1. Küsimus, kui raske on vahetada rihma, mis on generaatori peal ja kas sellevahetamisega peab ka veepumba vahetama? (see rihm ajab vist veepumpa ka ringi?)
2. Ja küsimus veel amordi tugilaagri kohta, kui keerata rooli ühele ja teisele poole, siis käib nagu vedru nõks, võib asi laagris olla?
3. Ja millal peab vahetama mootoririhma, praegu 130 000 ees, 120 000 peal on hooldus tehtud, aga ei tea kas see vahetatud, kas saab seda kuidagi vaatlusega kindlaks teha?
Autoks siis Ford Focus 2005 1.6 85kw bensiin
1. Vastus: enamasti on fordidel kasutusel strech rihm vms ehk siis ilma pingutita ja seda on suht kehv vahetada. Kui on pingutiga variant siis on lihtsam. Veepumpa nüüd küll vahetama ei pea mingi generaatori rihma tõttu..kui see just ei leki
2. Vastus: Kui rooli keerates käib justkui vedru heli. Siis ikka on vedru katki. Ja kui juba vedru vahetad, siis vaheta ka tugilaager. Üks tegemine.
3. Hammasrihma vahetus on bensiini mootoriga fordidel ikka 160 000 kilomeetri tagant.
Kõigi mootorite õlivahetusvälp on 20 000 km. Suuremad hoolduskulud tuleb kanda 125 000 km peal, mil vajab vahetust bensiinimootorite hammasrihm (diislitel, välja arvatud 1,8 TDCi on välbaks antud suisa 240 000 km).Minuteada näeb tehas ette 125000 peal ka veepumba vahetust.Kuna tänapäeva autode pumppade tiivikud tavaliselt plastist,siis ei soovitaks pumppa vahetamatta jätta,sest ajapikku ka plastik habrastub ja siis võib juhtuda,et tiivik kohapeal ja ainult võll käib ringi(olen ise seda ka näinud)ja tulemuseks mootori ülekuumenemine.Kuna tänapäeva mootorite plokikaaned suht õhukesed,siis remontt võib suht kulukas olla.Halvemal juhul vajad uut plokinaant jne.Kus sa hoolduses käisid?
Välp võib ju olla 20000km, aga diiselmootori õlivahetustega ei soovita vene ruletti proovi, see rikub lisaks peale mootori veel ka turbo ära. Ja see on sama hea jutt nagu automaatkast millel pole vaja õli vahetada ja nagu me teame, mis neist kastidest siis saab, kui seda juttu eluaegsest õlist tõe pähe võtta. Meil ei sõida Eestis auto vaid 200000km ja siis rändab jäätmekäitlusse, meil ostetakse see auto ära, sõidetakse veel 200000km peale ja siis müüakse veel ära, muidugi enne seda tehakse veel väike läbisõidu meeriku kahandamine.
Ma soovitaks ikka varem õli ära vahetada kui 20000km, sest tehas ei maksa pärast kallist remonti kinni.
Oooot ooot siin aetakse mingit eriti sodi juttu,välp on 20 tuhat km kuda siis 125 tuhande pealt suurem hooldus tuleb?mul endal 2006 aasta focus II 145 tuhat ees ja tehase rihm peal mille vahetamis aeg alle 160 tuhat ja sai isegi järgi uuritud palju see asi maksma läheb siis lausa ulmeline hind lausa 150 euri koos juppide ja töörahaga,mõistlik muidugi rihmad rullid pumbad vahetada kui juba korra kõik lahti on.Seega mingi 125 tuhane juttu ei tasu tõsiselt võtta.
Mootori poolest kestab kaua, KUI korralilkult hooldada. Endal Focus II 1,6 läbisõit 250 tuh. Hooldused olen viimasel ajal teinud ettenähtust pisut varem, ca 15 000. Ka muidu pole mingit suurt jama ette tulnud. Tavalised, veermiku kulud. Korra parandatud konditsioneeri.
Auto korrasoleku kaks võlusõna on sõitmine ja korralik hooldus. Auto tahab sõitmist, seismine autole hea ei ole, samuti sitt ja hilinenud hooldus. Vahet ei ole, kas teil on Dacia Logan või Mercedes S-klass.
mootori kohta ei oska öelda kaua kestab. aga endal focus II 2006 a ja 110 000 km sõitnud. ühtegi veermiku detaili pole olnud vaja veel vahetada. ainult korralised hooldused! piduriklotsid ainukesed kulu asjad mis 80 000km peal said vahetatud!
Mis võib vigadeks olla kui mootor sööb õli? Täpsemalt vahetasin õli ja õlifiltri ära, sõitsin u 500 km ja õlivarras õlist puhas! Eriti palju võtab õli siis kui käru on taga.
Auto on 2.0 107kw 2005
sooja mootoriga lase seistes pöörded 3000 peale ja hoia kümmekond sekundit- kui hakkab suitsu tulema, on rõngad, kui lased pöörded maha ja siis suitsu viskab, on sääretihendid. mul oli õlikulu üle 0,5l 1000km peale ja üv punktis tuuritades oli terve ruum sinist täis.
Mul Focus 2-ga selline küsimus- kontrollisin õlivarrast enne sõitu minekut, see puhas. Käivitasin auto, õlituli põles ainult süüte sisse lülitusel. Kui mootori käivitasin, kustus ära.
Milles viga võib olla? Õlivahetus sai sügisel tehtud. Ei suitse ega midagi.
Kõik mootorid tarbivad mingi koguse õli. Lühikesi otsi sõites võib visuaalselt olla vastupidi, õlikogus suureneb, aga see on erandjuhtum.
Häire tuleb sõites siis kui surve kaob. Õlitaseme alanemisest 10-15mm totaalse õlivaeguseni on veel mõned kilomeetrid muidugi.
Pane õli juurde!
Siin tundub tauno arvavat, et tuli näitab õlitaset!?
Tuli näitab õlirõhu olemasolu niikaua kui õli on pumbale kättesaadav, õlitaset saab kontrollida õlivardaga, mis peaks olema vähemalt MIN märgini õline.
Pane õli juurde aga mitte karteri korgini. Alusta 300ml kaup ja vaata, millal vardale tekkima hakkab.
Ma olen oma elu jooksul nüüd juba 7 kangelast näinud, kes on mootori kõrini täis valanud.
See on Ford, fordil on "normaalne" 500ml 1000km kohta.
Kuidagi palju on ikkgi söönud seda õli, pole selle ajaga nii palju maha sõitnud!
Ja miks ikkagi märgutuli armaturis ei põle siis? Poleks vaadanud, sõidaks rahulikult kuiva mootoriga, kuni ...!
Tundub, et hiljuti ostetud risu ja nüüd esimest korda tehti ka kapott lahti. Väsinud bensuford on tõesti võimeline õli neelama, aga sõltub siiski läbisõidust- kas 1l 1000km või 10000km- selles on erinevus. Kuna me ei tea läbisõitu viimasest õlivahetusest, siis on ka hinnangu andmine õlikulule ehk mootori seisukorrale praegu võimatu.
"kontrollisin õlivarrast enne sõitu minekut, see puhas. Käivitasin auto, õlituli põles ainult süüte sisse lülitusel. Kui mootori käivitasin, kustus ära."
Suht julm käitumine muidugi- varras kuiv aga ikka pannakse käima. Aga eks igaüks tapab oma autot talle meeldival viisil.
Sellele mittepõlemisele on samuti palju erinevaid versioone pakkuda. Üldiselt läheb ta põlema siis, kui saabub Marko öeldud versioon. Sõber lasi ühe Focuse mootori kotti sellega, isiklikult olen kaks Delta Integrale mootorit nii taeva poole saatnud, kurvi võtmisel karter kuivale ja nägemist.
Mis märgutuli? Sellel focusel küll õlitaseme andurit pole.
Ilmselt arvab,et see õlituli ongi selleks. Mitte keegi vähegi mõtlev isik ei käivita mootorit kui varras kuiv. Samas niipalju ju teadlikust oli ,et õli kontrollida.
Kuidagi väga autovõõras jutt ,huumor ilmselt.