Kas teie seas on kuldsete kätega ja keskmisest ettevõtlikumaid remondimehi, kes on tegelenud või võiks tegeleda audi nelikveo süsteemi parandusega?
Nimelt on ülesöelnud Audi haldexi õlipump. Varuosana on see üle prahi kallis jupp ja siis tuligi mõte uurida, et ehk on mingeid muid variante ka peale uue pumba ostmise.
ega eriti ei ole teist varianti. Olen kuulnud, et mõnel juhul on õnnestunud seda mootorit remontida, aga efekt on olnud lühiajaline ja raha kulub ikka palju. Minu auto haldexi pumpa lahti võttes tulid ainult söetükid sealt välja, niiet remontida polnudki midagi. Uuele pumbale sain parima pakkumise VW esindusest, seal lasin ka vahetuse teha (+garantii). Võid uurida hindu ka internetist.
Kas kõigepealt võiks veel mõelda õli ja filtri vahetusele haldexis. Ehk teeb see pumbale imet ja paneb asja tööle või tasub kohe mõelda pumba vahetuse peale?
pumba korrasolekut peaks saama kontrollida. Lased auto üles tõsta ja pumba maha võtta. ei tohiks olla liialt keeruline. Aga üldiselt ma ei usu, et õli vahetamine pumba korda teeb. See pump ütleb üles pigem oma aladimensioneeritud tugevusvaru tõttu kui õli kvaliteedi tõttu. Seeon minu subjektiivne arvamus ja ei pretendeeri absoluutsele tõele.
ega see õli seal haldeksis ei ole selle pumba määrimiseks, vaid see pump tekitab sellele õlile surve. Pumba näol on tegemist lihtsalt elektrimootoriga. Nii, et õli vahetamine ei tee minuarvates pumpa korda.
Õlisi ja muid vedelike vahetatakse õigel ajal, mitte siis kui asjad on juba laiali lennanud. Kasutatud auto puhul on tegu nagunii loterii laadse asjaga..
Olen paar pump tööle aidanud, tellisin uue elektri mootori, vahetasin ära ja pumbale tihendid. Kokku läks uue mootori asendamisega 110.- võin ka ise pumpa vahetada. Ei ole mingi firma, ega fie, teen asja hobi korras, kuna keegi teine ei oska/taha/viitsi. Kellel huvi kasutaja nimi ät gmail.com. Järgmine varjant on vovlvo haldexi pump 300.-(+ lappamise töö) esinduse oma 600+ Kui golf 4; 99-2005 jutt või samad aastad tt, A3, S3, r32. Uuemal olen kah vahetanud. Vw klubis olen sama kasutaja nimega.
Tegelikult pole selles mootori remondis midagi keerulist.Tavaliselt väsivad seal ära harjad ja need tuleb uued panna. Kui harjapesadele on liiga teinud siis on asi keerulisem. Minul läks selle mootori rem maksma neli eurot :) Nii ,et kellel on natuke viitsimist saab selle ise ka kord teha.
Selle asjaga on nii, et pumba mootori rootorist jääb enamasti alles 1/3 ja 2/3 kulub koos esimeste harjadega. Kui tahta mässata siis võib mingi 50t harjade vahetusega õnne korral veel vurada. Olen ka näinud, et lamell on lahti tulnud. Olen ka ise harjasi vahetanud aga see ei tundunud kõige mõislikum.