Olen dilemma ees,millist autot soetada.Silma on jäänud Renault Megane Grandtour,mis on minu jaoks normaalse hinnaga.Uue all mõtlen ma täiesti uut autot.Uus auto on alati hea ja mõnus,ükskõik,mis mark,aga kas antud mudelil on mingid vead,mis hakkavad suht kiiresti ilmnema?Auto eesmärk pole mitte tööauto,vaid pere.Aastane läbsiõit ca max 15000 km,kui sedagi.
Tegemist on järjekordse rämpsautoga mis tundub ostes odav ,aga edaspidi pidamine kallis . jupid on mega kirve hinnaga ja kui ainult poes käimiseks ei kasuta ja sõidad rohkem ,kulub juppe kuhjaga. Tüüpilisel renault on ka tüüpvead -kõik mis elektriga läheb peeti .
Pikemas plaanis ära osta ,kui ostad siis niikaua kui garantii kehtib JA KÕIK.
Rohkem kriitikat ei kannata .
Odavam on osta kohe kvaliteetne auto ja sõidurõõmu kuhjaga .ei pea autorem uksi kulutama .
Ära lase odavast hinnast end pimestada ,tutvu ka hoolduse hindadega ja näed kus sind pärast rahast tühjaks pigistatakse.
Nädalavahetusel ainult poes autoga käiad võiks mitte kommenteerida,auto on sõitmiseks ja keskmine Eurooplane sõidab 50000 aastas ja kui võtad 5 a liisingu siis lõppu ei näe .Lihtsalt selline käula ei taha suuremate probleemideta nii kaua sõita.
Viimane kommenteeria pole kõnealust masinat vist ka kaugelt näinud rääkimata omamisest. Ühes on tal õigus- esinduses on jupid tõesti kallid, aga nüüd kehtivad ka ametlikud alternatiivid esindusele. Auto ise on aga atraktiivne, mugav ja mahukas. Ja kui oled heaperemehelik kasuta, siis ei juhtu temaga suurt midagi. Meie kliimas peab arvestama niiskuse toimet, aga seda peavad arvestama ka teiste markide omanikud. Ise omanud eelmist mudelit pea 6a ja ainult servised lisaks sõidurõõmule. Selle hinna eest on autot küll ja veel. Tänapäeval vaevalt autot lõpuni sõitmiseks ostetakse ja sõidurõõmu eest ei tarvitse ka üle maksta. Kui küsimusi, siis vastan hea meelega.
renault üldse mõttetu masin, mul tuttaval oli uus, aknatõstuk hakkas nüüd talvel streikima ja elektri aken ei töödanud enam, läks siis garantiisse viima, öeldi, et pole tootja viga, kuna need sisuliselt pole mõeldud eesti niiskesse kliimasse. pidi oma raha eest vahetama.
mis jamad nende parsadega
osta parem mõni aasta vana korralik BMW ja saad normaalselt 5 kuni 10 aastat ilma probleemideta sõita
Ei lagune see Renault midagi nii nagu sa väidad.Omal mul Renault juba(Ostsin ka tuttuuena) 7aasta sõidab ja läbisöit juba üle 300tuhande ja seni vahetanud vaid 2sarniiri + rooliotsad. Ülejäänud juppid originaalid nagu tehasest tuli.Ja pole need juppid ka mingid mega kallid nagu sa vädad. Nii,et poja õppi Renaulte enne tundma ja siis ava suu.
Mul katkes Renault kannatus 230000 km juures(ostetud uuena),sest remondile kulus raha rohkem kui naabrimehe uuema mersu liising . Ei saanud sõbraks 4 aastaga .Niisiis ostsin ka MERSU ,läbisõit oli juba ostes suurem kui Ren oli aga kilomeetrid aina tulevad . MB on nüüd juba 7 aastat vana aga vähemalt ei pea remonditöökoja uksi kulutama ja rahakotti laiutama .
Ren põhi vead olid Elekter koguaeg . käigukast tilkus õli ja pihustid minestasid ära järgemisi.rattalaagreid läks mitu ja süütelukke 2tk 4 aastaga.Suunatulekang ja kojamehe kang oli ka vaja uued osta,kojamehe mootor, poolteljekummid läksid lõhki, siduri survelaager,ABS pani näkku ,.lisaks veel 100 häda .
Karju appi . leidsin lolli kes ostis ära ja vaikus. ja see vaid 230 tuh km ga .
" õnneks " oli sel ajal renault garantii 100000 km ,aga kõik rikked tekkisid just peale seda ,nii et garatii ei päästnud midagi .ikka enda rahakott .
pisirikkeid kõrvaldasin ise ,mingi akna lüliti vahetamiseks küll teenindusse aega kirja ei pannud.
Aga mõned inimesed ei hooligi autodest ja sõidavad kuni liiguvad, nad ei pööragi tähelepanu näit kui auto tilgub õli. Sõidab ju .pohhui. Ja siis kiidetakse foorumis kui hea auto ja remontima ei pea üldse.
ahsel, vaata, teema algataja soovib omale isiklikku, mitte tööautot. Arvestades sinu aastaseid läbisõite ja auto remonditarvidust, saan aru,et sul oli see tööauto ja meie, eriti Tallinna teedel selline uhamine ei jäta terveks ühtegi autot, olgu ta mersu või audi ja vaevalt sa temasse eriti heaperemehelikult ka suhtusid kui selliseid vigu esines. Mina olen siiani teinud omi sõite ka Euroopas mitu aastat ja sh ka Albaanias, kus teed hullemad kordi kui siin, aga pole ma rohkem siiani vahetanud kuluosadest kui klotsid ja 2 esisillakonti. Elektrimured mulle siiani tundmatud. Aastane läbisõit ca 25 tuhat, mis pereautole ka tavaline. Isegi garantiikorras pole miskit vahetatud. Niiet kestab küll veel.
jah loomulikult, kui sõidad aastas vaid 500 kilomeetrit võit vabalt osta renault (sealjuures peaksid teda hoidma kuivas ja soojas garaažis kogu aeg), aga kui tahad natuke rohkem sõita siis kahjuks pead leppima mõne kvaliteetsema automargiga.
tekib, kui võrrelda pakutud bemmi ja renoo ülalpidamiskulusid. Kui peaks tekkima vajadus bemmi esinduses remontida, siis imetakse rahakotist viimasedki kopikad. Võid rahulikult osta renoo (peaasi, et endale meeldib), bemm ei ole arvestatav alternatiiv. Vaadates seda autot ja kes ja kuidas bemmi (kuidas sõidetakse ja pargitakse) kasutatakse, tekib tugev kahtlus, et tegu on tervisekahjustusega (või ajuhäirega).
Ekstreemsused tuleb muidugi välja jätta. Igal margil juhtub olema täiesti ebaõnnestunud masinaid
Miks jälle selline vaidlus tedmatute poolt?
Mul saab uuena ostetult kevadel 4a täis, läbisõiduga 100000. Vaid piduriklotsid vahetatud ja nüüd starterile ka remont tehtud. Muidu mugav ja mõnus. Sellised pisikesed kiuksud on esinenud: üks aknatõstuk kuu aega töötas-ei töödanud, siis läks ise paika ning juba üle aasta pole jamanud. Kui võrrelda naabri Nissan Tidaga, mis minuga enamvähem ühel ajal ostetud, siis mõlemad hästi vastupidanud. Renaultil hooldused odavamad.
Kui su aastane läbisõit on max 15000 osta uus auto, mis sulle meeldib. Lähimad 5 aastat peaks igal juhul muretu olema nii väikese läbisõidu juures. Kulud on liising-hooldus-kütus.
järjekordsed 100 tuh läbisõiduga auto kiitjad .minul tulid need esimesed kilomeetrid ka probleemivabalt, edasi hakkas õudusunenägu.
Ei olnud mingi tööauto ,sõitsin küll tööle kesk Eestist aga järjepidevalt ei sõitnud mööda Savisaare auklike teid . Niisiis enamus kilomeetrid tulid maantesõidul TLN-Tartu mis on suht sile .Kuna ise tegelen ka autoremondi asjandusega siis tahtlikult pole lõhkunud autot,et ise saaks pärast parandada. Aga enamus rikked olid sellised mida lihtne oma rehvikoda-õlivahetus parandada ei saa.Auto ostsin ka raha eest ,mitte kasutusrenti ,loodsin ikka pikemat aega sõita,uus auto ju aga võta näpust .Müügihind oli lõpuks odav ja osteti kiiresti ära ,Spidoka lasin autoplatsimeestel muidugi ära keerata .Inimestel tekib paanika kui näevad spidol esimist numbrit 2. "kõik autod" ongi ju ainult 160 sõitnud.
Teemaalgatajale - uut autot otsides tundus Megane seest kuidagi pisike olema ja jäi sellepärast kõrvale. Tõsi küll, proovisin 5-ukselist, võib-olla on universaali puhul asi parem. Aga kuna Renault puhul on hinnatase suht mõistlik, valisin oma perele Fluence'i. Peale kahte kuud ütleks, et igati mõnus auto. Omad väiksed kiiksud on, aga millisel autol neid poleks.
Prantsuse autot ostes tuleks kindlasti valmis olla keskmisest suuremateks elektrijamadeks. Samuti tuleks arvestada väikese turuväärtusega hiljem müües. Sellise läbisõidu jaoks on muidugi uue auto ostmine selgelt raha raiskamine, ilmselt tuleks ka taksoga sõit nt 5-6a perskektiivis soodsam.