Opel

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Opel Vectra

seps1
04:33 14.04.2012
Tere ! Plaanis soetada elu esimene Opel Vectra a2004-2006 .Kuna eelnev kokkupuude selle margiga puudub ,siis soovin pisut abi.Mis mootorit eelistada ja mida vältida .(Bensu mootorid)mis on selliste liikurite tüüpvead?
hlm
04:59 14.04.2012
Opeli omanik
18:17 15.04.2012
Kui soovid osta, siis soovitan 2005.a. lõppu, millal on uuenduse läbi teinud. Olen ise olnud selle aasta auto omanik. Opel Vectra 1,9 diisel 88kw ökonoomne kütuse kulu poolest ja mootor on vastupidav. Talvel teel püsivus hea ja ka üldised sõidumugavused head. Kui ostad, siis käi kindalsti diagnostikas, et saada teada tegelik kilometraas. Kerimisi palju selle aastaarvu autodel. Ka minu oma oli keritud. Sain hiljem diagnostikas teada. Aga vaatamata kerimisele teenis mind hästi.
AS
18:55 15.04.2012
Selle aja Vectratel saab originaalläbisõidu kenasti ajusopist kätte, niiet pole mõtet kerida ja ostes kindlasti esinduse diagnostikasse kus kasutusel Tech2, mis annab täisülevaate asjast. Vältida tasub 2.2 bensukat, täisrämps mitte mootor, isegi sakslased kiruvad. Kasuta otsingut ja eriti hoolega loe automaatkastide kohta. 1.9 diislitel on seal Aisin kast ja see on hea, mis bensukatel kasutuses, ei tea kuid kuulda on olnud, et suurematel mootoritel on seal miskit jahutuse teema, et vedelik jookseb kasti ja koos ta ongi. Seda tasuks ostul uurida, et viga ennetada ja remont ennatlikult ära teha. Muidu hea masin.
Tüüpviga võib aga ei tarvitse olla on juhiistme alune airbagi pistik-kontaktid, mis istme sõidutades veateate armatuuri viskavad aga see ravitav kas uue pistikuga või juhtmete kokkujootmisega. Viimane eriti kindel variant.
Bensukates eelistaks ise kindlasti suuremat 2.8 turbot või 3.2 vabalthingavat, küttekulu on täitsa sõidustiilis kinni, keskmine 10-12. Kui sul aga sõitu palju, siis ikkagi 1.9CDTI, ise valiks 110kw, sest selle nõrkus on vaid kollektori lisaõhuklapid, mis viga vanas rahas ravitav 8000 krooniga. Ja ka see viga ei tarvitse ette tulla. Muus osas vaid sõidurõõm. Ja ära kuula, et mootorid on halvad, vale jutt, kui ise hoolas oled siis kestavad pikalt. Diislid tahavad spetsõli ACEA C3. Diislitel on kübemefilter, tee endale selle tööpõhimõtted selgeks, see on oluline !!!
vers
19:44 15.04.2012
Olen pidanud sellist ja soovitan 1,9 110 kw automaat, parem juba aastast 2007, viletsa varustusega mitte osta. Kui sõita maantee/linn 70/30, siis automaat üllatab oma säästlikkusega.
Ahah
13:26 17.04.2012
Mina ei oska küll 2.2 114kw 2006 a. mootoriga bensuka kohta midagi halba öelda. Töötanud kogu see aeg tõrkevabalt. Vahetatud ainult mõned pirnid ja paar parkimisandurit. Julgelt võin soovitada!
to: Ahah
12:30 21.04.2012
Aga kas sinu autol kojamehed ikka on?
Vectra C
02:50 22.04.2012
Sõidan sellisega, just 2.2 bensukaga ja automaatkastiga. Kes siin ütles, et kehv mootor, võib oma märssi näppida. Selle võimsuse ja automaatkasti juures väga ökonoomne mootor ja kiire auto. Mul neid automaate igasuguseid olnud, see on siiani parim. Teised edasi ei liikunud, aga kütet võtsid samapalju. Muidugi, kui hakkad masinaga põhiliselt linnas ummikutes tiksuma, siis pole seda 2.2 mõtet osta. Tema omadused ilmnevad ikka sõites, mitte seistes. Valida tasub masin aastast 2005 ja sellest uuemaid.

Mootori puhul oli kallis vahetada kütusepumpa. Kuid teadaolevalt on teistel sakslastel selle tüki hinnad veel hullemad. Mina oma mootorit ise puutunud pole, Vikingist on auto pärit ja seal teda hooldatakse. Kui rääkida vigadest, siis minu arust on viimane Vectra kõige viletsama vedrustusega Opel siiani. Vanemad Opelid, mis on mul olnud, olid erakordselt lollikindla ja vastupidava veermikuga masinad. Vectra C-l tuli 100 000 km järel praktiliselt kõik sillajubinad ära vahetada, et temast saaks korralik vaikne auto. Aga see on nüüd tehtud ja muid omadusi arvestades ma soodsama hinnaga, kuid sama heade parameetritega saksa masinat ei tea. Võib-olla Škoda konkureeriks VW grupist, kuid siin tuleb mängu salongimüra. Selles suhtes Škoda on Vectra kõrval ikka täielik pann.

Kõik muud asjad, mis ei puuduta vedrustust, on töötanud viimase peal ja nendele pole tulnud raha kulutada. Kokkuvõttes, kui üritada olla kriitiline, siis vanemad Opelid olid rohkem murevabad, aga Vectra C-ga on mõnusam sõita.
hlm
13:42 22.04.2012
Vanemad vectrad ei olnud kohe kindlasti murevabad roostekindluselt.
Minu C saab päris palju ka kruusateid ja nelja aasta jooksul üks esimene roolivarda ots ja tagumiste "bumerangide" puksid pole just märkimisväärne sildade lagunemise tunnus. Okei, lähiajal vahetan ka esiamortide tugilaagrid ka ära. Ikkagi ei kurda lagunemise üle.
Kõige probleemivabamaks loeti minuteada neil 1,8 liitrist bensiinipõletajat. Küll aga viimane 1,6 tonnise tühimassiga universaalil võib natu vist nõrgaks jääda.
Vectra C
20:47 23.04.2012
Ok, võib-olla olin vedrustuse suhtes ülekohtune, aga näiteks esiamortide tugilaagrid on mul juba kolmandad. Nad hakkavad lõpuks klobisema ja siis on sihuke tunne, et kogu sild on õhtal. Auto sõitnud 110 000 km. Samas rooliotsi pole vahetanud. Taga on bumerangid vahetatud.

Vanemate Vectrate roostet ei oska kommenteerida. Küll aga oli kord Astra mul majapidamises, 13 aastat oli tal turjal ja mingit roostet polnud. Kõrval oli 6 aastat noorem Mazda, mis roostetas üksjagu. Kusjuures selle Astra vedrustuses tuli ükskord vahetada esivedru, sest sellel oli ots ära murdunud. Ja see oli kõik. Tagasilla puhul aga ei oska isegi öelda, kuidas ta välja välja võis näha, sest seal ei pidanud kunagi midagi tegema. Vectra C puhul paraku nii libedalt pole läinud veermiku juures.
ahtoivask
21:04 27.04.2012
Olen sõitnud vectra c 2.2 direct2004a. 4 aastat( 95000km).Ostes oli 105000 ja olen vahetanud ühe esimese vedru ja mingi puksi. Väga hea vastupidavusega. Oleneb täitsa kuidas sõita. Opel parem, kui vw passat 2004, audi. kogemus olemas.
hlm
21:19 27.04.2012
Amordivedrud kipuvad tõepoolest neil C-del nirud olema. Hakkasin eile enda omal amortide tugilaagreid vahetama ja oh üllatust lahtivõtmisel, amordivedru pooleks(õnneks suht otsast). Sai just hetk ülekanne tehtud kahe uue vedru soetamiseks. Türbel küll, pole nagu märkugi andnud sellest, vahest küll mingid kummalised kopsatused seal tulid, aga pidasin seda pekkis tugilaagrite süüks.
Lääne foorumeid uurides coil spring-ide koha pealt kakkab silma üsna sagedaid probleeme just nende purunemisega. Isegi taga.
Ju näeb, mis nägu teine amort on. Pole seda veel lahti kiskunud.
karvanejakole
22:02 27.04.2012
Ma arvan, et olgu muuga kuidas on, aga veermik on väga OK. Ostsin auto uuena, nüüdseks 200000 ees, veermikus vahetatud taga mingid puksid, vist üks rooliots, tagumine "bumerang", üks rattalaager ja nüüd ülevaatusel soovitati ka üks žarniir vahetada. Kes siin 100000-ga pool veermikku vahetanud on, peaks peeglisse vaatama ja oma sõidustiili korrigeerima, sõitke silmad lahti, mitte aukudest läbi.
hlm
23:34 27.04.2012
Miks te bumerange vahetate, kui saab ju vahetada selle pukse?
Vectra C
12:45 03.05.2012
Ma arvan, et kui oleks oma auto uuena ostnud, siis poleks samuti pidanud poolt veermikku vahetama. Aga tal oli sild kahjuks enne mind läbi aetud. Nüüd peale täielikku uuendamist enam lagunemise üle kurta ei saa. Kuna aga varasemad Opelid on just veermiku osas väga muretud olnud, siis oli Vectra C esimese hooga pettumuseks. Vedrustus on ka üsna kõva tal, eelmised olid pehmemad. Samal ajal mootor ja kast on niivõrd hea dünaamikaga, et ei oskagi midagi kõrvale panna. Võib-olla mõned VW grupi isendid kulgevad sama mõnusalt, kuid need ei kesta ju, pidevalt on automaatidega mingi jama.
kell12345
08:45 13.08.2019
Tere mure selline opel vectra 2005a 1.9 cdti 110kw külmalt mootor ei tööta ühtlaselt kiirendamisel viskab musta milles viga
selgeltnägija valerka
08:53 13.08.2019
velomees
19:06 31.07.2022
Tere.Selline mure .et Opel Signum 2006a. 1,9di .110kw.sai ära vahetatud mootor ja autom. käigukast .peale vahetust mootor ja kast toimivad ,aga roolivõim ,mis on elektriline ei tööta .Enne mootori ja kasti vahetust kõik toimis ilusti .vahetuse aeg roolivõimuga seotud juhtmeid ei puutunud . Kas keegi oskab aidata .miks nüüd lakkas el.roolivõim töötamast .Tänud .
hs
20:37 01.08.2022
Sellel autol on elektriline roolivõimu pump. Sinna peaks minema 2 pistikut. Üks on juhtimine, teine jõuahel. Võib-olla tööde käigus tõmmati juhuslikult pumba üks pistik välja või on pistiku ühendus vilets. Mul oli sama aja Vectra C roolivõimu pumba jõuahela pistiku üks klemm põlenud, vahepeal andis ühendust siis töötas korralikult. Mingeid veakoode ei andnud. (Vectra C ja Signum on praktiliselt ühesugused autod)
velomees
21:01 01.08.2022
Aga tänud .Üks pistik on jah selline suurem ,kus on kummikaitse peal .aga on nagu veel pistiku kohad ,aga ühel on must pistiku kate kuhu juhtmeid ei lähe ja teisel lihtsalt tühi koht ja näha ,et seal pole pistikut käinud ,aga uurin homme veel lähemalt .
TF
14:21 06.09.2022

Pistikuid on jah kaks nagu kirjeldatud, teised on tühjad (üks pistiku otsaga kaetud). Uurida võiks veel aku pluss klemmi juures olevat ühendust, pump saab sealt toite. Ja veel seda sorti pumpade üldine häda on see, et elektrimootor võlli ümber olev tihend kulub ja hakkab lekkima, sealt pääseb õli skeemile, halvemal juhul rikub selle. Tihend on vahetatav, õpetusi leiab netist, ma otsisin õhemaid tihendid, neid mahub sinna kaks, tekib nö. kahe huulega tihend.
Mul muidu vedeleb sedasi renoveeritud pump tartus, võin proovida anda.