Toyota

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Hilux 2.5 2006. generaator

tiim101
18:56 14.03.2012
Tere.

Generaator lõpetas laadimise. Võtsin generaatori maha ja selgus, et viga on dioodi plokis. Mitteühtegi tootja nime ega numbrit generaatoril ei ole, mille järgi tellida. Helistasin Amservi ja selgus, et dioodi ploki eraldi tellida ei saa. Selgus veel, et Hiluxid tulevadki tehasest taastatud generaatoritega, mida meile lahkelt pakuti. See tähendab seda, et 150000 km pärast on sama probleem. Sain Amservist koodi, Tootjaks Toyo 27060-0L022. Uurisin generaatoritega tegelevatest firmadest ja selgus, et varuosi ei saa. Kas mõnel Hiluxi omanikul on sarnast probleemi olnud ja kas keegi teab kas mõne teise Toyota generaator sobib Hiluxile, mis oleks tehtud normaalse tootja poolt?

Ettetänades
Andreas Tiimus
ka juhan
19:06 14.03.2012
see on tüüpviga.
riisiraketike
12:52 16.03.2012
Seda, et 88 kW mootoritel genekas nõrk koht on kuulsin kah kunagi Amservist. Kuskilt jäi ka kõrvu jutt, et sommide väitel pidavat genekasse sattunud vesi kurja juur olema. See muidugi ei oma enam tähtsust kui asi juba kutu on.
Endal on 2,5 106 kW mootor ja sellel on näiteks starter sama mis 3,0 länkari mootoril ( vist oli 126 kW). Seda tõenäoliselt esindused välja ei räägi, kuid mina kaeksin lammarist mõne lömmis länkari genekat. Mine tea -ehk sobib ka kinnitus. Samas kui tead mitu W ta välja peab andma, siis annaks ka miskit analoogi ehk otsida. Kindlasti on ka kuskil olemas mõni elektroonik, kes suudaks selles dioodiplokis vigased dioodid välja selgitada ning need uutega asendada.
Muidugi neid kastikaid sõidetakse ka aeg-ajalt ribadeks - õnne korral võid ka kasutatud originaali saada.
tiim101
20:54 16.03.2012
Auto on ostetud uuena Amservist ja kohe kindlasti ei ole ma teda uputanud generaatorini. Ma pole teda kunagi uputanud, lihtsalt sõidab maateid. Uurisin lammutusest Prillimäelt- oli üks genekas maha müüdud 230 euroga(Amserv küsib uue taastaud geneka eest 280.-+ vahetus 3,5h) ja üks on veel seal müügis millelsamuti pole mingit numbrit ega firma nime. Nüüdseks on nii palju selgunud, et need autod tulevad KÕIK taastatud genekatega. Ostsin uue Denso geneka, eelnevalt uurides, et kõikki osi saab eraldi tellida ja vahetada, maksin 220.- ja vahetus peale-maha tegin ise 45 minutiga. Igatahes auto sõidab ja laadimine on korras.
riisiraketike
13:29 20.03.2012
Siis ju nn. asendus täiesti olemas. Selleks, et genekas vett saaks ei peagi tingimata ujuma minema. Mina saingi nii aru, et veepritsmed satuvad generaatorisse, mis seejärel nahka läheb.
Endal oli enne 75 kW mootoriga. Sai sellega päris hullult metsas jahil ning põhiliselt külavahel seigeldud. Läbisõit oli üle 200 000 km, kui maha müüsin. Sõbral sama isend veel alles -tundub justkui igiliikur olevat kuna tema oma saab lisaks metsale ka igapäevaselt maanteel haagisega piitsa. Uut otsima hakates laidetigi too 88 kW isend maha geneka pärast. Miski nõrk koht oli veel, kuid enam ei meenu. Igatahes enamus A 24 pakutavatest olid laksu saanud masinad. Võtsin siis järgmise 106 kW isendi. Eks näis kuda nood kestavad. Praeguseks liiga vähe veel liikvel olnud, kuid jooksuosa ning kere selle 88 kW -ga ju sama. Mootor peaks kah sama olema aga vot lisavidinaid ei tea. Kuskil jäi pilk peale 88 kW ja 126 kW erinevad starterid. 106 kW ja 126 aga samad (länkari omad). Samas too 106 kW peaks ju olema 88 kW ja enne seda olnud 75 kW edasiarendus. Enam ei mäleta kus seda tabelit nägin - oleks huvi pärast ka genekaid ning muid vidinaid võrrelnud.
Villu1970
17:57 05.06.2015
Tere. Küsiks, et kui veel peaks tiim101 kunagi siia sattuma, siis kirjutasid , et vahetasid ise 45 minutiga geneka ära. Mul juhtus nüüd siis ka see genekas saba andma, ise olen kõigest 1,5 a sõinud hiluxiga, hetkel ees 162500 km ja olles ise teine omanik, siis eelmine oli vahetanud 75 tuh peal geneka. Jääb mulje, et u 80tuhhi ja jälle uus peale. Tahtsin teada, et kui palju peaks lammutama laiali, et ära vahetada generaator. Kas piirdub see vaid õhupuhasti eemaldamisega või tuleb rohkem laiali võtta. Pole veel võtmetega kallale läinud, ainult vaatasin esimese hooga.
tiim101
22:35 05.06.2015
Vist oli nii: võtsime eest ära õhupuhasti, võtsin rihma maha, vist eemaldasin ka ühe rihmarulli, aku juhtmed maha, geneka juhtmed lahti ja siis ainult geneka enda poldid lahti keerata. Tegin seda väga kaua aega tagasi seega detailselt ei mäleta enam, aga midagi keerulist seal ei olnud. Vahetatud genekaga olen sõitnud u150000 km ja pole probleeme olnud. Vajadusel helista ja seletan täpsemalt:5118660