Igapäevaselt märkasin, et antud kodanik ei olnud oma auto parkimisega joonte vahele väga näinud palju vaeva näinud. Ükskord võtsin vaevaks ja tegin tal autosse sisenemise keerulisemaks ja sellest ajast saati on suutnud end joonte vahele parkida.
Väga õige teguviis!
Minu maja juurde tavatses ka üks tiblastani devuuška oma BMW limusiini nii parkida, et 2 parkimiskohta naksti läinud. Kaks korda parkisin tal juhiukse totaalselt kinni, nii et ta pidi oma miniseelikuga autosse teiselt küljelt ronima ja ennäe imet, inimene õppis ja nüüd pargib ilusti :)
pigem paistab, et pildil auto omanik on parkinud selle pärast nõnda suure vahe parempoolse autoga, et vältida üksega saadavaid täkkeid. mina oleks tema asemel muidugi võtnud vasakpoolse koha ja parkinud seal üle joone aga eks igalühel oma maitse.
Mina olen ka sellist õpetust mõnele andnud. Aga sellega see asi, et inimene hakkab juhiuksest jõuga sisse pressima ja teeb ka minu autole viga. Seda asja saab välistada nii, et tuleb lasta nii lähedale, et peeglid koos. Siis ei teki tahtmistki juhipoolt siseneda.
Viimati oli selline juhus Tartu Eedeni parklas. Parkisin ühe bemari kinni. Üle keskuse siis hõigati minu auto numbrit ja läksin asja vaatama. Mingid põkid venelased olid ja siunasid, et sto eto. Ütlesin et moja avto nahoditsa normalna ja kõndisin rahuga minema. Ise vaatasin siis vaikselt nurga tagant. Päris kihvt oli vaadata, kuidas juht pidi kõrvalistuja kaudu sisenema.
Aga jah, nagu eelpool mainitud, siis mõni juht võib vastutasuks mõne kriimu kogemata autole jätta sellise kinniparkimise eest. Aga ega ma põe, vana 95 aasta masin.
Aga sa ei arvesta võimalusega, et äkki oli Renaulti kõrval ennem teine tont, kes oli valesti parkinud... mistõttu tuli renault ja parkis ennast järgmisele võimalikule kohale. Ning ta ei pidanud seda valeks kuna temast järgmine koht ( sinu koht ) oli viimane ning seal oli ruumi niivõinaa.
Seega - sa blokeerisid inimese, kes võib-olla parkis just sedasi, et mahuks veel üks auto parkima ?
Hea, et ise pole selliste kinniparkijate otsa sattunud. Aga kui mul tõesti oleks nii, et pargin nii tänu teisele autole ja tunni pärast kui olukord parklas on muutunud ja keegi nimelt niimoodi kinni pargib. Siis pikemalt mõtlemata teeksin sellisel "õpetajal" suu hammastest puhtaks!
Lollusele peaks astuma vastu tarkusega mitte lollusega. On efektiivsem. Mõned inimesed ongi viletsad autojuhid. Kui juhid tähelepanu siis üritavad ka ennast parandada (enda kogemusest sarnase olukorraga) ning probleem laheneb. Kõigil jäävad autod terveks ja hambad suhu.