Lexus

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Lexus RX400h - 2007-2008 hübriid

andresmartin002
09:25 26.11.2011
Tere.
Otsin hetkel linnamaasturit. Erilist eelistust ei ole, aga pigem ostaks 3-4 aastat vana luksusbrandi (endale meeldib, seest mugavam) kui mõne uuema säästuka. Hinnapiir oleks 20-25k.

Endale meeldiks toyota brand, aga LC ei taha.

Olen vaadanud lexuseid ja küsimus. Kas pigem valida hübriid või bensiinikas. Naine sõidaks ca 20k aastas, seega bensiini ja hübriidi aastase kulu vahe oleks ca 600l (kui ma õigesti aru olen saanud). Hinnavahe neil aga suur ei ole.

Küsimus on pigem selle kohta kas kellelgi on kogemust üldse hübriididega ja nende akude jms:
Kas on oht, et on midagi väha valesti mille parandamine on kallis?
Mida uurida kasutatud hübriidi puhul?

Aitäh

Margus Veike
23:43 25.09.2012
Uuendaksin teemat .
Soovin samuti osta Lexuse Rx 400 hübriidi.
Aastast 2007-2009.
Mida silmas pidada.
Olen kuulnud, et Eestis pole veel ühegi Lexuse akudega mingit probleemi olnud.
Äkki on siin keegi teadjam ja oskab öelda mida peaks kontrollima või siis
eriliselt tähele panema.
Tänud ette.
400h
08:26 26.09.2012
ise liigun 2005a mudeliga juba 2,5 aastat, üldse ei kurda. Akuprobleeme pole kuulnud isegi Priustel algusaastatest. Väga hea dünaamika linnas max 10l/100km. Kallim hooldus oli 150 000km, hammasrihm ja jutud, 700eur. Muidu liigub hooldusest hooldusesse. 6000km välisreisi keskmine kulu 9l/100km.
08:33 26.09.2012
9l 100le? mis mõte sel hübriidsusel siis on?
siis saab
08:45 26.09.2012
andresmartin
09:42 26.09.2012
Veidi hoiab ikka kokku, ilma hübriidita RX võtab veel rohkem. Ja tõmme on parem ikka.
Päris säästlikud on uuema põlvkonna omad (2011 lõpp), uue kerega. Nood võtavad 6 sajale.
Margus Veike
10:09 26.09.2012
to 400H

Kas oled täheldanud akude mahutavuse vähenemist?
Kuidas see nn libanelivedu talvel tundub.
Mul siiamaani olnud Crv ja libedaga suht ok.
Tänud.
andresmartin
10:21 26.09.2012
Hei
Tead akudest ei saa aru. Ta ju enamus aega sõidab ikka bensiiniga, ainult siis kui väga aeglaselt. Samuti kui kiirendad siis on nii bensiini- kui elektrimootorid töös. Võibolla seda saab kuidagi mõõta, aga ma ei ole eriti tahtnudki uurida (mul on 2009).
Mis puutub neilvedu siis - seni kõik ok. Isegi läbi selle vastiku lume ja lörtsi sõitis OKlt eelmisel aastal. Ma ei kihuta muidugi ka nii palju, pereauto ikkagi :) Varem oli Volvo XC90 nelivedu ja ei tunne küll et 400h oleks halvem.
AS
10:40 26.09.2012
Seda autot tasuks osta vaid perioodile kui teatud osadele tehasegarantii veel kehtib, sest on osasid mille hinnad on müstilised ja kui garantiid pole, siis teeb see omaniku ikka väga kurvaks. See masin tahab ka väga korralikku hooldust ja ülelaskmist ei salli. Säästu pakub see vaid linnasõidul, maanteel on samasugune õgard nagu teisedki, eriti kui kiiremini sõita.
11:18 26.09.2012
hübriidi eesmärk on jah vähendada linnatsükli kulu. samal põhimõttel toimib ka prius- linnasõidud on enamuses elektrimootori toel. seni kuni aku seda suudab. kui inimene elab ja liigub põhiliselt linnas, on hübriidi omamine mõtekas. iseasi, kas mingi suure maasturikolaka puhul see kehtib. kui sõidetakse enamuses pikki otsi, ei tee elektrimootor maanteel eriti midagi- vaid möödasõitudel aitab kiirendada. pika otsa puhul on suur ja mugav auto loomulikult õigustatud. kui liigutakse rohkem maastikul, ei saa neliveo vastu miski. aga palju on meil selliseid tundraelanikke, kes tõeliselt vajaksid taolist liikurit? ja üks õige maainimene ei osta selliseks puhuks luksusmaasturit. seega hübriidluksmaastur- kellele suunatud toode see on?
Margus Veike
12:15 26.09.2012
Plaan siiski sõita just linnas, vahetevahel tuleb ka maanteed sekka.
Crv ga tuleb mul linnakulu isegi 13 l. sajale.
Pisut palju eriti veel kui mõelda kui uimane see Crv on.
Sellepärast just vaatangi hübriidi.
Kuna olen kuulnud Lexusest enamasti head siis tekkiski plaan just selline masin osta.
Tänan teid vastamast.
Kui kellelgi on midagi veel huvitavat lisada selle konkreetse mudeli kohta siis palun.
andresmartin
17:32 26.09.2012
vastuseks üle-eelmisele: eks ta olegi suunatud linnainimesele, kes maastikule ei roni, aga kellele meeldib kõrge ma auto turvalisuse mõttes. Sest linnas vaevalt üle katuse käid, küll võib aga mõni sisse põrutada ja siis on kõrgem auto parem. Ja mahub ka palju asju.
r5
19:30 26.09.2012
Küsimus kuidas,kas hübriid autod aku amortiseerumise järel ilma akuta sõidavad?
Margus Veike
13:45 29.09.2012
http://www.youtube.com/watch?v=PZ4KCm0DEzs&feature=relat
ed

Vaadake palun seda videot.
Seal väidetakse midagi mis tuleb vahetada peale 200 000 kilomeetrit.
Ei saanud hästi aru aga midagi akudega seoses.
good luck
13:15 30.09.2012
inverteri vahetus:
One bonus is that the inverter coolant is recommended to be replaced at 128000KM.

inverteri maksumus:
$10 000
400h
09:41 02.10.2012
Võrdlus CRV-ga väga hea. Kas oled üldse proovinud 400h või lihtsalt vaatad kuulutusi? Mine võta Lexusest proovisõiduks mõni müügilolev paariks tunniks. Usu- sa ostad selle ära. (jutt käib uuemast 2007-CRV kogemusest).
Sai käidud vaheldumisi minu 400h ja tuttava CRV-ga Riia ja Vilniuse otsi. Talvel lörtsiga sai lauges kurvis naisterahva käes CRV külglibisemisse, tagavedu haakus liiga hilja (ilmselgelt juhtimisviga ka).
400h tagavedu koos momendiga on tänu el.mootorile hetkega olemas.
Mugavus-mulle meeldib reisidel autos magada ja tagaiste siledaks põrandaks+2m pikiruumi asemeks 10cm paksuse äärest ääreni madratsiga, katuseluuk sääsevõrguga+nupust avanev-sulguv tagaluuk=võimas tunne silmad lahti teha ja vaadata Nordkapil maailma lõppu.
Võimsus vs kütusekulu:
räägime siin sama dünaamikaga ja sama suurtest autodest. Ja räägime oma kütusekulust ka reaalsetest numbritest. Kui ma tahaks(olen katsetanud) saaks ka linnas hakkama 6l/100km aga ma ise ei kannata sellist "vanaisa" sõidustiili välja. Naine mul sõidab 8-9l/100 linnas, ka nii ei viitsi ma ise eriti sõita.
Maanteekulu gps kiirustel-mitte spido,
lisaks on minu autol rehvid 255 laiusega tehase 235 asemel.
Kes selle peale naerab, teeb oma autoga samad katsetused ja naerab siis tuule- ja hõõrdetakistuse pinna suurenemise mõjust kiiruse suurenemisele.
90- 8l
100 - 9l
110 -10l
130 -11l
hardcore andmine läbi Poola+Saksa kiirteed max 200km/h - 13-14-15?l
Remont:
Mul oli 2a extragarantii, osutus mõtetuks 12keek maksmiseks. Siis kartsin ise ka, et mis siis saab kui...
Nüüd käin vaid "õlivahetustempleid kogumas", vead, mis defekteeritakse-kõrvaldan ise. Olemas on igasugused juhised ja tehnika peale elektrimajanduse on kõigil RX 2gen 4wd sama. Viimane töö oli 2tagarattalaagrit(usast+impordimaks=220eur),kettad,klotsid,s
eisupidur. Võrreldes esindusega hoidsin kokku min 500eur. Laagrid koos rummudega 4 poldiga- lihtne, õpetused koos piltide ja pingutusnumbritega netis. Ebays remont-cd u30 usd(lätlane müüb)
Inverter:
eelpool olev link on vanast ajast, Toyota tunnistas 6/29/2011 tehaseviga algusaastate 2005-2007mingi ajani autodel ja vahetas tasuta ringi, ka tagantjärele (recall involves about 45,500 Highlander Hybrid and 36,700 Lexus Rx 400h vehicles. In rare instances, the fuse of the power supply circuit could blow when the transistor is damaged. If this occurs, the hybrid system will stop while the vehicle is being driven, and the vehicle will coast to a stop.If you have previously paid for to have the IPM in the inverter assembly replaced to address this specific condition, please contact your Lexus dealership for reimbursement consideration.)
Alates 2007 on kasutusel vingemad inverterid.
Aku:
Sõidan elektriga max 50km/h ja max 2km. Piisav, et kulgeda foori taga või ummikus ilma sisepõlemismootorita. Oravad jooksevad kõrval ja toovad pähkleid. Free Willy!
Kes tahab akudest rohkem teada: http://www.greenhybrid.com
Ise mõlgutan mõtteid paigaldada lisa-aku, mis pikendab sõiduulatust ja on laetav 220V. See toidab siis sõiduakut. Aga hetkel pole igapäevast 220V võimalust ja plug-in hybriide veel bussirajale ei lasta.

Hübriidi mõtekusest võiks argumenteerida küll, algatuseks pange mõni masin võrdlusesse. Omalt poolt panen Q7 4.2tdi, talvel 20l/100 linnas (max 10km otsad)suvel 12-15 linnas, fooritaga ja ummikus pidev V8 diislimüdin-alguses tore, pikapeale hakkab ära tüütama. Kui poleks võrdlust hääletu masinaga, ei oskaks seda häirivaks teguriks lugeda. Kehtib tõenäoliselt kõigi diisel parketimaasturite (mida on ka 400h) kohta.
400h
11:05 02.10.2012
Kui VIN koodi lõpp alla selle:
Lexus 06 Rx 400h 4wd - Ending in 60036526* - (mid 2007 service bulletin in their system.)
Inverter assy, w/converter G92A0-48020 (2005-2007)
asendati G92A0-48080 (2008-2009), seda silti peaks olema kapoti all näha.
(ma ei viitsi vaatama minna)
siis alates jaan 2012 vahetab Toyota Co. kas aladimenseeritud komponendid invertori sees välja või siis kogu inverteri.

Kellel veel isu inverterijuttu ajada vaatab pilte ja loeb vene keeles ise, mis loom on inverter ja kuidas see legoks käib.
http://club-lexus.ru/forum/viewtopic.php?t=42477&postday
s=0&postorder=asc&start=30&per_page=15

Lexuse hoolduskava ei näe ette inverteri jahutusvedeliku vahetust.(eelpool inverter coolant).
Samas võiks ennetuseks umbes 5-6 liitri INVERTERI-TRANSMISOONI jahutusvedeliku vahetus 150 000km koos el.tsirkulatsioonipumbaga tagada muretu elu järgmised 5a ja 150 000km. tehtud.
Margus Veike
08:33 05.10.2012
to 400h

Tänud sulle ülevaatliku info eest.
Margus Veike
12:06 08.10.2012
to 400h

Kas teiega kontakti saaks?
400h
12:11 08.10.2012
RainerVa
16:49 16.05.2013
Kui suured erinevused on 400h ja 450h vahel?
Meil endil 2010a 450h ja oleks privaatsemaid küsimusi kui tohiks.
To: 400h (registreerimata)
10:58 04.08.2013
Mida Sa pead silma lisaaku all? Kas sisuliselt siis hübriidi aku mahu suurendamist?
Netist leidsin ka Priuse kohta selliseis soove(ideid), kuid väidetavalt ei ole akut võimalik näppida, kuna aku/mootori tööd kontrollib kompuuter. Uuematel Priustel on laadimise pistik juba olemas ning hübriidi aku on võimalik vooluvõrgust laadida. Googeldasin, et kas olek võimalik vooluvõrgust laadimine lisada vanemale mudelile, aga sama lugu, et aku/mootori juhtimiselektroonika ümberehitamine oleks nii kallis, et majanduslikult ei ole see mõtekas. Viskad ehk mõne lingi, kust leiaks kirjelduse või juhendi, et selline asi üldse võimalik on.

Eestis on küll vist levinud rohkem 400h-d kui Priused. Neil on ka hübriidajami komponentidelt 5a garantii ning vanemad isendid peaks olema 2007a-st? Kui keegi juhuslikult saaks tead, kus lähikonnas (ka Soome) osataks parandada/uuendada hübriidi akut odavamalt kui ~4000€, siis võiks märku anda. Tean, et mooduleid saab ka üksikult kulla hinna eest osta ja vahetada, aga kui kogu aku on 8a vana, siis pole sellel mingit mõtet (iseasi, kui vaid müügiks on vaja aku korda saada).
400h
17:27 05.08.2013
milles avaldub 4000€ remondivajadus?
Kas masin seisab?
Pidasin silmas aku mahtuvuse suurendamist lisaakuga. bookmargid jäid vanasse arvutisse. Otsin millalgi üles.
See hübriiditeema on kalliks/hiteciks haibitud, tegelikult on asi lihtsam.
Venelased on väga nupukad, venemaa avarused on täis parempoolse rooliga toyota highlander/400h aastast 2005.
mina kulgen Eesti esimese 400h-ga, aastast 2005 :) 185000km ees.

http://club-lexus.ru/forum/viewtopic.php?t=62089
450 gs
17:51 05.08.2013
Tänan hea ülevaate eest! Olen just kahevahel kas 450 gs või 400 rx.
400h
18:24 05.08.2013
Sel suvel sai LR Defenderi turvamisel tõsiseid offroudi radasid proovitud. Kui ise lollusi liivas ei tee, siis kompuutri juhitud nelivedu väga hea. Liivas ja järsematel tõusudel. Esiülendi nurk(laevanina pamperi all) piisav ronimiseks. Küljed muidugi nüüd triibulised okstest. Mööda metsasihte elektriga vaikselt loomi fotokaga jälitada ...
to: 400h
21:17 05.08.2013
Jah, sust nii. Autot ei või talvel isegi nädalavahetuseks enam seisma jätta, sest viskab ecu tule hübriidiajami koodiga põlema. Probleem on väidetavalt selles, et aku on vanusega kaotanud mahtuvuse ning iseenesliku tühjenemisega langeb pinge alla lubatud kriitilise väärtuse. Priusega on nii, et kui viskab hübriidiajami koodiga ecu tule põlema, siis autot ei saa üldse kasutada. Ei ole nii, et siis sõidad ilma elektrimootorita. Auto lihtsalt ei lähe enne käima, kui kood on ajust kustutatud. Teine asi on see, et kuna mahtuvus on nii väike, siis tegelikult pole tast kasu ja kütusekulu on nagu tavaautol.

Ma otsin midagi sellist nagu USAs, et saadad enda aku ja vastu saad taastatud aku (mitte uue aku).

USAs on see vägagi mõistliku hinnaga:
http://www.priushybridbatteryrebuild.com/
http://www.re-involt.com/
http://www.priusrebuilders.com/
jne

Juba selleks, et saaks hübiidi korralikult tööle ja kütusekulu alla tasuks sellise hinnaga aku ära vahetada. Loomilikult ei tasu üksikute moodulite parandamine paarituhande €-ga, see on absurd. Need on küll Priuse hinnad ning USAs mahud loomulikult teisest kategoorias kui EL-is. Kiire googeldamine näitab, et Highlanderi/400h omanikel on juba sarnased mured ja viimaseid on Eestis rohkem kui Priuseid.

400h
16:48 06.08.2013
Kui peale seismist probleemid siis vast ikka probleem 12v akuga, mis asub kapoti all. Seda väikest junni võiks vahetada igale talvele vastu minnes. Maksab pool paaki bensiini. Kui see tühjavõitu, hakkavad anomaaliad. Torque pro appiga saab koode vaadata ja kustutada. Mul seisnud 2nädalat ja on käima läinud.
....................
21:31 06.08.2013
Kasutusjuhendis peaks olema kirjas, et ei tohi jätta pikemaks ajaks seisma.

http://www.lexusownersclub.co.uk/forum/topic/43199-battery-f
ailure/

...
I have returned the car to Lexus at Hedge End Hampshire and they have assured me there is nothing wrong, and have informed me by letter that "Lexus advise if storing the vehical for more than 10 days disconnect negitive terminal of the 12v battery, this prevents discharge due to current to ECU's. Also advised by Lexus for battery maintenance (including the hv Battery) charged every two weeks for 30 minutes by starting the hybrid system (Ready) with all electrical components off"

This of course means you can't park up for a two week holiday without disconnecting the battery, not something I fancy doing at 3am at an airport carpark in the rain.

12v Pb ja HV NIMH akud
15:22 07.08.2013
12v käivitusaku võid jah igal aastal uue osta.

Samamoodi vananeb ka kõrgepinge (HV) aku (200-300V). Kui 12V käivitusaku koosneb 6-st ~2V elemendist, siis HV aku koosneb rohkem kui 200-st 1.2V nominaalpingega järjestikku ühendatud NIMH elemendist. Need on oma korda jaotatud reeglina 6 kaupa mooduliteks, mille temperatuuri ja pinget ECU eraldi jälgib ja kontrollib (~30 sellist moodulit). Aku vananedes kaotab NIMH element oma mahtuvust ja võib suureneda sisetakistus. Esimesel juhul langeb pinge isetühjenemise pärast alla lubatud normi ning teisel juhul läheb element laadimise/tühjenemise ajal kuumaks, sest teiste elementide sisetakistus on väiksem. Kui nüüd kasvõi ühe mooduli pinge langeb alla või temperatuur tõuseb korrakski üle lubatud piiri, siis ECU annab veakoodi ja mootor läheb avariireziimi. Peale mootori seiskamist mootor ei käivitu (auto ei ole kasutatav) enne, kui ECU koodid on kustutatud.
400 Hybrid-2008.
20:31 22.10.2014
mul ka hübriid 2008 a ja võtab linnas 8,2 ja sama ka maanteel. olen üli rahul oma president variandiga :)
anuleo2
10:01 20.07.2020
Tere!
Kas oskab ja teab keegi öelda lexus CT akupikaelisuse kohta. Kui kaua see veel töötab kui aku on septembri sünniga 2011 autole pandud ja väidetavalt on sõitnud 103 tuhat km. Kas mul tuleb varsti uus aku osta, mis pidi maksma (vist oli koos paigaldusega) 4 tuhat euri.
martvar auto
08:16 19.04.2021
Tere

Kes tegeleb Lexus rx 400 h remondiga ?