Tervist, kuna rahadega kitsas käes, siis pean kahjuks soetama see talv endale taastatud rehvid. Küsimus siis nende kahe rehvi ees, et kummad oleks vastupidavamad ja parema läbivusega nii lumes kui jääl? Kas siis need master naelad http://www.autoladu.ee/rehvid/7209 või siis collins alpiner, millest ma ei ole varem kuulnudki http://www.autoladu.ee/rehvid/15804
Rehve saab alati ka järelmaksuga võtta, näiteks Swedbank annab 9.9 protsendiga + lepingutasu aga see selleks.
Master igal juhul hea valik kui kitsas käes. Kaks talve täitsa ok aga ilmselt kui "hoiad", siis ehk kolmandagi.
no ja siis? master on ju gislavedi mustriga. ühed tegijad kõik. aga point selles, et mustri kopeerimine ei tee veel rehvi heaks. keegi ei tea, mis kummisegu kasutab collins, aga master teeb väidetavalt sommide materjalist, seega meie talve sobivam.
Ka kummisegu pole kaugeltki kogu "tõde". Kõige rohkem sõltuvad rehvi omadused sellest, mis tehnoloogiaid ja materjale on kasutatud tema karkassi ehitamisel.
Muster rehvi puhul ona aga enamuses selline teema, et seda on mõtet vaadata alles viimases järjekorras, sest ei ükski "moodne muster" ei tee rehvist tipprehvi, kui tal on vana ja vilets karkass ja vastavatele tingimustele sobimatu kummisegu.
Või on keegi märganud näiteks mingeid olulisi erinevusi jooksutossudel, millel on tallalall erinev muster. See on suuresti samuti ainult disaini küsimus nagu rehvimustridki. Kes ei usu vaadaka racing sportrehve - ei mingeid keerulisi disainmustreid ja omadused ületavad tänavarehvide omi vastavates tingimustes kordades. Küsimus ongi selles, et neid ostavad tarbijad, kes teavad, et rehvi omadusi ei taga mitte see kuidas tema muster väljanäeb ja kes ei osta rehve lähtuvalt nende mustri väljanägemisest:)
Eelmine talv sai Master nordic3-ga sõidetud 10tuhat kilomeetrit ja üllatuseks kevadel alt ära vöttes oli kaduma läinud vaid 6naela.Naelad püsivad neil hästi sees,kuid teel pidamisega küll eriti rahule ei jäänud.
Nu mina ostaks igatahes Masterid autole alla.Sellest collinsist ei tea miskit,,ju mingi hiinakas on jälle.Ja kui sa ei ole sihukese raske jalaga nagu mina,et talvel tavaline kiirus maanteel 115km/h ja rohkem siis arvan,et jääd rahule nende masteritega.Sama mustriga toodab rehve ka Hankook kuid need pidi tunduvalt kehvema pidamisega olema kui master rehv+master on odavam ka.
Kaupluses Handymann on müügil Vallai rehvid 205/55 R16 naelrehv=58Eur/tk
Kuigi Vallai undab natuke rohkem kui Master rehv.Samas on ta ka ikkagi valmistatud meie põhjamaa jaoks.
See jutt,et muster talverehvil on ilu pärast ,on küll ....
Muidugi peab kummisegu olema talviselt elastne.Protikummi karkasside siseehitust ei saa nagunii kunagi teada.
Kuskil keskeuroopas tehtud protid on aga suure tõenäosusega kõvast kummist.Elista põhjamaist.
see collins on tõesti hakkapellita2 mustriga,selle puhul ei oska sõna võtta,kuid masteri kohta tean,et pidamine on hea,kuid kui kaks talve ära sõidad siis muutub rehv jäigaks,ja pidamine pole enam nii hea.on ka olemas teadatuntud vallai rehvid mis on väga hea hinna ja kvaliteedisuhtega,niiet võid ka neile mõelda.
Nende suvaliste prottidega võib garantiiga jama tekkida.Tavaliselt tuuakse mingi odavalt saadud partii siia ja järgmisel aastal pole samasuguseid enam pakkuda.
VVV1 jutu puhul tahaks küsida, kas siis uuel ja 2mm mustrisügavusega(kui võtta sama rehv uuena ja kasutatuna) rehvil on võrdväärne pidamine?Karkass on ju sama ja muster pole oluline.Üldse hakata racingu rehve võrdlema tava rehvidega on sama, mis võrrelda m... näpuga.
Rehvi muster ja karkassi ehitus ja seisukord on rehvi juures ikka väga olulised näitajad. Olen ka kunagi jamanud mingite proti jamadega. Omast arust " raha kokku hoidmise eesmärgil"! Tegelikkus oli aga see, et pidamine oli väga kehvake. Alatihti hakkasid kusagilt punnitama või läksid üldse pauguga lõhki. No milleks riskida enda ja teiste elude ja varaga? Ega rehvil ei kulu ainult turvisemuster. Kulub ka karkass ja nende iga hakkab ühelepoole saama koos turvisemustri otsa saamisega. Tulemus oli see, et kokkuvõttes läheb see "odavalt" läbi ajamine kallimaks kui mõne tuntud firma odavama otsa uute rehvidega. Parem osta mõned odavama otsa Nankangi või Wanli uued naastrehvid ja tasub kokkuvõttes palju rohkem ära. Rehvid kestavad ja sõiduomadused head! Aga eks ostke neid odavaid protte kui rahaga targemat teha pole.
Ütleks üldiselt nagu eelmine aasta ,sügis on soe ja rehvide vahetus jäätakse viimasesse lõppu Novembris ja siis inimesed paanikas kuna Detsember kukub ja ostetakse igasuguseid rehve alla kus vähegi rehvitöökojas jutule saab.
Ega suuremosa veel ju ei mõtle rehvivahetusele ja ei varu garaazi seisma ennem.
Kes seda Collinsit teeb? Millise seeliku all see elab? Selle alusel võiks midagai eeldada...
Üldiselt on Eesti prott oma teada vigadega kindel valik säästurehvi ostjale. Mürisevad ja värisevad, kuid pidamine on hea. Ning rehvi mustriosa on ikkagi uue seguga;)
Tundmatu rehv võib olla väga hea...
Aga enamasti on odaval hinnal ka põhjus ja see ei ole mitte brändi tundmatus, vaid ikka kehvad materjalid ja olematu tootearendus.
Kuigi ka mina eelistan omamaisele protile kasutatud lääne rehvi võrdse hinna puhul, soovitan asjatundmatule ikka uut - kasutatud rehvi valides peab üsna täpselt teadma, mida ostad...
tere jälle..ostsin need collinsid täna ära ning peal on kirjas "made in poland" ...et siis poola toodang vms ..esialgu tunduvad küll sellised pehmed olevat, aga eks see selgub suuremate külmadega milline see rehv tegelikult on :)
Eks anna siis teada,kui esimese lume ja külmaga neid proovinud oled.Poola protikummidest muidu ei tea midagi.See nagu üks aasta ostsin Matrix firma rehvid autole alla.Selgus,et itaalia protirehv oli ja pidamine oli ka kehvavõitu.
Siin teemas loobib tatti hulk võhikuid, kes pole Masteriga elu sees sõitnud ja targutavad linnalegendides kuuldu põhja.
Master on selgelt parem rehv kui siin müüdavad sisseveetud protid ja kindlasti parem kui hiina ja taiwani odavrehvid (Wanli, Nankang jne).
Peale ostu lase kohe monteerida, kui liigselt viskavad, lase ringi vahetada. Mul vahetati, ilma mingi kobinata. Ja tsekk hoia alles.
Olen kasutanud Master Nordic 4-ja kaks jooksu, pole midagi katki käinud ega vibrama hakanud, peavad ka kiilasjääl täitsa normaalselt ja erinevalt Goodyeari "testivõitjatest" seisavad seal ka naelad sees.
Lisaks Eesti firma, mingi ärakadumise või vahetusrehvide leidmisega probleemi ei teki.
Selles "mis tehnoloogiaga on karkass tehtud" ei sõltu jää peal pidamisest küll mitte midagi. Master jääb ka -20 külmas sama elastseks kui Nokiani firmarehvid.
master rsi 2 lamellid on vaiksemad kui paljud suverehvid. testitud kahe auto peal. pidamine talvel isikupärane, ehk siis ise vaatad, kui palju gaasi ja pidurit kasutad, kuid mingit ülivaikset ja ettevaatlikku kulgemist nad küll ei nõua- täitsa sõidetavad. vaid jäiselt kõvaks lihvitud lumel on pidamine kehvake. igasugu jutud, et protid on surmarehvid, punduvad, viskavad, mürisevad, vibreerivad, on tasakaalustamatud jne on puhas möga ja seda ajavad poisikesed, kes garaaži taga õlut luristavate "spetsialistide" jutte kuulavad. kui keegi eelistab kasutatud firmarehvi, mis ca 5mm jäägiga ja tootmisaeg 5-10a tagasi (just selliseid igasugu kasutatud rehvide müüjad müüvadki), siis andku minna, aga maksta sellise pastla eest hinda, mida need müüjad küsivad, on täielik lollus.
Masteri toodangu tasakaalustamisega probleeme ei ole, erinevalt Vallaist.Kui Masteril on üle 40g erand, siis Vallail on alla 40g erand.Kui ma näen, kui palju protirehve alla pannakse,siis peaks suur hulk autosid teedel vibreerime, nagu mõni siin väitis.Kui tahate midagi maha teha,siis tehke mõistuse piires. Ei ole vaja seletada, et kõik protid(või enamus)punnitavad,ei allu tasakaalustamisele ja mida veel.Olen küllalt näinud nö headest töökodadest tulnud rattaid, kus tasakaalud on pandud võrdväärse kolmnurga kujuliselt(isegi, kui ma üritan, ei tule see mul välja).
Kes soovitavad kasutatud rehve eelistada, siis see mõelgu,miks on rootslane-soomlaane oma head rehvid minema visanud (enamus talikaid kasutatuna tulevad sealt).Kasutatu eelis on see, et saab veel odavamalt kui protikad, aga mustrit on ka vähem.Küllalt näinud väidetavalt 6-7 mm mustriga rehve, millel on tegelikult 3-4mm Ise olen sõitnud viimased aastad Masteri, Barumi, Gislavedi ja Good Yeari rehvidega. Pidamiselt olid kõik sõidetavad (legaalsetel kiirustel), ainult lärmis oli erinevus.
Mina soovitan selles mõõdus ehk sisi 205 55 16 hoopis vallai H2 ja naastudega. Kahel masinal olen need läbi sõitnud ja võrreldes kõrval oleva Nokia hakkapeliitta 4'jadega kestsid paremini, pidasid paremini ja arvestades, et kõik rehvid olid sirgetel velgedel, siis tasakaalustamist vajasid hoopis Hakka 4'd mitte Vallaid. Ei jäta mainimata, et oman hetkel nelja nelikveolist masinat, millel erinevaid variante katsetanud juba viimased 6 aastat.
Mis puudutab tasakaalustamatust, siis see jutt kehtivad kahjuks Vallai puhul suverehvide kohta, vot neid enam ise kah ei osta. Pigem võtan Tigarit, mis on mingi suurema rehvitootja "tütarettevõtte" toodang. Masteri naastudega Hakka 4 mustriga on endal nii kehvad kogemused, et parem ei maini rohkemat, kui et kaks rehvi läksid lihtsalt lõhki ühe talve jooksul sõidu pealt.
Collins kahjuks vist ei tooda alternatiivse mustriga vallaile selles mõõdus asja, kuigi 195 65 15't kasutan ka neid ühel isendil sellest aastast ja vastupidavust veel kommenteerida ei oska, ehk talve lõpuks :).
Masterit saad veel soodsamalt kui tehasesse kohale ronid, seljametsast alla pärnu juures, tammurus nad neid teevad, kohapeal valik päris suur ja odavam kui kuskilt poest võtta, ise pole neid küll veel ostnud aga kellel raha vähe siis suunan neid küll koguaeg sinna:P
Mu meelest näevad ja tunnevad inimesed sageli seda mida nad soovivad n
äha ja tunda. Üldisel arvamusel ja eelarvamusel on meeltu jõud.
Oma ja ühe tuttava kogemus on igal juhul ,selline et pidamise osas ei jää masteri nael alla uuele Nokiale, ja Vallai lamell on parema pidamisega kui Nokia uus lamell. Muud omadused on muiudgi teine asi.
Collins Alpineri 205/55/R16 naaste ja kuna sissesõit on veel üsna algusfaasis siis midagi peale korraliku rehvimüra(nagu tõsine pommitaja) küll veel kurta pole. Üllatas muidugi see, et läksid pingis üsna hästi tasakaalu.
Usun, et kaks ühes hinnaklassis olevat rehvi ei erine oluliselt. (vähe on neid kasutajaid, kes on kõigi prodekteeritud rehvidega sõitnud ja omavad seeläbi paikapanevat infot)
Tere.
Minulgi auto all Collin`s Profil Alpiner 205/55/16 91 H.
Täitsa vaikne rehv teel, vaiksem kindlasti vallaist. Teadjatele meestele taedmiseks, et see "hiinarehv" on hoopis poolas toodetud ja kasutatakse ainult mishelin põhjasid taastamiseks.
Mul pole naelu rehvides ning kinnisõkutud lumel kus jala püstiseismisel on probleeme peavad need rehvid väga hästi, kuna tegu sugt uue firmaga eestis, siis on need minu autol all esimest talve ja vastupidavust ja juhitavust kiilasjääl veel ei kommenteeri.
ega talverehvide puhul ongi oluline vaid üks omadus- pidamine libedal. kõik muud omadused on teisejärgulised, sest puhtal asfaldil legaalsete kiiruste juures peab sisuliselt iga rehv autot teel. seega olgu ta hiina või poola, aga kui libedaga ei pea, pole tootja enam üldse oluline.
Täpselt nii. Oluline on pidamine libedal teel! Kuival asfaldil peab talvel suverehv ka. Aga kui on mõni kruusakattega lumine tee mis kevadise päikesega liuväljaks muutub siis isegi naastudega tuleb olla üsna ettevaatlik.
Sissesõit siis Collinsi naastudega korralikult tehtud ja häirivat müra võrreldes algusega oluliselt vähem kuid mitte päris kadunud. Oma osa müras on muidugi ka auto puudulikul müraisolatsioonil. Pidamine lumesupis ja kiilakal täiesti arvestatav.
Olen ise kolm jooksu, iga jooksuga vähemalt 2 aastat läbi ajanud Masteriga. Samuti sõbrad eelistavad Masterit mingitele vanadele plastmass rõngastele mida mõni nimetab "kvaliteet rehviks". Pole meil probleemi olnud tasakaaluga ega mingite munadega. Peab ikka tõsine õnnetuse magnet olema kui kõik rehvid koguaeg lõhkevad ja ajavad munasid. Aga kui mõni arvab, et ta soomlaste prügi kalli rahaga ostab ja see talle suuremad munad kasvatab andku minna.
Collins Alpineriga ilma naastudetta 2 aastat sõidetud. Sain igal pool pidama kus vaja. Eelmine aasta vastu kevadet kui korra sulatas ja siis külma selga lajatas siis tundsin puudust naeltest, kuid isegi odavad naelad uisutasid hullemini kui mina lamelliga.
Üldiselt rahul pidamisega, müra võiks vähem olla, aga kuna lamellid hakkavad otsa saama(muster 5mm) siis jätan nad seekord suveks alla ja talvel vaatan uued rehvid alla, seekord vist collinsi mischelini mustriga lamellid, on ehk vaiksemad. Naastul mõtet ei näe, kuna seda va soola puistatakse meie teedele igal võimalikul juhul ja naast paksus lobjakas ei aita.
Endal 2 talv Collinsi naastudega seljataga ning tõesti ainuke häiriv asjaolu on müra. Sõidan palju kehvasid teid pidi kuid pidamine täitsa ok ja kulumine samuti normaalne ning ainult mõni üksik nael on kaduma läinud.
Mina sõitsin 4 talve Master Nordic 3 rehvidega, pole midagi halba öelda, pidamine rahuldav ja vastupidavus väga hea. Minu arvates protirehvidest parim valik ja lisaks toetad Eesti tootjaid :D
national geographicu peal jookseb sari superinimestest. nagu näha, on neid siingi, sest mõned tundlanäpud suudavad tuvastada, kas -10 juures on kumm veel pehme või ei. kas ka -15 juures näpud tunnetavad? või eeldate, et mingist temperatuurist muutub kumm kõvaks nagu hokilitter?
Usud või ei, kuid mõnedes rehvides kasutatav segu tõepoolest tummisematel miinuskraadidel muutub üsna jäigaks. Vastukaaluks on need tihtipeale plusskraadidel vägagi sõidetavad mudelid:P