
21:20 02.09.2011
Rapla ARK-is ei ole sõidueksami sooritamine kuidagi raskem kui ükskõik kus kohas mujal! Kui liikluseeskirja ei riku, teistel jalus ei tolkne, sõnaga- liikluses toime tulla oskad, siis on eksam läbitud. Kui aga mitte, siis tasuks teistega arvestav ja ohutu liiklemine ära õppida! Miks peaks mõni eksamineerija, kelle allkirjast sõltub, kas liiklusesse ilmub liikleja või säärane, kes vaevalt auto juhtimisega hakkama saab, tegema enesele etteheiteid kui mõni säärane oskusteta juht kusagil mingi õnnetuse põhjustab või teisi liiklejaid takistab ja ohustab? Eksamineerija teiste inimeste elude arvelt kompromisse teha ei saa, seda õigust temale antud ei ole!
on nii
23:21 02.09.2011
Ära aja mulli! ARK`is on eksamineerijatele antud korraldused mida nad peavad jälgima muidu jäävad tööst ilm. Sellepärast kadus Saue ark ja Rapla allub ühisele süsteemile - Saue-Tallunn-Rapla.
mursik1
21:06 02.12.2011
Minu arvamus on, et kui plaanid edaspidi Tallinnas sõita, siis ei soovita kuskil väiksemas linnas eksamit teha. Jah, sõita on võib-olla lihtsam ja saad kergemalt load, kuid load ju ei sõida. Ikka on vaja sõit korralikult ära õppida. Kindlasti peab reeglid endale selgeks tegema, siis pole ka sõita keeruline. Kirjutan seda enda kogemusest. Ma ise alustasin 5 aastat tagasi täiesti nullist Tallinnas. Algus oli jube raske, sõidutund algas Tabasalu ringi juurest bensukast, seega pidin läbima iga kord Tallinna kõige raskema ringristmiku. Lisaks hullult platsisõitu, mis tegelikult on hiljemas sõidus tohutult kasuks tulnud (mõtlen siin parkimist kui näen kuidas nähakse vaeva auto joonte vahele saamisega). Tallinna ARK-is tegin teooria ära esimesel korral ja sõidu alles kolmandal. Esimesel korral olin jube närvis, teisel tegin 3 viga - kukkusin läbi. Kolmandal korral võtsin asja rahulikult. Ja kohe kui load käes hakkasin Tallinnas sõitma, siiani olen sõitnud avariideta ja puhaste lubadega.
Eksmit tule, saad ka Tallinnas läbi. Soovin edu!

mursik1
21:06 02.12.2011
Minu arvamus on, et kui plaanid edaspidi Tallinnas sõita, siis ei soovita kuskil väiksemas linnas eksamit teha. Jah, sõita on võib-olla lihtsam ja saad kergemalt load, kuid load ju ei sõida. Ikka on vaja sõit korralikult ära õppida. Kindlasti peab reeglid endale selgeks tegema, siis pole ka sõita keeruline. Kirjutan seda enda kogemusest. Ma ise alustasin 5 aastat tagasi täiesti nullist Tallinnas. Algus oli jube raske, sõidutund algas Tabasalu ringi juurest bensukast, seega pidin läbima iga kord Tallinna kõige raskema ringristmiku. Lisaks hullult platsisõitu, mis tegelikult on hiljemas sõidus tohutult kasuks tulnud (mõtlen siin parkimist kui näen kuidas nähakse vaeva auto joonte vahele saamisega). Tallinna ARK-is tegin teooria ära esimesel korral ja sõidu alles kolmandal. Esimesel korral olin jube närvis, teisel tegin 3 viga - kukkusin läbi. Kolmandal korral võtsin asja rahulikult. Ja kohe kui load käes hakkasin Tallinnas sõitma, siiani olen sõitnud avariideta ja puhaste lubadega.
Eksmit tule, saad ka Tallinnas läbi. Soovin edu!

neiu45676
14:37 27.04.2016
Autokoolis käisin tallinnas aga eksami tegin raplas. Enne eksamit käisin Aire Tammik autokoolis. Suurepärane õpetaja. Näitas kõik raskemad kohad ära. Minule piisas 2 tunnist. Eksam esimese korraga sooritatud kuigi ei pea end kõige paremaks sõitjaks. Rapla väga hea koht eksamiks, kui soovid eksami sooritada rahulikult.
RometOgar202
17:27 19.05.2016
jama aind selles et raplast võib ark minema minna. praegult kahe otsaga asi kas lähvad või mitte
1
17:47 19.05.2016
Võõras linnas eksamit tehes, peab eriti tähelepanelik olema, eksaminaator võib seal oma keerulistes kohtades läbi kukutada.Tallinnas sõiduõpetajad enamasti tutvustavad keerulisemaid ristmike ja nö nipiga kohti.Soovitan enne seal autoga natuke ringi sõita, koos kogenenud sõitjaga (mine mehega raplat avastama) :)
1
17:48 19.05.2016
5aastat vana teema....loodan et oled oma load kätte saanud