Subaru

Foorumid

Küsimused ja arvamused automarkidest

foto@auto24.ee

Tehnika

Sõidukite modifitseerimine ja tuunimine

Mototehnika

Teised sõidukiliigid

Muud foorumid

Autosport

Subaru XV

JKLAAS
19:25 09.07.2012
On kellelgi juba muljeid jagada?
SUBARvmaUs
17:26 16.07.2012
Ei ole, aga olen vaadanud selle poole, ainus häda, et need veljed....kuna tegu on kõrgendatud Imprezaga sisuliselt siis tekib küsimus, kas selliste velgedega ikka maksab veidi offroadi teha?

Ma ei mõtle siin isegi mingit offroadi harrastamist, kuivõrd, et näiteks sõita selle autoga kuskil suvalises Eesti külas kus on krusateed ja vahepeal sekka ka mõned traktorirööpad kuskil.

Endal maal talu ja ikka juhtun sinna kanti, samas ei taha päris karmi maasturit ülal pidada. Hetkel oman Legacyt.
TH
18:12 03.08.2012
Legacy ehk natuke madal maaeluks. Ennast huvitaks muljed diisel XV kohta. Saadaolevatest mootoritest praegu diisel kõige teravam kirjade järgi.
xv omanik
12:07 20.08.2012
Sai soetatud Subaru XV 2 liitrise bensiinimootoriga, Eestis peaks olema see esimene sellise varustusega, kõik on peal mis võimalik.
Väga olen rahul multimeedia süsteemiga mis on väga super ja navi on ka üks parimaid mida kasutada olen saanud. Auto on väga mugav, pikka maad sõites ei väsi roolitaga ära, ainuke miinus on et käetuge ei saa liigutada, aga kui sõita pikka maad siis on iste ka vähe mugavamas asendis siis sai küünarnukki ikka sellele panna. Andmetes on koduleheküljel kirjas et võtab 7,5l/100km kohta kuskil, aga peaksmainima et täispaagiga sõites ainult maanteel kiirusel 110km/h saab sõidetud üle 1000km. kuskil 30-35l oli kulunud ja spidomeeter näitas et olen sõitnud juba pea 600km. seega võite ise arvutada kui vähe see auto võtab kütust.
TH
09:35 21.08.2012
Ilmselt siis tegu automaatkastiga. Kuidas maanteel möödasõidu kiirendus tundub, kui autos näiteks 4 inimest?
M-hkel
10:49 21.08.2012
Sai Tartus Subaru XV diisliga proovisõit tehtud. Paras kõrge. Diiselmootor paigal olles suht vaikse käiguga. Salong liiga odavapoolne, selle papi eest ootaks ikka paremat. Muidu mugav, tagaistmetel ruumi väiksemale inimesele. Vedrustus hea, käigu pikkus jätab esimestel käikudel soovida (liiga lühikesed). See on oluline, kuna tahab ikka esimese käiguga kohalt võtmist, teisega suretasin välja :( Töö ja rehvimüra on siiski liiga suur, ega isolatsiooniga priisatud pole. Kahju, et diislit ei saa praegu automaatkastiga. Maamehele paras auto, kuid kallivõitu.
TH
20:35 21.08.2012
Seda, et esimene käik lühike, saab ka positiivselt vaadata, kuna aeglusti puudub. Lumes või mudas on see hea - sidur ei lähe nii kergesti suitsema. Toetun enda kogemustele 2,0D Outback'idega. Viiekäigulisel mudelil oli esimene käik pikem kui kuuekäigulisel. Ja üsna ruttu oli mädamuna hais taga, kui hangest välja ronisin. Kuuesega seevastu on siiani õhk puhas olnud, kuigi olen ta'ga igasugu pasas ja liivas ja lumes mütanud.
rellu90
10:28 22.08.2012
tahaks ka teada kuidas möödasõit sujub? lugesin mingist artiklist, et ei pidavat olema kõige usaldusväärsem juhitavus kiirel sõidul? pikka aega oli valik kas qashqai, rav4 või tiguan ja nüüd siis ka xv? mind huvitab muidugi hoopis teine mudel, nimelt 1,6 bensiin automaat (minu eletavas riigis on alates 2.0 mootorist lisamaks 80% autohinnast, seega kahjuks diisel jääb ära)
TH
16:02 22.08.2012
Kui see lisamaks algab täpselt 2,0-st, siis pole hullu. Diisli täpne maht on 1,998. Mis maa se selline on?
putrusgaali
17:06 22.08.2012
Sain paar aega tagasi teha kiire proovisõidu 1,6 bensukaga. Mõningad tähelepanekud: tundetu, ülevõimendatud ja väga ebamäärase keskasendiga rool; lõtv ja kohati takerduv käiguvahetus; odav ja kõle sisustus; jõuetu kiirendus III. ja IV. käiguga (esimesed kaks käiku lühikesed). Põgusalt kurvides kangutades tundus šassiiseadistus OK, kuid üldiselt jättis XV kaunis viletsa mulje.
rellu90
20:44 22.08.2012
kahjuks on maksud nii, et 1801-2000 on 80% hinnale otsa, üle 2000 on 120%! maaks on türgi.
u aasta jagu siin enam peaaegu 2000 mootoriga autosid ei müüdagi, näiteks 2.0 täisvarustuses qashqai maksab siin (türgis) 43000 eur
1,6 subaru on siin automaatkastiga - nii et see käiguvahetus....kas tõesti on see roolivärk nii paha, et kohe lausa häirib? või on see mingi väga ekstreemses olikorras väga profi testitud tulem?
TH
22:36 22.08.2012
1,6 tundub natuke lahja sellele autole. Andmete järgi kiirendus üle 13 seki. Sellise võimekusega mootor võiks vedada u. 1,1 tonnise tühimassiga autot. XV peaaegu 1,5 tonni.
rellu90
13:58 23.08.2012
nii, täna tegin siis selle 1,6 bensukaga automaadiga proovisõitu ja võin öelda, et päris mõnna oli, :) kerge ja pisike , mõnus keerata ja pöörata, mäe pealt alla ei libise, koha pealt võttis päris hea hooga minema, aga jah, nagu ka siin juba kirjutatud on, siis möödasõitu ei maksa eriti üritada - no ok, see tee oli küll veidi mäest üles ka, aga no tundub, et veits ikka lahjaks jäi .
xv omanik
20:18 11.09.2012
vataks möödsõidu osas, et 2l automaat on päris reibas möödasõidul, ei ole labasid tarvis kasutadagi, et paremini edasi läheks. kui neli inimest autos siis läheb ka hästi edasi, eelmine auto variaatorkastiga ameerikalne mille mootori näitajad oli palju paremad kui xv-l aga xv läheb paremini edasi. sai isegi proovitud, eelmisel pöörded kõrged suur lärm ja siis hakkas edasi minema, aga sellel paned gaasi põhja ja läheb nagu loom. mina ei väidaks et kui auto inimesi täis siis jääks mootor lahjaks.
TH
08:46 12.09.2012
Siis on kena, kui rammu jagub. Siiani on juttu olnud bensiinimasinatest. Kas ehk keegi räägiks ka diisliga XV-st?
???
09:18 12.09.2012
Mis sest diislist rääkida. See läheb nagunii hästi edasi.
rellu90
18:42 12.09.2012
tegelikult võtan natuke sõnu tagasi, nimelt rentisin endale paariks päevaks selle 1,6 cvt-ga subaru ja läks ikka edasi küll, sai isegi mööda sõidetud. nii et pole sel autol tegelt häda midagi. samuti sai hakkama mudastes aukudes metsa vahel, soft/medium off road. hoopis paar teist asja häirisid veits, nagu näiteks see pagasiruumi kate - ei teagi, kuidas seda nimetatakse?! - noh see 'plaksus' kogu aeg vastikult kui muhust-lohust läbi sõita, nagu midagi lahtist oleks pagasis hüpanud pidevalt ja siis muusika süsteem pole ka just suurem asi, aga need sihukesed pisikesed vead :)
*
11:24 13.09.2012
sain asendusautoks 1,6`se kuskil poolteist nädalat sõitsin.linnas on enam vähem,mõõdasõidud maanteel aga on küllaltki kangutamist vajavad.seest on täielik säästukas.ainuke hea asi et saab kütusekulu näidiku välja lülitada.*
tiit_
15:58 02.12.2012
Kas on vahepeal uusi kogemusi lisandunud? Eriti just maanteesõidul.
Endel_
19:30 02.12.2012
Kahjuks siiani ei miskit kuna pole veel jõudnud osta ja ootan, et äkki jõulumees toob...
yy2012
20:10 02.12.2012
XV kohta ei oska öelda, aga subaru ob on küll igati tasemel ja väääga häää autu. Nüüdseks 8000km seljataga ja ei mingit problet.
midaveel?
22:28 26.12.2012
XV koostekvaliteet jätab ikka vägagi soovida, odavad materjalid valdavad, täielik pettumus. Müra autos kohutav, 1,6 l bensukas üsna uimane.
marita57
08:03 11.01.2013
Kõik on maitse asi.
Olen teinud 2,0 bensiin CVT päris pika proovisõidu ja auto juhitavus oli üllatavalt hea ka suurtel kiirustel (kuni 150) ja ebatasastel teedel (üle 90 sõites oli roolis hääletaja, nime ei tea, nägu ei mäleta!). Nii et kes vähegi sõidust mõnu tahab tunda, see peab kaheliitrise poole vaatama, olgu siis bensiin või diisel, vastavalt kilometraažile.
Sõbrannal praegu 1,6 CVT, selle põhjal siis hilisemad kommentaarid.
Kriitika heliisolatsiooni kohta on kahtlemata õige, on oluliselt vaiksemaid autosid. Odavatest materjalidest rääkimine tundub siiski ilukirjanduslik liialdus - selle autoklassi kohta on täiesti OK.
TH
18:51 11.01.2013
Kas armatuurlaud on pehme kattega või kõva plastik? Omal on plaanis kevadel diisliga natukeseks sõitma minna.
subabuus
18:07 15.01.2013
no siis kevadel katsudki
nimi2345
18:42 15.01.2013
Mis vahet seal on kas on pehmest või kõvast materjalist, kas kogu aeg silitad seda või vaja naabrimehele näidata, et näe kui hinnaline ilus ja pehme. Tihti te sealt tolmu võtate? Isegi kui korra nädalas võtate, siis ju elad üle selle, et pead kõva pinda näppima. Lase siis nahaga üle lüüa. Täiesti uut masinat ei ole mõtet osta, omal see tee läbi käidud kui paar aastat tagasi forester sai võetud, see muidugi ei kehti, kui plaanid sellega 20 ... aastat sõita.
kalamar
21:45 15.01.2013
nimi2345 ,
+10000 punkti teie sqnadele.

olen Teiega nqus ;) mõned on pööranud selle materialiga ... mis kuradi vahe seal on.

Ja naabri kohta kõik on õige ...

Peaks uurima, mis materialist tehtud kardaan. Kas lakitud vqi mitte ...

TH
08:42 16.01.2013
:-))) OK, katsume selgitada küsimust alljärgneva näite varal:

On vaja raamaturiiulit näiteks elutuppa ning valida on mitu materjali - viimistlemata puitlaastplaadi toorik ja pöögi, tamme vms. spooniga kaetud või ka melamiinkattega puitlaastplaat. Praktilisuse koha pealt ei ole vahet. Aga ise valiksin millegi pärast selle viimistletud variandi. Kuid ega ma ei taha oma arvamust kellegile peale suruda. Nii palju, kui on inimei, on ka erinevaid maitseid.

marita57
17:06 24.02.2013
Olen just selle vaidluse tõttu seda esimest plastikut jälginud ja katsunud ning ei ole vähimatki põhjust kritiseerida. Armatuurlaud nagu armatuurlaud ikka, koleautod ja odavautod on hoopis teistsugused.
Esmased emotsioonid ajapikku süvenevad. Heliisolatsioon võiks parem olla. Juhitavus on igati ok. Ja Autolehe poolt väidetu, et 1,6 CVT läheb edasi küll, on tõsi ikkagi ainult tänu nelikveole. Kummipael manuaali vastu paigaltkiirendusega ei saa.
Mis veel. Vingumine liiga jäiga vedrustuse aadressil on täiesti alusetu, minu meelest täiesti sobilik meie teedele. Küll aga ESP (mis iganes nime ta sel autol ei kanna) rakendub sellise ootamatu raksuga, nagu oleks ta 15 aastat vanalt autolt laenatud. Omapära?
Ja vähemasti Autospirit müüb sõiduki ilma porilapakatega, mis on nelikveolise auto kohta väga kentsakas lähenemine. Neid saab küll lisaks osta, kuid hind on pehmelt öeldes soolane.
Kokkuvõttes, kui vinguda tahta, siis erilist põhjust ei leia. Kes aga vaikset salongi tahab, soovitan leida ka need paarsada eurot ja pigimati ring lasta teha. On abiks.
Kirschberg
23:41 25.02.2013
2,0 CVT peres nüüd olemas. Selles hinnaklassis said läbi proovitud pea kõik teiste tootjate alternatiivid, nii et valik oli ka nii majanduslikult kui tehniliselt kaalutletud. Senisest kogemustest: talveoludes läheb suht kiiresti soojaks, juhitavus nagu sõiduautol, kiirendused ja möödasõidud ka täislastis kulgenud probleemitult, kiirelt on kerge sõita. Roolitagused käiguvahetuslabad võimaldavad vajadusel lühiajaliselt loetud sekunditeks sekkuda ka automaatrežiimis, mis mulle kui pikaajaliselt manuaalkastiga harjunule hästi sobib, nt mootoriga pidurdamiseks või kontrollitud kiirenduseks. Manuaalrežiimi polegi praktikas sestap eriti kasutanud. Peatugesid saab ka pikisuunas kaldega reguleerida, istmete puhul on tekstiilkattega variandil vaid kuues suunas reguleerimisvõimalus, sobiva sõiduasendi leidmine on aga lihtne. Jahutusvedeliku temperatuuri infoks on üks sinine lambike, mis mootori soojenedes kustub, täpse temperatuuri sai siiski infoekraanile ühe valikuna välja kutsuda. Kütusenäidikuks on väike digitaalne tulp, mis pole kõige informatiivsem, aga täiendav infoekraan pakub prognoose võimaliku läbisõidu osas. Nähtavus juhikohalt on parem kui enamikul konkurentidel, standardis tahavaatekaamerale lisaks sai siiski tellitud ka parkimisandurid - kaamera on numbrimärgi ülaosas ja porisema ilmaga võib vajada pildi ette saamiseks täiendavat puhastamist. Start/stop süsteem on toiminud ka miinuskraadidega edukalt, kütusekulu on esialgu tehaseandmetest kõrgem - linnast väljas on parim tulemus ca 7 l/100 km, aga see peaks teiste foorumite kogemusel mootori sisse töötades hakkama vähenema.
marita57
08:36 26.02.2013
Mis olid need alternatiivid nimeliselt, mis enne läbi proovisid? Võrdlusmaterjalina oleks huvitav teada!
Kirschberg
01:34 27.02.2013
XV alternatiivsed sõiduproovid sai tehtud: Nissan Qashqai, Kia Sportage, Hyundai ix35, VW Tiguan, nii eelmine kui uus Honda CR-V, BMW X1.
Mõtlesin,et ostan aga kui hiin
16:06 27.05.2013
liiga kallis on,ei soovi endale.
G60
21:44 25.06.2013
to Kirschberg: infoekraanile saab kuvada siiski õli temperatuuri. Jahutusvedeliku temperatuuri ei näe kuskilt, vähemalt Foresteril mitte, peaks sisu poolest olema sama auto. Ma ei tea kas need temperatuurid on samad või mitte, ilmselt sarnased siiski.
TH
10:50 26.06.2013
Arvan, et õli on natuke tulisem, kui jahutusvedelik, sest viimane peab õli soojust läbi radika õue tassima. Aga see on hea, kui sihuke number vaadatav on.
Proovisõit
11:28 09.08.2013
Proovisin enne XV ära ja kohe seejärel Foresteri. Mõlemad 2.0 bens, variaator. XV-sse kostub maantee- ja tuulemüra märksa tugevamalt. Lisaks juhtus selleks proovisõiduks auto, mill esiiste kriuksus muhklikul metsateel.

Forester oli vaiksem ja üldiselt mõnusam, sümpaatsem. X-mode aitas edukalt ronida diagonaalselt teeäärsel kallakul, kus näiteks RAV4 enam paigast ei nihkunud. Foresteril on ka suurem pakiruum.

Kahju ainult, et automaadi puhul on valikus ainult variaator. Mina eelistaks tavalist automaati. Kuigi, ehk pikapeale harjuks muidugi ka variaatoriga.
Proovisõit
11:30 09.08.2013
Täpsustus: nimetatud kallakul jäi lisaks Toyota RAV4-le hätta ka Subaru XV. Vaid Forester läks edasi.
tere1.1
12:02 09.08.2013
Kuidas uus Forrester maanteel võiks tunduda. Ise mõtlen kas osta 2007 aasta X5 või uus Forrester. Oskab keegi võrrelda?
TH
03:20 10.08.2013
Olen proovinud X3 2,0D (diisel) varianti ja uut Forester XT-d. Viimane jättis palju parema mulje. Selline võimekus sellise bensukulu juures oli muljetavaldav. Aga eks pead ise ka ära proovima, siis ei teki kahtlust. Ning lõpetuseks veel hinna vahe...
Proovisõit
11:42 13.08.2013
Küsimus Foresteri kohta läheb teemast (XV) küll mööda, aga märgin lühidalt, et paari põgusa proovisõidu järel oli maanteesõit hea. Ainult kiirendustel (möödasõitudel) tuleb arvestada variaatorile omase mõningase venivusega.

XV sõitis umbes samamoodi, aga müra kostus salongi rohkem.
Carlos.
20:01 14.08.2014
Nii head XV omanikud! Nüüd kui osadel juba paar aastat sõidetud jagage põhjalikumaid kogemusi!
sivudiib
21:30 26.08.2014
Carlos.
09:44 31.08.2014
Tunduvalt madalam ja kallim ka;-)
siimsusi
12:11 01.09.2014
Outback on kallim kui XV - see on täiesti tõsi, nagu ka nende "toorikute" puhul - Legacy on kallim kui Impreza. Neile kel Subaru kogemus puudub, siis võrdluseks - Passat'i universaal on kallim kui Golf.

Kliirens kõrgem - 22cm vs 20cm - aga praktikas ei ole ma 10+ aasta jooksul oma 3 eri põlvkonna Outbacke ei lumes, liivas ega poriroobastes suutnud kordagi kõhu peale "sättida" - enne tuleb vastu alalhoiuinstinkt kui kliirens.

Aga seiklejatele ja nende sõpradele võib see +2 cm vahel abiks olla küll - näiteks saab mülkast evakueerida länkarimehi, kes oma 22cm kliirensiga raske raua on mudasse traktorit ootama sättinud

Muudetud 01.09.14 12:53

Carlos.
16:22 01.09.2014
Õige täpsustus,seda 20mm. ma mõtlesingi! Lisaks kergem kaal:-))
TH
14:42 02.09.2014
Minu üks tuttav tädi on XV-ga (2,0 bensiin, variaator) vääääga rahul.
Ain12332
13:16 10.09.2014
Lugege viimast autolehte. Nii kehvasti pole ammu ühelgi autol seal läinud. Aga nuh eestlane ongi klappidega ullike.
Eelmisele
17:11 10.09.2014
Kahjurõõm on kõige suurem rõõm!(Ehtne EESTLANE!)
Ain12332
17:47 10.09.2014
Ja jah nyyd nimetatakse seda kahjuroomuks. Faktid on selged. Pole see subaru midagi nii vastupidav. Sober ka suure huraaga osyis 2011 outback diisli. Tanase seisuga prab seda suurimaks veaks. Oleks siis vaid mootor. Terve salong on nagu hiinakal.
Antskuslapuu
19:19 10.09.2014
Tervitus, kas keegi saaks panna pisikese ülevaate siia 10.-nda septembri Autolehe artikli kohta "100 000 kilomeetri test: Subaru XV-l hulganisti probleeme/Üllatus: Subaru XV põrus 100 000 km testis." Tahaks väga teada täpsemalt.

Kahjuks Digitaalset versiooni ei paku Autoleht endiselt, seega puudub igasugune võimalus seda lugeda.
xt
19:28 10.09.2014
Nimetatud artikli kopimine siia on keelatud autorikaitsega. Me pole ju piraadid.

Teisest küljest Autolehel oleks aeg teha ajakiri elektrooniliselt loetavaks, raha eest muidugi. Ma oleks küll käpp.
Antskuslapuu
20:51 10.09.2014
Minagi oleks nõus maksma digitaalse versiooni eest, kuid kahjuks ei pakuta. Aga ärge kopeerige vaid tehke omasõnaline kokkuvõte olulistest asjadest. Subaru on ju tuntud legendaarse kvaliteediga' tahaks teada et mis nüüd juhtus.
Ain12332
21:41 10.09.2014
http://www.autobild.de/artikel/subaru-xv-dauertest-5257749.h
tmlˇ

See kes saksa keelt mõikab, võib lugeda.

Aga sidur, kolvid, istmed lagunesid, plast krigises ja kragises, konditsioneer lakkas töötamast ning testi lõpus märgati juba roostet.

Kiideti ökonoomsust ja läbivust.
heh
23:47 10.09.2014
Sealt on tulnud ka Passat tagasi suht hävitava kestotesti hinnanguga, ei tea, vist ei häiri , päris palju liikvel teist.
TH
08:42 11.09.2014
Too diiselmootor näeb seestpoolt tõesti kehvakene välja... Ja Saksamaal peaks kütus korralik olema. Kui nüüd ehk hakkaks vandenõu teooriaid aretama, et Subarule tahetakse ära teha ja seetõttu valati valesid asju igale poole sisse. :-))))
Aga noh - ammuks selle diisliga välja tuldi. Bensukat on jõutud lihvida pikka aega.
Carlos.
08:44 11.09.2014
Selles 100 000km. testis on auto sisuliselt analoogses "rollis" nagu meil on autoesinduste demo autod! Sõitjaid on väga palju ja autost võetakse"viimast",pannakse joonelt külma mootoriga minema ja väänatakse nagu osatakse! Sama auto ühe,kahe omaniku käes ei koge 300 000 ja 15 aastaga ka sama"valu"(mõned üksikud erandid välja arvatud)!
maaks
09:37 11.09.2014
See ei ole mingi uudis, et subaru ei oska diisleid teha. Nad suht hiljuti alustasid kah, ehk aja jooksul läheb paremaks.
Carlos kõlab nagu Mariineauto müügimees :-)
4vedu
10:22 11.09.2014
100000 km joosul 2 sidurit, see on 4wd + diisel + manuaal kast suhteliselt
tavaline ka meie regioonis sõitvatel subarutel.
Seda kooslust pole vaja väga peedistada . Sõida rahulikult siis kestab.
*minaator
10:28 11.09.2014
ei tea, mul hakkab diisel OB 100 000 täis saama ja ei ole veel kordagi sidurit vahetanud. Ei ütleks ka et olen väga rahuliku sõidustiiliga
Carlos.
10:30 11.09.2014
Müügimees ma pole ja vaevalt ma siis demo autode kohta nii julgeks arvamust avaldada! Need demokad ostetakse ju ka inimeste poolt ära. Ise olen ikka ostja poolel,minu valik oli 1,6 bensiin manuaal+aeglusti(1,447 korda),et vältida lumes ja pasas siduri"tapmist" Muideks ainuke kooslus millele veel aeglustit saab,uuel Forekal puudub see võimalus täiesti!
subb
10:49 11.09.2014
Mul on 2 a. Subaru ob olnud ja pole mingeid probleeme siduriga ega mitte ühegi teise asjaga olnud. Ainult sõida ja tõesti väga hea auto on!!!
11:08 11.09.2014
Auto kestmine või mitte sõltub paljuski rooli ja istme vahelisest "tihendist"!
subaru diisel
21:06 15.09.2014
Loen autolehest diisel XV 100 000 km testi ja ei julge vist eluski sellist masinat osta.
siimsusi
22:34 17.09.2014
Lugesin ka. Subaru diisli sidurist jagu saamiseks pole vaja palju pingutada - kasuta pooleveolisega sisse harjunud liigutusi ja varsti asi küps. Kui tead et sidurit ei libistata ja talda annad alles siis kui sidur kindlalt ühendatud, siis jätkub sidurit reipalt üle 100tuh km. Ise sõitsin 2008 aasta diisliga 130tuhkm ja järgmine omanik vahetas siduri 164tkm peal. 2011 aasta diisliga, mis oma esimesed 10tkm teenis esinduse demoautona (loe: kõik proovisoitjad ja leheneegrid andsid sel' kuuma nii kuis süda lustis), sai täna 105tkm täis ja seni pole siduriga mingeid teemasid olnud. Mõlemad autod on Outbackid, aga vaevalt et samale mootoriks kergema xv jaoks keegi pehmemad sidurit leiutama hakkaks. Ei oskagi siduripõletajatele muud nõu anda kui et rakendage pedaalijalgadele lisaks ka pisut oma ajusid ja kõik läheb hästi:) või ostke automaatkastiga auto (peast ei tea kas xv diislile seda pakutakse, aga automaadiga bensukas on odavam kui diisel koos paari siduri vahetusega ;)

Muudetud 17.09.14 22:39

Carlos.
07:54 22.09.2014
Diisel tulebki ainult 6-se manuaaliga!Automaati(CVT)saab ainult bensukatele ja aeglustit 5-se manuaaliga(1,6)!
tako
08:55 22.09.2014
Sugulase XV bens manuaal võtab õli nagu vana saan. Algul arvasime et on tehase õli viga aga castroliga vahetamine pole tulemust andud. See et keegi ütleb need boxer mootorid peavadki õli võtma ei ole mingi jutt kuna õli tuleb peale kallata mitu korda õli vahetus välba vahel ja iga kord norm juurde. Ja enamuse ajast sõidab sellega naisterahvas. Esinduses ei oasnud keegi midagi arvata mis viga võib olla. Ja üks imelik anomaalia on sel autol veel juhipoolset tagumist rehvi kulutab hulga rohkem kui teisi.
:-(
09:37 22.09.2014
Kas 2,0 või 1,6 mootor?
kuule tako
19:05 22.09.2014
Sellel XV-l on ju alles tehasegarantii! Miks Su sugulane õliga"mängib"ja katsetab,see on esinduse teema see probleem lahendada!
tarts313
15:33 26.02.2016
Tere. Olen otsinud omale 4x4 autot. Nüüd jõudnud XV-ni. Ehk saab järg nädal juba ka proovi sõidule. Minu puhul on just paras salongi suurus,kuna enamus aega üksinda sõidan või siis 2-si. Kuidas toimib 2,0 manuaal. 1,6 on vist kuidagi lahja.
TH
17:24 27.02.2016
1,6 on kindlasti lahja. Ei mõista mina tegelikult, miks seda mootorit üldse sellise kütusekulu juures pakutakse. Täielik juust. Kiirendus peab olema autol vähemalt 10 (pluss mõni koma) sekki sajani, muidu oled maanteel hädas. XV-l võiks olla 2,0 DIT mootor, nagu Forester XT-l. Siis oleks väga lahe auto.
Hädapätakas
23:44 05.03.2016
Mul oli spiritist asendusautoks 1,6cvt xv. Maanteel oled hädas siis, kui gaasi ei julge anda ja muidu möku oled.
Ma sain väga eduliselt hakkama, aga jah benakulu vahe võrreldes 2,5cvt outbackiga oli ca liiter xv kasuks - 7,5 vs 8,5 enda tavapäraste sõitude juures ( ca 60% maanteed). Oleks eeldanud ökomat kulu.
huiabellotchka
23:48 05.03.2016
cvt on käru vedamiseks parim huumor...
TH
19:11 06.03.2016
Gaasi võib tallata kahe jalaga, olemata seejuures möku :-), aga kui kiirenduse numbriks pakutakse 13,8... Ohutu möödasõit on hüpe, mitte imbumine. Suur osa avariisid maanteel on tingitud pikaks veninud möödasõidust.
Carlos112
10:42 18.03.2016
Omal 1,6 manuaal XV ja ükski möödasõit pole mingi venimine! Käik või kaks alla ja tuld,cvt ilmselt sellele mootorile väga ei sobiks(ega 2,0-gi cvt-ga mingi rakett ole) ;-))
Jeekim001
14:29 27.01.2017
XV 2,0 sport, 3a sõitnud ja ei ole kellelegi jalgu jäänud ja vajadusel kõigist mööda ka saanud.
hmm to huiabellotchka
00:25 01.02.2017
CVT-ga ehitajate seda pagana rendimaja veetud ja peale 6 kuud seismist mulla sisse vajunud aukudest välja tõmmatud, polnud nagu probleemi. Käruga ehitusmaterjali veetud kordi ei jõua üles lugeda.
Mis probleem sul täpsemalt siis CVT ja järelkäruga oli? Läks liiga kiiresti lendu või?