Probleem on hakkanud paar nädalad tagasi et..
Masinal on kadunud jõud ära ja ei ole minekud siis on suur tossu pilv taga...
Kuna probleemi käivitamisel ei ole ega tühikäigul siis millest selline jama sellel diisel mootoril on kas asi on pumpas või pihustid hakkavad peese minema...
Kas eelsüütetuli hakkab sõidu ajal vilkuma, kas pöörded sõidu ajal langevad isegi siis kui gaasi vajutad? Kui jah, siis pihusti(d) on läbi saamas. Focusega oli mul sama mure 1.8 TDCi 85 kW.
sõidu ajal ei vilgu eelsyyte tuli ja põõrded on ka normis olnud....kui gaasi juurde anda siis lähevad pöörded yles aga suitsu pilv taga
Ning palju need pihustid maksavad... paar korda vist on isegi eelsyyte tuli vilkunud kytefiltri ära vahetasin
Pigem viga ikka EGR -is.Kas turbo juhtimine mehaaniline või elektriline?Kui viimane siis võib juhtplokk läbi olla.Kontrolli intercooleri lõdvikuid.
Pihusteid remonditakse ja osteski pole hinnad enam väga hullud.Aga pihusti vea siiski välistaks.
EGR raudselt, EGR veakoodiga lülitab automaatselt turbo tööst välja ja nii ongi minek vilets. Uus klapp maksab u. 200eurot ning uus vaakumklapp u. 50 eurot. Või siis lased pimedaks teha, siis hakkavad need klapid lihtsalt tühja vigaselt töötama, kuid turbo hakkab uuesti tööle, peale veakoodi kustutamist.
EGR on Fordi diislitel peavalu.
Puhastamine kauaks ei aita, nädala pärast on viga uuesti tagasi, usu mind. Sai ka puhastatud ja nädalakese sai sõita ja viga tagasi nagu paha külaline. Samamoodi tuleks välja vahetada ka vaakumklapp seal ahelas, asub seal nina juures keskel.
Selle EGR klapi sees asub membraan, mis saab tavaliselt tahmaseks ja puhastamisel, isegi kui 101% ettevaatlikult puhastad, ei hakka see enam endisel viisil pikalt töötama.
ma arvan et v6id 6hu filtri 2ra vahetada ja 2ra kogus aeg oko s6itu tee ega diisel tahab vahel saada ka tuure torud puhtaks teha.mul 2006a.galaxy oli sama teema